iPad moze i ubijati ljude
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad moze i ubijati ljude

16.01.2012 | 17:01
obozavam moraliziranja i demagogiju "da je bilo tako, sad bi bilo onako!"

to sto apple proizvode rade potlaceni radnici, ne smeta, nike tenisice djeca od 10 godina, ne smeta, to sto auto trosi vise ulja nego benzina a nemam para to sad srediti, ne smeta, to sto kupujem jeftinije gmo jabuke koje dolaze iz pitaj boga kuda a ne ruzne i skupe domace, ne smeta... covjek nadje nacin da najbolje unovci svoje znanje, SMETA!!!

jos bi rekao da smo neko super uredjeno drustvo, bez korupcije, gdje ljudi ne nose doktorima boce skupih pica, i "preko veze" je nerazumljiv izuzetak a ne tradicija! kad se spomene lopovluk svi skacu i spremno prozivaju ove i one, a doma tona piratskog softvera, muzike, filmova.
svaka najgora ljudska osobina je kod nas prisutna i cesto drustveno prihvacena, jedina je sreca da nemamo mogucnosti siroj publici demonstrirati svu raskos naseg morala!
u krajnjoj liniji, ne tako davno je preko 60-70% puka glasalo za politiku koja je vojsku slala u drugu drzavu!

evo pa i oni koji su govorom aresivniji u ovoj raspravi su pristase "mira"!
16.01.2012 | 17:04
Ovo postaje jako zanimljivo. Nije mi se namjera svadjati sa ljudima, jer je ovo miroljubiva zajednica, ali toliko je razlicitih misljenja ovdje. Ja jednostavno obozavam ovaj forum

@campo: Vidi se da si ti veliki "domoljub", HDZ-ovski nastrojen, "djes' bio 91" gard. Bog i Hrvati. Ubij pedera. I takve stvari. Pa s tobom treba malo drugacije razgovarati, jer vi sve stvari gledate iskljucivo iz vase perspektive. Niste bas otvorenih vidika i svjetonazora. Sreca pa ste manjina...

Slazem se da je svaki oslobodilacki rat pravedan. U idealnom svijetu...

U stvarnom svijetu Srbi napadaju Hrvatsku i Bosnu da oslobode "vekovna srpska ognjista". Za njih je to legitiman oslobodilacki rat. Cak je i legitimna "narodna" vojska bila uz njih. Po tvojoj logici, legalan rat. Jer i oni oslobadjaju nesto...

Sud u HAG-u je oslobodilacku akciju Oluja proglasio zlocinackom. Pravedno? Pa oslobadjali su ljudi svoje domove...

Amerika (sila kao sila, bahate se jer mogu), ne branim ih, ali oni su u Afganistanu na strani pravednih. Na strani legitimne vlasti te zemlje. NATO je tu dosao po pozivu. Da pomogne... Svi zajedno (legalna vlast + NATO) se bore protiv sacice ljudi koji teroriziraju cijeli svijet. Ili ih barem takvima predstavljaju

Po mom misljenju ovaj rat se moze zavrasiti za jedan dan... Siguran sam da ovdje ima vise aviona nego sto Talibana ima ukupno (skupa sa kamilama). Ocigledno, nekome je u interesu da ovo sto duze traje. I meni je, moram priznati

Ima i Hrvata ovdje (istih onih osloboditelja iz '91). Sad su postali zlocinci? Agresori?

Dosao Mirko iz Vukovara da napravi agresiju na Iraq ili Afganistan. Pa nije unutar svojih drzavnih granica. Da pokrade nesto ovdje? Mirko je dosao tu jer je vojnik. Jer radi svoj posao. Dosao je da predstavlja svoju zemlju, i da s ponosom nosi svoju zastavu. I da bude dio necega velikog.

Kao sto ce i Hrvatska sutra da bude dio EU, bez obzira sta "desni blok" mislio o tome

Campo, ako placas porez u Hrvatskoj (a trebao bi kao veliki domoljub), dio tih para je dosao i u ovu misiju. Znaci i ti si pomogao ovaj projekt

Ja sam ovdje dosao iskljucivo radi novca. Nema tu morala, etike, emocija. Emocije cuvam za obitelj, kad dodjem doma. Ovo je za mene posao. Nemam ga eto u Hrvatskoj, zahvaljujuci pojedinicma, pa sam dosao na Bliski Istok. Zelim za dvije godine kupiti stan, a ne biti "domoljub", pa stranim bankama koje su "domoljubi" iz tvoje stranke rasprodali i pokrali, 30 godina placati kamate. Promjenjive naravno

@mruzic:

Slazem se za svim sto kazes. To je normalno i plemenito razmisljanje. Primjenjivo u bajkama, nazalost. Stvarnost i realnost su puno drugaciji.

Tebe je lijepo slusati, procitati sto pises, napuni se covjek pozitivnom energijom, onda pogledas dnevnik pa se sve promijeni u glavi

Nazalost idealiziranje ili neodobravanje nekih stvari nece niti najmanje utjecati na desavanja u stvarnom svijetu.

@Riba: Hvala na podrsci Ne misle oni o toj djeci kada kupe najnoviji Apple gadget, u cijem je procesu izrade mozda gladno dijete ucestovovalo. A visokih su moralnih nacela
16.01.2012 | 17:38
kinsif kaže:
obozavam moraliziranja i demagogiju "da je bilo tako, sad bi bilo onako!"

to sto apple proizvode rade potlaceni radnici, ne smeta, nike tenisice djeca od 10 godina, ne smeta, to sto auto trosi vise ulja nego benzina a nemam para to sad srediti, ne smeta, to sto kupujem jeftinije gmo jabuke koje dolaze iz pitaj boga kuda a ne ruzne i skupe domace, ne smeta... covjek nadje nacin da najbolje unovci svoje znanje, SMETA!!!

jos bi rekao da smo neko super uredjeno drustvo, bez korupcije, gdje ljudi ne nose doktorima boce skupih pica, i "preko veze" je nerazumljiv izuzetak a ne tradicija! kad se spomene lopovluk svi skacu i spremno prozivaju ove i one, a doma tona piratskog softvera, muzike, filmova.
svaka najgora ljudska osobina je kod nas prisutna i cesto drustveno prihvacena, jedina je sreca da nemamo mogucnosti siroj publici demonstrirati svu raskos naseg morala!
u krajnjoj liniji, ne tako davno je preko 60-70% puka glasalo za politiku koja je vojsku slala u drugu drzavu!

evo pa i oni koji su govorom aresivniji u ovoj raspravi su pristase "mira"!

Ne slažem se ni s izrabljivačkim kapitalizmom, ali oprosti ubijanje ljudi je ipak one huge step forward u ludilo! Isto kao tvoje uspoređivanje govora i djela oružja... E da nije tragično bilo bi komično.
16.01.2012 | 17:41
Riba kaže:
campo kaže:
Jedini rat koji čovjek može voditi po moralnim i etičkim načelima je rat za slobodu, a ostalo su bajke za takve kao što je drlovric (Njega čak i ne zanima zašto je tamo??!). ja ću ti objasniti barem zašto si tamo pa eto neka znaš. Tamo si jer su amerikanci vojna super sila i mogu napasti i proglasiti neprijateljem koga god hoće i kad im to odgovara, nije to ništa čudno tako je oduvijek bilo i bit će.

Ja mislim da je istina puno prozaičnija: tamo je jer mora platiti račune svaki mjesec. Možemo mi sada opet o tome kako nosimo obuću koju proizvode vijetnamci za 0.02 centa na sat itd, itd... ne budite licemjerni. Onog trenutka kada meni HEP oprosti račun za struju jer sam visokih moralnih standarda onda prvi neću uprijeti prstom...

Račun za struju vs. rat? Fakat slično... Jel vi shvačate kaj pričate? Savršeno pravdate moralnim ubijati ljud... A da ne pričamo pod kojom krinkom? Kapitalističkog obogaćivanja. Pa ovi kaj izrabljuju radnike ispadaju mila majka...
16.01.2012 | 17:54
drlovric kaže:
Ovo postaje jako zanimljivo. Nije mi se namjera svadjati sa ljudima, jer je ovo miroljubiva zajednica, ali toliko je razlicitih misljenja ovdje. Ja jednostavno obozavam ovaj forum

@mruzic:

Slazem se za svim sto kazes. To je normalno i plemenito razmisljanje. Primjenjivo u bajkama, nazalost. Stvarnost i realnost su puno drugaciji.

Tebe je lijepo slusati, procitati sto pises, napuni se covjek pozitivnom energijom, onda pogledas dnevnik pa se sve promijeni u glavi

Nazalost idealiziranje ili neodobravanje nekih stvari nece niti najmanje utjecati na desavanja u stvarnom svijetu.

@Riba: Hvala na podrsci Ne misle oni o toj djeci kada kupe najnoviji Apple gadget, u cijem je procesu izrade mozda gladno dijete ucestovovalo. A visokih su moralnih nacela

Ne bi se složio da je primjenjivo samo u bajkama. Ja nisam genije niti nad naravnih sposobnosti pa ne ubijam niti pomažem u ratovanju takve vrste da bi preživjeo. A budući na ranije navedeno 99,9% ljudi, ako ništa drugo koji ne potiču iz zemalja trećeg svijeta, ne mora za normalno preživljavanje baviti se takvim stvarima. A sve ostalo je totalni BULLSHIT.

I ne podržavam ni izrabljivanje, ni hrpu drugih stvari ali ih mogu raspravljat o moralnoj čistoči ako ti to nekom ne radiš jer nisi krivi, ali granice se moraju postaviti, a smrt je ipak bez premca najteža kategorija!

I ne nisam moralist, nisam ko Smayoo totalni legalista nisam freak, zaludjen vjernik niti sto god vama pada na pamet, ali ugrožavat tuđi život iz bilo kojeg razloga osim samoobrane je najgnjilije najgore ljudsko ponašanje. A pokušavat opravdavat to je... ma nemam komentara. I nema a ali nego već možda... točka. Ako se ne možete nositi s tom istinom, ma koliko god surova bila žao mi je... Nisi ništa bolji od nekoga ko ubije čovjeka na cesti ko zeca za 100kn ili mobitel.
  • campo
  • Posjetitelj
16.01.2012 | 18:21
drlovric ..nisam ti ja iznio svoje osobno mišljenje nego činjenice. a o ratu malo više znam od tebe 3 i po godine pravog rata...niti sam član hdz niti vičem ubij pedera i molim te da ne vrijeđaš...koga zanima ja sam obiteljski čovjek kršćanskog svjetonazora što bi ti rekao konzervativnog. domoljub ? svakako.
ako ti to smeta nešto s tobom nije ok..a nismo manjina nego većina.
geopolitiku i povijest poznajem jer me zanima i godinama čitam i proučavam u slobodno vrijeme (nažalost kratko) pokušavam ti reći kako stvari stoje a ne što ja mislim...ne boj se ja sam ratovao između ostalog i za to da budemo u NATO i EU...amerikanci će nastavit po svome i bez tebe a pogotovo bez mene
16.01.2012 | 18:23
Kaj ste napali čuvjeka. Zarađuje za život kako zna i umije. Radi legalno svoj posao.
Moralno načelo oko ubijanja živih bića (pa i ljudi) se mijenja i ovisi o okolnosti.
Dali bi mogao ubiti čovjeka? Odgovor je DA, edino ovisi o kojoj se situaciji radi. Iz užitka, materjalne koristi ili nečega trećeg sigurno NE. Radi osobne obrane i obrane familije DA. Mislim kako borba za goli život ne poznaje moralna načela.
Što se tiće izrabljivanja djece, već smo raspravljali o tome i nekako su razmišljanja podjeljena.
16.01.2012 | 18:49
Tko je god zaista doživio rat - doživio, a ne samo gledao sa strane - trajno je izliječen od filozofija o moralu. Sve priče o moralu padaju u vodu iste sekunde kad ti prvi metak ili geler zasvira pored glave. Nakon toga ostaje samo jedno - preživljavanje. Ili ćeš ti ubit nekog, ili će netko ubit tebe, simple as that.
Bizarno u svemu je - na kraju ispadne da si ti ubijao između ostalog i zato da bi omogućio slobodu drugima da te kasnije moralno čistunski pljuju za to.

No ako ćemo baš moralizirati - koja je biološka vrsta jedina sposobna (i voljna) ubijati ne zbog hrane, ne zbog preživljavanja, nego naprosto iz čiste zabave?
Ljudska vrsta.
Ista ona čiji pripadnici mašu pričama o moralu.
Da nismo nakrvožednija zvjerad na planeti, ne bismo ni izmišljali pojam morala kako bi si za tu krvožednost nalazili opravdanja.
To je kao plug'n'play na winblowsima.
Puste priče, ni u kakvoj vezi sa stvarnošću.

Back on topic - brijem da si Gates žile reže što se tim predatorima ne upravlja preko winblowsa.
16.01.2012 | 22:20
Nisu samo ljudi ti koji ubijaju iz razonode, mislim kako ima i nekih životinja koje se isto tako zabavljaju (Orke recimo)
16.01.2012 | 23:01
grof kaže:
Bizarno u svemu je - na kraju ispadne da si ti ubijao između ostalog i zato da bi omogućio slobodu drugima da te kasnije moralno čistunski pljuju za to.

Jest bizarno, ali i normalno. I oduvijek je tako bilo. Danton (ili Robespierre?) je to vjerojatno najbolje opisao: "La révolution dévore ses enfants" (Revolucija proždire svoju djecu).

Osjećam se dužan nešto dopisati jer mi se nekako čini da je moj post isprovocirao bujicu koja je uslijedila. Ja sam htio izraziti svoje gnušanje koncepcijom vojske, ratovanja i "oružja kao igračaka". I argumentom kako je tehnologija za vojsku kasnije primijenjena u druge svrhe. Moglo se za tu istu lovu raditi razvoj tehnologije odmah za civilne svrhe. Ali ne. Jer za civilne svrhe netko očekuje ostvariti nesuvisao i uvijek veći profit, a u vojne svrhe se lova može drobiti, tko te pita.... Eto, to je ono što mene uzrujava.

Što se tiče moralnosti posla kojeg drlovric radi, osobno mislim da je jednako nemoralan kao i posao nekog tko radi u banci, u osiguravajućoj kući (neovisno da li na šalteru ili kao informatičar, ili kao čistačica, ili kao outsourced stručnjak), kockarnici i tako, mogao bih još neke branše nabrojati... Da se razumijemo, ovo obuhvaća i mene osobno, jer sam u svom radnom vijeku radio za vojsku, banke, osiguranja, kladionice i kockarnice više nego što bih se želio sjećati, a kamoli više nego što je dovoljno da se ne mogu tog blata oprati ni u cijelom svom životu.

Sve je to prostitucija. Prostitucija do kosti. Moralno puno niže i dublje u blatu od bilo koje klasične, spolne prostitucije. Čak bih se usudio reći da osobe koje žive od prostituiranja vlastitog tijela, što se mene tiče, ne rade nikakav moralno upitan posao jer (osim kad je pod prisilom) svjesno i zdrave pameti žrtvuju vlastito tijelo i dušu radi vlastite i često još nečije egzistencije. S druge strane svi mi koji radimo ili smo radili ili ćemo raditi za neku od spomenutih branši svjesno pomažemo mašineriju koja pomaže jednom aparatu koji žrtvuje tuđe dostojanstvo, život i dobrobit za vlastiti opstanak i probitak. Pri tom uglavnom prostituiramo vlastitu dušu (ili kako god je tko želi zvati) jer svi mi jako dobro znamo što je pošteno i ispravno napraviti, ali pristajemo raditi nešto što je tek (stjecajem okolnosti i voljom gramzljivog establišmenta) - legalno.
16.01.2012 | 23:47
grof kaže:
Tko je god zaista doživio rat - doživio, a ne samo gledao sa strane - trajno je izliječen od filozofija o moralu. Sve priče o moralu padaju u vodu iste sekunde kad ti prvi metak ili geler zasvira pored glave. Nakon toga ostaje samo jedno - preživljavanje. Ili ćeš ti ubit nekog, ili će netko ubit tebe, simple as that.

No ako ćemo baš moralizirati - koja je biološka vrsta jedina sposobna (i voljna) ubijati ne zbog hrane, ne zbog preživljavanja, nego naprosto iz čiste zabave?
Ljudska vrsta.
Ista ona čiji pripadnici mašu pričama o moralu.
Da nismo nakrvožednija zvjerad na planeti, ne bismo ni izmišljali pojam morala kako bi si za tu krvožednost nalazili opravdanja.
To je kao plug'n'play na winblowsima.
Puste priče, ni u kakvoj vezi sa stvarnošću.

Back on topic - brijem da si Gates žile reže što se tim predatorima ne upravlja preko winblowsa.

Tako je kad si napadnut branis se svim sredstvima, kao što si rekao za preživljavanje. S tim se ja od početka slažem. ALI, u nijednoj mojoj recenici u svim prije postovima to ne osporavam. Dapače nekoliko puta sam napomenuo da je to opravdan razlog. A onaj ko napada ne iz samoobrane... je agresor. Točka. A takvo ponašanje je po definiciji je loše.

Na kraju za sve, drlovric nije tamo u ratu jer je bio napadnut pa se bori za prezivljavanje, je li tako? Nego tamo u nekom obliku sudjeluje u ratu protiv nekih koji mu nikad nisu ničim ugrozili život! E onda molim da se ne trkeljaju gluposti o mom moraliziranju i pričaju priče koje nemaju veze s onim što sam ja rekao. Isto tako molim sve samoprozvane koji žele argumentirano diskutirati da 3 puta pažljivo pročitaju moje prijašnje postove prije nego nepromišljeno počnu kontrirati argumentima koji nemaju veze s vezom s obzirom na što sam rekao. Hvala.
16.01.2012 | 23:59
smayoo kaže:
grof kaže:

Jest bizarno, ali i normalno. I oduvijek je tako bilo. Danton (ili Robespierre?) je to vjerojatno najbolje opisao: "La révolution dévore ses enfants" (Revolucija proždire svoju djecu).

