16.01.2012 | 17:04
Ovo postaje jako zanimljivo. Nije mi se namjera svadjati sa ljudima, jer je ovo miroljubiva zajednica, ali toliko je razlicitih misljenja ovdje. Ja jednostavno obozavam ovaj forum
@campo: Vidi se da si ti veliki "domoljub", HDZ-ovski nastrojen, "djes' bio 91" gard. Bog i Hrvati. Ubij pedera. I takve stvari. Pa s tobom treba malo drugacije razgovarati, jer vi sve stvari gledate iskljucivo iz vase perspektive. Niste bas otvorenih vidika i svjetonazora. Sreca pa ste manjina...
Slazem se da je svaki oslobodilacki rat pravedan. U idealnom svijetu...
U stvarnom svijetu Srbi napadaju Hrvatsku i Bosnu da oslobode "vekovna srpska ognjista". Za njih je to legitiman oslobodilacki rat. Cak je i legitimna "narodna" vojska bila uz njih. Po tvojoj logici, legalan rat. Jer i oni oslobadjaju nesto...
Sud u HAG-u je oslobodilacku akciju Oluja proglasio zlocinackom. Pravedno? Pa oslobadjali su ljudi svoje domove...
Amerika (sila kao sila, bahate se jer mogu), ne branim ih, ali oni su u Afganistanu na strani pravednih. Na strani legitimne vlasti te zemlje. NATO je tu dosao po pozivu. Da pomogne... Svi zajedno (legalna vlast + NATO) se bore protiv sacice ljudi koji teroriziraju cijeli svijet. Ili ih barem takvima predstavljaju
Po mom misljenju ovaj rat se moze zavrasiti za jedan dan... Siguran sam da ovdje ima vise aviona nego sto Talibana ima ukupno (skupa sa kamilama). Ocigledno, nekome je u interesu da ovo sto duze traje. I meni je, moram priznati
Ima i Hrvata ovdje (istih onih osloboditelja iz '91). Sad su postali zlocinci? Agresori?
Dosao Mirko iz Vukovara da napravi agresiju na Iraq ili Afganistan. Pa nije unutar svojih drzavnih granica. Da pokrade nesto ovdje? Mirko je dosao tu jer je vojnik. Jer radi svoj posao. Dosao je da predstavlja svoju zemlju, i da s ponosom nosi svoju zastavu. I da bude dio necega velikog.
Kao sto ce i Hrvatska sutra da bude dio EU, bez obzira sta "desni blok" mislio o tome
Campo, ako placas porez u Hrvatskoj (a trebao bi kao veliki domoljub), dio tih para je dosao i u ovu misiju. Znaci i ti si pomogao ovaj projekt
Ja sam ovdje dosao iskljucivo radi novca. Nema tu morala, etike, emocija. Emocije cuvam za obitelj, kad dodjem doma. Ovo je za mene posao. Nemam ga eto u Hrvatskoj, zahvaljujuci pojedinicma, pa sam dosao na Bliski Istok. Zelim za dvije godine kupiti stan, a ne biti "domoljub", pa stranim bankama koje su "domoljubi" iz tvoje stranke rasprodali i pokrali, 30 godina placati kamate. Promjenjive naravno
@mruzic:
Slazem se za svim sto kazes. To je normalno i plemenito razmisljanje. Primjenjivo u bajkama, nazalost. Stvarnost i realnost su puno drugaciji.
Tebe je lijepo slusati, procitati sto pises, napuni se covjek pozitivnom energijom, onda pogledas dnevnik pa se sve promijeni u glavi
Nazalost idealiziranje ili neodobravanje nekih stvari nece niti najmanje utjecati na desavanja u stvarnom svijetu.
@Riba: Hvala na podrsci
Ne misle oni o toj djeci kada kupe najnoviji Apple gadget, u cijem je procesu izrade mozda gladno dijete ucestovovalo. A visokih su moralnih nacela