18.01.2012 | 04:30
Ni DA, ni NE!
Necu izaci na referendum. Koliko god to glupo zvucalo, na bilo kakve izbore ne izlazim. Necu ni na ovaj jako vazni referendum.
Jednostavno sam misljenja da ce ovaj referendum proci, bez obzira kako se narod izjasnio. No protivnik sam EU iz vise razloga, pokusat cu svoje misli obrazlozit u sljedecim redovima.
Tko je nabrojao pozitivne strane EU? Nitko.
Osim ukoliko pod pozitivnim ne smatrate silne milijarde koje nas kao cekaju. Stani malo, zar njemac, francuz i englez rade i crnce kako bi djelili nekom tamo hrvatu? Bugaru? Rumunju? Ma nemaju ljudi pametnijeg posla. Jednostavno ne vjerujem u nista sto nam netko djeli iz dobrote. Njihova dobrota se ocitala unazad 20 godina, gdje su uz pomoc nasih lopova i prevaranata koji nas kao zastupaju za jeftine novce pokupovali sve sto vrijedi i ne vrijedi u ovoj drzavi.
Posebice sam protivnik EU radi neoliberalnog kapitalizma koji ista zastupa sa vise zari i ljubavi od cak jednog SAD-a.
Jedina iole pozitivna stvar je za visokoobrazovanu ekipu u koju se i sam ubrajam. Ukoliko ste jedni od ovih, i jos uz to strucnjak, eto otvorene granice, eto posla. Posebice za doktore kojih je ocito svugdje manjak. Jedino sto preostaje je nauciti malo jezik zemlje u koju zelis ici. No ajmo ovo sagledati i sa druge strane. Sta to znaci za jednu malu i siromasnu zemlju poput hrvatske? Novce koji su ulozeni u obrazovanje mlade i strucne radne snage mozemo zapaliti. Bolje nego nastavit ulagati. Jer sve sto ulozis, drugi besplatno dobije i uzme. Milina. I ovako nas je premali broj sa VSS, a posebice pravih strucnjaka. Idemo to srozati na najmanju mogucu mjeru, bit ce nam stvarno odlicno.
Kad su neki vec pisali diplomske o EU, jesu li pisali ista o GMO hrani i GMO usjevima? Ukoliko jesu, neka provjere sta tu lijepu i krasnu EU ceka od 2018. godine. Pa neka strucno to opisu ovdje
Nas najveci problem je ocito sto smo kao narod jako glupi. Zato imamo Sanadere, Šekse, Čačiće, Polančece, Mesiće i Kalmete. Bolje ni ne zasluzujemo iskreno. Kazu ljudi da alternative izmedju HDZ-a i SDP-a nema. Pa kako ce je i biti kad nitko drugi ne moze dobiti nas glas? U ovu glupost ubrajam i samoga sebe, jer odbijam izaci na izbore racunajuci da ce drugi jednostavno dati glas dvjema najjacim strankama, ili pak njihovim "saveznicima".
No najgora cinjenica u vezi EU je da mi toj istoj EU nemam nista za ponuditi. Ali ama bas nista.
Jedino sto imamo je sacica visokoobrazovanih ljudi koji nisu dostatni ni nama samima. Ono sto od tih ljudi vrijedi, EU ce pokupit. Banke i ostale vrijednosti imaju. Samo jos cekam nekakav neoliberalni zakon u vezi otoka i da se na istima moze graditi, rusiti i "sredjivati". Pokupovat ce nam i to. Da ne spominjem kupovnu moc jednog njemca, engleza ili pak francuza. Cijene nekretnina u hrv ce ponovno skociti u nebesa, barem u obalnim podrucjima. A mi cemo kao pravi mali robovi sretni i "pametni" sve ponovno rasprodati.
U EU ulazimo onakvi kakvi smo bili zadnjih 1000 godina, sto pod turcima, sto pod austrougarskom, sto pod yugom.
Uci cemo kao robovi, tako cemo i zavrsiti. Vidim da ovdje ima ljudi kojima je yuga bila blagostanje... Majko moja mila sta se sve nece procitati. To mi je ravno cinjenici kao da ja sada krenem tvrditi da je u HRV trenutacno blagostanje i raj na zemlji.
Ne znam dal je tko od vas ikad citao publikacije o broju hrvata kroz povijest na ovim prostorima. U zadnjih 100 godina, sve manje i manje Hrvata se radja unutar hrv. Mislim da su toga svi ovdje svjesni. No jeste li znali da po prezimenu i podrijetlu istoga, gotovo 50% hrvata potjece sa prostora BiH? Ovo je posebice istaknuto u zadnjih 100 godina, masovno doseljavanje hrvata iz BiH u hrv. Zadnji veliki val je bio radi turaka. I unatoc tom silnom doseljavanju, hrvata u hrv je sve manje i manje. A ni ovih iz BiH vise nema. Tako da danas imamo jednostavno jako mali natalitet, velik mortalitet + ogroman broj ljudi preko 60 godina.
Dobro je onaj slovenac rekao. Uci cete vi u EU, a u roku od 30-40 godina postat cete EU Florida. Dom za umirovljenike. Ionako izumiremo, a evolucija cini svoje. Neoliberalni kapitalizam nas unistava, no ako je vec tako, idemo ga prihvatiti do kraja ulaskom u EU. Jaci opstaju, slablji izumiru. Ulazimo u EU bez da i sami znamo zasto ulazimo. Netko je spomenuo one desnicare koji vicu "nova juga" i sl. gluposti. Nisam desnicar, niti smatram da ulazimo u novu jugu. Mene smeta sto mi ulazimo u EU glavom kroz zid. Bez ikakva racionalna objasnjenja. Osim ako pod racionalnim ne smatrate:
A) To je buducnost, ne mozemo ostati sami
EU ce nam pokloniti silne fondove
Raspisah se. Ukratko, veliki sam protivnik neoliberanog kapitalizma, a samim time i umjetne tvorevine zvane EU.
No jbg, kako god da okrenem, uskoro cu zivjeti u istoj. Blago meni