Osjećam se dužan nešto dopisati jer mi se nekako čini da je moj post isprovocirao bujicu koja je uslijedila. Ja sam htio izraziti svoje gnušanje koncepcijom vojske, ratovanja i "oružja kao igračaka". I argumentom kako je tehnologija za vojsku kasnije primijenjena u druge svrhe. Moglo se za tu istu lovu raditi razvoj tehnologije odmah za civilne svrhe. Ali ne. Jer za civilne svrhe netko očekuje ostvariti nesuvisao i uvijek veći profit, a u vojne svrhe se lova može drobiti, tko te pita.... Eto, to je ono što mene uzrujava.

Što se tiče moralnosti posla kojeg drlovric radi, osobno mislim da je jednako nemoralan kao i posao nekog tko radi u banci, u osiguravajućoj kući (neovisno da li na šalteru ili kao informatičar, ili kao čistačica, ili kao outsourced stručnjak), kockarnici i tako, mogao bih još neke branše nabrojati... Da se razumijemo, ovo obuhvaća i mene osobno, jer sam u svom radnom vijeku radio za vojsku, banke, osiguranja, kladionice i kockarnice više nego što bih se želio sjećati, a kamoli više nego što je dovoljno da se ne mogu tog blata oprati ni u cijelom svom životu.

Sve je to prostitucija. Prostitucija do kosti. Moralno puno niže i dublje u blatu od bilo koje klasične, spolne prostitucije. Čak bih se usudio reći da osobe koje žive od prostituiranja vlastitog tijela, što se mene tiče, ne rade nikakav moralno upitan posao jer (osim kad je pod prisilom) svjesno i zdrave pameti žrtvuju vlastito tijelo i dušu radi vlastite i često još nečije egzistencije. S druge strane svi mi koji radimo ili smo radili ili ćemo raditi za neku od spomenutih branši svjesno pomažemo mašineriju koja pomaže jednom aparatu koji žrtvuje tuđe dostojanstvo, život i dobrobit za vlastiti opstanak i probitak. Pri tom uglavnom prostituiramo vlastitu dušu (ili kako god je tko želi zvati) jer svi mi jako dobro znamo što je pošteno i ispravno napraviti, ali pristajemo raditi nešto što je tek (stjecajem okolnosti i voljom gramzljivog establišmenta) - legalno.

Uff, puno toga rečenog... Ajmo redom. Ratovanje protiv tamo nekih npr. na istoku protiv ljudi koji tebe u Hr ne napadaju je agresija. Ma što mi htjeli drugo da to bude I uspoređivanje toga s bankarima, osiguranjima pa čak i kapitalistima koji potlaćuju, izrabljuju ili kradu svoje zaposlenike (ma koliki lopovi bili) je još uvijek ipak neumijesno. S prostutucijom i cijelim odlomkom se slažem. Svi mi imamo putra na glavi (pa i ja), ali nekog iskoristiti na bilo koji način i to legalno ili oduzet čovjeku život, ljudi moji pobogu pa jel to isto?!?!?

Ako već ne možemo direktno sriječiti kako ti kažeš, možemo i moramo javno i otvoreno osuditi takve stvari. Bar ako imam imalo inteligencije i dostojanstva.
17.01.2012 | 00:12
drlovric kaže:

Amerika (sila kao sila, bahate se jer mogu), ne branim ih, ali oni su u Afganistanu na strani pravednih. Na strani legitimne vlasti te zemlje. NATO je tu dosao po pozivu. Da pomogne... Svi zajedno (legalna vlast + NATO) se bore protiv sacice ljudi koji teroriziraju cijeli svijet. Ili ih barem takvima predstavljaju

Po mom misljenju ovaj rat se moze zavrasiti za jedan dan... Siguran sam da ovdje ima vise aviona nego sto Talibana ima ukupno (skupa sa kamilama). Ocigledno, nekome je u interesu da ovo sto duze traje. I meni je, moram priznati

Ima i Hrvata ovdje (istih onih osloboditelja iz '91). Sad su postali zlocinci? Agresori?

Dosao Mirko iz Vukovara da napravi agresiju na Iraq ili Afganistan. Pa nije unutar svojih drzavnih granica. Da pokrade nesto ovdje? Mirko je dosao tu jer je vojnik. Jer radi svoj posao. Dosao je da predstavlja svoju zemlju, i da s ponosom nosi svoju zastavu. I da bude dio necega velikog.

Da bude dio nečeg velikog?!?!? Iso miki ne vjerujem. Pa jedino veliko tamo je rat određenih lobija kako bi ostvarili svoje interese. a dovoljno su moćni da su to lijepo politički progurali. Da ako je netko tamo došao iz Hrvatske da ratuje, onda je agresor.
Kao što si i sam rekao tvoj interes je da to traje što dulje. A što rat traje dulje pogiba više ljudi. Ali nije bitno dok ti para stiže, jebeš ljude, iovak ih ne poznaš i samo radiš svoj posao. Jadno da jadnije ne može biti... kako bi se reklo čovjek vrijedi po veličini svojih dijela, a ovakva ne vrijede ni zrno pijeska kojeg tamo ima.

Što više čitam sve ovo vidim koliko malo ljudskosti vlada u ovom "inteligentom" društvancu... žalosno...
17.01.2012 | 00:19
Niko ne opravdava ubojstvo nekog random neduznog civila...
Osudjivanje osobe koja kruh zaradjuje pruzajuci svoje usluge US vojsci je za mene neumijesno imajuci u obzir da eto svi pomalo imaju "putra na glavi"!
Frajer ne ubija, radi u IT-u!
Fraze kao "On radi u vojsci, vojska ubija! Ja radim u naftnoj kompaniji, govna smo ali mi ne ubijamo" su jeftina relativiziranja! Na kraju (ili na pocetku) price, ta njegova vojska je produzena ruka te tvoje banke, ili naftne kompanije, ili osiguravajuceg drustva... Svaki put kad natankas auto, lako moguce da financiras bas tu vojsku!

Niko ne opravdava pisanje po mrtvim neprijateljima, ubijanje civila ili kolonizaciju, ali kod nas je popularno da su svi krivi a mi kao pojedinci smo jedini ispravni i dobri i kuzimo sve!
17.01.2012 | 00:20
@ mruzic Sad ti je jasno zašto "pećina" !
17.01.2012 | 00:20
zabac kaže:
Kaj ste napali čuvjeka. Zarađuje za život kako zna i umije. Radi legalno svoj posao.
Moralno načelo oko ubijanja živih bića (pa i ljudi) se mijenja i ovisi o okolnosti.
Dali bi mogao ubiti čovjeka? Odgovor je DA, edino ovisi o kojoj se situaciji radi. Iz užitka, materjalne koristi ili nečega trećeg sigurno NE. Radi osobne obrane i obrane familije DA. Mislim kako borba za goli život ne poznaje moralna načela.
Što se tiće izrabljivanja djece, već smo raspravljali o tome i nekako su razmišljanja podjeljena.

Ok. Tamo se ubijaju ljudi radi LOVE, ne radi obrane sebe ili familije! I neovisno jer to legalno ili nije to je užasno! I nitko nikad ne može ničime to opravdati! Novci se mogu zaraditi i metenjem, čišćenjem, fizikalijom i hrpom drugih legalnih i moralnih poslova i tako prehraniti obitelj. A ovakvi mogu samo lagati sebe i biti to što jesu... Ali sigurno nisu inteligentna civilizirana ljudska bića koja si dostojni poštovanja.
17.01.2012 | 00:24
kinsif kaže:
Niko ne opravdava ubojstvo nekog random neduznog civila...
Osudjivanje osobe koja kruh zaradjuje pruzajuci svoje usluge US vojsci je za mene neumijesno imajuci u obzir da eto svi pomalo imaju "putra na glavi"!
Frajer ne ubija, radi u IT-u!
Fraze kao "On radi u vojsci, vojska ubija! Ja radim u naftnoj kompaniji, govna smo ali mi ne ubijamo" su jeftina relativiziranja! Na kraju (ili na pocetku) price, ta njegova vojska je produzena ruka te tvoje banke, ili naftne kompanije, ili osiguravajuceg drustva... Svaki put kad natankas auto, lako moguce da financiras bas tu vojsku!

Niko ne opravdava pisanje po mrtvim neprijateljima, ubijanje civila ili kolonizaciju, ali kod nas je popularno da su svi krivi a mi kao pojedinci smo jedini ispravni i dobri i kuzimo sve!

Zato sam i rekao ako neke stvari ne mogu spriječiti mogu osuđivati! Jer mogao bi točiti tu naftu i bez rata da tamo neki naftaski lobi nije megalomanski pohlepan nego da pošteno želi platiti ti naftu tamo nekom narodu čija je to država.

Jaooo... zali bože utrošenog vremena. Bome Einstein je bio nadgenije...
17.01.2012 | 00:26
jzelko kaže:
@ mruzic Sad ti je jasno zašto "pećina" !

Da...
17.01.2012 | 00:55
Ako te nesto zivcira, fakat ne vidim zasto i dalje lupas po tome?
Pusti i cuvaj zivce.

Moralna usmena osuda je suplja prica! Mozes odluciti ne tociti gorivo dok ono dolazi iz okupiranih zemalja recimo... Ne kupovati proizvode koji su iz US-a... Ne gledati hollywood filmove itd. Ovako trkelj, trkelj, trkelj po drugima, moralno uzviseno, a u svakodnevnom zivotu sto cinis da svijet bude bolji i blizi tvojim moralnim nacelima?

Bespredmetno je raspravljati o tome dali osudjujemo zlocin nad neduznim ljudma.
17.01.2012 | 02:20
mruzic kaže:
Uff, puno toga rečenog... Ajmo redom. Ratovanje protiv tamo nekih npr. na istoku protiv ljudi koji tebe u Hr ne napadaju je agresija. Ma što mi htjeli drugo da to bude

S tim se mogu složiti. Iako su i njih tamo, kao i u Iraku, Libiji, itd. neki (nemali broj) dočekali kao oslobodioce, ne kao agresore. BTW, kad smo već kod toga, i Ruse su neki u Afganistanu isto svojedobno dočekali kao oslobodioce. Pa i Talibane, jbt... Go, figure...

Bit će da ta koncepcija slobode i agresije ipak nije baš tako sasvim jednostavna kao što se čini.

Nota bene, ne branim ja Amerikance. Imamo slično mišljenje o njima. Samo ističem da stvari nisu baš baš tako jednostavne. Nekad jesu bile. Prije 30-40 i još više godina, Ameri su imali prilično krivi pristup. Poticali su svrgavanje demokratske vlasti i postavljanje marionetskih diktatora, kao što su npr. Fulgencio Batista (Kuba), Augusto Pinochet (Chile), Park Chung-hee (J. Koreja), Manuel Noriega (Panama)... S vremenom su shvatili da je svaki takav pokušaj bio g*vno koje im se velikom brzinom vratilo u facu pa su prestali i prešli na perfidnije metode. Danas u principu svrgavaju diktatore (nadam se da se neće naći ovdje netko, itko tko bi pokušao ustvrditi da Saddam Hussein, Gadafi ili talibanska vlast nisu bile diktatorske) i postavljaju vlast koja iza sebe ima formalni legitimitet demokratskih izbora (ili izbora koji se čine demokratskima, iako su zapravo promotivno-aklamativno izmanipulirani). Tako da stvar postaje zamagljena, a crta između agresije i oslobađanja vrlo nejasna.

I uspoređivanje toga s bankarima, osiguranjima pa čak i kapitalistima koji potlaćuju, izrabljuju ili kradu svoje zaposlenike (ma koliki lopovi bili) je još uvijek ipak neumijesno. S prostutucijom i cijelim odlomkom se slažem. Svi mi imamo putra na glavi (pa i ja), ali nekog iskoristiti na bilo koji način i to legalno ili oduzet čovjeku život, ljudi moji pobogu pa jel to isto?!?!?

Iskreno, ja mislim da je nekoga svjesno i sistemski držati u bijedi i neukosti ne bi li se bogatio na njegovoj grbači jest još i gore nego ga ubiti. Ubijanjem si nekom oduzeo život. Onim prvim si mu oduzeo dignitet, čovječnost, a život mu sveo na preživljavanje. Što se legalnosti tiče, kako sam gore ilustrirao, sasvim je lako učiniti bilo koji nemoralan čin - legalnim. Čak i ubijanje. Sutra i ti, i ja možemo postati žrtva nečijeg metka, sasvim legalno. Kako je drlovric spomenuo, da je rat u Hrvatskoj slučajno drugačije završio, "vekovne srpske zemlje" bi bile oslobođene, a oni koji su se borili za Hrvatsku bi bili proglašeni kriminalcima, pobunjenicima, teroristima, itd. Vidiš, jbt, kako je sve to relativno... Kad pomisliš da je političku prevagu, tamo, prije 20 godina, donio jedan greškom srušen helikopter EZ promatrača... Ironično...
17.01.2012 | 06:12
Meni jedno samo nije jasno. Zasto uporno govorite da samo Amerika radi te stvari (istina da kolo vode), jer nisu sami u tome?

Ovo je operacija NATO saveza. Saveza VISE ZEMALJA. Saveza kojem su nasi politicari guzice dali, samo da budu dio toga. Politicari koje ste vi izabrali!!! Legalna Hrvatska vlast.

Sjecam se slavodobitrnih izjava na TV, kako smo postigli nesto veliko jer smo postali clanica NATO saveza, skupa sa Albanijom (pametnome dosta), doduse

Hrvatska nema pravu vojsku, jer nema para. Nema avijaciju, ima nesto sto lici na mornaricu (za jedno sat-dva ratovanja), htjeli su kupiti neka vojna vozila, pa su vrli politicari na sudu sada radi te afere.

Biti clan NATO saveza je odredjena sigurnost (repriza '91 recimo), jer ti pruza zastitu, ali s druge strane moras i ti dati svoj doprinos Savezu. Jedan (mozda i jedini) vid doprinosa Hrvatske je da posalje par stotina vojnika, cisto da se tamo pojave.

Nasi vojnici su trazena roba jer odredjeni broj vojnika ima pravo ratno iskustvo.

Imaju iskustvo iz operacije koju je i NATO planirao. "Oluja" je ogledni primjer NATO operacije, davno razvijene, u slucaju napada na bilo koju zemlju ex. Varsavskog saveza.

Ne moras biti vojnik niti biti nesto extra pametan, da vidis da ta operacija nema veze za tadasnjih JNA doktrinama ratovanja (koje je HV po defaultu naslijedila). To je bilo nesto drugacije, i zato je zateklo Srbe nespremne.

Ali to nije bitno...

Te hrvatske vojnike u misijama na B. Istoku financira nasa Vlada od novca poreznih obveznika!

SVI VI, DEZURNI MORALISTI, KOJI MENE OSUDJUJETE DIREKTNO FINANCIRATE OVU "ZLOCINACKO-AGRESORSKU" OPERACIJU!

Ja sam nezaposlen, ne placam nikakav porez u Hrvatskoj, moj novac ne ide u te prljave misije

Krivi ste gore od mene, po svim moralno/pravno/ekonomskim normama. Vi financirate nesto lose. Kako mozete mirno spavati?
17.01.2012 | 11:08
drlovric kaže:
Meni jedno samo nije jasno. Zasto uporno govorite da samo Amerika radi te stvari (istina da kolo vode), jer nisu sami u tome?

Ovo je operacija NATO saveza. Saveza VISE ZEMALJA. Saveza kojem su nasi politicari guzice dali, samo da budu dio toga. Politicari koje ste vi izabrali!!! Legalna Hrvatska vlast.

Sjecam se slavodobitrnih izjava na TV, kako smo postigli nesto veliko jer smo postali clanica NATO saveza, skupa sa Albanijom (pametnome dosta), doduse

Hrvatska nema pravu vojsku, jer nema para. Nema avijaciju, ima nesto sto lici na mornaricu (za jedno sat-dva ratovanja), htjeli su kupiti neka vojna vozila, pa su vrli politicari na sudu sada radi te afere.

Biti clan NATO saveza je odredjena sigurnost (repriza '91 recimo), jer ti pruza zastitu, ali s druge strane moras i ti dati svoj doprinos Savezu. Jedan (mozda i jedini) vid doprinosa Hrvatske je da posalje par stotina vojnika, cisto da se tamo pojave.

Nasi vojnici su trazena roba jer odredjeni broj vojnika ima pravo ratno iskustvo.

Imaju iskustvo iz operacije koju je i NATO planirao. "Oluja" je ogledni primjer NATO operacije, davno razvijene, u slucaju napada na bilo koju zemlju ex. Varsavskog saveza.

Ne moras biti vojnik niti biti nesto extra pametan, da vidis da ta operacija nema veze za tadasnjih JNA doktrinama ratovanja (koje je HV po defaultu naslijedila). To je bilo nesto drugacije, i zato je zateklo Srbe nespremne.

Ali to nije bitno...

Te hrvatske vojnike u misijama na B. Istoku financira nasa Vlada od novca poreznih obveznika!

SVI VI, DEZURNI MORALISTI, KOJI MENE OSUDJUJETE DIREKTNO FINANCIRATE OVU "ZLOCINACKO-AGRESORSKU" OPERACIJU!

Ja sam nezaposlen, ne placam nikakav porez u Hrvatskoj, moj novac ne ide u te prljave misije

Krivi ste gore od mene, po svim moralno/pravno/ekonomskim normama. Vi financirate nesto lose. Kako mozete mirno spavati?

Ja možda financiram (iako bi prije rekao da financiraju drugi koji su na silu prisvojili moje novce koji bi trebali služiti za druge interese) ali protiv svoje volje i javno dižem glas protiv toga i niti pod razno ne sudjelujem tamo u tome. Znači koliko god mogu sam protiv toga. Dok svi tamo svojevoljno i aktivno sudjeluješ, svijesno i s namjerom te isto javno podržavaš. Razlika mala ali ogromna... Pametnom jasno.
17.01.2012 | 11:18
mruzic kaže:
Ratovanje protiv tamo nekih npr. na istoku protiv ljudi koji tebe u Hr ne napadaju je agresija. Ma što mi htjeli drugo da to bude

Dakle, ako nitko ne napada tebe osobno (tvoju obitelj etc), ti vjeruješ da se to tebe ne tiče?
To se ne zove moral, to se zove - okretanje glave na drugu stranu.
Nijemci su za vrijeme ww2 žmirili dok su njihove susjede židove odvodili u konclogore - ista logika, nitko ne dira njih, dakle, ne tiče ih se.
Još bolji primjer - Evropa je žmirila dok su hrvatski gradovi gorjeli - nitko ne dira njih, dakle ne tiče ih se.
Jesi li i početkom devedesetih jednako mislio da se boriti treba samo onaj ktko je napadnut, ili bi vrlo rado ovdje vidio evropske, a pogotovo američke tenkove? I usput rečeno, ratno sranje na Balkanu je konačno privedeno kraju tek kad su Ameri izbombardirali Beograd. Sad se pitam, što bi rekao onima koji su tada osuđivali te američke vojnike - u Bosni, na Kosovu - jednako kao što sad neki od vas osuđuju američke, pa i hrvatske vojnike u Afganistanu?

I opet - lako je filozofirati o moralu dok meci fijuču oko nekog drugog i nečija tuđa kuća gori.
Uostalom, ako ćemo baš inzistirati - Ameri jesu bili napadnuti, ravno u njihovoj zemlji, a bilo bi malo teže proglasiti rušenje Twin towersa - vojnim ciljem. Što bi ti na njihovom mjestu, sjedio doma i puštao da se uništava neboder po neboder, jer nitko još nije zabio avion baš u tvoju kuću?

A što smayo veli o gnušanju - gnušati se rata i oružja je isto što i zamjerati čekiću kad te lupi po prstu. Nije te lupio čekić, nego ruka koja ga drži.
Ljudska se vrsta međusobno ubijala još dok je živjela u pećinama, pa stoga sve i kad bi nestalo svo oružje na svijetu - ubijala bi se i opet, golim rukama i kamenjem.

Kao što rekoh, plug'n'play case. Kao vrsta, morali smo izmisliti pojam morala kako bismo pravdali stvari koje se pravdati nedaju. Životinjama taj pojam ne treba - jer ubijanje iz zabave jednostavno ne postoji ni kod jedne vrste osim ljudske. Čak i kad se bore za prevlast, borit će se samo dok ne pobijede - neće ubiti nakon što je cilj postignut. Ljudi hoće.

Nije upitno da li je ubijanje pogrešno - naravno da je pogrešno. Ali sve dok i jedan jedini pripadnik vrste ubija, ubijat će i čitava vrsta - ili će biti ubijena.
Kad bi se svakom fanatiku sad odmah ispucao metak u glavu, svijet bi bio bolje mjesto. Nema veze kojeg je smjera fanatik, svi su jednako neizlječivo zlo.

Poštedio bih jedino Mac fanatike.
17.01.2012 | 12:08
smayoo kaže:

Bit će da ta koncepcija slobode i agresije ipak nije baš tako sasvim jednostavna kao što se čini.

Ma apsolutno se slažem, ali svaki taj korak se može razčlaniti i proanalizirati. Naravno ako se želi.

Nota bene, ne branim ja Amerikance. Imamo slično mišljenje o njima. Samo ističem da stvari nisu baš baš tako jednostavne. Nekad jesu bile. Prije 30-40 i još više godina, Ameri su imali prilično krivi pristup. Poticali su svrgavanje demokratske vlasti i postavljanje marionetskih diktatora, kao što su npr. Fulgencio Batista (Kuba), Augusto Pinochet (Chile), Park Chung-hee (J. Koreja), Manuel Noriega (Panama)... S vremenom su shvatili da je svaki takav pokušaj bio g*vno koje im se velikom brzinom vratilo u facu pa su prestali i prešli na perfidnije metode. Danas u principu svrgavaju diktatore (nadam se da se neće naći ovdje netko, itko tko bi pokušao ustvrditi da Saddam Hussein, Gadafi ili talibanska vlast nisu bile diktatorske) i postavljaju vlast koja iza sebe ima formalni legitimitet demokratskih izbora (ili izbora koji se čine demokratskima, iako su zapravo promotivno-aklamativno izmanipulirani). Tako da stvar postaje zamagljena, a crta između agresije i oslobađanja vrlo nejasna.

Po meni je i jedno i drugo bila agresija, prvo indirektna pa kasnije direktna. Obje su za osudu. Ako pogledaš nisam ništ rekao ovdje dok se nije na neki način reklo da je netko, ko tamo i direktno svojim djelom i znanjem potpomaže cijelu tu priču, moralno čist. Taj koji svojim dijelom direktno tamo sudjeluje sigurno nije moralno čist. Samo istina boli...

"Ponovi tisuću puta laž i postat će istina". E pa neće!

Iskreno, ja mislim da je nekoga svjesno i sistemski držati u bijedi i neukosti ne bi li se bogatio na njegovoj grbači jest još i gore nego ga ubiti. Ubijanjem si nekom oduzeo život. Onim prvim si mu oduzeo dignitet, čovječnost, a život mu sveo na preživljavanje. Što se legalnosti tiče, kako sam gore ilustrirao, sasvim je lako učiniti bilo koji nemoralan čin - legalnim. Čak i ubijanje. Sutra i ti, i ja možemo postati žrtva nečijeg metka, sasvim legalno. Kako je drlovric spomenuo, da je rat u Hrvatskoj slučajno drugačije završio, "vekovne srpske zemlje" bi bile oslobođene, a oni koji su se borili za Hrvatsku bi bili proglašeni kriminalcima, pobunjenicima, teroristima, itd. Vidiš, jbt, kako je sve to relativno... Kad pomisliš da je političku prevagu, tamo, prije 20 godina, donio jedan greškom srušen helikopter EZ promatrača... Ironično...

Slažem se ali ja ne govorim o legalnosti nego o ljudskosti i pokušaju prikazivanja takvih stvari moralnima. Naš je naoko sličan a opet bitno različit. A parapsihologija onih koji su ga podržavali je opet produkt bolesnih umova...
17.01.2012 | 12:11
grof kaže:
[quote]mruzic kaže:

I opet - lako je filozofirati o moralu dok meci fijuču oko nekog drugog i nečija tuđa kuća gori.
Uostalom, ako ćemo baš inzistirati - Ameri jesu bili napadnuti, ravno u njihovoj zemlji, a bilo bi malo teže proglasiti rušenje Twin towersa - vojnim ciljem. Što bi ti na njihovom mjestu, sjedio doma i puštao da se uništava neboder po neboder, jer nitko još nije zabio avion baš u tvoju kuću?

Uuu da, o tome bi se moglo jako dugo pričati... reći ću samo onu "ko vlada medijem vlada i masom" a podsjeća me na stado ovaca i pastira...
17.01.2012 | 12:18
http://db.tt/Xt0pfS4q
17.01.2012 | 12:42
mruzic kaže:
Uuu da, o tome bi se moglo jako dugo pričati... reći ću samo onu "ko vlada medijem vlada i masom" a podsjeća me na stado ovaca i pastira...

Je, da. Ameri su si sami srušili twinse, a zabijanje aviona je bilo samo videomontaža, baš kao i slijetanje na mjesec.
A i Mickey Mousea je u stvari zamislila CIA.

I rest my case here.
17.01.2012 | 12:56
Koliko smo samo skrenuli sa teme ali nije vazno

Sto je nazlosnije, ja ne radim direktno za US Army, nego za civilnu tvrku sub-contractora. Ne nosim ni uniformu (osim pancira i sljema, koje moram imati radi osiguranja). Ali eto, okruzen sam vojskom, htio ne htio...

Pomogao je taj isti "zlocinacki" NATO Hrvatskoj jako puno. I za vrijeme oslobodilackog rata.

Par godina su Srbi uzimali dio po dio Hrvatske, radili etnicka ciscenja, raketirali hrvatske gradove, podijelili drzavu na dva djela, radili sto su htjeli, a HV bila nemocna. Jer je objektivno bila vojno slabija strana u sukobu.

Odjednom se za 7 dana napravilo nesto sto nije moglo ni zamisliti. Bez icije pomoci? Bog pogledao Hrvate?

I onda, gotovo 20 godina poslije, ja upoznam americkog pilota, covjek srednjih godina. Nesto neobavezno pricamo. Pita me odakle sam i tako. Ja mu spomenem Dalmaciju. Kazem preko puta Italije, jer ne znaju Ameri ni za Hrvatsku. Covjek zna SVE!

Gradove, sela, brda, cak i NATO oznake tih lokacija. Pita me za Drnis, i za Hrvace (sela u Dalmaciji). On zna naziv svakog brda oko Knina. Kako? Nije ucio u skoli sigurno, jer ne zna gdje je Ljubljana. Nikada nije cuo za Budimpestu...

Nista covjek drugo nije rekao, osim da je letio tim predjelima "prijasnjih godina" Ali meni, kao laiku, je to prilicno indikativno
17.01.2012 | 13:26
Prenesi mu jedan veliki HVALA.
17.01.2012 | 14:47
grof kaže:
mruzic kaže:

Je, da. Ameri su si sami srušili twinse, a zabijanje aviona je bilo samo videomontaža, baš kao i slijetanje na mjesec.
A i Mickey Mousea je u stvari zamislila CIA.

I rest my case here.

Koliko puta se dogodilo u zadnjih 100 godina da ono što su političari pričali je bilo laž, što se nakaknadno kroz zapise koji su nakon 50, 60 godina postali javni otkrilo? Stvarno vjerujes u takav crno bijeli svijet?

Postoje uvijek dvije strane i svak vuče na svoju, jedni sve negiraju, drugi u svemu vide zavjeru, a istina je uglavnom u sredini. Ja ne vjerujem u teorije zavjere ali ni ne vjerujem političarima, koji se od kad postoje u povijesti dokazali da se prostituiraju za osobne interese (svaka čast rijetkim iznimkama).

Ne vjerujem uopće u teorije zavjere... Ali vjerujem u dokaze, a nažalost postoje čudne koincidencije, čudnovati propusti i sl. stvari koje postoje na papiru i nikad nisu osporene nego se odbilo dati odgovore.

Ko kad zviždač otcinka korupciju pa moćnici šute i vode priču u drugom smjeru kako bi te odvukli s puta tvojih pitanja.

Ali čak i kad zanemarimo sve to što je ipak već ozbiljnije a ne baš čista teorija, problem je što postoje i stvari koje su fizikalno, ajmo reć to bez aludiranja, nelogične...

Nažalost ljudima je lakše biti konformist i živjeti dan za danom nego aktivirati moždane vijuge. Povijest je mnogo puta pokazala do istina uopće nije bila onakva kakvom se prikazivala, samo koga na 50, 60 ili 100 godina briga kaj je bilo prije. Umjesto da naučimo iz nje kako ne bi bilo ko guske... pametnom dosta.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 57 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, m@xym, Riba, Anonimci (585)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO