Jeste li Appleovac ili samo grizete jabuku?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jeste li Appleovac ili samo grizete jabuku?

12.01.2012 | 23:32
Po čemu je to točno Apple Mac as-is zamišljeno računalo koje samo as-is koristimo?

Kad se uhvatiš da si ga na bilo koji način "hacknuo", prestao si ga koristiti as-is. Davorove perverzije s grafičkom karticom i hrabre egzibicije sa promjenom optike na iMacu koje smo imali prilike pratiti na Jabučnjaku, ne spadaju u "as-is".

Osim toga, Mac je najotvoreniji od Applevih uređaja. Njega (još) ne jailbreakamo.
12.01.2012 | 23:53
Možda nisam jasno formulirao pitanje. Ne zanima me da li bi ostao na Macu da se pojavi Mac s takvim ograničenjima, nego da li bi i dalje prihvaćao raditi na takvom Macu as-is (bez hackova koji bi ti omogućili normalnu funkcionalnost bez nabrojanih ograničenja, dakle koji bi ti omogućili Mac kakvog imaš sad).

Ako su ograničenja u toj mijeri da mi idu na živce, i ako ne bi bilo mogućnosti da ga JB-kam, tražio bi alat koji se prilagođava meni, jer alat je tu radi mene a ne ja radi alata.
Ali ko bi normalan napravio takav proizvod? Tu je na duge staze isprogramirano ”neuspjeh” a neuspjeh se slabo prodaje.
13.01.2012 | 00:12
@Tito - što pilaš po garanciji kada je to normalna opcija na zapadu, a čak i kod nas se može dobiti. Vani kupiš AppleCare, a kod nas zatražiš produljeno jamstvo na 3 godine za cca 6% veću cijenu. Kraj priče. Moje iskustvo je da to nije potrebno i nikada nisam niti za jedan moj Mac to kupio, ali ima onih koji to kupe da mirno spavaju.
13.01.2012 | 01:06
smayoo kaže:
Kinsif, hvala na reakciji, ali ajde probaj odgovoriti na moje hipotetsko pitanje.

ne koristim apple zato sto je apple, nego zato sto je ono sto je sada! dakle odgovor na pitanje iz naslova bi bilo "grizem jabuku" i dodao bi da volim kakav okus ima!
mozda naslov nije spretno postavljen kao sam tekst koji je meni po gustu, ali medju reakcijama ne vidim neke "navijace"!
u tvom hipotetskom buducem macu ne bi naisao na pretjerana ogranicenja kada bi itunes store mogao koristiti u hr sa hr karticama! SMB me i onako izdao nedavno kad sam preko njega probao doci do printera na winsima, iz istog razloga kanim kupiti airprint printer, ne mislim investirati u mrezni disk, ali da kupujem bio bi to Time Capsule!
u nekom drugom hipotetskom slucaju gdje bi osjetio da sam zakinut, nije mi problem baciti jabuku i gristi nesto drugo!
priznajem da u meni postoji jedna crta koja je laka meta robnog fetisizma, pa mi je apple apriori drazi od HPa i doma u ormaru imam majicu sa apple logom, ali neskromno mislim da bi prepoznao okus gnjile jabuke i ne vidim se u situaciji da se uvjeravam "ne treba mi nikakav drugi web preglednik iako je xy 6 puta brzi i stabilniji od safarija"!
13.01.2012 | 01:26
Ja se igram na iPod touchu i na iMacu 24 i netko će reći da nije neki izbor za igrače platforme, ali meni je super i sve što igram kupim (dobro na Macu sam probao par stvari onako, ali ako mi se svidi opet na kraju kupim). Ne smeta me zatvorenost uopće u biti ja uopće nisam doživio sve to kao da je tu nešto "zatvoreno".
13.01.2012 | 02:49
smayoo kaže:
Da, dobar je dizajn, ali JBMS za dizajn. Radije bih da je ružan ko HP, a jednako ovako dobar i 30% jeftiniji. Svijetleća jabuka na poklopcu? Se*e mi se od nje. Teški pederluk i preseravanje. Bio bih sretniji da je nema.

Seljačino. Svijet je ljepši i zanimljiviji sa teškim pederlukom i preseravanjem.

Nisam vjernik, nisam išao na godišnje mise kod pokojnog SJ. Ne pjevam mu hvalospjeve. Nisam pročitao njegovu biografiju. Ne mislim da je bio genij, niti polubožanstvo, niti veliki otac svih naših naroda i narodnosti. Štoviše, imam relativno nisko mišljenje o njemu.

Ne znam zašto imaš problema s Jobsom (počivao u miru) i zašto nisi u stanju priznati da je on bio jedan od malog postotka ljudi koji je bio u stanju stvoriti nešto novo (ili barem nečemu postojećem oživjeti dodatnu vrijednost). On nije bio vrhunski fizičar ili matematičar ili kemičar... Nije bio niti književnik niti slikar, ali... Ali. Imao je taj neki pomak u mozgu kakav su imali neki ljudi koje nazivamo 'velikima'. I ne želim sada ulaziti u to tko je bio veći ili manji ili koliko je tko uopće 'velik'. Samo osluškujem koliko njegovo ime odzvanja u svijetu u kojem živim. A odzvanja poprilično. Nisam ni ja neki vjernik niti fanatik što se Jobsa tiče, ali rekao bih da je bio vrijedan čovjek i vidio je stvari "out of the box". Malo je takvih ljudi.
Isto tako i tebe ubrajam u mali postotak ljudi koji su u stanju učiniti stvari koje mnogi ne mogu. Možeš napraviti promijenu i učiniti dodatnu vrijednost. Pa ti sad meni proturiječi.

Zašto onda koristim Mac? Zato što jednostavno radi. Štedi vrijeme. Kao što sam već rekao. Sutra bi se okrenuo bilo kojem komadu hardvera s bilo kojim OS-om kad bi zaista postigli isto to - da jednostavno radi i time štedi vrijeme. I kad bi za njega imao raspoloživ sav softver koji mi treba. I, naravno, kad bi imao nižu cijenu i dulju garanciju.

Da li mi je Mac dobar as-is ili sam nešto po njemu kopao, hackao i sl? Pa, nije mi dobar as-is. Svakog kojeg sam kupio - podebljavao sam mu RAM. Aha, ček, to se ne računa? ... E... a onda nisam ništa. Koristim ga as is. I što sam onda? Appleovac ili samo grizem jabuku?

Nis' ti ni Appleovac nit grizeš jabuku neg' si staro čangrizalo.

(BTW, sjećam se članka tu s jabučnjaka, u kojem dpasaric, koji voli red i nikad ne narušava apple savršenstvo, potanko opisuje perverzne modifikacije svog Mac Proa, uključujući i nekakvo do ibera nadigravanje s ventilatorima, hladnjacima i što ja znam čime sve ne, što ja nikad ni na jednom PCu nisam radio.... Što? Aaaaa... ni to se ne računa, ha? Aha... dobro... sorry... )

Ma dobro... dpasaric je priča za sebe...

A što se onda računa? Po čemu je to točno Apple Mac as-is zamišljeno računalo koje samo as-is koristimo? A neko drugo npr. nije?

A, btw, što ako sam Appleovac? Jel to neko društvo kao Masoni i Templari? Postoji li appleovska loža u Rijeci, jel treba proći neku inicijaciju, ili...?

Nisu ti to ni Masoni ni Templari. Jok. To ti je društvo (kult, skupina, loža, SEKTA!) još jača od Illuminatija. Tajnija i moćnija. Resistance is different

Nego, da pitam ja vas, pravovjerne, nešto drugo. Da kupite za godinu-dvije novi Mac, zato što jednostavno radi, zato što je to-to. Zato što pruža maksimalni user experience. Iz bilo kojeg razloga. Zato što je najbolji za vas i želite ga. Ali, da se, na primjer, za godinu-dvije Mac prodaje tako da

- nema torrent clienta (npr. nema ga na Mac App Store, a mimo njega se aplikacije više ne daju instalirati)
- nema media playera nijednog osim iTunesa i QuickTimea ni surfalice osim Safarija (iz istog razloga)
- nema, na primjer, printanja ni na što osim na _____ (popuni po želji) printere
- nema SMB mrežnog protokola (za windowse)
- nema korištenja mrežnog diska nikojeg osim Time Capsule
- i tako, još par novih fičra

Da li bi i dalje, kao pravi appleovci, koristili svoj novi Mac as-is?

Mac "as-is" je "Mac as-is" ( "Bateri Aziz!" ). Volem ga takvog kakav je. Meni Mac prvenstveno služi za posao i koristit ću ga dok god zadovoljava te i takve potrebe. Bez torrenta mogu, bez media playera mogu, bez tih nekih điđa-miđa - mogu. Je, možda bih se u nekim trenucima malodušnosti i osjetio zakinutim, ali me tješi što bih se osjećao puno zakinutijim kada bih morao koristiti Windoze platformu. Onak, rad pod Windowsima bi mi bila kazna nakon što sam iskusio OSX (pa i MacOS9 i prije toga) i Mac platformu.

A ti sad možeš pričat što god hoćeš ako uopće ne kužiš ili namjerno zanemaruješ taj Mac ugođaj. Da, čak i onaj pedersko-preseratorski.
Prije par godina sam frendu (preko firme, nemojte nikom reć) uzeo MBP. Preuzeo sam paket i zovem ga da ga obavijestim da može doći. On u Osijeku (ja u Zg). I veli on meni da otvorim kutiju i da vidim jel sve tamo i jel sve u redu. A ja ne mogu... To je njegov prvi Mac i ne želim mu oduzeti prvi WOW efekt. A 'TO' Macovi imaju. Jednostavno je tako. I, kao, ne brije on na to nego da ja slobodno otvorim kutiju i istražim sadržaj. I nakon tri vlastita Maca (ovo pišem s četvrtog) doživim i prijeteljev WOW efekt (ma koliko sad ovo zvučalo pederski ). I to je to. Apple proizvodi imaju to. Otvoriš kutiju - WOW. Uključiš računalo - WOW. Radiš - WOW. Trebali su se nazvati WOW, a ne Apple.
13.01.2012 | 10:08
Heheh gjuroo ))
13.01.2012 | 10:10
Davore - ne znam koliko posto udjela u appleu imas, ali da ih hvalis, hvalis ih.

Da nisu takvi lihvari po pitanju garancije ne bi bilo problema ni ovdje, jednostavno bi bila garancija 3 godina, a ne nekakvo jadno nadoplacivanje.
6% vise moram platiti ako hocu garanciju? Kao nisam dovoljno platio, pa jos moram platiti djelove koji ce mi se mozda pokvariti, kao neka igra na srecu u organizaciji applea?

Ako je tebi draga jednogodisnja garancija ok, meni je to jad nad jadovima! Mozda i jedini veliku minus kod applea.
13.01.2012 | 10:14
gjuroo kaže:

Seljačino. Svijet je ljepši i zanimljiviji sa teškim pederlukom i preseravanjem

Nemoj me krivo shvatit al mislim da malo pretjerujes. Svako ima pravo na svoje misljenje i ako se Smajotu s**e od jabuke koja svijetli na ekranu treba i to postivat. Covijek je samo izrazio svoje misljenje. Niko mu ne brani da naljepi nesto preko tog "pederluka". Meni je to osobno jedan genijalni touch na divan dizajn i iskreno bas me briga sta netko drugi misli o tome.
13.01.2012 | 10:29
Ma, Gjuroo se šali. Čak i da se ne šali, on mi uvijek može reći da sam seljačina, isto kao i ja njemu da je pederčina.
  • mileni
  • Posjetitelj
13.01.2012 | 10:45
Nedavno sam nabavio svoje prvo Apple racunalo ikad. Oko mjesec dana cini mi se, mozda malo vise.
Do tad sam samo par puta vidio i radio na Apple racunalima. Ali jako, jako malo.

Nisam pobornik ni jedne korporacije, sve ih svrstavam u isti kos. Isto vrijedi i za 'vodje' tih firmi. Jednaki su mi i Gates i Jobs. Zasto su mi jednaki? Jer mene osobno ne zanimaju ni jedan ni drugi. Primjerice, obozavam Maidene, ali nemam nikakve zelje upoznati Dickensona i/ili Harrisa.

Uzeo sam iMac 27, odlican stroj moram priznati. Ono sto me sokiralo je dizajn. Ne radi toga jer je stvarno odlican, vidio sam iMac i puno prije. Vec iz razloga jer se meni dopao! A ja inace ne patim na dizajn ni 1%. Komp mi moze izgledati kao cigla i mene to ne briga. Samo da radi onako kako spada, funkcionalnost mi je uvijek na prvom mjestu. Bila i ostala. Fora je u tome da iMac ispunjava moju normu funkcionalnosti koju trazim + jos stvarno jako dobro izgleda. I da ne spominjem ogroman manjak kablova pod i oko stola.

Windowsa se nikada necu odreci. Od te platforme i .NET enviromenta zivim. Samim time sam pukao i virtualne winze na svoj iMac. Ali mi se Apple dopao. Jako dopao. I sve sam vise misljenja da neki PC u nekoj buducnosti necu ni uzimati. Ako bude potrebe, uzet cu iMac novi. Na njega ionako mogu windowse instalirati virtualno i uzivati u oba svijeta.
Zatvorena platforma ima svoje prednosti koje ja iskreno nisam mogao vidjeti prije nego sam malo vremena proveo na istoj.
Sve do prije par godina bio sam osoba koja mora prckati po svom kompu. Od clockanja pa sve do custom win instalacija, dual bootova sa Linuxom itd. Sa godinama mi i to dosadilo. I sad kad sam dobio iMac, nemam neke potrebe ni dirati bilo sta. Ja osobno nisam imao problema ni sa WinXP, ali sam taj OS poznavao u dusu, kao i hardware sa kojim raspolazem. No sta je sa ljudima kojima IT bransa nije zanimljiva, a komp im je samo nuzno zlo? Za svakog takvog bih danas mirne duse preporucio neki od Apple kompova. Samim time i potreba za 'susjedovim malim' vise ne postoji.

No po prirodi osobnoj i dalje moram malo zadirati u sam sustav. Hardware od iMaca necu dirati, osim sto sam ubacio SSD disk + dodatno RAM-a. No po MacOS-u cu kad tad 'prckati'. Takav sam po prirodi. Mada i to sve manje. I smatram da imam pravo to raditi na proizvodu koji sam sam platio.

Ukratko, ne mogu se nazvati applovcem. Kao ni bilo kojim drugim nazivom (microsoftovac?))).
To jednostavno nisam ja. Nisam fan ni jedne firme, niti jednog sustava, pa cak ni Stevea Jobsa. I za njega, kao i za gatesa me zaboli neka stvar. Osobno sam uvijek koristio ono sto mi je odgovaralo i sto mi se svidjalo (bez obzira koji moj razlog za time bio).
Poslovno sam koristio sto sam morao. I tako ce ostati.

Da su mogu nazvati applovcem, ne mogu. Prekratko sam u 'apple svijetu'.
Ali da ostanem u 'apple svijetu' jos 20 godine, mislim da se cak ni tada ne bih mogao nazvati appleovcem. Kao ni bilo kojim drugim nazivom.
13.01.2012 | 13:45
Moram, jednostavno moram i ja da napisem svoje misljenje. Nadam se da se niko nece pronaci ili uvrjediti jer ne ciljam na ljude sa ovog foruma.

Vecina ljudi koji kupe iProizvod ili Mac to rade iskljucivo zbog imena, a ni najmanje zbog potreba. Nije svejedno kada setam kroz grad, a neki majm** se vrti kao ventilator i prica na telefon ali pazi da ne bi slucajno prekrio jabukicu na zadnjoj strani ili sjede u parku i cackaju po iPadu a pored njih sjedi cura/drugarica/drug sta ja znam i pricaju u prazno dok ovaj prezentuje svima svoju novu "igracku". Mada najgori slucaj je bio u jednom luksuznijem restoranu dolazi lik sa curom sjedaju i on vad MBP i stavlja na sto, a jabukom "nisani" na ulazna vrata da slucajno nekome ne bi promakla lighting apple (slazem se sa smayoom, tacno mi je muka kad vidim vise jabuku)

To bi bili samo neki od razloga zasto i dalje koristim moje stare drugove nokiu n9 i 5230 a iPhone4 jos "cuci, cami, ceka" u kutiji. Gade mi se takvi ljudi, gadi mi se mentalitet, sponzoruse.... Apple je nazalost imao tu "cast" da postane glavno orudje takvih snobova !

Priznali neki to ili ne Apple je statusni simbol, a to mi se gadi. Istina, kupicu si air jer mi je prijeko potreban. ZASTO?

Lagan je - a ja trebam biti po citav dan van kuce i ne pada mi na pamet da nosim HP od 2.5 kk kad mogu nositi air od 1,4kg
Malen je - u torbi i ovako punoj svakodnevnih potrebstina ne treba mi lap koji ce to sve istisnuti van.
Funkcionalan je - obavlja sve sto treba a uz to mogu snimiti sve svoje knjizurine i imati ih kad god zatreba. A s obzirom da studiram medicinu ne mislim bas svaki dan vuci pa bar i jednu knjigu jer ima 3 kg u prosjeku svaka. 10 knjiga x 3 kg po godini=30kg; air =1,3 kg sa svim knigama svih godina i jos ponekom mimo toga.... racunica je dosta jednostavna

Ma ne mogu vise da pisem iznervirao sam se! Da se razumjemo ja "volim" apple i vecinu njihovih proizvoda ali ne i vecinu ljudi koji ih koriste. Zato moj iPhone i iPad nikad nisu ugledali svjetlost dana sto bi se moglo promjeniti. Opet ponavljam ja nisam rekao nista protiv ljudih na ovom forumu cak naprotiv u svojoj temi pomoc oko izbora MB sa pomenuo da ste jedan od glavnih krivaca za moj prelazak (ponovni) sa win-a na Mac. Dobro je vidjeti da ima jos normalnih ljudi koji koriste ono sto im treba upravo zbog toga a ne da pokazuju da su neki k**** !

Sorry ako sam skrenuo sa teme i obrisite post ako je neprimjeren ali morao sam napisati ovo.

Moj odgovor je da sam apple-ovac ali psihologija vecine mi je na kratko vrijeme "zgadila" apple sto se mjenja zahvaljujuci opet Vama.

Pozdrav i jos jednom se nadam da se niko nije osjetio uvrjedjenim ili prozvanim.
13.01.2012 | 13:49
Ja potpuno suosjećam s tobom. Na ulici većina nema za gaće ali svi imaju iPhone 4, po mogućnosti bijeli. Ne daj se da te takvi pokolebaju.
13.01.2012 | 14:02
Moje misljenje je da ne treba stavljat sve ljude u isti kos!Zasto? Zato sto svatko ima pravo na svoj odabir i da uziva u onom sto ga ispunjava ili sto mu najbolje koristi za njega i njegove potrebe! Cisti primjer cu dati, znaci svi ljudi koji vole npr. Mercedes su sh-upci? zasto? zato sto je to skup i dobar auto i zato sto kad ga gledas podsvjesno mislimo da se sepuri tim sto ima. Nije istina. Dapace ima ih i takvih i nazalost mi samo takve vidimo ali tu grijesimo.
Treba gledati da li se tebi svidja, da li ti sluzi svrsi da li ispunjava tebe a kako se drugi odnosi stim i na koji nacin se prezentira to treba ostavit sa strane.
Kad bi tako gledali ljudi koji se ne vole isticati nikad nebi vozili dobre aute, kupovali apple proizvode samo zbog ljudi koji pate za dokazivanjem.
Znas kako se kaze "Zivi svoj zivot i uzivaj u njemu!" a ovi drugi ako pate za dokazivanjem neka to i rade, mene osobno ne interesiraju niti obracam pozornost na njih!
NIsam mislio nista lose, samo sam ti htio objasniti kako ja mislim!
13.01.2012 | 14:05
nbojiccc - ne bi vjerovao, ali apple je postojao i prije iphonea i ipada. To sto je sad postao super popularan je druga stvar. Ovdje je velik broj korisnika koji koriste apple proizvode ne da se preseravaju, vec njima zaraduju za zivot.
13.01.2012 | 14:08
To je istina sto Riba pise, Ljudi nemaju za gace a kupuju iphone. Dosta ljudi je depresivno zbog materjalne neimastine ali to su sitnice koje ih ispunjavaju u tom trenu
zato ne treba to sve uzimati zdravo za gotovo. Bio bi zivot puno ljepsi kad bi svi mogli lagodnije zivjeti i priustiti si neko materijalno zadovoljstvo!
13.01.2012 | 14:13
To kaj ljudi namaju za kruh a kupuju iphone nema nikakve veze sa appleom. Takvih ljudi je uvijek bili i biti ce. Isti ti kupuju i mercedese, skupe satove...
Iphone je za mene najbolji telefon koji sam koristio i to je razlog zasto ga imam, i to je to.
13.01.2012 | 14:55
Ja ti vjerujem. I meni je, kako sada stvari stoje, iPhone najmanje loš smartphone koji se danas nudi, dakle i ja ću ga vjerojatno kupiti, prije ili kasnije. Ali izgleda da su većina korisnika ipak oni kojima je samo bitno pokazati svoj iPhone. Da nije tako, bilo bi moguće nabaviti iPhone futrolu ili navlaku koja NEMA rupu otraga gdje je jabučica.
13.01.2012 | 14:59
Stvarna situacija od prije dan-dva:

Zimsko sunce u pustinji, znaci prekrasan dan, pijem Green Beans kavicu (pobjegao malo iz ureda) i usput provjeravam da nece koji vazan email doci u medjuvremenu. Jer me nema na poslu

Za pola sata (doduse sjedio sam na setalistu, na prometnom mjestu, ali svejedno), 9 ljudi, potpunih stranaca je prislo za stol da vidi Air ili da pita nesto u vezi Apple. Amerikanci, Nizozemci, dva slovaka i 3-4 cure iz US Army.

Dajte mi neki primjer. Sta bi jedan IT korisnik mogao izvaditi na stol da privuce toliku paznju slucajnih prolaznika? Ljudi sa svih kontinenata. NE POSTOJI TA STVAR! Samo Apple to moze...

Svi su odusevljeni kako je Air lagan, cvrst, tanak, etc... Cak i cure, koje non-stop govore da velicina nije vazna

Znaju oni sta je Air, ali eto, valjda ga nisu vidjeli uzivo ili drzali u rukama. Fotografije zavaraju. Uzivo je jos bolji

Jesam li ja snob koji se preserava ili najobicniji Apple korisnik koji je (ponukan balkanskim mentalitetom) pobjegao s posla na jednu kaficu?

Procijenite sami
13.01.2012 | 15:05
Ja trebam moj Mac za posao, da mi netreba nebi ga imao.
To šta neko kupuje IProizvode radi statusa, to je sve za ljude.
To je po meni isto kao placebo u medicini, svejdno dali ima ili nema djelotvornih tvari, glavno da pomaže.
Ako sve to čini ljude sretnima, bujrum, glavno da se širi sreća. Nama u Hrvatskoj treba sada konzum i potrošnja, dizanje bruto državnog proizvoda, zato navalite i kupujte sve i svašta. Filozofiranje o tome zašto neko nešto kupuje ili ne po meni je samo egoistički strah da to nešto bude svima dostupno i time devalvira.
Sjećam se dobro kad su mobilni telefoni bili analogni, nije ih svako imao, postali su digitalni i dostupni svakome, odmah je krenula priča kako je to pederisanje (da i ja upotrijebim tu riječ) da se sa njima svudje i svagdje telefonira. Čak sam i ja pao na tu priču, moram priznati iz zavisti da nisam ništa posebno sa mojim mobitelom.
Devalvacija je uvjek sranje, ali samo dok se vrijednosti ne usklade i onda postaje normalna stvar.
Ne brinite naći ćemo mi nešto još bolje i šminkerskije kad svi budu Mac-ovci.
13.01.2012 | 15:12
tino1 kaže:
Sjećam se dobro kad su mobilni telefoni bili analogni, nije ih svako imao, postali su digitalni i dostupni svakome, odmah je krenula priča kako je to pederisanje (da i ja upotrijebim tu riječ) da se sa njima svudje i svagdje telefonira.

Krivo se sjećaš. Priča je bila da je to pederisanje (uglavnom su se spominjali u kontekstu Hercegovaca) dok su bili analogni i skupi. To su bile rane do srednje devedesete. Kad je krenuo 098 (GSM digitalni telefoni) još je neko vrijeme sve to bilo jako skupo i bio ih je isti glas. Tek 1999 je krenuo VIP s prepaidom (VIP.me) i onda je to nastala teška masovka. I tad se više nije pričalo da je pederisanje.
13.01.2012 | 15:30
biti robom brenda je meni isto sto i izbjegavati taj brend jer zaludjuje vecinu!
ne razmisljam o tome... hebe mi se sto ga svaki seljak ima, napuni ga crackanim aplikacijam i demonstrira iFart aplikacije u bircu! danas imaju iphone sutra ce imati samsunga.
da mogu birati radje bi da ljudi koji ne znaju razliku izmedju OS-a i aplikacije ne koriste iphone i apple uopce, ali nisam u poziciji da biram!
jedino sto mogu je probati iphone, samsung, nokiju i sl. i odluciti sta je meni ok i sta mi pase!

kad dodje do trenutka da moram razmisljati o tome da drzim iphone tako da se jabuka ne vidi, u principu za mene radim isto sto i onaj koji se trudi da se jabuka vidi!
nesvjesno se na zalost to cesto i desi, pa se nadjem u situaciji da se uhvatim kako sam ostavio iphone na stolu u bircu pa ga brzo povucem nazad i strpam u dzep. u tom mikro trenutku mi podsvijest valjda kaze "ne budi seljak"! onda pomislim kako sam glup, i sta me ima boliti ona stvar gdje drzim telefon! ako mi smeta u dzepu i ako cekam neki mail drzat cu ga na stolu!
ne zelim da mi to bude opterecenje jednotavno!
13.01.2012 | 15:31
To je bilo u Hrvatskoj, ja sam se 1997 vratio u Hrvatsku. Moj prvi ”Auto Telefon” dibio sam od firme 1989 i bio je ne samo analogni, nego morao si od prilike znati u kojem se dijelu nalazim da me nazoveš bio je skup ko auto i impulsi su bili tako skupi da sam samo tad zvao kad bi bilo neizbježno i račun je bio >1000 DM uvjek. Onda sam dobio analgni "auto Telefon to je onaj o kome ti pišeš, pa onda digitalni od Mannesmanna sada Vodafone. Tada je krenula priča kako su svi seronje ko ima telefon. Sad ga dijeca šutaju po stanu i niko ni da se okrene.
A te priče u Hrvatskoj sa Hercegovcima se isto siječam, ali to mi je uvjek bilo glupo (vjerovatno zato šta sam to već doživio).
13.01.2012 | 15:37
@Kinsif

u potponosti se slažem s tobom. To je to. Ali nekad nas okolina natjera da se ponašamo po njihovim pravilima.

To je isto kao i Paradox:
Ako postupiš po ovom znaku nisi ga ignorirao.
images.jpg
13.01.2012 | 16:54
To da tukci kupuju Apple da bi se frajerisali nije uopće ništa novo. Većina starijih korisnika je davno već naletjela na takve. Ova kuknjava zbog svijetleće jabuke čini vas ništa manjim blaziranim snobovima. (random smiley)
13.01.2012 | 17:04
djuro ,mozes li mi pojasniti zasto je otvaranje kutije gdje je neki apple proizvod WOOOW? Ja uopste nisam imao taj dozivljaj. Kutija ko kutija. Kad bih ti rekao da su neki auto dijelovi bolje upakovani ne bi vjerovao.ali tako je. Ajde sto ja kad sam otvorio svoj nisam rekao wooow, nego i moja zena nije rekla wooow. cak ni sestrin muz kad je otvarao macmini-a nije rekao woow. Ni prijatelj kad je otvarao svog 27" iMaca nije rekao wooow. Sad da li je do nas ili do vas rijetkih koji i kad bi appple dosao u plasticnoj kesi rekli woooow ne znam.
13.01.2012 | 17:08
Ispričavam se što sam Tetanusu obrisao post, ali jednostavno sam morao to učiniti bez upozorenja, da ne bi i ostali korisnici pomislili da je ovdje primjereno olakšavati dušu baš takvim vulgarnostima.

Inače, slažem se s njim i ostalima - ni ja ne sakrivam svoj MBP. Kad trebam nešto na terenu napraviti, vadim ga iz torbe i radim na njemu bilo gdje - u restoranu, kafiću, na gradilištu, na haubi od auta na zaustavnoj traci autoceste, čak i nasred valjaonice bešavnih cijevi sisačke (nažalost zatvorene) željezare. Nekad izazivam podsmjeh, nekad znatiželju, nekad me ljudi dave kao drlovrica, nekad prođem sasvim nezamijećeno, ali ne radim to da bih izazvao tuđu pažnju, nego zato što mi treba.

I zato sam napisao da bih radije da nema te svijetleće jabuke i da bi radije da je ružan ko HP i 30% jeftiniji, a da radi jednako dobro.
13.01.2012 | 17:15
smayoo kaže:
Ispričavam se što sam Tetanusu obrisao post, ali jednostavno sam morao to učiniti bez upozorenja, da ne bi i ostali korisnici pomislili da je ovdje primjereno olakšavati dušu baš takvim vulgarnostima

Smayoo nemoj se uopce ispricavat, znao sam da ce to tako bit.
Ja sam taj koji se ispricava svima, al i dalje mislim sta sam napisao.
13.01.2012 | 18:11
scarface32 kaže:
djuro ,mozes li mi pojasniti zasto je otvaranje kutije gdje je neki apple proizvod WOOOW? Ja uopste nisam imao taj dozivljaj. Kutija ko kutija. Kad bih ti rekao da su neki auto dijelovi bolje upakovani ne bi vjerovao.ali tako je. Ajde sto ja kad sam otvorio svoj nisam rekao wooow, nego i moja zena nije rekla wooow. cak ni sestrin muz kad je otvarao macmini-a nije rekao woow. Ni prijatelj kad je otvarao svog 27" iMaca nije rekao wooow. Sad da li je do nas ili do vas rijetkih koji i kad bi appple dosao u plasticnoj kesi rekli woooow ne znam.

Meni bi vjerojatno i ti auto dijelovi bili WOW. Znaš zašto..? Mislim, niste ni ti ni Smayoo u krivu i dakako da ne vide to svi na isti način. Al znaš zašto je meni to WOW? Zato što u tom proizvodu vidim koliko truda je u njega uloženo. Netko je uistinu studiozno radio na tome da je taj proizvod funkcionalan i još je k tome ugodan osjetilima. I još k tome i lijepo upakiran.
Nije to svakome bitno jer ambalaža je ionako predviđena za odlaganje u smeće. No, ja sam, štonobisereklo, umjetnički tip (peder, ne?), pa volim sve te detalje u i oko proizvoda. Volim kad u proizvodu vidim čovjeka, a ne mašinu.
Gle, da se MacOS vrti na nekoj kanti, rekao bih WOW na OS, a na kantu ne bih ništa rekao. Ovako još kažem WOW na kućište i još jedan WOW na ambalažu. I tak ti je to otprilike, dragi moj Scarfejše.
13.01.2012 | 19:16
Upravo to riba znam x ljudi koji nisu u zavidnoj finansiskoj situaciji ali stede doslovno na hrani da bi mogli imati iPhone !!! Pa gdje je tu mozak ?
Ninjago tu se slazemo trebas imati ono sto te ispunjava i raditi ono sto ti pricinjava zadovoljstvo ali ne bas po cjenu ovog gore sto sam naveo a siguran sam da ima i gorih slucajeva.
Tito ja sve to znam i naveo sam u postu da mi jedino smetaju ovi klinci i matorci sto se kurce.

drlovric vec sam rekao da ne mislim na takav vid upotrebe vec na preseravanje u pravom smislu rjeci. A kad su vec te cure bile ocarane air-om mogao si im ponuditi privatnu penetraciju....... pardon prezentaciju mogucnosti (mislim na air naravno)

I jos nesto kad vec pominjete ljude koji nemaju sta jesti a nose iPhone mac i sl. .... Ja prvi sam prije cca 6-7 godina mogao samo sanjati o applovim proizvodima, brandiranom odjecom, uopste bilo cim luksuznim.... sada si mogu priustiti mac-a uz malo stednje i upravo zbog toga mislim da sam kompetentan da dajem onakve komentare kao u proslom postu. Ako ja nemam da kupim sebi najosnovnije za zivot... hranu, pice, odjecu i sl. onda sigurno necu kupiti iPhone da se oraspolozim jer imam nesto zbog cega sam gladovao 4 mjeseca

Ja u potpunosti opravdavam primjenu istih ali ako to granici sa nekom ajmo reci normalnoscu... Ne kazem da se treba kriti lap ili sta vec, ako se treba raditi skratiti vrijeme negdje pa normalno da cu posegnuti za lap-om. Jbt pa i ja izvadim laptop u kaficu na sto ako mi treba i bilo me uvo hoce me ko vidjeti poznat nepoznati ili ..... Ali da sjedam na najistaknutije mjesto u restoranu, vadim lap , okrecem jabuku ka vratima, narucim flasu Dom Perignon-a koje ce stojati na stolu ali ne u ledu jer zaboga ne vidi se da je star xxx godina, i razmisljam ko ce me vidjeti kad udje to je meni dno dna i snob nad snobovima koji je pun kompleksa.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 21 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO