HR -> EU /DA-NE/
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HR -> EU /DA-NE/

18.01.2012 | 01:19
samo nek te ne brine da ce pokupovati sve jer to je vec sredjeno!
18.01.2012 | 01:40
smayoo kaže:
Ide mi na živce što nas vladina kampanja smatra debilima i, još gore, što stvarno imam dojam da oni sami nemaju pojma što nas čeka. Kao guske u maglu.

A s druge strane, ekipa koja se javno protivi ulasku u EU su mahom ljudi s čijim se sustavom vrijednosti i temeljnim svjetonazorom nikako ne mogu poistovjetiti...

Ovdje se potpuno slažem s tobom - vlada (vlade) su mogle mnogo bolje prezentirati stvar. No kao što veliš pobornici neulaska u EU su mahom zatucani lopine koji žele održati status Q i svoje privilegije koje ne bi smjeli ni imati...

Dakle, idem i zaokružujem Da. Dvadeset godina čekamo na ovo, što se sad promijenilo?
18.01.2012 | 02:18
grof kaže:
Trebao bi ponekad otići u slastičarnicu da promijeniš to stanje.

Trebamo li ući u EU? Da - no samo zato što, kako Stain veli - to je manje zlo. Drugim riječima, u biti ni nemamo izbora, jer da bismo bez EU uopće opstali kao država, morali bismo biti organizirani i disciplinirani poput Švicaraca ili Japanaca - a za to Hrvati jednostavno nisu sposobni. Tako da će nam malo kontrole i lupanja po prstima sasvim dobro doći, dugoročno gledano.
A obzirom da mi se dugoročno živo fućka jer to vjerovatno ni neću doživjeti, eskivirat ću referendum - samnom ili bez mene, mi ćemo u EU - sad nakon što je i Crkva preporučila da se glasa DA, neuka masa će odraditi posao bez suvišnih pitanja.

Igore, šteta što nisi prije zaživio na Jabučnjaku, ugodno te čitati, makar se u nekim stvarima i ne slagao s tobom.
Crkva, eh tu sam se naježio, ako je rkva za ulazak u EU, sve me strah u što to onda ulazimo.

Nevezano, dao bi ti sad karmu plus, ali nemrem, treba proći još 5,5h od onog minusa, onome nekome...
18.01.2012 | 03:02
Definitivno NE!!

ulazimo spuštenih gaća, u nedemokratsku tvorevinu (hint: Ratfikacija Lisabonskog sporazuma, unatoč protivljenju Irske), tvorevina iz koja želi ubiti nacije i napraviti supranaciju. Ulazimo u TOTALNO unfer uvijetima. 1. 7. 2013, horde iz EU, mogu doc k nama, otvarat firme, fluktuirati kaptial, MI NESMIJEMO jer imamo par godina za monitoring. Fora za školovanje za mlade je pušing žešči, jer tko sad ima novce, može i sad studirati, a koliko vidim….pomama je besplatnim udžbenicima za osnovnu školu. Uči se naravno, na domicilnom jeziku, pa tako ako tko ode studirati u Prag recimo, mora znat češki u govoru i pismu. u grčkoj je prosječna plaća 3500-4000€ , oni se bune da je to malo. Imaju 14 plaća u godini. SLovenija, koja je BTW na koljenima zbog krize, recimo, morat će dat 5 mil € za sanaciju grčkog duga, makar nema veze s njom, a a sve je poskupilo za 50%. Jučer neredi u Rumunjskoj zbog rezanja socijalnih prava i poskupljenja. Pristankom ulaska gubimo i ono malo obraza koji se zove suverenitet. oVako, barem postoji nada da možemo i sami odlučivati. kažem: NADA, jer ne vidim ništa svijetlo u prezent situaciji. Recimo…UŽASNO me boli zabrana sadnje novih vinograda, jer francuzima ulazimo "u posao"!!!???? i jednostavno, zalobirali NEMA NOVIH VINOGRADA!!!!!

P.S. nisam neobrazovan, niti desničar, ali kampanja koja se odvija na TV..pa to je gore, nego retorika na trgu!!!!!!!!
  • mileni
  • Posjetitelj
18.01.2012 | 04:04
alenc kaže:
DA / DA

Sve što je dobro na ovim prostorima napravila je Austro Ugarska, dakle ...

Dubrovnik? Zadar?
I Austro-Ugarska =/ EU
  • Sank
  • Moderator
  • 221
18.01.2012 | 04:16
Moram priznati da ne mogu vjerovati svojim očima što čitam i vidim da je toliko onih koji žele dezintegrirati Lijepu Našu, a do jučer su se busali u prsa da su veliki domoljubi i ginuli i puštali svoje zdravlje na ratištu!

Ah, kratko je trajala ta naša sloboda, ako smo je zapravo ikad izborili.

Zar mislite da su se nekadašnje imperijalističke sile danas promjenile ili se samo promjenio način kako porobljavaju i iskorištavaju druge.

Naši političari sada ionako nemaju izbora, jer već smo upali u zamku i oni nas ne mogu izvući, a osobno niti im odgovara jer će im se otvoriti prilika za osobni probitak i dobitak.

Nadao sam se barem da će se ovaj narod osvjestiti i uvidjeti da EU za većinu ne donosi boljitak već samo još veću patnju i ovisnost, te da će protivljenjem ulasku u tu EU barem otežati političarima da nas ponovo pretvore u sužnje i robove, a u službi financijske oligarhije.

Kako se može tako naivno vjerovati da EU dolazi ovdje u naš kraj nama pomoći? Može li itko pokazati kako su do sada pomogli onim drugima koji su ušli prije nas i jel tamo stvarno ljudi sada bolje žive: Slovenija, Mađarska, Bugarska, Grčka itd?

Svaka medalja ima dvije strane, pa tako ako nekog veseli da će moći ići raditi negdje u EU (a ne znam što ga to sada sprečava), neka ne zaboravi da će isto tako ona istočnjačka sirotinja moći doći raditi kod nas. Da sad ne nabrajam još i druge "pogodnosti" koje također imaju drugu stranu medalje.

Zar stvarno ima onih koji vjeruju da se sve te INTEGRACIJE i GLOBALIZACIJE događaju zbog ljudi, zbog osjećaja zajedništva i svekolike dobrobiti, a ne zbog korporacija i financijske elite koje tako mogu još bolje zaraditi?

Ja se nadam da ću stići izaći na referendum i definitivno ću zaokružiti NE, premda bi mi kao svjetskom putniku definitivno više odgovarao nestanak granica, ali to je sitan dobitak u odnosu na ono što ćemo izgubiti budemo li ušli u tu tvorevinu koja jedino služi kapitalu i korporacijama, ali sigurno ne običnom čovjeku.

Ulaskom u tu nepoštenu tvorevinu kao što je EU osudit ćete svoju djecu da će jednog dana morati uzeti pušku u ruke i boriti se za neku korporaciju na ko zna kojem dijelu ovog planeta da bi ona još više pojačala svoju moć i zadržala resurse.

Niti jedan rat se do sada u povijesti ljudskog roda nije vodio zbog onog što većina ljudi misli, zbog vjere, nacionalizma, slobode i ko zna čega. Svi ratovi do sada su se vodili da se društvo riješi sirotinje, a da korporacije zadrže svoju moć i resurse, te da započnu novu igru kad je ona prethodna završila tako da je većina izgubila sve što je imala i preostalo joj je samo da se međusobno satre u prašinu i pepel iz nametnutih ideala.

Nisam ja protiv integracija i globalizacije, ali sam definitivno protiv razloga zbog kojih se one danas provode i nameću. Naša je civilizacija napredovala tehnološki, ali ne i intelektualno. Razum je zaostao za tim tehnološkim razvojem jer kako bi inače mogli zaboraviti prave vrijednosti i sve mjeriti samo kroz vrijednost novca i moći i tako revno raditi na vlastitom uništenju? Nikada ljudski život nije vrijedio manje nego danas.

Zapravo sama tehnologija pomaže financijskoj eliti da većinu ovaca i dalje drži u toru baš uz pomoć televizije i zadnje vrijeme interneta. To su toliko moćne alatke da se danas može cijela planeta u tren oka baciti u psihotično stanje straha i beznađa i zatim njome upravljati s takvom lakoćom koja se nekada pripisivala samo bogovima!

Prvo centraliziraš proizvodnju uz pomoć globalizacijskog trenda, a onda preko medija utječeš na većinu da kupi to što proizvedeš. Uvijek će se naći pojedinci koji neće pasti na to, ali to je manjina koja ionako ne može ništa učiniti. Sjetite se samo onih globalnih psihoza sa gripom i prodajom cjepiva.

Codex Alimentari, možda se čini kao pozitivna organizacija, ali jednom centralizirana i prihvaćena od svih postaje opasno oružje financijske elite kojoj će omogućiti ako to već nije da uništi zdravu hranu i postepeno uvede kontrolu što ćemo jesti, a zna se kako je hrana jako bitna i usko vezana uz zdravlje. Provjerite eto što se događa sa našim autohtonim sortama ili što se događa sa našom poljoprivredom i stočarstvom. Ta ista EU uz pomoć naših "igrača" ju je skoro u potpunosti uništila jeftinim uvozom, da bi se sad prodavala laž da će ju ta ista EU spasiti? Koja bi naivna budala vjerovala da im se više isplati spasiti našu proizvodnju od toga da nam prodaju svoje smeće?

Globalizacija i integracije dovode do centralizacije moći, a ne moram ni napisati koliko je to opasno za ljudski rod koji još intelektualno nije na nivou gdje to može pretvoriti u opće dobro, a ne katastrofu za većinu.

Žao mi je samo da ćemo na kraju očito postati dijelom te EU tvorevine i što ćemo po ko zna koji put tek iz iskustva shvatiti da smo grdno pogriješili i da će naša djeca koju svi toliko volimo morati patiti jer eto nismo bili dovoljno pametni da se i bez puške i sa znanjem borimo za boljitak svih nas, a ne samo svoj osobni.
  • mileni
  • Posjetitelj
18.01.2012 | 04:30
Ni DA, ni NE!

Necu izaci na referendum. Koliko god to glupo zvucalo, na bilo kakve izbore ne izlazim. Necu ni na ovaj jako vazni referendum.
Jednostavno sam misljenja da ce ovaj referendum proci, bez obzira kako se narod izjasnio. No protivnik sam EU iz vise razloga, pokusat cu svoje misli obrazlozit u sljedecim redovima.

Tko je nabrojao pozitivne strane EU? Nitko.
Osim ukoliko pod pozitivnim ne smatrate silne milijarde koje nas kao cekaju. Stani malo, zar njemac, francuz i englez rade i crnce kako bi djelili nekom tamo hrvatu? Bugaru? Rumunju? Ma nemaju ljudi pametnijeg posla. Jednostavno ne vjerujem u nista sto nam netko djeli iz dobrote. Njihova dobrota se ocitala unazad 20 godina, gdje su uz pomoc nasih lopova i prevaranata koji nas kao zastupaju za jeftine novce pokupovali sve sto vrijedi i ne vrijedi u ovoj drzavi.

Posebice sam protivnik EU radi neoliberalnog kapitalizma koji ista zastupa sa vise zari i ljubavi od cak jednog SAD-a.
Jedina iole pozitivna stvar je za visokoobrazovanu ekipu u koju se i sam ubrajam. Ukoliko ste jedni od ovih, i jos uz to strucnjak, eto otvorene granice, eto posla. Posebice za doktore kojih je ocito svugdje manjak. Jedino sto preostaje je nauciti malo jezik zemlje u koju zelis ici. No ajmo ovo sagledati i sa druge strane. Sta to znaci za jednu malu i siromasnu zemlju poput hrvatske? Novce koji su ulozeni u obrazovanje mlade i strucne radne snage mozemo zapaliti. Bolje nego nastavit ulagati. Jer sve sto ulozis, drugi besplatno dobije i uzme. Milina. I ovako nas je premali broj sa VSS, a posebice pravih strucnjaka. Idemo to srozati na najmanju mogucu mjeru, bit ce nam stvarno odlicno.

Kad su neki vec pisali diplomske o EU, jesu li pisali ista o GMO hrani i GMO usjevima? Ukoliko jesu, neka provjere sta tu lijepu i krasnu EU ceka od 2018. godine. Pa neka strucno to opisu ovdje
Nas najveci problem je ocito sto smo kao narod jako glupi. Zato imamo Sanadere, Šekse, Čačiće, Polančece, Mesiće i Kalmete. Bolje ni ne zasluzujemo iskreno. Kazu ljudi da alternative izmedju HDZ-a i SDP-a nema. Pa kako ce je i biti kad nitko drugi ne moze dobiti nas glas? U ovu glupost ubrajam i samoga sebe, jer odbijam izaci na izbore racunajuci da ce drugi jednostavno dati glas dvjema najjacim strankama, ili pak njihovim "saveznicima".

No najgora cinjenica u vezi EU je da mi toj istoj EU nemam nista za ponuditi. Ali ama bas nista.
Jedino sto imamo je sacica visokoobrazovanih ljudi koji nisu dostatni ni nama samima. Ono sto od tih ljudi vrijedi, EU ce pokupit. Banke i ostale vrijednosti imaju. Samo jos cekam nekakav neoliberalni zakon u vezi otoka i da se na istima moze graditi, rusiti i "sredjivati". Pokupovat ce nam i to. Da ne spominjem kupovnu moc jednog njemca, engleza ili pak francuza. Cijene nekretnina u hrv ce ponovno skociti u nebesa, barem u obalnim podrucjima. A mi cemo kao pravi mali robovi sretni i "pametni" sve ponovno rasprodati.

U EU ulazimo onakvi kakvi smo bili zadnjih 1000 godina, sto pod turcima, sto pod austrougarskom, sto pod yugom.
Uci cemo kao robovi, tako cemo i zavrsiti. Vidim da ovdje ima ljudi kojima je yuga bila blagostanje... Majko moja mila sta se sve nece procitati. To mi je ravno cinjenici kao da ja sada krenem tvrditi da je u HRV trenutacno blagostanje i raj na zemlji.

Ne znam dal je tko od vas ikad citao publikacije o broju hrvata kroz povijest na ovim prostorima. U zadnjih 100 godina, sve manje i manje Hrvata se radja unutar hrv. Mislim da su toga svi ovdje svjesni. No jeste li znali da po prezimenu i podrijetlu istoga, gotovo 50% hrvata potjece sa prostora BiH? Ovo je posebice istaknuto u zadnjih 100 godina, masovno doseljavanje hrvata iz BiH u hrv. Zadnji veliki val je bio radi turaka. I unatoc tom silnom doseljavanju, hrvata u hrv je sve manje i manje. A ni ovih iz BiH vise nema. Tako da danas imamo jednostavno jako mali natalitet, velik mortalitet + ogroman broj ljudi preko 60 godina.

Dobro je onaj slovenac rekao. Uci cete vi u EU, a u roku od 30-40 godina postat cete EU Florida. Dom za umirovljenike. Ionako izumiremo, a evolucija cini svoje. Neoliberalni kapitalizam nas unistava, no ako je vec tako, idemo ga prihvatiti do kraja ulaskom u EU. Jaci opstaju, slablji izumiru. Ulazimo u EU bez da i sami znamo zasto ulazimo. Netko je spomenuo one desnicare koji vicu "nova juga" i sl. gluposti. Nisam desnicar, niti smatram da ulazimo u novu jugu. Mene smeta sto mi ulazimo u EU glavom kroz zid. Bez ikakva racionalna objasnjenja. Osim ako pod racionalnim ne smatrate:
A) To je buducnost, ne mozemo ostati sami
EU ce nam pokloniti silne fondove

Raspisah se. Ukratko, veliki sam protivnik neoliberanog kapitalizma, a samim time i umjetne tvorevine zvane EU.
No jbg, kako god da okrenem, uskoro cu zivjeti u istoj. Blago meni
  • mileni
  • Posjetitelj
18.01.2012 | 04:37
Sank kaže:
Zapravo sama tehnologija pomaže financijskoj eliti da većinu ovaca i dalje drži u toru baš uz pomoć televizije i zadnje vrijeme interneta. To su toliko moćne alatke da se danas može cijela planeta u tren oka baciti u psihotično stanje straha i beznađa i zatim njome upravljati s takvom lakoćom koja se nekada pripisivala samo bogovima!

Prvo centraliziraš proizvodnju uz pomoć globalizacijskog trenda, a onda preko medija utječeš na većinu da kupi to što proizvedeš. Uvijek će se naći pojedinci koji neće pasti na to, ali to je manjina koja ionako ne može ništa učiniti. Sjetite se samo onih globalnih psihoza sa gripom i prodajom cjepiva.

Tzv. "doktrina šoka"
18.01.2012 | 07:42
Bio sam strasno zabrinut da nam kojim slucajem ne promakne EuroTopic, al sad kad ga vidim srce mi je na mjestu
Ja imam bolju zamisao! Pazi sad, ajmo mi napravit unutar jabucnjaka neki referendum o necemu tek toliko da budemo u trendu. Eto neko se zalio na karmu pa su bila podjeljena misljenja! Eto teme za referendum! Da bar izglasamo nesto korisno i nama bitno a u europu cemo uc bez obzira na sve glasove protiv. Djaba nam trud i muka izlaska na biralista, odavno je to prodana utakmica...
18.01.2012 | 08:05
Sank kaže:

Ulaskom u tu nepoštenu tvorevinu kao što je EU osudit ćete svoju djecu da će jednog dana morati uzeti pušku u ruke i boriti se za neku korporaciju na ko zna kojem dijelu ovog planeta da bi ona još više pojačala svoju moć i zadržala resurse.

Sank zar to nije zadaca NATO saveza, ciji smo vec clan?

Ja necu izaci na referendum jer nisam trenutacno u HR. A da jesam, izasao bi i zaokruzio bi DA. Nasi politicari jednostavno nisu sposobni voditi drzavu, pa nam treba neko da to sve gleda

Cega se vi plasite ljudi?

Ja vidim da svi sporite oko radnih mjesta (kojih usput namamo ni za nase ljude), i kupovine nekretnina.

Doci ce nam "sirotinja" da radi, da nam otme radna mjesta? Koja radna mjesta? Pa mi smo najveca sirotinja. Ko ce iz "istocnih zemalja" doci za 2500-3000kn da radi mjesec dana? Uz cijene najma stanova, i hrane, jos bi covjek bio duzan na kraju mjeseca. Stvarno isplativa poslovna odluka

ILI

Kupovina nekretnina. Pa ako ce neko vec kupiti otok Jabuku ili Palagruzu, sto bi mene trebalo zanimati ili sikirati hoce li ga kupiti Mr. Bean iz Londona ili g. Kerum iz Splita. U cemu je razlika za obicnog gradjanina?

Prodali su SVE i bez EU (tvrtke, banke, infrastrukturu). Nije EU razlog prodaje, nego pohlepa politicara i prezaduzenost Hrvatske drzave, radi preskupog i neefikasnog birokratskog aparata.

Dokle god 6 polupismenih baba sjedi u svakoj jebenoj kancelariji, vezu goblene i lakiraju nokte, po pola sata "kuckaju" obicnu potvrdu u Wordu, a omladina sa VSS nema posla, logicno da ce nam takva biti i produktivnost

I zato DA za EU

Radim za dolare, ali nekako su mi bas euri drazi Izgleda vec proradio euro-patriotizam u meni
18.01.2012 | 08:42
Propuštena je povijesna prilika da se ovo pitanje - stavi kao anketa na Jabučnjaku! Ili možda još nije kasno?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
18.01.2012 | 09:04
drlovricu, da nisi stavio toliko smajlića pomislio bih da ti je vojnička GOM menza naškodila

Ova naša vlast nije dobra, ali ne kužim zašto neki misle da će nam strana vlast biti bolja od naše? Zašto bi strancu stalo više do hrvata od nas samih hrvata?

Zašto smo se uopće borili da budemo svoji na svome, ako je opet kod susjeda trava zelenija?

Sve što je ovoj zemlji trebalo jest oživit poljoprivredu i poticat razvoj turizma. Nema nas puno i zato bi lako svi lagodno živjeli da tim istim EU drpamo novac prodajući im našu zdravu hranu i sunce, more, kamen i domaće običaje u turizmu.

Nama ne trebaju velike industrije nego turizam i hrana!!! čak i kad bi turizam podbacio jer su svi drugi u krizi, barem bi imali što jesti jer bi sami uzgajali svoju hranu, a hvala dragom Bogu barem to imamo gdje.
18.01.2012 | 09:19
Sank ja zivim u EU i ne vidim da EU upravlja Holandijom. Kako misliti da ce upravljati EU Hrvatskom?
  • campo
  • Posjetitelj
18.01.2012 | 09:28
Koliko neznanja ?? ne mogu se načudit koliko stručnih ljudi a nemaju pojma npr o osnovnim zakonima kao što su zakon o prebivalištu i boravku.
EU ima lisabonski ugovor koji je temelj (nešto kao ustav) sad trenitno žele ujediniti fiskalnu politiku (moraju se složiti svi) pročitajte ga pa će vam biti jasno kako funkcionira EU. brkate globalizaciju i diktaturu banaka sa EU.
Pitajte građane bilo koje zemlje da li žele izaći iz EU nijedni vam to neće potvrditi.
a zašto su se Englezi onda tako grčevito borili da ne uđemo nego da čekamo srbiju? vjerovatno zato što nas puno vole.
Svatko ko ima firmicu ili prodaju zna što to znači slobodno tržište ( pošalješ kamion u Italiju i on se vrati sa robom bez ikakvih papira carina špedicija...to je san za svakog poduzetnika. za nezaposlenog u današnjim prilikama također. a što ne bi naši konobari naprimjer išli radit u skijališta zimi kad nema posla ovde..nema procedure radne dozvole jednostavno radiš. Još jedna velika prednost je šengenska granica sa Srbijom i BiH dok se tamo ne odluče stvarno za promjene jer do sada to samo deklarativno,..srpska i albanska mafija će i te kako imati problema kad dođu laseri na svaki metar granice...da ne nabrajam.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
18.01.2012 | 09:31
za EU !

al do jaja

18.01.2012 | 10:33
campo kaže:
Koliko neznanja ?? ne mogu se načudit koliko stručnih ljudi a nemaju pojma npr o osnovnim zakonima kao što su zakon o prebivalištu i boravku.
EU ima lisabonski ugovor koji je temelj (nešto kao ustav) sad trenitno žele ujediniti fiskalnu politiku (moraju se složiti svi) pročitajte ga pa će vam biti jasno kako funkcionira EU. brkate globalizaciju i diktaturu banaka sa EU.
Pitajte građane bilo koje zemlje da li žele izaći iz EU nijedni vam to neće potvrditi.
a zašto su se Englezi onda tako grčevito borili da ne uđemo nego da čekamo srbiju? vjerovatno zato što nas puno vole.
Svatko ko ima firmicu ili prodaju zna što to znači slobodno tržište ( pošalješ kamion u Italiju i on se vrati sa robom bez ikakvih papira carina špedicija...to je san za svakog poduzetnika. za nezaposlenog u današnjim prilikama također. a što ne bi naši konobari naprimjer išli radit u skijališta zimi kad nema posla ovde..nema procedure radne dozvole jednostavno radiš. Još jedna velika prednost je šengenska granica sa Srbijom i BiH dok se tamo ne odluče stvarno za promjene jer do sada to samo deklarativno,..srpska i albanska mafija će i te kako imati problema kad dođu laseri na svaki metar granice...da ne nabrajam.

Jednostavno se nikako nemogu poistovjetiti sa tvojim razmišljanjima i činjenicama koje iznosiš.
Trenutno sam na poslu i nemam vremena opsežnije pobijati tvoje argumente. Meni je jako žao ljudi koji će dati svoj glas kao podršku ulaska u EU. Ne smatram da si glup/i, naivan/ni ili sl. Možda imaš drugačije poglede na čitavu situaciju, kao što je pravo svakog čovjeka u demokratskom društvu.
Moj osjećaj je da će na referendumu prevagnuti više za DA nego za NE. U velikoj se količini po interentu mogu čitati argumenti za i protiv ulaska u EU. Sukus svih argumenata barem na ovoj temi prevaguju u korist onih koji su protiv. Nažalost, mali je postotak visokoobrazovanih(cca 7%) ljudi koji su tu da razmišljaju i koji bi trebali misliti za sve nas male i velike. Ne omaložavam one sunarodnjake nižeg obrazovanja. Malo je tih ljudi koji imaju vremena i novaca kao mi, da se informiramo putem nekontroliranih izvora informacija, poznanstva izvan i unutar EU. Ti niže obrazovani ljudi, pate se i u ubijaju svaki dan od fizičkog posla, da bi donjeli kruha svojoj djeci koja će zajedno sa našom pisati budućnost hrvatske kao suverene i nezavisne jedinke.

Bog nam svima pomogao kad uđemo u EU. Moja savjest i srce mi govori, da se brinem za sebe i svoje. Pod svoje mislim cijeli narod u Hrvatskoj. Da nije nas i naših, nebi imali našu dragu domovinu, ma kakva god ona sada izgledala. Važno je samo da se naša svijest probudi, pobuni i uzmemo stvar u svoje ruke(pa i od najmanjih stvari), kazniti one koji trebaju biti kažnjeni, da nitko nije iznad zakona i da je Hrvatska svetinja za svakog tko je državljanin RH. Ako referendum kaže NE, moraju se vladajući(sadašnji i budući) zapitati, što mi ustvari želimo i koja je volja naroda. Tek tada čemo se vratiti u 90-te i ispraviti(što se da ispraviti) ono što je loše učinjeno. Pokrenuti vlastitu proizvodnju, obrazovanje, kulturu i standard života u skladu sa standardima koji će nam to omogućiti. Zar nama zaista treba netko da nam kroji budućnost. Jednostavno se dogodilo ono što je normalno i očekivano, mi smo uspavane ovce koje destljećima živimo pod čizmom stranog režima bez morala i etičnost. Treba samo imati hrabrosti kao što smo je imali 90-tih, samo ovaj put to možemo učiniti znanjem, a ne oružjem.

Nakon što sam završio fakultet imao sam volju otići u inozemstvo, iz materijalnih razloga. No zbog pritiska obitelji i mudrijih odlučio sam ostati. Danas 7g. kasnije, nije mi žao, makar znam da bi egzistencijalno bio puno sigurniji nego sada. Ostao sam s ponosom da podržim one koji su se borili za našu neovisnost i za budućnost naše domovine i da dočekam dan kada će ljudi shvatiti i otjerati svu gamad koja je do neke granice opustošila ovu napaćenu državu. Što šačica ljudi u saboru može protiv volje 4.2 mil. ljudi? Ako želimo promjenu, uvijek je možemo dobiti, samo ne na način da gledamo svoje dupe. Kao pojedinci nikakve promjene u društvu nečemo postići. Postali smo narod velikih papčina i kukavica. Budimo altruisti(do neke mjere), a ne egoisti.
18.01.2012 | 10:47
campo kaže:
Austrougarska...ceste, skole i pocetak civilizacije...
Jugoslavija...privreda, kultura i prosvjeta...
Samostalna Hrvatska...pljacka i pocetak kraja...
EU...???

ovo može napisati samo zlonamjeran čovjek

Austro ugarska je gušila hrvate
Jugoslavija udba goli otok tamnice ne sloboda sjeverna koreja kult ličnosti
hrvatska korupcija da tranzicija teška i mučna ali dostojanstvo i osjećaj pobjede nad krvoločnim agresorom
EU i NATO prije svega sigurnost od susjeda koji bi malo našega (onih sa istoka prije svega) a onda zajedno sa ostalima graditi bolju i pravedniju budućnost bez banka diktatura i hedonizma koji truje sve vrijednosti

Smrc...a ja taman pomislio da se slazemo i da je ovo pocetak jednog duuugog prijateljstva
Salu na stranu;
Cinjenice su jedno, a osobni stavovi drugo.

Strah od susjeda je tipican za male i iskompleksirane narode...ali kada si vec spomenuo, samostalna hrvatska nikad nije postojala...krivousti gad je prodao samostalnost organizaciji zla (vatikanu) i korporacijskom divu (njemackoj) u samom startu "nezavisne i slobodne/svoji na svome" hrvatske.
I da, dok su ljudi ginuli i bili protjerani iz svojih domova, ta ekipa je prodala sve sto se moze prodati, podjelili si cinove i preostalo bogatstvo.
Uz blagoslov crkve, naravno.

Zadnjih dvadesetak godina su najbolji primjer da sam (nazalost) u pravu!

Ne, nisam zlonamjeran...samo realan i cist sam sa sobom!
18.01.2012 | 11:25
Pitanje s početka posta je bilo DA ili NE,... ok, odmah na početku ću reći NE pa ako se nekome ne da čitati do kraja,....

Moj osobni stav je da je referendum samo još jedan u nizu poteza naših političara da malo zamažu oči i malim, običnim građanima daju osjećaj važnosti jer odlučuju o nečem bitnom za svoju i budućnost svoje djece,.... no na žalost bez obzira na što svi mi zaokružili na referendumskom listiću, Hrvatska će na referendumu reći DA,...

Samo mala opaske prije nastavka,... neko bi mogao pomisliti iz prethodno napisanog da sam bahat i da mislim da sam pametniji od drugih građana ove zemlje, NISAM i ne mislim to o sebi,... no u jednoj stvari jesam ipak različit od osoba koje poznajem u sredini u kojoj radim, živim, krećem se,... ta razlika je pamćenje, odnosno kod mene egzistiraju oba, i kratkoročno i dugoročno,... nažalost kod osoba koje poznajem u većini slučajeva egzistira samo kratkoročno, a vjerujem da je zapravo većina građana naše zemlje takva,... nažalost

Zbog navedenog odgovor referenduma će biti DA jer je vrijeme za pripremu i upoznavanje građana s ZA i PROTIV Europske unije savršeno tempirano s trajanjem kratkoročnog i dugoročnog pamćenja,...

Ostalo, o prodaji svega što se moglo prodati, odlasku mlade pameti i uvozu penzionera su drugi već više manje sve napisali tako da se ne želim ponavljati,....

Na kraju zašto NE s početka,... pa jednostavno zato što još uvijek gajim nadu da će možda ipak taj moj ne uz još xy drugih NE ispraviti pogreške koje su moji i vaši roditelji, djedovi i bake napravili kada su unaprijed odlučili,... vjerojatno nesvjesno,... da moja i vaša djeca i unuci neće moći piti Hrvatsku izvorsku vodu nego vodu iz EU, dok će ona koja izvire u Hrvatskoj biti namijenjena onima mladima i obrazovanima koji su napustili Hrvatsku i onim penzionerima koji još nisu došli u Hrvatsku,... da možda moj NE uspije promijeniti što su eto oni, jednom na nekim izborima zbog dobivenog lažnog osjećaja važnosti glasali za neke koji su odlučili Mađarima (EU) prodati INA-u ne čitajući, ne znajući ili ih je jednostavno baš bilo briga što time uz infrastrukturu prodaju i prava na korištenje izvora pitke vode,... i tako je nažalost s još tisućama drugih stvari jer nisu Hrvati bili pretili, izvitoperen i jalan narod za vrijeme dok smo hrmbali pod raznim stranim režimima ili za vrijeme bivše juge,... ne, takvi smo sada,...
18.01.2012 | 11:48
JOHN kaže:
Nažalost, mali je postotak visokoobrazovanih(cca 7%) ljudi koji su tu da razmišljaju i koji bi trebali misliti za sve nas male i velike. Ne omaložavam one sunarodnjake nižeg obrazovanja. Malo je tih ljudi koji imaju vremena i novaca kao mi, da se informiramo putem nekontroliranih izvora informacija, poznanstva izvan i unutar EU. Ti niže obrazovani ljudi, pate se i u ubijaju svaki dan od fizičkog posla, da bi donjeli kruha svojoj djeci koja će zajedno sa našom pisati budućnost hrvatske kao suverene i nezavisne jedinke.

Ko kaže da i oni ne razmišljaju za? Gdje god su prikazali razčlanjeno po strukama što je viša stručnost to je omjer za i protiv više na strani za. Naravno ograđujem se od vjerodostojnosti manipulacije od interesnih lobija.

Ja sam ovdje pročitao jako malo realnih argumenata, a jaku puno mišljenja, osjećaja, pretpostavki nacionalnog zanosa i sl. To nisu argumenti u pravom smislu riječi. U toj temi sam aktivno uključen još od 2000., od samog početka,do 2005. kad sam krenuo drugim putem, opet jako isprepletenim s našom industrijom, našom politikom i strancima iz EU.

Na temelju svega mogu samo reći da je kod nas u državi kaos takvih razmjera da onaj ko nema direktni svakodnevni konakt ne može ni zamisliti! E sad na se ne lažemo nije ni u EU (tj. zemljama EU) bajno, i tamo je u mnogim stvarima komedija, ali nisu nam još uvijek ni do koljena.

Problem je što mnogi, pogotovo oni protiv EU miješaju kruške i jabuke, voće i povrće i sve u isti koš i to opako. Ali kad se stvari stvarno razdvoje onda 2/3 argumenata protiv u biti nisu problem/posljedica EU nego globalni problem neoliberalnog kapitalizma, bankarskog i još ponekih drugih lobija, korumpiranih političara i još mnogo toga, čega imamo i bez EU tako da nam samim time ne može po tom pitanju biti gore nego da ostanem izvana. I to su razlozi zbog kojih je u gotovo svim kapitalističkim zemljama u zadnjih 20 godina standard usilaznoj putanji (samo se intenzitet razlikuje).
  • campo
  • Posjetitelj
18.01.2012 | 12:26
Strah od susjeda je tipican za male i iskompleksirane narode...ali kada si vec spomenuo, samostalna hrvatska nikad nije postojala...krivousti gad je prodao samostalnost organizaciji zla (vatikanu) i korporacijskom divu (njemackoj) u samom startu "nezavisne i slobodne/svoji na svome" hrvatske.

kole hrvatska je i slobodna i nezavisna (koliko su to i ostale države npr portugal belgija i slične) krivousti gad je prvi hrvatski predsjednik izabran nekoliko puta velikom većinom i zaslužan za mnoge stvari ali takav opis govori o tebi koliko ti u stvari mrziš Hrvatsku..u biti si jugoslaven i balkanac što je sasvim ok ako to zastupaš ali barem reci otvoreno
18.01.2012 | 12:45
Hmmm,... kad malo bolje razmislim zapravo je nebitno DA ili NE za EU,... kao i što mi sve manje ima smisla posjećivati ovaj forum (slobodno me popljujte i nabijte minus karmu dok još možete) jer umjesto da se govori o Apple-u i svemu vezanom uz to, pa i Windowsima, Linuxu ako se ukaže potreba i pomažemo jedni drugima i ponekad proćaskamo za razbibrigu,... čitamo uglavnom o jugoslovenima, balkancima, crvenima i plavima (kao da smo na forumu Juternjeg lista),... i zato predlažem adminima da se ne muče s + i - karmom nego BRIŠITE sve postove gdje se spominje politika, crveni, plavi, mali zeleni,... itd,... i da, to je demokracija, ovo više nije
18.01.2012 | 13:53
Bertone, ovo je forum Razno, tu je u načelu dozvoljeno sve dok je rasprava u cviliziranim okvirima iako suosjećam sa tvojim osjećajima - ti na sreću nisi obavezan ovo pratiti, ja jesam po "službenoj dužnosti". U komentarima se već crveni, žuti i zelevi vragovi, stranke i slično filtrira po defaultu.
18.01.2012 | 13:57
Zbilja ne vidim nista sporno da se u forumu RAZNO pise o svemu i svacemu, sve dok se ne vrijedja nikoga. Pa to mu je i svrha valjda

Ja sam ovdje pitao ljude i za hotele i za auto gume i za svasta nesto
18.01.2012 | 14:07
@Riba
Ja se s tobom suosjećam još više jer ti moraš

@drlovric
Slažem se s tobom, ali ljudi se unazad mjesec-dva međusobno vređaju,... ili se to meni samo tako čini
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
18.01.2012 | 14:10
imaš pravo..isplivala hrpa govana zadnjih par mjeseci....
18.01.2012 | 14:18
Bertone kaže:
Slažem se s tobom, ali ljudi se unazad mjesec-dva međusobno vređaju,... ili se to meni samo tako čini

Ma tih par jugo ovo - ono parola je već udomaćeno, tako da se nitko oko toga ne sekira. Ne brigaj
18.01.2012 | 15:31
Kad smo kod EU, ovdje je zanimljiva studija koja objašnjava i pojašnjava što će nam se i kako će nam se desiti nakon ulaska u EU. Bojim se samo da vi dežurni euroskeptici nećete imati volje detaljno pročitati izvještaj.

www.imo.hr/files/hrvatska_i_eu_prednosti_izazovi_1.pdf

Vezano, ako ne uđemo, srezat će nam tek tako bonitet, što se pak može desiti i ako uđemo uz uvjet da vlada ne napravi dovoljno rezova... A ako nam ga srežu, na korak smo do grčkog scenarija i bankrota jer smo se doveli u situaciju da moramo platiti više nego što zarađujemo...
18.01.2012 | 18:38
@Vanjuška ako nam se to dogodi, nismo korak do grčkog scenarija nego smo u puno gorem sr*nju. Grčka je dio Eurozone. Da oni bankrotiraju, to bi osjetile sve ostale članice Eurozone. Zato svi i pomažu Grčkoj. Mi smo u globalnim okvirima mali i nebitni. Da mi bankrotiramo, to bi osjetili samo mi.
18.01.2012 | 18:54
Salažem se sa Sankom i Milenim. Oni su to lijepo i na široko opisali.

Ja mogu samo dodati priću mog djeda o događaju pred kraj drugog svjetskog rata koju mi je ispričao pred puno godina.
Naime on je kao talijanski vojnik iz Istre '43. nakon kapitulacije Italije odveden u njemački pokretni radni logor gdje je radio kao mehaničar. Jedne večeri pred sam kraj rata dok su sjedili kraj vatre (moj djed i neki rus) do njih je došao njemački general mrtav pijan i počeo kukati kako je on razočaran te da je u ratu izgubio oba sina i da je taj rat izgubljen i neka bježe čim prije jer će ih inače ubit uskoro. Rekao je i, pazite sada:

- i ovaj rat smo izgubili ali slijedeći ćemo dobiti bez ispaljenog metka - ekonomskim putem!

Ovo što je taj general rekao '45. stalno mi se mota po glavi. Pa zar vi mislite da bi bilo Hrvatske (da bi se juga raspala) da to nije bilo "njima" u interesu - podijeli pa vladaj, da bi u Istri ljudi dobivali "talijanske penzije" da to nije bila priprema - vidite kako je kod nas super.

Da li je netko od vas probao dobiti sredstva iz EU fondova, to je subvencioniranje njihove proizvodnje i naše dodatno zaduživanje. To da ćemo mi njima nešto prodat su pusti snovi.

Ali slažem se i sa onim što su mnogi tu već rekli, ma kako mi glasali rezultat je ulazak u EU, to je gotova stvar.
18.01.2012 | 21:26
Glasat cu PROTIV, sad je tu problem ako ne udemo ostajemo jos par stoljeca samo glupi balkanci. Ako udemo bit cemo tude sluge i jeftina radna snaga vecim drzavama. Mozda se u EU i izvucemo donekle s njihovim zakonima jer to samI NE ZNAMO.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drpongrac23, m@xym, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (770)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO