24.01.2012 | 16:38
Sank kaže:
Dakle, SDP sam strpao u isti koš zajedno sa HDZ-om jer nisu kao opozicija ama baš ništa napravili da se ne dogodi to što se dogodilo, drpanje, prodavanje krađa, malverzacije od strane HDZ-a i njihovih slugu. Ipak su kao najjača opozicija trebali barem vikati protiv svega toga što se zadnjih 20 godina događalo! Baš kao i onaj njihov fikus od predsjednika. Čim otvori usta djeluje ko pičkica, a sve oko sebe uspava, umjesto da je obrnuto!
Koliko se ja sjećam, vikalo se u saboru, tražilo i protestiralo. No sa većinom koju je HDZ imao uz HSS i ostale novcoljupce, nije se puno moglo, zar ne? Isto će biti i sada, samo što je obrnuta situacija - pa sjednimo i gledajmo - ako počnu raditi iste pizdarije kao Kosorka i kompanija, složiti ću se sa tobom, no do tada, dajmo im priliku.
Josipović - on je kriv što plaćamo namete ZAMPirima na sve medije, tako da sam ti dosta rekao. Ipak, kao normalan građanin RH, koji želi normalnog predsjednika, drago mi je da je to baš on, a ne neko od onih čudaka koji su se kandidirali.
Sad su došli na vlast i trebali su odgoditi referendum, te ponuditi ovom narodu barem javnu raspravu i informirati ga kad se već HDZ nije potrudio, također su trebali osporiti taj zakon koji dozvoljava da manje od 50% glasača donosi odluku od tako sudbonosne važnosti za cijelu naciju jer ovako ovo jest legalan referendum, ali definitivno nije legitiman.
Trebali su, nisu trebali - po meni je svaka odgoda odugovlačenje, dosta je HDZ odugovlačio zadnju godinu i pol sa potezima, pa smo u govnima. Ponavljam, da smo odgodili referendum, odgodili bi i potvrdu ulaska u EU, čime bi nam pao rejting i bili bi u još većim govnima. I odmah da velim, naravno da nam rejting ne ovisi samo o ulasku u EU već prvenstveno o potezima nove vlade i proračunu za 2012. - no, po mom mišljenju, samo proračun, bez EU podrške, ne bi bio dovoljan.
Mi si možemo samo sami pomoći i to je ona poruka koju sam očekivao od SDP-a, da konačno animiraju ovaj narod da se uhvati lopate i krampa, a ne da opet očekuje manu s neba. I naravno očekivao sam brzinski i temeljit obračun sa uvozničkim lobijem te preorjentaciju na proizvodno i inovativno gospodarstvo pa makar se to EU ne svidjelo, a sigurno im se ne bi svidjelo. Dakako isto tako temeljit obračun sa korupcijom.
Možemo si sami pomoći? Sjećaš se ti onih 700.000 potpisa PROTIV izmjene zakona o radu, koji je nužan korak za bilo kakvu promjenu na bolje? Neće se hrvati ničega odreći na što imaju pravo, makar sastrane gledali rođenu braću i sestre koji nemaju sreću biti u državnom aparatu i koji nemaju sva ta bogomdana prava...
Ovaj dužničko-robovski status u kojem smo sada može se prekinuti samo ako sami zasučemo rukave i ako otprljimo te prodavače magle i kažemo sad je DOSTA!!! Dužni smo vam FIGU!
Kao u Mađarskoj? Gle, ako si dobio novce, dobio si ih i moraš ih vraćati. Pa tako i mi. Inače, nemam ništa protiv tvog scenarija, idem odmah u Zabu i RBA i reći im da im više ne plaćam ništa, nek si uzmu od EU fondova
Gledaj, rekao sam prije, slažem se da bi bilo bolje da smo pričekali malo i vidjeli hoće li nova vlada išta napraviti po pitanju krize i stanja u zemlji, čak da smo mogli pričekati i još par godina, dok ne vidimo kako će se sve razvijati. No činjenica je da čekamo već godinama na ovo - samo što se situacija u uniji malo promijenila i više nam kao nije toliko privlačna. Daj ne budi licemjer, ako si krenuo se ženiti, izvoliš se oženiti makar ti je buduća zadnji tjedan prije braka postala švorc, imala nesreću i pritom je ostala hroma... I dalje je ona koju si želio, zar ne?