12.01.2012 | 20:57
smayoo kaže:
Drago mi je da te to zabavlja. Da zaista imam ikakvih (a kamoli ozbiljnih) problema u svakodnevnom (ili ikakvom) radu radi toga što sam i dalje na 10.6.5, već bih učinio nešto po tom pitanju. No, zapravo, uopće ne vidim da mi išta fali ovako. Za sad. Osim hrpe bugova koje Lion još uvijek ima.
Evo se spremam baciti Liona i na workhorse ovih dana, s obzirom da mi je doma bez ijedne bubice već 6 mjeseci... Tako da svakome svoje. Mac Apple Store me oduševljava svakoga dana, već sam 30% aplikacija prebacio na njega, sad još samo da izađu nove verzije ostalih, a onda ostaju samo oni divovi
A što se kamera tiče - one su, u smislu bilo čije paranoje, puno puno puno manji problem. Sama kamera znači da te netko *možda* može vidjeti (ako je kamera ispravna, ako je dovoljno dobra, ako je dobro podešena, ako je svjetlost OK...) dok prolaziš tuda, ako baš tada gleda (i baš tebe traži). Što se snimljenog materijala tiče, još prije 5 godina je, samo u USA, svakog sata bilo snimljeno preko 50 GODINA videonadzornog materijala. Pa neka pregledava tko god ima volje i 15 života vremena.
Veselim se kamerama, doista. Neka samo zahvaljujući njima naplate kazne svakoj budali koja bezobzirno uleti i ostane nasred križanja jer je eto gužva i odmah će se isplatiti i one i plaće ljudima koji će ih pregledavati
Ali koncept cloud computinga je sasvim nešto drugo. Trenutno je još u "navlakuša" fazi. Idući korak, kad dovoljan komad populacije postane potpuno ovisan o tome, bit će da se to počne sramotno skupo naplaćivati. A svi ti tvoji privatni podaci se već sad analiziraju. Već sad negdje neka baza podataka ima zapisano da si se ženio toliko puta i imaš toliko djece, da se dopisuješ s tim ljudima, itd. I zadnji korak je da, kad cloud postane ono što je struja danas, bilo koga nepodobnog jednostavno "ištekaju" od svih njegovih podataka, dakle od njegovog identiteta.
Sad već pretjeruješ. Recimo, mene nema na Google+ niti na Facebooku, baš zato što mislim da pretjeruju sa tim crawlanjem za mojim podacima, no iClouda se ne bojim. Kako rekoh, ušla mi žena u dućan, kupila iPhone 4S, utipkala podatke i u roku keks su svi kontakti i osnovni podaci bili podešeni. Za aplikacije i fotose je trebalo malo vremena
Jebiga, uvijek ću odabrati komociju spram kompliciranja...