Korisni savjeti ili ...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Korisni savjeti ili ...

05.01.2012 | 11:39
Dobio sam mail slijedećeg sadržaja, pa me zanima da li je netko probao nešto od toga. Posebno mi je nevjerovatno ovo sa pin-om i ono sa daljinskim od auta.

Mail prenosim u cijelosti:

Korisni savjeti - bankomat, mobitel, kljucevi...DA PONOVIMO !

AKO VAS JE IKADA LOPOV ILI NETKO DRUGI PRISILIO DA
PODIGNETE NOVCE NA BANKOMATU
Unesite svoj PIN naopako.
Tako, ako je vaš PIN 1254, vi unesite 4521.
Bankomat će vam dati vaše novce, ali će to automatski
prepoznati kao poziv upomoć i alarmirat će policiju za koju
lopov ne zna.
Ta opcija postoji na svim bankomatima, ali mnogo ljudi to ne zna.
Molimo, prenesite ovu informaciju drugima. Nije na odmet imati
ovo na umu.

KAKO VAM MOBILNI TELEFON MOŽE POMOĆI U IZVANREDNIM
SITUACIJAMA
Mada zvuči nevjerojatno, vaš mobilni telefon vam može spasiti
život, ili barem živce, u nekim situacijama. Odštampajte i sačuvajte ovu
stranicu, nikad se ne zna...

KAKO BILO GDJE U SVIJETU POZVATI HITNU POMOĆ, POLICIJU...
Jedinstveni broj za izvanredne situacije koji se sa mobilnog
telefona može pozvati bilo gdje u svijetu je 112. Ukoliko se nađete izvan
signala vaše mreže, a u pitanju je izvanredna situacija, pozovite 112 i vaš telefon
će tražiti bilo koju postojeću mrežu na mjestu gdje se nalazite.
Potom ćete na displeju vidjeti brojeve hitnih službi za
područje u kojem se nalazite.
Zanimljivo je: broj 112 možete birati čak i kada je tipkovnica
na vašem
telefonu zaključana - probajte i sami!

KLJUČEVI ZA DALJINSKO OTVARANJE AUTA OSTALI
ZAKLJUČANI U AUTU
Ovaj će vam trik jednom možda zatrebati. Ako zaključate ključ
od auta u
autu, a rezervni ključ imate kod kuće, uradite slijedeće:
nekoga tko je u kući
sa vašeg mobitela zovnite na njen-njegov mobitel.. Vaš mobitel
držite 30-tak centimetara od vrata vašeg auta. Osoba u vašoj kući treba
držati u ruci ključ vašeg auta blizu mobitela i pritisnuti
gumb za otključavanje. Vaš auto će se otvoriti. Udaljenost
uopće nije bitna, važno je samo da na mobitel pozovete osobu
kod koje je rezervni daljinski ključ za otvaranje vašeg auta.

SKRIVENA REZERVA U BATERIJI VAŠEG MOBITELA
Zamislite da je baterija vašeg mobitela pri kraju, potreban vam
je telefon,
a punjač nije kod vas. Nokia telefoni imaju mogućnost rezervne
snage baterije. Da biste je aktivirali, ukucajte * 3 3 7 0 # i vaš
telefon će imati 50% dopunjenu bateriju. Telefon će ovu
rezervu nadoknaditi tijekom slijedećeg punjenja baterije.

KAKO POTPUNO ONEMOGUĆITI KORIŠTENJE VAŠEG MOBITELA AKO GA NEKO
UKRADE
Prvo morate znati serijski broj vašeg mobitela. Da biste saznali
koji je to broj, ukucajte * # 0 6 # i na displeju će se pojaviti
15-cifreni broj. Ovaj broj je jedinstven za vaš aparat. Zapišite taj broj i čuvajte
ga na sigurnom. Ako vam neko ukrade telefon, pozovite vašeg
operatera, izdiktirajte serijski broj, i operater će moći
blokirati vaš telefon, koji će biti potpuno beskoristan čak i
ako lopov promijeni sim-karticu. Iako vjerojatno nećete dobiti
nazad vaš telefon, barem ćete znati da kradljivac od njega
nema ništa. Kada bi svi ovako postupali, dalje krađe mobitela
ne bi imale svrhe.
05.01.2012 | 11:49
Ovo s kljucevima od auta cu definitivno danas probati!
05.01.2012 | 11:55
Sta nisu to MythBustersi bezuspjesno testirali. BUSTED
05.01.2012 | 12:19
vicko kaže:
Dobio sam mail slijedećeg sadržaja, pa me zanima da li je netko probao nešto od toga. Posebno mi je nevjerovatno ovo sa pin-om i ono sa daljinskim od auta.

Mail prenosim u cijelosti:

Korisni savjeti - bankomat, mobitel, kljucevi...DA PONOVIMO !

AKO VAS JE IKADA LOPOV ILI NETKO DRUGI PRISILIO DA
PODIGNETE NOVCE NA BANKOMATU
Unesite svoj PIN naopako.
Tako, ako je vaš PIN 1254, vi unesite 4521.
Bankomat će vam dati vaše novce, ali će to automatski
prepoznati kao poziv upomoć i alarmirat će policiju za koju
lopov ne zna.
Ta opcija postoji na svim bankomatima, ali mnogo ljudi to ne zna.
Molimo, prenesite ovu informaciju drugima. Nije na odmet imati
ovo na umu.

Ovo je totalna glupost. Nikad neću shvatiti ljude koji izmišljaju takve "korisne informacije", niti motiv iz kojeg to rade.

Radio sam 7 godina posao vezan za sigurnost i osobito zaštitu od pljačke i prepada u bankama i oko bankomata. Unesi pin naopako i jedino što ćeš dobiti je poruka da je pin pogrešan.

na vašem

Ma daj, molim te...

KLJUČEVI ZA DALJINSKO OTVARANJE AUTA OSTALI
ZAKLJUČANI U AUTU
Ovaj će vam trik jednom možda zatrebati. Ako zaključate ključ
od auta u
autu, a rezervni ključ imate kod kuće, uradite slijedeće:
nekoga tko je u kući
sa vašeg mobitela zovnite na njen-njegov mobitel.. Vaš mobitel
držite 30-tak centimetara od vrata vašeg auta. Osoba u vašoj kući treba
držati u ruci ključ vašeg auta blizu mobitela i pritisnuti
gumb za otključavanje. Vaš auto će se otvoriti. Udaljenost
uopće nije bitna, važno je samo da na mobitel pozovete osobu
kod koje je rezervni daljinski ključ za otvaranje vašeg auta.

Ova konkretna stvar je zaista radila na starim analognim NMT mobitelima (nekadašnja 099 "Mobitel" mreža HPT-a) jer je njihova bazna frekvencija 450 MHz, a frekvencija daljinaca za aute je 433 MHz. Kako se radilo o analognoj mobilnoj telefoniji, gdje nije bilo nikakve digitalne pretvorbe, kodiranja, ni ičeg sličnog, ovisno o kanalu na kojeg te bazna stanica uhvatila signal od daljinca je više ili manje interferirao sa signalom mobitela pa je to moglo funkcionirati.

Naravno, na današnjim GSM mobitelima koji rade na 900 ili 1800 MHz, ili čak na UMTS-u na 2200 MHz, i još sam signal zapravo prenosi digitalni zapis - to više nije ni teoretski moguće.

SKRIVENA REZERVA U BATERIJI VAŠEG MOBITELA
Zamislite da je baterija vašeg mobitela pri kraju, potreban vam
je telefon,
a punjač nije kod vas. Nokia telefoni imaju mogućnost rezervne
snage baterije. Da biste je aktivirali, ukucajte * 3 3 7 0 # i vaš
telefon će imati 50% dopunjenu bateriju. Telefon će ovu
rezervu nadoknaditi tijekom slijedećeg punjenja baterije.

Kakve dječje priče...

Svaka sekvenca koja počinje zvjezdicom iza koje slijedi brojka i završava ljestvama kojima prethodi brojka upućuje se mreži. Telefon s njom ne radi ništa. To su tzv. komandne sekvence pomoću kojih se preusmjerava pozive, zabranjuje dolazne ili odlazne pozive, uključuje konferencijski poziv, ...

Konkretno sekvenca *3370# ne radi ništa.

KAKO POTPUNO ONEMOGUĆITI KORIŠTENJE VAŠEG MOBITELA AKO GA NEKO
UKRADE
Prvo morate znati serijski broj vašeg mobitela. Da biste saznali
koji je to broj, ukucajte * # 0 6 # i na displeju će se pojaviti
15-cifreni broj. Ovaj broj je jedinstven za vaš aparat. Zapišite taj broj i čuvajte
ga na sigurnom. Ako vam neko ukrade telefon, pozovite vašeg
operatera, izdiktirajte serijski broj, i operater će moći
blokirati vaš telefon, koji će biti potpuno beskoristan čak i
ako lopov promijeni sim-karticu. Iako vjerojatno nećete dobiti
nazad vaš telefon, barem ćete znati da kradljivac od njega
nema ništa. Kada bi svi ovako postupali, dalje krađe mobitela
ne bi imale svrhe.

Ovo je točno. Operater može blokirati uređaj po njegovom IMEI broju. Ne samo to, nego ga može i locirati po njegovom IMEI broju. Ali mislim da u Hrvatskoj i jedno, i drugo rade samo po sudskom nalogu.
05.01.2012 | 12:38
smayoo kaže:
na vašem

Ma daj, molim te...

Ovo je točno, barem na mojoj Nokiji.
05.01.2012 | 12:41
smayoo kaže:
Kakve dječje priče...

Svaka sekvenca koja počinje zvjezdicom iza koje slijedi brojka i završava ljestvama kojima prethodi brojka upućuje se mreži. Telefon s njom ne radi ništa. To su tzv. komandne sekvence pomoću kojih se preusmjerava pozive, zabranjuje dolazne ili odlazne pozive, uključuje konferencijski poziv, ...

Nokia Code function *3370#: This Nokia code activates Enhanced Full Rate Codec (EFR)
05.01.2012 | 12:46
Riba kaže:
Nokia Code function *3370#: This Nokia code activates Enhanced Full Rate Codec (EFR)

Da, ali to nema nikakve veze s povecanjem kapaciteta baterije, dapace ako upalis baterija ce se brze trositi radi "cisceg" zvuka iz slusalice.
05.01.2012 | 12:50
Pa nema ali nije da ne radi baš ništa. Uostalom na Nokiji to sa baterijom ti ne treba jer ti traje duže od jednog dana (hint: iPhone )
05.01.2012 | 12:56
Soli na ranu

Dakle od cijelog maila, zakljucili smo da samo broj 112 i remote zakljucavanje mobitela preko IMEA je istina. Nije lose, 2 od 5
05.01.2012 | 13:30
Radi i fora sa bankomatima,u mojoj banci to stvarno funkcionise.Probao i 100% radi. Sto znaci 3 od 5
05.01.2012 | 13:41
I? Dosla policija?
05.01.2012 | 13:49
Komentar na netu: "if my pin number is 4224 then what i do...."
05.01.2012 | 14:11
^SuperUnknown^ kaže:
I? Dosla policija?

To je bilo testiranje "usluge" i provjera sistema.Novac je bankomat izbacio,sve kamere su se aktivirale,centrala banke obavjestena i prosljedjena uzbuna u prvu stanicu policije i centrali osiguranja banke.E sada dali je to bilo samo testiranje koje nece ili nije u praksi to nisam siguran.Svakako treba provjeriti informaciju u vasoj banci.
05.01.2012 | 14:14
Znao sam da će Smayoo to detaljno obrazložiti. Znači 2 od 5 ako imate staru Nokiu
05.01.2012 | 14:31
saint kaže:
^SuperUnknown^ kaže:
I? Dosla policija?

To je bilo testiranje "usluge" i provjera sistema.

I? Što ako netko ima pin 4224?

Novac je bankomat izbacio,sve kamere su se aktivirale

Kamere su uvijek aktivirane

,centrala banke obavjestena i prosljedjena uzbuna u prvu stanicu policije

U kojoj je to zemlji? Niti u jednoj zemlji ex Yu policija ne prima ovakve dojave direktno, niti reagira na njih. U HR su čak donijeli pravilnik da se takve dojave ne smiju spajati na njih.

i centrali osiguranja banke.E sada dali je to bilo samo testiranje koje nece ili nije u praksi to nisam siguran.Svakako treba provjeriti informaciju u vasoj banci.

100% provjereno, u Hrvatskoj to sigurno nije tako. Neprovjereno, ali vrlo sam uvjeren da nije ni u BIH, ni u Srbiji, ni u Crnoj gori.
05.01.2012 | 14:39
Riba kaže:
smayoo kaže:

Evo sad sam probao na tri Nokie - najprije napiše "Accessing Network" i onda nakon 5-6 sekundi "Unknown Result"

112 na zaključane tipke zaista radi. Kad mobitel ima mehaničku tipkovnicu. Kad nema, onda, naravno, malo teže.
05.01.2012 | 16:22
I ako nema mehaničku tipkovnicu, 112 mora raditi, isto radi i s 911.
05.01.2012 | 16:25
Ajde objasni kako možeš npr. na iphoneu tipkati 112 ili 911 prije nego što napraviš "slide to unlock", tj. prije nego što ti nacrta "tipke" po kojima ćeš "tipkati"?
05.01.2012 | 17:39
Nikako, naravno. iPhone, kao i dosta pametnih telefona ima mogučnost koda za zaključavanje telefona 4-znamenkastim kodom, ali je ostavljena mogučnost poziva u slučaju nužde. Za ostale ne znam da li ima tu mogučnost. Baravno, uvijek je potrebno s prstom potegnuti i "otključati" telefon.
06.01.2012 | 22:45
Zanimljivo, ne-jailbreakani iPhone ne možeš koristiti bez micro SIM kartice, ali možeš dobiti tipkovnicu za zvanje. Možeš utipkat 112 i "pozvat", ali to ne napravi ništa...
07.01.2012 | 00:15
ideš... To bi, dakle, bio jedini mobitel na svijetu s kojeg ne možeš pozvati 112 bez SIM modula? Jesi siguran? Zar je moguće da su dobili CE, a da im to ne funkcionira?
07.01.2012 | 15:01
Probao prije mjesec dana na četvorki, utipkah 112 jer je bila neka od fora da na starim modelima možeš pozvati i prekinuti i dobiješ uvodni ekran. U jednom od pokušaja sam ostavio 10 sekundi u pozivu i nisam dobio nikakav povratni signal. E sad, sa li se nešto dogodi ako ga ostaviš minutu, to ne znam, nisam baš htio policiju na vratima. Pretpostavljam da bi poziv prošao kad bi iPhone napokon odabrao koju mrežu koristiti, ali kad si u nevolji prvih 10-15 sekundi prođe - bez ikakvih pokazatelja uspješnosti?

BTW en.wikipedia.org/wiki/Emergency_telephone_number kaže da ideja da možeš nazvati 112 sa mobitela bez kartice nije prihvaćena svugdje u svijetu.
08.01.2012 | 22:03
Ideja nije prihvaćena svugdje u svijetu, ali dovoljno je raširena da ja još nisam čuo za mobitel koji to ne podržava.
09.01.2012 | 15:10
Ako je vjerovati zadnjoj opciji na http://www.duzs.hr/page.aspx?PageID=175 , možda iPhone i podržava, ali spadamo u države u kojima ideja nije prihvaćena

Doduše, pregledom Pravilnika u NN, nisam našao tvrdnju koja piše na DUZS-ovim stranicama.
09.01.2012 | 15:24
Mda. To ima samo kod nas... Da ih netko baš hoće zaje... dovoljno je da ima neregistrirani prepaid broj. Mislim da im je to jadan izgovor za nerazumnu odluku. Al ajde...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 19 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO