HR -> EU /DA-NE/
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HR -> EU /DA-NE/

17.01.2012 | 19:43
Imali smo neke zanimljive rasprave i sve su se završije na novcu.
Crkva i svečenici - novac iz proračuna
Politika bivših - krađa novca
Vojska i ratovi - uludo utrošeni novci

Kad tako gledam onda svaka rasprava završi na novcu.

Sad pitanje: Da li ste za ulazak RH u EU? Da li će te ići na referendum?

(referendum je skoro)

Eto, da malo skremen s onih ratnih tema od malo prije.

S poštovanjem
17.01.2012 | 20:01
ja jesam. i idem na referendum.
a ti?
17.01.2012 | 20:06
zabac kaže:
Eto, da malo skremen s onih ratnih tema od malo prije.

mudro! ovo ce sigurno biti puno tolerantniji topic
i da odgovor. idem na referendum sigurno, nisam jos 100% odlucio, ali mislim da cu zaokruziti da.
17.01.2012 | 20:27
Idem. Da.
17.01.2012 | 20:31
Pa ovako, stariji u mojoj okolici i valjda iskusniji nisu baš za, dok je kod mladih i omladine šareno. Meni se čini NE manje zlo od DA.
17.01.2012 | 20:37
Idem na referendum i zaokružujem DA.
17.01.2012 | 20:43
Da/da

Mislim da je manje zlo od ne

...ali me nervira što svaki put kad nešto moram birat - biram po principu manjeg zla
17.01.2012 | 20:50
Stain kaže:

...ali me nervira što svaki put kad nešto moram birat - biram po principu manjeg zla

Teoretski...
Ako tako nastavis doci ces do dobroga
17.01.2012 | 21:29
Idem na referendum i zaokruživam DA. Jedva čekam da budemo dio EU, jer to je jedino dobro šta ja vidim na horizontu u sljedećih tri godine.
Nikad iz ovh silnih kriza izaći nećemo bez EU, samo iz jedne u drugu.
17.01.2012 | 21:31
Izaći ću. Ne znam što ću zaokružiti.

Ide mi na živce što nas vladina kampanja smatra debilima i, još gore, što stvarno imam dojam da oni sami nemaju pojma što nas čeka. Kao guske u maglu.

A s druge strane, ekipa koja se javno protivi ulasku u EU su mahom ljudi s čijim se sustavom vrijednosti i temeljnim svjetonazorom nikako ne mogu poistovjetiti...
17.01.2012 | 21:57
Da! Ja sam optimist
17.01.2012 | 21:59
E ovo je fakat stvar koja i mene iritira!
U principu cekam neku osobu koja mi je "bliza" da kaze nesto protiv EU, ali vidjam samo stranke iz radikalne desnice, izgubljene pubertetlije koji misle da su revolucionari, taste intelektualce cije argumente moze pobiti brucos a kamo li ne stankovic, itd.
17.01.2012 | 22:12
Idem, al' također ni sam ne znam šta da zaokržim ( iako mislim da će to biti da)
U početku sam bio strašno za, ali kako je vrijeme odmicalo postao sam, priznajem, skeptik.
Jer znam da mi sami ne znamo voditi svoju zemlju ( to se vidi kroz ovih zadnjih 20 god.)
U srži nam je (barem u Dalmaciji) moto "puno feštat, malo radit" i to mi ide na nerve.
Da nam je barem malo usađeno Japanskog rada i discipline, to bi bio dobar znak, al' ovako...
I znam da EU nije bajna, al je bolja od nas kako got okreneš i zato EU
Eto sad znam odgovor
17.01.2012 | 22:24
Izaći ću i zaokružiti da.

Al nije baš da očekujem blagostanje za par godina.
17.01.2012 | 22:24
Povijesna cinjenica je da su hrvati najbolje prosperirali kada su bili pod necijom cizmom...
Sami sebi nikad nismo bili dobri gospodari...
Daklem...nazalost, da!
17.01.2012 | 22:44
Ne vidim baš kako je to "povijesna činjenica", ali zapravo mi se s tobom ne da upuštati ni u kakvu diskusiju, jer ti ne znaš diskutirati.
17.01.2012 | 23:00
DA / DA

Sve što je dobro na ovim prostorima napravila je Austro Ugarska, dakle ...
17.01.2012 | 23:00
Idem i zaokruzujem Da.
BigMac je ukratko napisao sve sto bi rekao o tome :/
17.01.2012 | 23:03
@smayoo

Pih...tko se javlja

Austrougarska...ceste, skole i pocetak civilizacije...
Jugoslavija...privreda, kultura i prosvjeta...
Samostalna Hrvatska...pljacka i pocetak kraja...
EU...???
17.01.2012 | 23:14
Ja veliko NE. Izašli iz jedne Juge i trčimo u drugu. Dali itko od Vas zna što Hrvatska dobiva ulaskom u EU. Ja vrlo dobro znam što ne dobivamo.
Ja se nadam da će stariji i mudriji prevagnuti i spasiti nas od EU. Ja jednostavno ne vidim što će naš narod dobiti. Promislite malo

Rasprodali smo toj bandi sve što valja(čast nekim izuzecima), oš od industrije, infrastrukture, telekomunikacije, banaka itd. Pripremili su nas za njihov završni udarac, a to se zove ulazak u taj nemoralni kapitalistički sustav kojim vladaju nekoliko banaka i masonske truleži.

Ako želite nešto učiniti za dobrobit naroda, onda ne glasajte za manje zlo, nego za svoju nezavisnot i slobodu, na način da se prosvjeduje protiv ovih i prijašnjih lopina koji vladaju ovim narodom, koji se mamićevski(nije da ga simpatiziram) rečeno napatio i više no što je trebao.

JA dajem veliko NEEEEEEEEEEEEE

Ja sam po struci inženjer građevine. Nije sad toliko bitno koliko sam obrazovan. Vjerujte mi, najlakše se preuzme gradilište jednog investitora čiji su izvođači i organizacija u rasulu. To Vam ispadne kao da Vam je upala sjekira u medu. Vi sve sredite i organizirate i na kraju sišete lovu ko pijavica. Upravo to gradilište je naša država. Oni žele da smo u rasulu, oni već godinama snimaju naše stanje, uništavaju naše tržište preko kvazi tajkuna. Kad uđemo i tu njihovu zajednicu, svi papiri(sumnjivi ugovori) postaju valjani i nema više kopanja po smeću, jer će nas sa svih strana stiskati i cijediti dok ili ne posustanemo ili dok se ne dignemo na noge, a tada će biti kasno. Ja ne smatram da se neke stvari u državi mogu riješiti preko noći. Ako smo se tiskali 20 godina, onda možemo još toliko, ali pametnije i mudrije. Nisu Sanaderi, Tuđmani, Račani i Milanovići Hrvatska. Hrvatska smo mi i naša svijest, samo ako to želimo. Pa ako ništa, onda opet pod cijenu života.
17.01.2012 | 23:25
Izaci cu.
Još nisam siguran sto cu zaokruziti.
Sve sto se dosada vrti po medijima je intenzivno i jednosmjerno EU lobiranje uz par pojedinaca koji ne izgledaju bas uvjerljivo (osim, mozda, Marjana Bosnjaka, ovako, na prvu loptu).
17.01.2012 | 23:31
Ja sam poprilično dobro informiran o EU. Diplomirao sam na temu političke budućnosti EU.

Na referendum ću izaći i glasati za ulazak u EU. Zašto? Ja jednostavno ne vidim ništa loše što bi nam EU mogla donijeti, a vidim puno toga pozitivnog. Ništa nam neće pasti u krilo, neće nam preko noći biti bolje, ali ako se želimo potruditi, EU će nam dati alate da popravimo stanje u RH.

Svi podaci o EU su dostupni na internetu i ima ih jako puno. Savjetujem vam svima da ih proučite, ali pripazite na izvor podataka. Postoji puno antieuropljana u samoj EU koji šire svakakve gluposti. Pokušajte pronaći ozbiljne i objektivne autore.
  • campo
  • Posjetitelj
17.01.2012 | 23:40
naravno DA i to veliko...napokon povratak kući
  • campo
  • Posjetitelj
17.01.2012 | 23:46
EU je trenutno mjesto sa najvećim socijalnim i ljudskim pravima (daleko ispred USA) ima negativnosti ali su neznatne nasuprot slobodi kretanja ljudi i robe, slobodna i ujedinjena evropska zajednica naroda je velika ideja i cilj (treba puno raditi da bi se to i ostvarilo) ,...danas glasovati protiv ulaska je ili totalna neinformiranost ili plač za balkanom kojemu bježimo napokon....kole i scarface će sigurno glasovati protiv
17.01.2012 | 23:48
iAnte kaže:
Ja sam poprilično dobro informiran o EU. Diplomirao sam na temu političke budućnosti EU.

Na referendum ću izaći i glasati za ulazak u EU. Zašto? Ja jednostavno ne vidim ništa loše što bi nam EU mogla donijeti, a vidim puno toga pozitivnog. Ništa nam neće pasti u krilo, neće nam preko noći biti bolje, ali ako se želimo potruditi, EU će nam dati alate da popravimo stanje u RH.

Svi podaci o EU su dostupni na internetu i ima ih jako puno. Savjetujem vam svima da ih proučite, ali pripazite na izvor podataka. Postoji puno antieuropljana u samoj EU koji šire svakakve gluposti. Pokušajte pronaći ozbiljne i objektivne autore.

Možeš li mi poslati kopiju svog diplomskog rada u pdf formatu?
  • campo
  • Posjetitelj
17.01.2012 | 23:51
Austrougarska...ceste, skole i pocetak civilizacije...
Jugoslavija...privreda, kultura i prosvjeta...
Samostalna Hrvatska...pljacka i pocetak kraja...
EU...???

ovo može napisati samo zlonamjeran čovjek

Austro ugarska je gušila hrvate
Jugoslavija udba goli otok tamnice ne sloboda sjeverna koreja kult ličnosti
hrvatska korupcija da tranzicija teška i mučna ali dostojanstvo i osjećaj pobjede nad krvoločnim agresorom
EU i NATO prije svega sigurnost od susjeda koji bi malo našega (onih sa istoka prije svega) a onda zajedno sa ostalima graditi bolju i pravedniju budućnost bez banka diktatura i hedonizma koji truje sve vrijednosti
18.01.2012 | 00:15
campo kaže:
EU je trenutno mjesto sa najvećim socijalnim i ljudskim pravima (daleko ispred USA) ima negativnosti ali su neznatne nasuprot slobodi kretanja ljudi i robe, slobodna i ujedinjena evropska zajednica naroda je velika ideja i cilj (treba puno raditi da bi se to i ostvarilo) ,...danas glasovati protiv ulaska je ili totalna neinformiranost ili plač za balkanom kojemu bježimo napokon....kole i scarface će sigurno glasovati protiv

1.Danas svaka normalna i civilizirana osoba može otići u koju god zemlju želi(postoje neki izuzeci). Možeš tamo osnovati obitelj, raditi i živjeti sretno. I nitko ti ne brani da to učiniš(osim nekih izuzetaka).
2.Socijalna i ljudska prava su ti dobrim dijelom trenutno veća nego u nekim članicama Europske unije.
3. Robu možeš uvesti i izvesti i dan danas koliko te volja. Samo se trenutno pitam koju bi robu sada izvozio i koliko će nam Eu pomoći da pokrenemo svoju proizvodnju i izvoz kad trenutno ni oni sami nemaju dovoljno opravdanih financijskih konstrukcija da svoju robu šipaju na istok pa tako i nama, kad su nas ionako zadužili do boli(bez obzira što si ti i mnogi drugi potpisali kredu za stan, auto i sl.).

Gle, EU je jedan biro, SAD je drugi, Kina treći, Australija 4, Južna Amerika 5 itd. JA ne želim u ničiji biro. Svi ti biroi su samo snaga za prevlast prsate kapitalističke gamadi koje znaju stvarati nemir u društvu(čast nekim izuzecima poput jedne Australije-vrlo liberalne zemlje) zveckanjem oružja i sl. Ja to ne želim niti želim pripadati tom društvu.

Ako je to pitanje opstojnosti ljudi na ovom svijetu, onda možemo citirati onu poznatu izreku: nevalja se sa rogatima bosti. Ako je do toga došlo i ako je to naša svijest, ja kao katolik(mogao sam biti i musliman, pravoslavac, budista itd.), moralna i etična osoba potpisujem ugovor sa vragom . Ja to ne želim makar me osudilo tisuće neistomišljenika.
18.01.2012 | 00:51
Stain kaže:
Da/da

Mislim da je manje zlo od ne

Trebao bi ponekad otići u slastičarnicu da promijeniš to stanje.

Šalu na stranu... postoji jedna velika pogreška u spominjanju bilo kakvih argumenata i za i protiv EU. Naime, stalno se govori da je EU dobra/nije dobra za - Hrvatsku.
Hrvatska?
Ne sjećam se nikoga tko se tako zove niti tko će na referendumu glasati pod tim imenom. I koliko znam, na referundumu će glasati ljudi, a ne država. I isti ti ljudi će imati koristi ili štete od konačne odluke, kakva god bila.
A tko su ti ljudi? Nekakva uprosjećena masa koja će sva dobiti/izgubiti jednako?
O, bogme ne.

Mladi i obrazovani državljani HR bi itekako trebali biti zadovoljni ulaskom u EU.
Umirovljenici koji već sad kopaju po kantama za smeće, dobit će samo to da će smeće biti - sortirano. Pa će lakše naći i prazne boce i ostake hrane.
Ukratko - kome sad nije previše loše, bit će mu još bolje, a tko sad skapava, skapat će do daske.
A i ne kontam baš na kakve to divote (pogotovo ne kratkoročne) ljudi računaju ulaskom u EU. Jedina prava i opipljiva prednost jest - mobilnost. Neće više biti graničnog maltertiranja, radnih dozvola, viza, bogtepitaj čega sve ne vezanog isključivo i jedino uz - mobilnost, bilo turističku, bilo radnu.
A ostalo?
Dosad smo uživali upravo u bivanju manje "civiliziranima" od EU. Pa smo pušili u kafićima, radno vrijeme uzimali tek kao hipotetičku mogućnost, te varali svoju državu koliko smo god mogli po svim mogućim pitanjima (nije da si ona to svejedno debelo ne naplati, jel'). Mislite da će to ostati isto i kad postanemo EU?
Teško.
Priča se o kreditima, investicijama, silnim desecima milijuna eura koji će se otvoriti Hrvatskoj.
Hoće, da, točno je. Hrvatskoj! A koliko će tih eura doista vidjeti njeni državljani?
Znadete li da je i sad, bez EU, konstantno otvoren čitav niz kreditnih sustava i sufinanciranja za sve i svašta - pa zazvecka li time kakva kuna u vašem vlastitom džepu?
Jok.
A zašto ne?
Jer pred svakim tim novčićem stoji takva birokratska barikada da ti nije dovoljno 5 života da je svladaš.
Sve u svemu, jako ćete teško pronaći osobu koja će reći da ima direktne koristi od ove države - pa zašto onda itko misli da će imati direktne materijalne koristi od EU, koja je ista stvar, samo mnogo veća? Hoće, da, oni koji će istog trena krenuti trbuhom za kruhom u druge, bogatije, bolje plaćajuće evropske zemlje. A mi koji ćemo ostati tu - najebali smo kako god da okreneš.

Trebamo li ući u EU? Da - no samo zato što, kako Stain veli - to je manje zlo. Drugim riječima, u biti ni nemamo izbora, jer da bismo bez EU uopće opstali kao država, morali bismo biti organizirani i disciplinirani poput Švicaraca ili Japanaca - a za to Hrvati jednostavno nisu sposobni. Tako da će nam malo kontrole i lupanja po prstima sasvim dobro doći, dugoročno gledano.
A obzirom da mi se dugoročno živo fućka jer to vjerovatno ni neću doživjeti, eskivirat ću referendum - samnom ili bez mene, mi ćemo u EU - sad nakon što je i Crkva preporučila da se glasa DA, neuka masa će odraditi posao bez suvišnih pitanja.
18.01.2012 | 00:52
@John loše si informiran.

1. Ne možeš otić u zemlju u koju poželiš i tamo radit i živit. U pravilu, što je zemlja bogatija, to je više uvjeta koje moraš zadovoljit.

2.Ljudska prava su u svim zemljama EU ista. Nema razlike od zemlje do zemlje.
Što se tiče socijalnih prava, većina zemalja EU je tu bolja od nas. Najveća socijalna prava su imali Grci i to je jedan od razloga zašto su danas na rubu bankrota. Trošili su ono što nisu imali. Ali to ne vrijedi za sve Grke. Samo za one zaposlene u javnom sektoru. Onima zaposlenima u privatnom sektoru je bilo puno gore. Zvuči poznato? Baš zbog EU Grci danas mijenjaju taj sustav i ubuduće će socijalna prava bit ujednačena za sve.

Kod nas ta 'prava' nisu veća nego u EU. Kod nas samo oni koji primaju plaću iz proračuna imaju dovoljno za život. Oni ostali nemaju ništa. Imaju tek toliko da prežive. Ja želim bolje školstvo, bolje zdravstvo i pravosuđe koje funkcionira. To je dio ljudskih prava. Hoćeš mi reći da je to bolje u HR nego u EU?

3. Ne možeš izvozit i uvozit kako želiš. Postoje carine, tarife, razna ograničenja.
18.01.2012 | 01:03
Ne znam hoću li izaći, vjerojatno neću ako se ne uspijem odlučiti do tada. No, već sama činjenica da ja nemam jasan stav o tome mi se uopće ne sviđa i zato bih najradije to prespavao.

Generalno jesam za integracije i jesam dugoročno za nekakvu EU, ali mislim da je ovo krivi trenutak i da bi se EU mogla malo više potruditi oko "mlade" - jer mi smo za njih geopozicijski i prirodni dragulj, pogotovo Jadran.

Super je urednija administracija i manje korupcije, a loša gigantska i preplaćena birokracija, neosjetljivost na mikro-razlike, nemogućnost bilo kakvog ozbiljnijeg utjecaja nas malenih gdje je cijela nacija velika kao jedan veći europski grad.

Strah me da će na kraju sve pokupovati lihvarskim novcem od kamata na naše bijedne stambene kredite, a naša djeca će im biti konobari i sobarice u vlastitoj domovini. No, možda bolje i ne zaslužujemo i ne znamo (čast izuzecima).

Nekada se imperijalizam provodio ratovima, a sada se provodi kapitalom i bankama. S druge strane, ima malkec istine i u onome da smo znali napredovati i pod čizmom, barem mi u Rijeci - što je u gradu izgrađeno, a da je lijepo i kvalitetno, napravili su ili Talijani ili Austrougarska... no, to je bilo tada, a sada su razlike između zapada i nas već jako male.

Opet, ako ne uđemo, ostajemo "ponosni siromah" kojeg će prije ili kasnije dokusuriti domaći mafijaši ili strani kapital koji će nas kupovati mic-po-mic...

Medije ne uzimam kao ozbiljnu referencu jer su ionako svi bitni odavno u stranom vlasništvu, dakle zastupaju interes stranog kapitala, a ne hrvatskog čovjeka.

Da je EU kampanja manje ljigava, da su otvoreno rekli kako stvari stoje, možda bi čak dobili moje simpatije, ali ovako sam otupio i zapravo sam ravnodušan.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 16 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO