16.01.2012 | 13:34
Jos jedan ogorceni covjek me kritizira...
Vidi prijatelju, ja nemam nikakav problem sa ratom. To je nasa surova realnost. Ratovi su cijeli moj zivot oko nas. Samo mijenjaju lokacije i ucesnike. Pa su tako dosli i na moj kucni prag, kao i na tvoj.
Bilo pa proslo. Stvarno nepotrebno. Ali ja ne zivim u proslosti. Nemam traume radi rata. Ne nerviram se kada ljudi pricaju o ratu. Zasto??? Cemu sve to?
Zato sto nisam kriv za taj rat, kao ni za bilo koji drugi! Nisam nikoga ubio, ranio, povrijedio, raselio... Savjest mi je cista...
Ali sam ga itekako dozivio. I znam kako je to. I tada sam volio oruzje i tehnologiju. Skupljao ostatke raketa, bombi, granata, koje su do prije 15 minuta pucale na moj kvart. Jer to volim... Neko voli pecati, loviti, drogirati se, kurvati se, krasti, lagati... Ja volim oruzje. Jel to zlocin?
Volim i zivotinje recimo. Trebam li sada ici uokolo i napadati i osudjivati lovce koji, eto iz obijesti, svakodnevno ubijaju zivotinje?
Mogu slobodno reci da sam, kao i sva druga djeca, bio zrtva tog nametnutog nam rata. Pravog rata. Pa nisam ogorcen. Ne ljutim se ni na koga. Ne osudjujem nikoga. Idem Srbima na slavu, muslimanima na Bajram, hrvatima na Uskrs i nemam problem s tim.
I ne trebaju mi predavanja nikakva iz geo-politicke situacije. Samnom su svaki dan na rucku ili kavi, i Amerikanci, i Slovaci, i Hrvati, i Kolumbijci, Kenijci, Filipinci, Afganistanci, Bugari, Australci, Kanadjani, da ne nabrajam...
Mene ne zanima otkuda je ko. Ili u koju crkvu ide nedjeljom. I da li uopce ide...
Za tebe smo svi mi ovdje u vojnim bazama gamad koja ubija vas ostale koji niste gamad? Jesi li to htio reci? Je li to svrha tvog posta?
Nazivas li zlocincima (ubicama, gamadi, nacionalistima) regularne pripadnike HV-a, koji su ovdje jer je Hrvatska clanica NATO saveza?