iPad moze i ubijati ljude
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad moze i ubijati ljude

08.01.2012 | 09:35
Ne znam ima li ovdje zaljubljenika u oruzje, ali podijelit cu s vama nesto, dotice se i Apple, pa nije tema bas skroz promasena.

US Army je nakrcala ovu bazu svim mogucim vrstama letjelica. Jako cesto (gotovo non-stop), iznad baze kruze bespilotne letjelice (na slici), tzv. Predatori.

To je inicijalno bila izvidjacka bespilotna letjelica koja ima kamere, IC senzore, nocno snimanje, termo vizijske kamere, meterolosku stanicu, radar i sl... Sada imaju novi model koji nosi i Hellfire rakete, pa sasvim solidno unistava utvrdjene ciljeve na zemlji.

Posada su dva covjeka koji sjede u klimatiziranom kamionu (kontejneru), sa nekoliko monitora ispred sebe, i ratuju kao da igraju video igre

Upravljaju letjelicom real-time ili koriste preprogamirane rute. U tom modu letjelice automatski konstantno snimaju, i onda u slijedecem preletu alarmiraju sve razlike u odnosu na prethodno stanje (ovaj zbun nije bio tu, kamion predugo stoji, ova garaza se malo pomjerila i sl.). Onda to bombardiraju iz zraka ili pjesacke postrojbe to provjeravaju.

Moze cak i sam Predator unistavati potvrdjene mete na zemlji.

Ja sam upoznao vojnika koji je dio te jedinice, i koji ima iPad. Dio tih sustava sa letjelice je linkan na iPad. Mozda ne direktno upravljanje, ali signal sa kamera i inih senzora se LIVE sa letjelice prikazuje na njegovom iPadu.

To je vjerojatno namjenski, od vojske odobren, app. Sama cinjenica da iPadom mozes voziti bespilotnu letjelicu, unistiti tenk, most i sl, svakom techno geeku izmami osmjeh na lice

Android tablets, beat that!!!
predator.jpg
  • campo
  • Posjetitelj
08.01.2012 | 10:33
drlovric? jesi li ti siguran da možeš nama pričati o tim stvarima? nisu to nikakve tajne sve to i mnogo više čovijek može saznati ali čovjek "inside" ne smije biti izvor..ovo je prijateljski naravno. Ja sam bio u ratu 3 i po godine pa neke stvari znam vrlo dobro.
08.01.2012 | 10:44
campo kaže:
drlovric? jesi li ti siguran da možeš nama pričati o tim stvarima? nisu to nikakve tajne sve to i mnogo više čovijek može saznati ali čovjek "inside" ne smije biti izvor..ovo je prijateljski naravno. Ja sam bio u ratu 3 i po godine pa neke stvari znam vrlo dobro.

Pa nije nam covjek dao screenshotove i nikakve detaljne podatke... Citao sam vec o tome po webu, znam da je bila informacija da ce predatori korisititi iPada.

Zanima me samo jesu APPove instalirali jailbreakingom ili im je Apple odobrio u Appstore...
08.01.2012 | 10:51
drlovric kaže:
...
Posada su dva covjeka koji sjede u klimatiziranom kamionu (kontejneru), sa nekoliko monitora ispred sebe, i ratuju kao da igraju video igre

Upravljaju letjelicom real-time ili koriste preprogamirane rute. U tom modu letjelice automatski konstantno snimaju, i onda u slijedecem preletu alarmiraju sve razlike u odnosu na prethodno stanje (ovaj zbun nije bio tu, kamion predugo stoji, ova garaza se malo pomjerila i sl.). Onda to bombardiraju iz zraka ili pjesacke postrojbe to provjeravaju.

Moze cak i sam Predator unistavati potvrdjene mete na zemlji.

Ja sam upoznao vojnika koji je dio te jedinice, i koji ima iPad. Dio tih sustava sa letjelice je linkan na iPad. Mozda ne direktno upravljanje, ali signal sa kamera i inih senzora se LIVE sa letjelice prikazuje na njegovom iPadu.

