Mac i virus!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac i virus!

12.01.2012 | 00:03
pliz, samo da neko ne spomene david ickea!

sto se iskljucivanja kojeg spominjes tice, mislim da tu malo pretjerujes! u velikim bazama podataka koje su nastale putem cloud servisa (FB, google pa i apple), nismo zanimljivi toliko kao pojedinci nego kao sveukupni statisticki podatak koji se moze koristiti za svoje interne potrebe ili masno prodati!

ako neko ima moc da te iskljuci, iskljucit ce onoga tko radi protiv sustava, a ako radis protiv sustava pretpostavljam da neces raspravljati o sljedecim koracima borbe u nekoj FB grupi! ako hoces, onda niti ne zasluzujes uspjeti!
doduse ne znam tocno sto si mislio pod "nepodoban"!
12.01.2012 | 09:52
Riba kaže:
Ponavljam, virusa nema, trojana i malwarea ima. Virus je nešto što se po definiciji širi bez aktivnosti korisnika.

Naravno, na isto mislimo, sve sto sam nabrojao kao primjere su ili malware ili trojanci.

Sto se tice Clouda - podrzavam smayu u jednoj tvrdnji - u Cloudu ti za privatnost i sigurnost trenutno nitko nemoze garantirati.Svi se hvale necim, ali bar u prosloj godini smo se X puta mogli uvjeriti koliko je internet nesigurno mjesto. ( Sony, Diginotar, Steam...)

@Vanjuska - Uredno kreiranje backupa ili "imagea" prije bilo kakvog veceg zahvata na racunalu ( a i inace ) bi ti sigurno spasili glavu. Ovako si samo imao srece.
12.01.2012 | 11:05
smayoo kaže:

A što se kamera tiče - one su, u smislu bilo čije paranoje, puno puno puno manji problem. Sama kamera znači da te netko *možda* može vidjeti (ako je kamera ispravna, ako je dovoljno dobra, ako je dobro podešena, ako je svjetlost OK...) dok prolaziš tuda, ako baš tada gleda (i baš tebe traži). Što se snimljenog materijala tiče, još prije 5 godina je, samo u USA, svakog sata bilo snimljeno preko 50 GODINA videonadzornog materijala. Pa neka pregledava tko god ima volje i 15 života vremena.

Dečki, k meni je neki dan došel jedan kompa i pita on mene iz vica, koja ti je rega auta? I onda klikne na aJfon i počne recitirati: Auto ti je osiguran kod Crosiga (broj police), broj šasije auta je WF0........, godina proizvodnje je ta i ta i onda bomba: auto ti se nalazi i pokaže mi na kartu!
Aplikacija se zove Auto Info, izradila ju je tvrtka Informacijske tehnologije za vas d.o.o. iz Maksimirske 132...
Ostal sam osupnut i sjetil se Smayoo baš tebe. Nije mi jasno kako aplikacija zna gdje se auto nalazi? A onda mi je prošlo kroz glavu, kako sam već bil žrtva provale, da je ovo sjajan način da se u proljeće popišu brojevi tablica po ulici i onda u ljeto samo provjere kad se auti presele negdje na more ekipa može na posel....
Dakle, moje pitanje: kako je moguće da netko može samo tako doći do ovih podataka, i da zna gdje se moj auto, dakle i ja nalazim?! Nije li to kršenje zakona i privatnosti podataka? I onda, ako postoji ta aplikacija koja je BESPLATNA da prati bilo koga od nas, kako onda MUP nemre naći Sanadera kad ovaj krene van, nego ga slučajno napiknu esterajheri kod Salzburga?!?
12.01.2012 | 11:13
Podatke o pojedinom autu vuku vjerojatno odavde -> www.huo.hr/hrv/provjera-osiguranja/11/

Nista nelegalno i zabranjeno.

Sto se tice lokacije, kad se upali aplikacija HR Auto info, aktivira i Location Services na iPhoneu, sto znaci da dobije trenutnu poziciju iPhonea. A auto je vjerojatno bio na istom mjestu gdje i vi.

Nema nacina da se provjeri lokacija auta osim ako ima ugradjen uredjaj za pracenje.
12.01.2012 | 15:10
ubaci registraciju auta za koji znas da se nalazi na suprotnom kraju grada pa vidi sta ce se desiti!
ne treba biti bas toliko paranoican, a i po kojoj liniji se moze doznati tocna pozicija svakog auta u svakom trenutku u hr, i jos k tome, ta tehnologija je dostupna malim hr developerima koji prodaju aplikaciju po cijeni od dolar ili dva!
12.01.2012 | 19:07
civicar kaže:
Podatke o pojedinom autu vuku vjerojatno odavde -> www.huo.hr/hrv/provjera-osiguranja/11/

Nista nelegalno i zabranjeno.

Sto se tice lokacije, kad se upali aplikacija HR Auto info, aktivira i Location Services na iPhoneu, sto znaci da dobije trenutnu poziciju iPhonea. A auto je vjerojatno bio na istom mjestu gdje i vi.

Nema nacina da se provjeri lokacija auta osim ako ima ugradjen uredjaj za pracenje.

Nebi išlo. Naime, ja NIKAD nisam imal iPhone i isti NIKAD nije bio u mojem autu.......
Imamo kakvu drugu ideju?
12.01.2012 | 19:09
kinsif kaže:
ubaci registraciju auta za koji znas da se nalazi na suprotnom kraju grada pa vidi sta ce se desiti!
ne treba biti bas toliko paranoican, a i po kojoj liniji se moze doznati tocna pozicija svakog auta u svakom trenutku u hr, i jos k tome, ta tehnologija je dostupna malim hr developerima koji prodaju aplikaciju po cijeni od dolar ili dva!

Ne znam, pa pitam. Probaj skinuti aplikaciju, mislim da je čak i besplatna! I onda provjeri vlastiti auti i još neki od prijatelja.. Iznenadil buš se jako (neugodno) kao i ja
12.01.2012 | 19:32
Znam pa ti zato i kazem!
Baza podataka je javna (link od ranije kojeg je kolega postavio) i sokantna je koliko i online telefonski imenik, a lokacija nije tocna nego koristi "foru" da ocita tvoju lokaciju i postavi auto na karti kao da je blizu tebe! Korisnik aplikacije tako moze sokirati prijatelje ako zna da im je auto na parkingu ispred birca gdje ispijaju kavu! Dakle lokaliziranje bilo kojeg registriranog auta u hrvatskoj u toj aplikaciji je FAKE, kao i skeniranje prstiju, ocitavanje roznice oka i slicno!
12.01.2012 | 20:57
smayoo kaže:
Drago mi je da te to zabavlja. Da zaista imam ikakvih (a kamoli ozbiljnih) problema u svakodnevnom (ili ikakvom) radu radi toga što sam i dalje na 10.6.5, već bih učinio nešto po tom pitanju. No, zapravo, uopće ne vidim da mi išta fali ovako. Za sad. Osim hrpe bugova koje Lion još uvijek ima.

Evo se spremam baciti Liona i na workhorse ovih dana, s obzirom da mi je doma bez ijedne bubice već 6 mjeseci... Tako da svakome svoje. Mac Apple Store me oduševljava svakoga dana, već sam 30% aplikacija prebacio na njega, sad još samo da izađu nove verzije ostalih, a onda ostaju samo oni divovi

A što se kamera tiče - one su, u smislu bilo čije paranoje, puno puno puno manji problem. Sama kamera znači da te netko *možda* može vidjeti (ako je kamera ispravna, ako je dovoljno dobra, ako je dobro podešena, ako je svjetlost OK...) dok prolaziš tuda, ako baš tada gleda (i baš tebe traži). Što se snimljenog materijala tiče, još prije 5 godina je, samo u USA, svakog sata bilo snimljeno preko 50 GODINA videonadzornog materijala. Pa neka pregledava tko god ima volje i 15 života vremena.

Veselim se kamerama, doista. Neka samo zahvaljujući njima naplate kazne svakoj budali koja bezobzirno uleti i ostane nasred križanja jer je eto gužva i odmah će se isplatiti i one i plaće ljudima koji će ih pregledavati

Ali koncept cloud computinga je sasvim nešto drugo. Trenutno je još u "navlakuša" fazi. Idući korak, kad dovoljan komad populacije postane potpuno ovisan o tome, bit će da se to počne sramotno skupo naplaćivati. A svi ti tvoji privatni podaci se već sad analiziraju. Već sad negdje neka baza podataka ima zapisano da si se ženio toliko puta i imaš toliko djece, da se dopisuješ s tim ljudima, itd. I zadnji korak je da, kad cloud postane ono što je struja danas, bilo koga nepodobnog jednostavno "ištekaju" od svih njegovih podataka, dakle od njegovog identiteta.

Sad već pretjeruješ. Recimo, mene nema na Google+ niti na Facebooku, baš zato što mislim da pretjeruju sa tim crawlanjem za mojim podacima, no iClouda se ne bojim. Kako rekoh, ušla mi žena u dućan, kupila iPhone 4S, utipkala podatke i u roku keks su svi kontakti i osnovni podaci bili podešeni. Za aplikacije i fotose je trebalo malo vremena Jebiga, uvijek ću odabrati komociju spram kompliciranja...
12.01.2012 | 21:01
civicar kaže:
Uredno kreiranje backupa ili "imagea" prije bilo kakvog veceg zahvata na racunalu ( a i inace ) bi ti sigurno spasili glavu. Ovako si samo imao srece.

Vjeruj, backupa se držim kao pijan plota - imam tri nezavisna backup rješenja i doma i na poslu

Jednostavno u ovom slučaju, kad sam išao brisati stari iPhone, pretpostavio sam da je syncan i backupiran nedavno (što se ispostavilo da nije, bila žena lijena), pa nisam htio gubiti vrijeme na dodatni backup i filozofiranje... A na iCloud backup sam tada bio zaboravio, njega se dosjetio tek par sati kasnije u očaju, sa hrpicom kose u rukama...
12.01.2012 | 21:07
Djuro genijalac kaže:
Nebi išlo. Naime, ja NIKAD nisam imal iPhone i isti NIKAD nije bio u mojem autu.......
Imamo kakvu drugu ideju?

Dobro ti je čovjek rekao, lokacija je Fake, čista zabava.
A podaci o osiguranju su jako praktični u slučaju nezgode, uvijek možeš provjeriti na licu mjesta da te krivac ne mulja...
12.01.2012 | 21:32
Ne zalazeći u to kak radi i šta radi aplikacija, samo kratki info.

Ukucao tablice dva auta, aplikacija je našla ono kaj je dostupno na netu, osiguranje itd. Ali po pitanju lokacija, 0 bodova. Zašto? Nisam aplikaciji dopustio da koristi GPS. Kad sam dopustio korištenje GPS-a, nađena oba auta, i oba na istoj lokaciji, ali radi se o lokaciji gdje sam se ja trenutno nalazio s iPhoneom. Tak da mislim kak se radi o paranoji kad je u pitanju praćenje vozila.
12.01.2012 | 23:09
Vanjuška kaže:

Vjeruj, backupa se držim kao pijan plota - imam tri nezavisna backup rješenja i doma i na poslu

Jednostavno u ovom slučaju, kad sam išao brisati stari iPhone, pretpostavio sam da je syncan i backupiran nedavno (što se ispostavilo da nije, bila žena lijena), pa nisam htio gubiti vrijeme na dodatni backup i filozofiranje... A na iCloud backup sam tada bio zaboravio, njega se dosjetio tek par sati kasnije u očaju, sa hrpicom kose u rukama...

A onda ti samo ostaje bolje poducit zenu.

@djuro - Kinsif i Vanjuška su ti sve jos dodatno pojasnili.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 36 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Air, BoroZvijer, Gjuroo, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (1001)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO