17.01.2012 | 15:38
A jeboga patak, kakve veze ima pričanje ikakvog političara sa golim činjenicama?
Mislim što, ne vjeruješ da su se avioni zabili u twinse? Ok, lijepo odšeći do NY i pitaj očevice jesu li ili nisu.
Ili, ne vjeruješ da je Bin Laden bio teroristički vođa koji je prijetio čitavom svijetu, a bogme i pobio popriličan broj civila ne samo oko sebe doma, nego debelo više naokolo po svijetu? Mislim da će ti Al Jazeera stvarno imati mnogo toga za pokazati - za početak, sve njegove osobne video poruke u kojima se sam hvali time.
Ja govorim o činjenicama - ne samo lako dokazivim, nego već obilato dokazanim - a ti briješ o lažima političara, jer si na telki vidio par munjara koje tvrde da ni slijetanja na mjesec nije bilo i da je apsolutno sve, od izuma kotača naovamo, globalna zavjera.
I onda pričaš o razmišljanju svojim mozgom. Nazdravlje.
Fućka mi se za političare. Ne treba mi nikakav ni Bush ni Obama ni (you name it) da bih vidio što svijet radi i kamo ide. U doba modernih komunkacija i odvratno drsko radoznalih novinara i reportera, jednostavno je nemoguće prodati priče - sve se vidi i zna, i to se bogme vidi praktički odmah.
Jel' trebalo koknut Saddama i Bin Ladena? Naravno da je trebalo (ako tko misli da nije, taj stvarno živi u nekom drugom svemiru). Sad, jel' se za to kao izgovor izmislilo kakvo biološko oružje ili pitajboga što drugo, totalno je nebitno - svjetska je politika kazalište u kojem se mora igrati po određenim scenarijima (iako svi znaju da je sve to samo gluma), ne možeš naprosto reći - gle, taj tip je čisto zlo, ajmo ga roknut da svijet bude mrvicu bolji.
Bitno je da su ih roknuli. I svaka im čast što jesu.
Zašto dobar dio svijeta sad toliko ne podnosi Amere?
Iz čiste zavisti.
Kad nešto misle, onda to i naprave, za razliku od sveevropskog licemjerja i prenemaganja (sjetimo se našeg rata!). Lako je srat iz svoje kućne fotelje i pravit se da ti je stalo do nečega - treba se dić, otić i zveknut nekog kad je to potrebno.
A JEST potrebno.
I na pitanje "otkud im pravo da..." je odgovor vrlo jednostavan - kompletna se ljudska vrsta oduvijek temeljila i služila pravom jačega. Pa stoga nemam nimalo razumijevanja za tipično evropska cmoljenja na američko silništvo. Tuku, jer mogu. Tko vas šljivi što ne možete i vi.
I hvala ti bože što tuku, jer da nema njih, svaka bi se svjetska gnjida usudila raditi zvizdarije gdje god i kad god to poželi.
A ovako - ne ide baš, jer mogla bi bit frka ako skoče Ameri.
I da, dobar film zna snimit jedino Hollywood. Sve ostalo je kvazi-umjetničko sranje, dosadno do bola.
I hamburgeri i coca-cola su zakon.
Jesu, u prosjeku, Ameri su katastrofalno loše obrazovani, uglavnom su zadrti, većinom su rasisti (i bijelci i crnci), a stopom kriminala tuku čitav ostatak svijeta zajedno.
I još su uvijek napredniji od čitavog tog ostatka svijeta. Što samo govori koliko je ostatak svijeta otužno jadan... dok amerofobno cmolji o moralu.
A sad zbilja odustajem.