To je vjerojatno namjenski, od vojske odobren, app. Sama cinjenica da iPadom mozes voziti bespilotnu letjelicu, unistiti tenk, most i sl, svakom techno geeku izmami osmjeh na lice

Android tablets, beat that!!!

Zaista ne znam sta je tu zabavno i simpaticno...te sprave UBIJAJU zive ljude, civile...najmanje se bave ratnom tematikom i ciljevima...
A ta dva jenkijevska poludebila u klimatiziranom kontejneru nisu zasluzili nista drugo do grupnog silovanja povece grupice nabildanih, obdarenih te vrlo agresivnih pedera!
Ne znam sta ti radis tamo, ali ja se bas i ne bi previse hvalio...
08.01.2012 | 11:20
Covjek je samo htio reci koje su sve mogucnosti Ipad-a a ne sta ta dvojica rade!
08.01.2012 | 11:29
Ninjago kaže:
Covjek je samo htio reci koje su sve mogucnosti Ipad-a a ne sta ta dvojica rade!

Ma znam...sve 5...ali iznerviram se na svaku poveznicu rata, ubijanja i zabave...
Sori, drlovric...nista osobno
08.01.2012 | 11:41
@KOLE: Cemu ta nervoza? Ogorcen si na nesto u zivotu?

Ljudi samo rade svoj posao. US Army je firma, i svako ima svoje zadace. Neko cisti govna, neko kuha, a neko ubija. Ja radim, eto, nesto u IT. U svakoj vojsci je tako...

Kakvo covjece silovanje, pederi? O cemu ti?

I kao sto barba Einstein rece, sve je to relativno

Evo ti moja perspektiva... A ti me osudjuj koliko god hoces...

Sjedis u uredu, radis posao za koji si placen, i cujes sirenu. To je sustav za rano uzbunjivajne, znaci raketu je u zraku i imas dvije sekunde da se bacis na tlo prije ekplozije. Nakon toga, eksplodirala je negdje unutar baze. Nekoga ranila, ubila, promasila, nije vazno...

Par sekundi nakon toga Predatori su vec u zraku, otkrivaju poziciju ispaljenja, i vjerojatno markiraju mete za helikoptere Apache i avione F-16 ili A-10, koji polijecu svega par minuta kasnije.

Jos par minuta, i to brdo sa kojeg je ispaljena raketa sablasno svijetli. I ja znam da sa tog brda vise niko nece na nas pucati, narednih nekoliko dana, i da ja imam puno vece sanse da se svojoj kuci vratim ziv i zdrav.

Treba li radi toga silovati covjeka koji upravlja Predatorom? Silovati covjeka ciji je posao da cuva zivote nas nekoliko desetaka tisuca vojnika i civila?

Pitao sam se i ja da li je mozda bilo civila na tom brdu. Sada me zaboli briga. Civili i pucaju na nas...
08.01.2012 | 11:59
Da, ogorcen sam...na nepravdu!!!

Lijepo si sve to rekao, samo nisi spomenuo jednu bitnu stvar...GDJE JE TA BAZA???
U texasu...minessoti...floridi...bilo gdje na teritoriju SAD-a???

Ili mozda u nekoj zemlji gdje se nisu slozili sa sveamerickom "demokracijom".

Civili koji "pucaju" na vas su na svojoj zemlji, a ti i svi ostali placenici ste najobicniji okupatori!!!

P.S.
Ja se potrudim smiriti tenzije i cak se ispricam, a ti se bahatis...
Vidim da si se prilagodio okolini...zaboli te za civile...vrlo americki!!!
Nadam se da je lova dovoljna da ti makne mrtve civile sa savjesti.
08.01.2012 | 12:24
Ooooo pa ti se stvarno razestio. Covjece u cemu je tvoj problem?

Pa ja sam dijete odraslo u ratu. Tri godine sam bio u gradu pod opsadom, gladan, zedan, smrznut, svakodnevno pod kisom granata. Isao u skolu u podrumu. I ti meni pricas o civilima, i o ratu?

Baza je na teritoriju Afganistana. Sve su NATO postrojbe tu, ukljucujuci i vojnike iz Hrvatske. Ima Slovaka, Ceha, Bugara, Engleza, Australaca, Kanadjana, Nizozemaca, Danaca, Francuza, Belgijaca...

Legitimna vojna baza, skupa sa jedinicama iz Afganistana. Sa regularnom drzavnom vojskom, koja se skupa sa NATO savezom bori protiv sacice nepismenih Talibana, koji teroriziraju pola svijeta. Cak i svoje lokalne sunarodnjake, koji misle drugacije do njih.

Sjede u svojim brlozima, planirajuci koji ce slijedeci avion oboriti, dignuti nesto u zrak, ubiti moje ili tvoje dijete nekim bioloskim oruzjem, i tome slicno...

Sto se tice love, placa je na vrijeme, hvala na pitanju "Okupatori" ne znaju sta je recesija

I rekoh ti vec da je sve relativno. Za tebe sam okupator, a za veliku vecinu svijeta ja sam jedan mali dio plemenite operacije u kojoj pruzamo slobodu napacenog afganistanskom narodu Zvucim kao Zdravko Mamic sada

I nemoj se bez veze nervirati. Opusti se covjece, ne zelim se raspravljati niti svadjati s tobom...

Ovaj forum je miroljubivmo mjesto. Nema veze sto sam ja u ratu...
08.01.2012 | 12:53
Nisi ti u ratu, nego na placenoj gazi...
U pravu si, necemo raspravljati...ja govorim o moralu, ti o parama...ne ide to zajedno.
Aj cuvaj se tamo i pazi da se neki zli taliban ne skriva ispod kreveta...brrrrrrr

Jos je Arafat govorio: "Za jedne terorist, za druge borac za slobodu"
08.01.2012 | 13:08
Vidis da mozes, kad hoces, da se ne nerviras bez potrebe.

Brutalna je istina da sam ja ovdje (kao i 95% ljudi u bazi), dosao radi para.

Bolje biti dvije godine u vojnoj bazi, nego se 30 godina buditi sa kreditom iznad glave, za isti cilj.

Nazalost, u mojoj drzavi se nista ne moze kupiti za moralna ubjedjenja

Drago mi je da smo okoncali ovu "raspravu"...
  • campo
  • Posjetitelj
08.01.2012 | 13:28
drlovric, naravno da si tamo radi novca ali ipak za tvoju informaciju Amerikanci pregovaraju sa "tom šaćicom" Talibana već duže vrijeme a sad su ti pregovori i zvanični. Vrlo će brzo on postati "our frends" a zašto ? zato što su neprijatelji Irana prijatelji amera a sad se ide na Iran,..to ti je mala lekcija iz geopolitike. nemoj nikoga proglašavati neprijateljom jer to se kod amera mijenja vrlo često.
ali nije poanta u tome nego ti savjetujem da ako radiš u vojnoj Nato bazi ne moraš baš sve recitirati nije to Play station....ovo je prijateljski savjet
08.01.2012 | 13:37
Hvala na savjetu, ali ja nisam napisao ama bas nista sto ne mozes pronaci za 2min na Google ili YouTube.

Ova baza je jako dobro "dokumentirana" i medijski eksponirana.

Postoje neke druge baze gdje je sve zivo zabranjeno (mobiteli, kamere, gadgeti, skype, facebook). Ova srecom, nije jedna od njih...
15.01.2012 | 17:02
Evo jedne primjene za civile, ali mislim kako je princip sličan: ardrone.parrot.com/parrot-ar-drone/en/
Nije važna veličina (LOL) već ideja. Letjelica s početka topica i ovaj Air.Drone imaju dodirnih točaka.
15.01.2012 | 18:44
Bas sam mislio to spomenuti! Brijem da je ultra zabavno!
Cijena skoro 3k

16.01.2012 | 08:57
Odlicna usporedba decki. U principu su to jako slicne stvari, samo je velicina i namjena drugacija, pa shodno tome i pripadajuca oprema

Ja sam ovaj post i napisao gledajuci stvari iz tog tehnickog kuta, ali sam ipak ispao terorista, okupator i strani placenik, na tudjoj zemlji

Ja sam jedno veliko dijete koje jako voli tech toys, pravio sam robote, programirao razne stvari i uzivam u tom svijetu.

Ne mozete ni da zamislite koliko je US Army nakrcana takvim stvarima, i koliko su daleko otisli na tom polju.

Da vidite samo robote koji istrazuju potencijalno opasna sredstva (tipa neka sumnjiva kutija, neeksplodirana mina i sl). Savrsenstvo sa svakog tehnickog apsekta. Kako samo savladavaju razne prepreke...

Cak sada ukidaju i one "gunnere" na krovu vozila. Nema vise covjeka gore koji viri kroz krov sa onim mitraljezom. Sada se ta strojnica koristi iz vozila. Joystick i 2-3 ekrana, nakrcano sa tech pomagalima (automatska korekcija vatre na osnovu pritiska zraka, nadmorska visina, mjerenje uidaljenosti od cilja i tome slicno).

Rat ce u budnucnosti sve vise sliciti na video igre

Imaju ljudi sve sto pozele. Divno je biti vojnik bogate zemlje, ako si vec odabrao taj poziv.

Mene su godinu dana ubjedjivali da je za svakog vojnika zdravo da min. 2-3 puta sedmicno jede vojnicki grah Ni kruh ne mora biti bas svjez, jer vojska smo. Celicimo se. Kao, to je prava hrana za vojnika, u kombinaciji sa ribanim ili kiselim kupusom (ovisno o godisnjem dobu)

A neki drugi vojnici imaju 5-6 tematskih kuhinja sa 15-ak vrsta jela u svakoj (evropska, us, britanska, spicy, oriental, vegy itd) kojih bi se postidjela vecina nasih restorana :/

Al' to je vec debeli OT
16.01.2012 | 10:26
Jedino što ja imam za reći na temu svega toga jest - da se sav taj novac (i od Amerikanaca, i od Crvene armije, i od JNA, i od svih ostalih) potrošio na razvoj poljoprivrede, medicine i školstva, danas vjerojatno nigdje na svijetu ne bi bilo ni gladi, niti bi itko više umirao od kolere, dizenterije ili žute groznice.

Tako sam prije 20 godina slušao ljude koji su se vratili iz JNA, i oduševljeno pričali o maljutkama i sličnim điđama kao o nekim "super igračkama". Da nije cijela Juga toliko love ubacivala u JNA mašineriju, ne samo da ne bi bilo ratne tragedije ovdje, nego vjerojatno ne bi ni došlo do toga da se stvore razlozi za sukob.

Se*e mi se od toga.
16.01.2012 | 10:35
Da nema tih điđa mi bi se izgrizli do smrti, barem na ovim prostorima.
16.01.2012 | 12:25
Slazem se Smayoo, ali isto tako ne moze se ignorirati cinjenica da jako puno projekata, prvotno osmisljenih za vojsku, kasnije korisno sluzi u civilne svrhe.

Ne zato sto su u vojsci neki humanitarci, nego zato sto imaju gotovo neogranicene resurse za istrazivanja

Sjeti se samo kompozitnih materijala, GPS, pa i sam Internet je osmisljen kao vojna mreza racunala Arpanet ili nesto tako...
16.01.2012 | 12:44
drlovric ne mogu da vjerujem da o ratu pises kao da prepricavas pricu za djecu. Ne znam u kakvoj iskrivljenoj realnosti zivis ali ocito je da si zaboravio period od prije 15-20 godina. Tebi je vjerovatno rat samo jedna dobro osmisljena video igra u koju su developeri ulozili truda da bude VEOMA realna. Da, tebi jeste jer kao sto kazes svodi ce se na remote control, sjedices u klimatizovanom stanu pices kaficu i usput ubiti 100,200, xxxx ljudi ne trepnuvsi. Zaboga to nije stvarno tebi je to samo na displeyu. Ne razmisljas da li je taj covjek/zena necij/a otac/majka, brat/sestra..... Jednom kad ubijes nema vise "E cek ajd sad reset idemo ispocetka". Unisteno necije djetinjstvo, zivot, snovi. Zasto?! Jer se neka zaboga samo igrao. E pa vidis jos uvjek zadrhtim kad se sjetim rata koji je bio potpuno nepotreban. A bice ratova dok ima onih koji ce uzeti oruzje i ubijati djecu, zene, muzeve, bracu i sestre. Kako bi se ti osjecao da si na njihovom mjestu. Ne znam kako neko moze mirno spavati znajuci da pomaze da se uniste milioni zivota. Jebe*a amerika i amerikanci koji misle da su svemocni i zele sve da kontrolisu. Skidam kapu Gadafiju i onima slicim njemu. Ti ljudi mjenjaju svjet, zele da pruze normalan zivot svima bez obzira na nacionalnost (neka je proklet onaj ko izmisli tu podjelu ljudi). Da li cini razliku sto je neko pravoslavac, musliman ili budist ili ili ili ?! Svi smo ljudi i to je ono sto je bitno. To jeste ja covjecanstvo svrstavam u 2 tabora..... LJUDE i gamad (ubice nacionaliste i njima slicne). Zao mi je za ovaj izliv bjesa ali jednostavno sam pukao i morao napisati ovo.
16.01.2012 | 13:34
Jos jedan ogorceni covjek me kritizira...

Vidi prijatelju, ja nemam nikakav problem sa ratom. To je nasa surova realnost. Ratovi su cijeli moj zivot oko nas. Samo mijenjaju lokacije i ucesnike. Pa su tako dosli i na moj kucni prag, kao i na tvoj.

Bilo pa proslo. Stvarno nepotrebno. Ali ja ne zivim u proslosti. Nemam traume radi rata. Ne nerviram se kada ljudi pricaju o ratu. Zasto??? Cemu sve to?

Zato sto nisam kriv za taj rat, kao ni za bilo koji drugi! Nisam nikoga ubio, ranio, povrijedio, raselio... Savjest mi je cista...

Ali sam ga itekako dozivio. I znam kako je to. I tada sam volio oruzje i tehnologiju. Skupljao ostatke raketa, bombi, granata, koje su do prije 15 minuta pucale na moj kvart. Jer to volim... Neko voli pecati, loviti, drogirati se, kurvati se, krasti, lagati... Ja volim oruzje. Jel to zlocin?

Volim i zivotinje recimo. Trebam li sada ici uokolo i napadati i osudjivati lovce koji, eto iz obijesti, svakodnevno ubijaju zivotinje?

Mogu slobodno reci da sam, kao i sva druga djeca, bio zrtva tog nametnutog nam rata. Pravog rata. Pa nisam ogorcen. Ne ljutim se ni na koga. Ne osudjujem nikoga. Idem Srbima na slavu, muslimanima na Bajram, hrvatima na Uskrs i nemam problem s tim.

I ne trebaju mi predavanja nikakva iz geo-politicke situacije. Samnom su svaki dan na rucku ili kavi, i Amerikanci, i Slovaci, i Hrvati, i Kolumbijci, Kenijci, Filipinci, Afganistanci, Bugari, Australci, Kanadjani, da ne nabrajam...

Mene ne zanima otkuda je ko. Ili u koju crkvu ide nedjeljom. I da li uopce ide...

Za tebe smo svi mi ovdje u vojnim bazama gamad koja ubija vas ostale koji niste gamad? Jesi li to htio reci? Je li to svrha tvog posta?

Nazivas li zlocincima (ubicama, gamadi, nacionalistima) regularne pripadnike HV-a, koji su ovdje jer je Hrvatska clanica NATO saveza?
16.01.2012 | 13:56
drlovric kaže:
Jos jedan ogorceni covjek me kritizira...

Vidi prijatelju, ja nemam nikakav problem sa ratom. To je nasa surova realnost. Ratovi su cijeli moj zivot oko nas. Samo mijenjaju lokacije i ucesnike. Pa su tako dosli i na moj kucni prag, kao i na tvoj.

Bilo pa proslo. Stvarno nepotrebno. Ali ja ne zivim u proslosti. Nemam traume radi rata. Ne nerviram se kada ljudi pricaju o ratu. Zasto??? Cemu sve to?

Zato sto nisam kriv za taj rat, kao ni za bilo koji drugi! Nisam nikoga ubio, ranio, povrijedio, raselio... Savjest mi je cista...

Ali sam ga itekako dozivio. I znam kako je to. I tada sam volio oruzje i tehnologiju. Skupljao ostatke raketa, bombi, granata, koje su do prije 15 minuta pucale na moj kvart. Jer to volim... Neko voli pecati, loviti, drogirati se, kurvati se, krasti, lagati... Ja volim oruzje. Jel to zlocin?

Volim i zivotinje recimo. Trebam li sada ici uokolo i napadati i osudjivati lovce koji, eto iz obijesti, svakodnevno ubijaju zivotinje?

Mogu slobodno reci da sam, kao i sva druga djeca, bio zrtva tog nametnutog nam rata. Pravog rata. Pa nisam ogorcen. Ne ljutim se ni na koga. Ne osudjujem nikoga. Idem Srbima na slavu, muslimanima na Bajram, hrvatima na Uskrs i nemam problem s tim.

I ne trebaju mi predavanja nikakva iz geo-politicke situacije. Samnom su svaki dan na rucku ili kavi, i Amerikanci, i Slovaci, i Hrvati, i Kolumbijci, Kenijci, Filipinci, Afganistanci, Bugari, Australci, Kanadjani, da ne nabrajam...

Mene ne zanima otkuda je ko. Ili u koju crkvu ide nedjeljom. I da li uopce ide...

Za tebe smo svi mi ovdje u vojnim bazama gamad koja ubija vas ostale koji niste gamad? Jesi li to htio reci? Je li to svrha tvog posta?

Nazivas li zlocincima (ubicama, gamadi, nacionalistima) regularne pripadnike HV-a, koji su ovdje jer je Hrvatska clanica NATO saveza?

Svatko tko izvan granica svog doma (države) aktivno sudjeluje u ratu (dijelima bilo koje vrste koja potpomažu upotrebu oružja) kojim ne brani svoj dom (državu), a time i svoje egzistencijalno pitanje, je agresor. Na ovaj način, direktno ili indirektno i ni po kojoj logici ne može biti moralno čist.

A sve ostalo pokazuje svu morbidnost, od ljudi koji u tome sudjeluju pa se pokušavaju uvjeriti da su čisti jer nisu oni to pokrenuli već samo rade svoj posao, preko političara, raznih ineresnih lobija i tajkuna, medija koji su krivci da je to u ovom današnjem svijetiu postalo "normalno i nužno" pa na kraju i općenito čovječanstva...

Isto vrijedi i za lovce koji ubijaju iz objesti...

A sva ta tehnologija se odmah mogla razvijati s istim tim parama za čovječanstvo a ne za ratovanje.

I za kraj poznata izreka je da su "Samo svemir i ljudska glupost neograničeni, s time da za ovo prvo nismo još sigurni..."
16.01.2012 | 14:12
Riba kaže:
Da nema tih điđa mi bi se izgrizli do smrti, barem na ovim prostorima.

Pravo veli Riba, nešto bismo već smislili, bagra kakva jesmo.
16.01.2012 | 14:22
@ Vanjuška, toćno, nema gorih beštija od nas. Iznimke potvrđuju pravilo. Po meni , bit će to još stoljećima. Barem!
16.01.2012 | 14:52
No zaista, pustite covjeka na miru, drlovric u osnovi ima pravo. Nema svatko od nas luksuz da radi posao koji ce zadovoljiti njegova, a kamoli svacija moralna nacela. Svijet je prljav, svatko mora nositi dio dreka, pa barem da nađemo tračak nečeg što je zanimljivo u svemu.
  • campo
  • Posjetitelj
16.01.2012 | 15:09
Jedini rat koji čovjek može voditi po moralnim i etičkim načelima je rat za slobodu, a ostalo su bajke za takve kao što je drlovric (Njega čak i ne zanima zašto je tamo??!). ja ću ti objasniti barem zašto si tamo pa eto neka znaš. Tamo si jer su amerikanci vojna super sila i mogu napasti i proglasiti neprijateljem koga god hoće i kad im to odgovara, nije to ništa čudno tako je oduvijek bilo i bit će.
16.01.2012 | 15:13
Riba kaže:
No zaista, pustite covjeka na miru, drlovric u osnovi ima pravo. Nema svatko od nas luksuz da radi posao koji ce zadovoljiti njegova, a kamoli svacija moralna nacela. Svijet je prljav, svatko mora nositi dio dreka, pa barem da nađemo tračak nečeg što je zanimljivo u svemu.

Riba je sve rekao, Haugh !
16.01.2012 | 15:55
jzelko kaže:
Riba kaže:

Riba je sve rekao, Haugh !

Ne bih se složio s takvom logikom jer takav konformizam samo pomaže u tome da stvaramo sve vise i više takvih govana. Obveza svakog iole pametnog čovjeka mora biti da se ne slaže s takvim načelom svijeta koji nam stvara jedna manjina ljudskog ološa!

Bez obzira na svu demokraciju i liberalizam neke stvari nikad ne smiju zaslužiti ništa drugo nego osudu.

Ko ikome daje ikakvo pravo ubiti čovjeka osim ako time štitiš sebe kad si ekvivalento i direktno ugrožen?!?

Ova rasprava definitivno pokazuje da je velika većina ljudi izgubila kompas ljudskog, civliziranog te osnovno moralnog i etičkog ponašanja! Pa govorimo o agresiji ( ne u samoobrani) na život živog bića, LJUDI ALOOO PA JESTE LI NORMALNI!!!!!
16.01.2012 | 16:13
Nije to odobravanje , nego konstatacija. Ako si čitao prije, to je u ljudima. Nažalost smo još u pećini, premda bi htjeli drugo.
Uvijek se nadamo , da će slijedeće generacije to shvatiti, a sumnjam da ću ja to doživjeti. Prilagoditi se tomu i stremiti boljem.
16.01.2012 | 16:16
campo kaže:
Jedini rat koji čovjek može voditi po moralnim i etičkim načelima je rat za slobodu, a ostalo su bajke za takve kao što je drlovric (Njega čak i ne zanima zašto je tamo??!). ja ću ti objasniti barem zašto si tamo pa eto neka znaš. Tamo si jer su amerikanci vojna super sila i mogu napasti i proglasiti neprijateljem koga god hoće i kad im to odgovara, nije to ništa čudno tako je oduvijek bilo i bit će.

Ja mislim da je istina puno prozaičnija: tamo je jer mora platiti račune svaki mjesec. Možemo mi sada opet o tome kako nosimo obuću koju proizvode vijetnamci za 0.02 centa na sat itd, itd... ne budite licemjerni. Onog trenutka kada meni HEP oprosti račun za struju jer sam visokih moralnih standarda onda prvi neću uprijeti prstom...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 32 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BoroZvijer, drlovric, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (1049)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO