HR -> EU /DA-NE/
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HR -> EU /DA-NE/

20.01.2012 | 22:22
www.radiotrsat.hr/hr/infopunkt_18012012/615/23

Evo da malo razbijem monotoniju! Ovo je telefonski razgovor na EU temu s dr. Davorom Pavunom, profesorom na sveučilištu EPFL u Lausannei u Švicarskoj!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.01.2012 | 23:19
@dpasaric

zanimljiv je ovaj intervju sa dr. Pavunom. I jesi li još uvijek neodlučan? Idemo li se prokurvati do kraja zabijajući glavu u pijesak sa široko otvorenim šupkom, ili ćemo konačno dignuti svoj glas protiv prostitucije ovog naroda i onih koji su ga doveli na taj put?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.01.2012 | 23:53
evolucija.net/hr_HR/pocetna/evolucija/no...ovi-svjetski-poredak

Evo još malo zanimljivosti za one koji još uvijek mogu misliti svojom glavom, a ne ko papige samo ponavljati doktrine koje su im nametnuli njihovi "heroji"
21.01.2012 | 00:29
Sank, sve je to meni mutno... gdje je taj Pavuna bio zadnjih 10 godina i zašto se javlja tek sad pet minuta do 12? on i njemu slični...
sve su to desničari, lopovi i ljudi s čijim se moralnim vrijednostima pošten čovjek ne može poistovijetiti...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.01.2012 | 00:55
Finn znam da se šališ, ali da li je ova tema zapravo šala?

Što se tiče tvog pitanja gdje su Pavuna i Kulić do sada bili samo pokazuje da se do sada baš i nisi trudio informirati u vezi sa pristupom EU inače biš znao da su cijelo ovo vrijeme bili aktivni i često upozoravali ovaj narod da ide u pogrešnom pravcu. Zgooglaj malo i daj si vremena za to jer ova odluka u nedjelju nije šala i vjeruj mi oni koji budu glasali ZA EU i ako budu uspjeli u tome, pamti moje riječi, vrlo brzo će tući glavom po zidu i pitati se di im je bila pamet kad im je najviše trebala, a da ne kažem da neće moći pogledati svojoj djeci u oči i priznati im da su ih roditelji sjebali.
21.01.2012 | 01:35
NE!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.01.2012 | 11:55
Na priloženom linku možete naći neke od dokumenata vezanih za ulazak Hrvatske u EU. trenutno najzanimljiviji je Lisabonski Ugovor, ali i ostali dokumenti su važni da se shvati u kakvu to mi pizdariju srljamo.

www.mvep.hr/MVP.asp?pcpid=1123

Tako se u tom ugovoru spominje da europsko vijeće donosi odluke konsenzusom, ali ako to ugovorima nije drukčije određeno. Naravno to otvara odmah vrata raznim manipulacijama, pa će se konsenzusom na kraju donositi samo one odluke koje neće ugrožavati interese financijskih vladara i liberalonog kapitalizma te vladajuće većine, a sva važnija pitanja koja se mogu ticati i našeg opstanka mogla bi se donositi bez obzira na volju Hrvatskog naroda i njihovog predstavnika u parlamentu.

Također i za odluke vijeća jasno piše, a ono se bavi još važnijim pitanjima zakonodavstva i financija:

1. Vijeće, zajedno s Europskim parlamentom, izvršava zakonodavne i proračunske
funkcije. Ono obavlja funkcije utvrđivanja politika i koordinacije, kako je utvrđeno u
Ugovorima.

2. Vijeće se sastoji od po jednog predstavnika svake države članice na ministarskoj razini,
koji smije preuzimati obveze u ime vlade dotične države članice i glasovati.

3. Vijeće odlučuje kvalificiranom većinom, osim ako je u Ugovorima drukčije predviđeno.

4. Od 1. studenoga 2014. kvalificirana većina utvrđuje se kao većina koju čini 55 %
članova Vijeća, sačinjena od najmanje petnaest članova i kojom su predstavljene države
članice koje zajedno čine najmanje 65 % stanovništva Unije.

Blokirajuća manjina mora uključivati najmanje četiri člana Vijeća; u protivnome se smatra da
je kvalificirana većina postignuta.

Jasno je da ćemo mi činiti tek oko 1% stanovništva Unije što praktički naš glas u vijeću čini mizerno malenim i totalno neutjecajnim. Pored toga nećemo moći blokirati nepovoljne odluke vezane uz nas jer ćemo imati samo jednog predstavnika koji će predstavljati tek 1% stanovništva EU te će njegova prisutnost u vijeću biti više simboličnog nego bilo kakvog drugog značaja! Eto to je tek početak, a di je tu sve ostalo?

Ako prije svega volite SEBE, a onda i svoju djecu, dajte si barem malo truda i informirajte se o tome kamo mi to idemo i na što zapravo pristajemo kad nas već naša izdajnička vlada o tome ne želi javno izvjestiti. Doduše dokumente su učinili pristupačnim na svojim web stranicama, ali zar je to dovoljno? Tako npr. koliko od strane Pusićke prestravljenih penzionera u Hr surfa webom i ima mogućnost pročitati te dokumente?

Također nas plaše da će nam sniziti kreditni rejting ako ne uđemo u EU i tako iz kase izbiti još 10 milijardi koje god već valute, a nitko ne kaže da nam se to može dogoditi i ako uđemo u EU pa napravimo nešto nestašno, a možda čak i ne moramo ništa skriviti da bi nas s tim alatom bacili još niže. Tako npr. EU želi vlast nad našim resursima, naročito izvorima vode, pa ako ne budemo to htjeli prodati, što mislite kako će nas na to natjerati nego prijetnjom skidanja kreditnog rejtinga i bacanja u još veće dugove?

Naša je najveća pogreška što smo se pretvorili u trgovce i trgovali tuđom robom i tuđim novcem i tako postali dužnički sužnjevi i robovi. Tu grešku možemo samo sami ispraviti i tu nam EU neće sigruno pomoći jer nas postavlja u podanički položaj i tako nama mogu upravljati i uzimati ono što je naše.

Priloženi su dokumenti dugački sa stotinama stranica, zaguljeni za čitanje i praćenje jer su ih pisali pravnici koji su vrhunski stručnjaci da jednostavnu stvar prestave tako komplicirano da ju vjerojatno ni sami poslije teško prate (najfamoznije je ono učestalo pozivanje na članke i poglavnja po cijelom dokumentu) pa ga se ne može čitati linearno nego se stalno treba listati, ali vrijedno je truda jer se ne radi samo o našoj sudbini nego i naše djece i naših potomaka do ko zna kojeg koljena!
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
21.01.2012 | 12:53
eto nam ga kad imamo Evropsku TV:

21.01.2012 | 13:37
Dečki, zanima me, šta će biti ako bude NE. Tko će vratiti lovu koju su utukli u integraciju. Pusta nova radna mjesta u EU parlamentu. Logično bi bilo prije referendum a onda postupak. Ovo je čisto silovanje, čak se ni ne trude puno prikrivati. Pretpostavljaju da je većina stado ovaca za šišanje. Živo me zanima šta će biti nakon sutrašnjeg dana.
Hoćemo li opet pokazati zajedništvo i svijest kao 91 ili pognuti glavu jer su nas kupili.
Prestar sam da vjerujem u sva ta sranja kojom filaju narod. Trebat će opet uzeti stvar u svoje ruke!
21.01.2012 | 13:48
Pavunu dugo pratim, imao je i predavanje u našoj Gradskoj vijećnici prošle godine na kojem sam bio, on na trenutke izgleda lud, pun je samohvale, ali poruka koju je tada prenosio nije bila kriva (nije mu tema bila EU, ali se dotkanuo teme). Da je samo on u pitanju, ne bih te poruke uzeo ozbiljno jer bi se činile pretjerane. No, mnogo pametnih ljudi je jako oprezno oko EU u ovom trenu i u ovom stanju unije.

Slavko Kulić mi je super. Toplo preporučujem svima da pogledaju razgovor na linku, ja sam ga pogledao još ljetos.

On je cijelu stvar tako lijepo znanstveno ogolio, gledao sam više njegovih intervjua i u svakom je bio u pravu, barem iz moje perspektive. On gleda stvar sveobuhvatno na globalnoj razini i sve što kaže stoji. Super mi je kako znanstveno i precizno definira neoliberalni kapitalizam u kontekstu EU odnosa. Dobro je vidjeti i njegova razmišljanja iz srpnja prošle godine, koja su se sada počela ostvarivati.

Ukratko, kaže da ne možemo opstati kao narod tako da se prepustimo tuđoj moći i da samo u tom slučaju osuđeni na nestanak. Ja barem nisam nacionalista i nekakav ekstremno naglašeni domoljub (ala Campo ovdje), ja se više gledam kao Zemljanin, ali kuda ovo ide za Hrvatsku ne izgleda mi dobro.

Prije par godina sam bio eurooptimist, a onda sam u tom duhu pokušao za tvrtku izvući nešto od tih EU fondova. Ispada da je to samo teoretski moguće, dakle radi se o mrkvi na štapu kojom nam EU maže oči. Birokracija je nevjerojatna, uvjeti su na rubu mogućeg za većinu malih poduzetnika, a svatko tko duguje i kune poreza ili davanja je automatski diskvalificiran kao prijavitelj. Jedini tko nešto zaista može su veće institucije koje onda rezerviraju cijelo jedno radno mjesto (ili često više njih) samo da se bavi time! To mali poduzetnici ne mogu, dakle po njihovom sve nezavisne i malene treba počistiti i njihove talente gurnuti u zapadne velike korporacije.

Dakle, jedna mala inovativna tvrtka poput one u kojoj ja radim (dvije nagrade Ruđer Boškovića za inovacije, itd...) i s dobrim idejama ima minimalne šanse da dobije ikakva poticajna sredstva. Pokušali smo čak putem plaćenih specijalista za EU programe i opet je sve palo u vodu jer je bilo prekomplicirano.

Još uvijek nisam eurofob, ali euroskeptik sada jesam. I zapravo bio bih ZA da sve to nije tako na silu, na brzinu i po nepovoljnim uvjetima za nas. Ja od EU liste prednosti za sada osobno nisam našao NITI jednu stvar koja bi mi koristila ili olakšala život. Firma mi radi s EU i bez toga da smo dio njih, taj dio biznisa je nešto što zaista nema mnogo veze s tim, nego samo s privatnim vezama - kao što smo i navikli kod nas.

Mislim da bi trebalo reći NE dok se stanje u EU malo ne sredi. Dok ne vidimo hoće li ugasiti požar ili će se ta zajednička kuća srušiti. A kada kuća bude sigurna, onda bih s njima pregovarao o boljim uvjetima za nas. O tome da se EU fondovi mogu koristiti uz manje birokracije, da ga mogu iskoristiti i mali i srednji poduzetnici koji su preživjeli i kojima bi oni zaista i koristili.

Osjećaj koliko smo mi vrijedna parcela u ovoj Europi čovjek dobije u trenu kada se vrati iz iste te Europe doma, pa shvati da smo u nekim stvarima ostali više Europa od njih.

Mislim da oni više dobivaju od nas nego mi od njih i da ako već i idemo u takav savez, da to treba biti po našim uvjetima. Pa pogledajte samo zemljopisnu kartu, mi smo onaj mali najskuplji ljubičasti teren u Monopoliju!

Dakle, sve skupa ja sam dugoročno ZA, ali sada ću glasati PROTIV. Kada i ako stvari budu postavljene fer za Hrvatsku, onda će vrlo rado dobiti moje DA.
21.01.2012 | 14:00
Evo i moj doprinos, da nisam samo nijemi promatrač. Uglavnom se slažem i s Davorom. referendumprotiveu.wordpress.com/
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.01.2012 | 14:07
Pa definitivno nas čekaju teška vremena bez obzira na DA ili NE. Ja preferiram NE samo zato jer se time barem nećemo jeftino prodati, a i ako se ne pridružimo EU onda ćemo se moći lakše riješiti ove naše bahate, izdajničke i prodane vladajuće garniture.

Ono što slijedi sigurno je jako stezanje remena i smanjenja potrošnje na minimum. Na žalost kako to uvijek biva najviše će platit ovaj narod, ali uz pravu vlast koja će se konačno riješiti uvozničkog lobija, oduzimanjem nepravedno stečene imovinske koristi od bivših i sadašnjih vladara hrvatske, preorjentacije na proizvodnu, a ne trgovačku ekonomiju još uvijek imamo šanse da se izvučemo iz ove septičke jame u koju smo pali.

Trebali bi konačno početi učiti na pozitivnim primjerima južno američkih zemalja koje su shvatile da nema opstanka u dužničko-vjerovničkim odnosima i da se za svoju budućnost i bolji život naše djece prije svega sami moramo boriti, teško raditi, proljevati znoj i krv i pravilno koristiti resurse koje nam je priroda dala na ovim prostorima.

Prošlo je vrijeme stranačkog razmišljanja i sada treba birati ljude sa znanjem, a ne stranački podobne koji nemaju pojma što čine. Žalosno je samo što se naši intelektualci skrivaju i očito se boje takve odgovornosti, pa na vlast stalno dolaze iste spodobe kojima je Hrvatska i njezin narod samo na usnama, ali ne i u srcu. To višestranačje opravdava se slobodom izbora i pluralizmom misli i ideja, a zapravo ono postoji samo iz osobnih interesa manjine, jer da se svi ti stranački pripadnici stvarno bore za boljitak ove države onda bi zapravo imali jedan i zajednički interes i ne bi se tu imalo o čemu raspravljati, kad postoji samo jedan cilj zajednički za svakog hrvata da osigura bolji život za cijelu naciju i naše potomke.

Razvoj poljoprivrede mora nam trenutno biti na prvome mjestu, jer bez hrane i vode nema života, a kad to postignemo i unaprijedimo turizam koji će biti glavni izvor novca koji treba vratiti, onda ćemo biti sposobni ulagati i u druge grane gospodarstva. 20 smo godina izgubili na jačanje uvoznog lobija i uništavanju vlastite proizvodnje pa sad ne možemo očekivati da ćemo preko noći prosperirati, ali EU kao zajednica koja nam je pomogla da izgubimo tih 20 godina, sad sigurno neće biti dobra vila koja će nas izvući iz tog blata u koje smo se smai uvalili.

Čak i da nam odluče pomoći budite sigurni da ćemo to jako skupo platiti, pa to zapravo i neće biti boljitak, već zapravo totalna propast ovog naroda koji će se konačno izgubiti i polako nestati.
21.01.2012 | 14:27
DA / DA
21.01.2012 | 14:36
A velikih pravnika i ekonomista.

Trebamo razvijat poljoprivredu i unaprijedit turizam? A u isto vrijeme se trebamo izolirat od zemalja koje nam šalju najviše turista, napravit strože granične kontrole i otežat im dolazak u Hrvatsku. Možda da uvedemo vize za turiste iz EU? Možda bi to potaklo turizam.

Pročitao si Lisabonski ugovor? Ne vjerujem da jesi, ali ako ga i jesi pročitao, jesi li pročitao i sve ugovore na koje se Lisabonski ugovor odnosi? Jedno bez drugoga ne vrijedi ništa. To je ukupno preko 3000 stranica. I jasno je svakome tko se potrudi pročitat da će se sve važnije odluke donosit jednoglasno. Koje su to odluke valjda znaš jer si pročitao...

Btw. Lisabonski ugovor je važan, ali manje nego što misliš jer će ga se vrlo brzo morat zamijenit nekim novim, boljim ugovorom. Da bi se donio takav novi ugovor, trebat će se oko njega jednoglasno složit. A ja bi volio da mi tada budemo dio EU jer će taj novi ugovor morati biti po našim željama inače ćemo glasati protiv. I neće ga se moći izglasati. Iako imamo 1% stanovništva EU.
21.01.2012 | 15:16
dpasaric kaže:
Mislim da oni više dobivaju od nas nego mi od njih i da ako već i idemo u takav savez, da to treba biti po našim uvjetima. Pa pogledajte samo zemljopisnu kartu, mi smo onaj mali najskuplji ljubičasti teren u Monopoliju!

Genijalna usporedba!
21.01.2012 | 15:48
iAnte kaže:

Trebamo razvijat poljoprivredu i unaprijedit turizam? A u isto vrijeme se trebamo izolirat od zemalja koje nam šalju najviše turista, napravit strože granične kontrole i otežat im dolazak u Hrvatsku. Možda da uvedemo vize za turiste iz EU? Možda bi to potaklo turizam.

Nemoj se ljutiti, imenjače, NITKO ne govori o izolaciji, dapače…mislim da su europljani "gladni" naših jabuka s crvom unutra i dalmatinskog pršuta. dapače, mogli bi ga prodavati ili exkluzivno ili normalno (opet mogućnost izbora). Ništa ne gubimo neulaskom, dapače…..ako se nekim ODLUČNO NE rješimo bagre na vlasti, tek tada mislim da bi tu teklo med i mlijeko. Ako ne, opet imamo mogućnosti da samo tako izabremo, a ne da nam nametnu.

Pročitao si Lisabonski ugovor? Ne vjerujem da jesi, ali ako ga i jesi pročitao, jesi li pročitao i sve ugovore na koje se Lisabonski ugovor odnosi? Jedno bez drugoga ne vrijedi ništa. To je ukupno preko 3000 stranica. I jasno je svakome tko se potrudi pročitat da će se sve važnije odluke donosit jednoglasno. Koje su to odluke valjda znaš jer si pročitao...

Btw. Lisabonski ugovor je važan, ali manje nego što misliš jer će ga se vrlo brzo morat zamijenit nekim novim, boljim ugovorom. Da bi se donio takav novi ugovor, trebat će se oko njega jednoglasno složit. A ja bi volio da mi tada budemo dio EU jer će taj novi ugovor morati biti po našim željama inače ćemo glasati protiv. I neće ga se moći izglasati. Iako imamo 1% stanovništva EU.

Lisabonski sporazum nisu pročitali ni velika većina EU vjećnika, kao ni naši politi
  • campo
  • Posjetitelj
21.01.2012 | 16:03
Koliko glupih argumenta za NE. Ovdje izgleda imamo mozgova koji misle da su centar svijeta. Ideja Ijedinjene Europe je od one ekonomske pa do zajednice europskih naroda velika ideja i počiva na zdravim temeljima ikao takva je riješenje za stoljeća ratova u evropi i za ekonomsku stabilnost.
Ovi koji su protiv su isti oni koji su opravdavali jugoslaviju i tita (praktički oni koji bi voljeli da je tako i ostalo) EU je put naprijed a van je BALKAN
21.01.2012 | 16:07
BLAGO TEBI campo kad si toliko pragmatičan. Vidi care, do sada sam imao skoro identične stavove poput tebe o domovni i "devedesprvoj", ali nakon ovoga. Stvarno brijem da si po zadatku sad u središnjici i pišeš pamflete ZA EU!!!

Nemoj se, molim te, ljutiti…….smatram se prozapadnim hrvatom, visoko obrazovnim, željnim mira, rada (poštenog) itd…..molim te, poštedi me patetike.
21.01.2012 | 16:07
@miomika u pravu si sve.

Ali mislim da neulaskom u EU nećemo utjecat na političare u RH. Njima je ista stvar. Ako želimo promijenit Hrvatsku politiku, to ćemo morat na izborima.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.01.2012 | 16:10
iAnte kaže:

Ja nisam ni pravnik ni ekonomista, samo profesor Kineskog jezika i književnosti i inženjer elektrotehnike, ali mi ne treba diploma iz prava i ekonomije da vidim kamo sve ovo vodi. Nego, ti si rekao da imaš diplomu, samo još nisi rekao koju?

Kad čitam ovo, stvarno se pitam jel ti imaš uopće diplomu? Koliko je meni poznato i do sada su turisti kod nas dolazili bez problema iako još nismo članica EU, a i ne znam zašto misliš da bi se izolirali ako bismo odbili članstvo u EU? Koliko ja vidim mi smo i te kako otvoreni prema toj EU kad iz nje nesmetano uvozimo smrznuto meso staro preko 6 mjeseci i da sad dalje ne nabrajam kakvo nam se sve smeće od tamo prodaje.

Nisam pročitao niti 1% od svih tih 3000 stranica, ali samo početak mi je bio dovoljan da vidim koliko ćemo postati ovisni o njihovim odlukama na koje mi nećemo moći nikako utjecati. Sad sam siguran da nemaš diplomu iz prava, a vjerojartno ne i sa ekonomskog fakulteta jer nisi prokomentirao dpasaricev komentar u kojem on jasno govori kako će baš oni kojima će poticajna sredstva trebati do njih najteže doći ako uopće u tome uspiju.

Ha, ha, ha, sad mislim da znam i zašto si nezaposlen

Molim te ne zamjeri, ali imaš takvu moć izvaljivanja gluposti da jednostavno ne mogu odolit da ne budem sarkastičan. Budi iskren, ti bacaš teze ama baš bez ikakvog argumenta, samo ponavljaš ko papiga ono što ti je ova izdajnička vlada servirala, ja sam barem za moju tvrdnju da ćemo biti marginalni promatrači, čak ne i igrači potkrijepio izvatkom iz istog Lisabonskog ugovora, a na osnovu čega ti pak mašeš takvim tezama? Oprosti, ali imam osjećaj da se raspravljam sa tinejđerom, a ne nekim ozbiljnim čovjekom koji eto ima diplomu koja mu visi na zidu. Da si barem stavio smajli na kraju svog posta

Evo, jel ima ovdje na jabučnjaku barem jedan pravnik pa da kaže svoju vezano uz citat iz Lisabonskog ugovora veanog za donošenje odluka u europskom vijeću i vijeću s europskim parlamentom?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.01.2012 | 16:19
iAnte kaže:
@miomika u pravu si sve.

Ali mislim da neulaskom u EU nećemo utjecat na političare u RH. Njima je ista stvar. Ako želimo promijenit Hrvatsku politiku, to ćemo morat na izborima.

Nije im istva stvar jer njima je ulaz u EU nagrada i opravdanje za 20 godina lošeg vođenja ove zemlje. Baš zato trebamo glasati PROTIV tako da ih prvo u tome zeznemo i damo im do znanja da mi nismo idioti kojima mogu prodavati praznu maglu, a naravno slijedeći je korak da se i HDZ i SDP bace u tamnicu povijesti da se više nikada ne oporave i naravno da vrate sve što su ovome narodu do sada pokrali, pa makar to morali tako što će tući kamen na Golom otoku!

Budemo li glasali ZA onda ćemo ih samo nagraditi za sve ovo što su nam do sada napravili. Mislim da je bilo dosta 20 godina šutnje i trpljenja ovakvog ponižavanja. Najviše me je razočarao predsjednik Ivo Josipović. Još jedan fikus u povijesti hrvatske samostalnosti. Sram ga može biti da uopće više ima obraza pojaviti se pred ovim narodom!
21.01.2012 | 16:24
TOUCHE imenjače. Moramo sazrijeti kao nacija. NIkad nismo imali svoju državu, nemamo još taj osjećaj da se država mora poštivati. Recimo..jedan francuz i englez, kao i nizozemac (koja je po meni tako nakaradna nacija) poštuje svoju državu. BIlo gdje u svijetu s ponosom viče da je nizozemac. Kad je dan državnosti/republike s ponosom slave, blaguju, stave i zastavu (čak i pederi i lezbe, transvestiti, pedofili ____ubaci po želji) s ponosom slave svoj dan republike. KOd nas je to smijurija, jer nam političari i mediji serviraju "Političku korektnost" i relativizaciju, tako da se sramimo svoje zemlje i identiteta. da neidem off, Moramo kao nacija sazrijeti i onda svim metodama počistiti smeće u vlastitom dvorištu i dignuti kičmi. Onda će nas i EU pozvati bez fige u džepu.
21.01.2012 | 16:30
Sank kaže:
iAnte kaže:
@miomika u pravu si sve.

Nije im istva stvar jer njima je ulaz u EU nagrada i opravdanje za 20 godina lošeg vođenja ove zemlje. Baš zato trebamo glasati PROTIV tako da ih prvo u tome zeznemo i damo im do znanja da mi nismo idioti kojima mogu prodavati praznu maglu, a naravno slijedeći je korak da se i HDZ i SDP bace u tamnicu povijesti da se više nikada ne oporave i naravno da vrate sve što su ovome narodu do sada pokrali, pa makar to morali tako što će tući kamen na Golom otoku!

Budemo li glasali ZA onda ćemo ih samo nagraditi za sve ovo što su nam do sada napravili. Mislim da je bilo dosta 20 godina šutnje i trpljenja ovakvog ponižavanja. Najviše me je razočarao predsjednik Ivo Josipović. Još jedan fikus u povijesti hrvatske samostalnosti. Sram ga može biti da uopće više ima obraza pojaviti se pred ovim narodom!

Političarimo je jedno na pameti. Onog časa, kad uđemo u EU, njihov vruči krumpir postaje Europski, YEBE se njima, o meni, tebi, sanku……..oni odlukom ZA dobijaju veće plaće, beneficije ostaju iste, čak nele i veče, a njihov problem postaje europski i onda bi se EU trebala gombati s nama. A oni to urade tako da jednostavno povuku sve legalne i demokratske institucije vlasti i postave svog gubernatora, najčešče bankara kao i u Sloveniji koji jednostavno funkcionira preko brojki i totalno nenacionalno osviještenog. A onda slijedi Rock'n'roll….Taj guverner ostaje……"koliko god treba"….. nema micanja istog niti nema mandat.
  • campo
  • Posjetitelj
21.01.2012 | 16:57
dpasaricu kako si sad od zagovaratelja sdp a (koji kaže da im europa u srcu) postao euroskeptik..koja je to vrsta podvojenosti
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.01.2012 | 17:02
campo kaže:
Koliko glupih argumenta za NE. Ovdje izgleda imamo mozgova koji misle da su centar svijeta. Ideja Ijedinjene Europe je od one ekonomske pa do zajednice europskih naroda velika ideja i počiva na zdravim temeljima ikao takva je riješenje za stoljeća ratova u evropi i za ekonomsku stabilnost.
Ovi koji su protiv su isti oni koji su opravdavali jugoslaviju i tita (praktički oni koji bi voljeli da je tako i ostalo) EU je put naprijed a van je BALKAN

Ufff, campo, campo, dobro ti je miomika napisao, daj poštedi nas te tvoje patetike. Ti si valjda jedini ovdje koji još živi u prošlosti, a koliko spominješ tu bivšu Jugoslaviju više mi djeluješ ko jugonostalgičar nego suprotno. Uostalom zar nećeš sutra opet glasati za pripojenje Jugoslaviji? Jer što je to drugo nego ista stvar samo drukčije zapakirana i s drugačijim imenom?

Ideja EU je možda u svojim temeljima bila velika, ali je u načinu implementacije čisti promašaj jer je vođena snagama koje samo žele dominaciju i cuclanje resursa.

Baš kako je dpasaric napisao, jednog dana kada budemo u povoljnijem položaju i kada ta EU dokaže da ju ne vode samo požuda i pohlepa i ja ću biti spreman glasati za ujedinjenje, ali ne sada i ne pod ovakvim uvijetima kad ćemo morati skinuti gaće i predati im sve što bi zapravo trebala naslijediti naša djeca i potomci.
21.01.2012 | 17:14
Yebemti Ribu kad mi jabucnjak na iPhoneu totalno poj****be prikaz NHF.

campo, kakav argument!!!!???? Strasno. Kakve veze ima razmisljanje pojedinca u svezi izbora stranke i u svezi asocijacije u koju ga trenutno guraju!!!??????

Pa ja imam isto politicko razmisljsnje, slicno kao i ti, pa sam protiv!!! Ti kao da si najsretniji kad kontriras i kad zuc prolijes na forumu...daj mi argument ZA, da mogu razmisljati
21.01.2012 | 17:37
@Sank i kad kažeš nešto pametno, iz toga izvučeš krivi zaključak. Uvozimo sr*nje iz EU, ali ne samo iz EU. A zašto? Zato šta su nam pravilnici i zakoni takvi kakvi su. Onog trenutka kad uđemo u EU postajemo dio zajedničkog tržišta. A to znači da ono što se ne može prodavati u Njemačkoj, ne može ni u Hrvatskoj. Šta misliš koliko laboratorija u HR provjerava ispravnost svega što uvozimo? Ne samo hrane, nego i svega ostalog. U EU je to ipak malo bolje.

A za turizam je najvažnija sigurnost i stabilnost. Mislim da je ovo nešto oko čega se moramo složit. Turisti neće dolazit ako se ne osjećaju sigurno. Iako je Hrvatska stabilna i sigurna zemlja, članstvo u EU će samo popravit taj dojam. A nedostatak granica će popraviti iskustvo putovanja.

Kažeš da nisi pročitao Lisabonski ugovor, ali zato imaš formirano mišljenje o njemu. A kako? Tko je tebi servirao to mišljenje? Ako misliš da si neko mišljenje argumentirao, nisi. Bar ne točno.

Evo ti malo pojašnjenje o donošenju odluka:
U Vijeću se uvodi glasovanje kvalificiranom većinom. Da bi se odluka donijela kvalificiranom većinom mora ju podržati 55% država članica koje moraju predstavljati najmanje 65% stanovništva EU. Ovo pravilo je doneseno jer se zemlje članice nisu mogle usuglasiti oko puno odluka i to je često blokiralo EU u svakodnevnim zadaćama.
Ovo se pravilo ipak ne odnosi na sve odluke. One najvažnije će se i dalje donositi jednoglasno. Koje su to, pogledaj sam.
Vijeće nije samo u donošenju odluka. Tu je i Europski parlament. On još nema snagu kao nacionalni parlamenti, ali ide prema tome. A u parlamentu je puno zastupnika koji su veoma kritični prema EU i pokušavaju biti što demokratičniji.
Inače, proces donošenja odluka unutar EU je jako složen i trebalo bi mi barem deset stranica da ga u potpunosti objasnim.

Što se tiče dpasaricevog komentara, tu nemam što reći. U pravu je. Gotovo je nemoguće malima doći do EU fondova. Ali nije nemoguće. Postoje specijalizirane agencije koje se time bave, a imamo i priče ljudi koji su sami uspjeli zadovoljit EU birokraciju. Ako itko može doći do novca da pokrene posao i zaposli ljude, to je pozitivno.

Pa EU nam daje novce i ne traži da ih vratimo. Zar stvarno očekuješ da ti netko da teško zarađene novce bez ikakvih pravila. Postoje pravila koja moraš zadovoljit i ako ih zadovoljiš, novci stižu.

A šta ti je smješno u onom citatu o Lisabonskom ugovoru? Ja sam ga pročitao, a ti nisi. Moje je mišljenje da je loš. A puno ljudi dijeli moje mišljenje. To je bilo privremeno rješenje doneseno na brzinu. EU je bila u krizi koju nisu mogli riješiti bez novog ugovora i zato su jako brzo donijeli Lisabonski ugovor. EU je preživjela tu krizu, ali sada dolaze nove. I zato će trebat novi ugovor. A novi ugovori se donose jednoglasno.

Ti imaš pravo mislit da ja izvaljujem gluposti. Ali nigdje nećeš naći nijedan dokaz da nisam u pravu.

Ako sam ja glupan, papiga i tinejdžer a govorim argumentirano o onome što znam, što si onda ti koji imaš mišljenje o nečemu što nisi ni pročitao? Ja ostavljam mogućnost da sam u krivu iako znam dosta o ovoj temi. Ali ti si uvjeren da si u pravu iako ne znaš ništa o ovome.
21.01.2012 | 17:55
@campo - nije moje mišljenje od jučer i nema veze s time što sam dao glas za Kukuriku. Rekao sam da izborima nisam glasao "za" njih, nego protiv HDZ mafije i Remetinac ekipe.

EU skeptik sam postao iz iskustva, nakon što sam probao pristupiti EU fondovima, išao na predavanja, surađivao s "ekspertima" za dokumentaciju, tražio pomoć Regionalne Razvojne Agencije, pa pomoć specijalista za EU iz Znanstveno-tehnološkog parka itd... tražio pomoć od stručnjaka za poduzetništvo iz Grada, itd... uglavnom je sve to šuplje i u praksi gotovo nemoguće ako si mali poduzetnik. A svi oni koji su na budžetu iz EU za takve projekte su uglavnom glumci. Kao tu su da ti pomognu, ali mole boga da ih ništa i ne pitaš i da ništa ne moraju raditi jer oni će svoj honorar dobiti u svakom slučaju.

Ponavljam, dugoročno jesam za EU, ali ne želim da jeftino prodamo Hrvatsku i sutra glasam PROTIV.
  • campo
  • Posjetitelj
21.01.2012 | 17:55
Tko želi dobro Hrvatskoj želi je u EU jer to garantirana stabilnost i ekonomska i politička sank ne vidiš dalje od nosa od tih trenitnih situacija i problema koji su prisutni svagdje više nego u EU. Nema kvalitetnije sredine za živjet od EU po svim parametrima pa čak i kad se uzimaju najdonji rezultati. Stablo se po plodovima raspoznaje a plodovi EU do sada su mir i već desetljeća bez ratova koji su uvijek prije bili neprekidni. Dogovor i kompromis kod odluka. (bez iluzija da naš glas vrijedi koliko i njemački a i ne bi bilo pošteno) pročitajte Lisabonski ugovor pa će vam puno toga biti jasnije. Sank spominjem jugoslaviju jer je ona u glavama mnogih bila poželjna i krasna (na ovom forumu posebno) tako npr dpasaricu nije smetalo živjeti u diktaturi a smeta mu ulazak u EU. Kreditni rejting i zaštita na svim područjima. Danas nam iz svake države članice čestitaju (pa ne bi nam čestitali mego bi rekli ne ulazite da je to za njih bilo loše) EU ima budućnost a ovi problemi turboliberalne globalizacije će proći i nestati kao što sve što nije dobro prolazi.
21.01.2012 | 17:57
Evo zbog cega nasi politicari zele EU.

U konacnici ipak mislim da je manje zlo UCI u EU tvorevinu. Ako se situacija ne popravi ionako ce se raspasti pa cemo automatski izaci. Samo u tom slucaju slijede veca sranja i kaos.

Edit: Nisam uspio embedat video
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO