Portal Croapple
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Portal Croapple

26.01.2012 | 19:36

Nedostatkom jednog kvalitetnog, pismenog i pouzdanog izvora informacija o Apple uređajima, prvenstveno iPhoneova i svega što je vezano uz njih, kolega Hispasat i ja odlučili smo osnovati novi portal imena Croapple, čije otvaranje slijedi uskoro. Predugo vremena bili smo okruženi samoprozvanim stručnim internet blogovima ove tematike, iza kojih se u pravilu krilo žutilo i senzacionalizam. Naš koncept jest izvještavanje na svakodnevnoj bazi o najnovijim informacijama i aktualnim događajima s Apple scene.
Cilj koji primarno želimo ostvariti je sigurno, provjereno i transparetno izvještavanje posjetioca portala Croapple.
Također, postupno ćemo objavljivati tutoriale koji prate aktualne trendove. Iako još nismo ni započeli s radom, nadamo se da ćete s vremenom prepoznati naš rad i pokloniti nam povjerenje.

Portal Croapple već će narednih dana, nakon rješavanja stvari tehničke prirode, biti dostupan na adresi www.croappl.ee

P.S.
Posebno sam boldao riječi "prvenstveno iPhoneova", kako naš dragi Jabučnjak ni u kojem slučaju nebi u ovom postu prepoznao kritiku koja nipošto nije namijenjena njemu.
Jabučnjak će u našem radu biti pozitivan primjer, te se nadamo odličnoj profesionalnoj suradnji.
Ukoliko je vodstvo ove stranice suglasno, rado bismo s jednim bannerom promovirali Jabučnjak na našem portalu
26.01.2012 | 20:02
ajd prvo vi skocite pa cete lako reci hop!

sala na stranu, nadam se da pocetni zamah nece biti samo kratkog vijeka. ne bi bio prvi put da neko krene pun entuzijazma pa kasnije odustane. drzim palceve.
26.01.2012 | 20:30
Dobro ste prepoznali potrebu, u toj iPhone domeni na webu je kaos i nije lako odabrati koje su informacije kvalitetne.

U svakom slučaju - sretno!
26.01.2012 | 20:36
Sretno sa radom i mislim da niko nema nista protiv da postavite baner jabucnjaka
26.01.2012 | 20:55
Sretno i od mene!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
26.01.2012 | 23:01
I ja vam želim uspjeh!
26.01.2012 | 23:06
hvala svima na lijepim željama.
ukoliko je itko zainteresiran i ima volju da ponekad napiše nešto, slobodno se može javiti
26.01.2012 | 23:42
Puno uspjeha želim. Nadam se da neće biti kao sa applemanija.hr.
26.01.2012 | 23:59
Rusty uzeo si mi rijeci iz usta. Iskreno se nadam da ce ovo bit malo duzeg vijeka...
27.01.2012 | 00:09
hackerivs, puno uspjeha i od mene! Kako je vec netko spomenuo, AppleManija je krenula obecavajuce pa su posustali a prostora svakako ima jer smo se ovdje profilirali prme aopsirnijim clancima i recenzijama i ne pratimo novosti u stopu.
Kada stvar krene posalji osnovne podatke i rado cemo te "pogurati" na naslovnici.
27.01.2012 | 00:18
možeeee hvala.
jel smijemo mi staviti banner od jabučnjaka na našu stranicu?
27.01.2012 | 00:34
sretno karma up
27.01.2012 | 00:40
Smijes, sto ne bi smio!
27.01.2012 | 01:35
a što kažete na samu domenu? (croappl.ee)
ja mislim da je baš "fensi" i malo iskače od onih običnih .com .net domena.
možda bismo i uzeli .hr domenu da nije tako vraški skupa.
27.01.2012 | 01:41
Meni osobno nekako ne pase, djeluje mi vise komplicirano nego fensi Da probate croapple.biz ili croapple.inf mozda?
27.01.2012 | 02:01
To sto iskace ti je vise mana nego prednost. Moras je napraviti lako pamtljivom, ljudi su se vec navikli na com/net/org/hr i ovo ce ih samo zbuniti...i k tome izgovor ne odgovara znacenju. Ima i nacin na .hr domenu dobijes besplatno: osnuj udrugu "croapple" i zatim zatrazi odgovarajucu domenu.
27.01.2012 | 02:06
dobra ideja
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.01.2012 | 09:54
Gdje se nalazi server na kojem ćete držati stranice? Zadnje se vrijeme dosta spominje SOPA i PIPA u USA i ACTA u EU:

www.vecernji.hr/biznis/zaboravite-sopa-u...acta-u-clanak-369254

Sve bi to bilo ok ako se ne bi primjenjivalo i na internet i digitalnu informaciju, ali čini se da neće praviti razlike što može biti pogubno za svih nas. Zapravo me čudi da se niko od naših informatičkih gurua nije malo trgnuo i barem to spomenuo ili čak napisao kakav osvrt i ovdje na jabučnjaku? Smajoo recimo, poznat inače po svojoj paranoji vezanoj u zadiranje u privatnost i slobodu?
27.01.2012 | 10:09
Paranoja je psihička bolest, poznata i kao "manija gonjenja" (pacijent misli kako ga stalno slijede, proganjaju i rade mu o glavi). Njega osobno. Ono - cijeli svijet ima nešto baš protiv njega, imenom i prezimenom. I, najvažnije od svega - paranoja nije činjenično utemeljena već se radi o tlapnji pacijenta.

Shodno tome, ne slažem se s konstatacijom da se ovdje radi o "mojoj", niti o "paranoji" jer određene institucije zaista zadiru u slobodu i privatnost (nije to moja tlapnja). Mislim da se ovdje nije našao nitko tko se ne bi s tim složio. Ono u čemu se razilazimo je to što neki misle kako je to u redu, a drugi (kao ja) kako to nije u redu.

O novoj legislativi koju spominješ mi se ne da pisati. Čemu? Da opet uđemo u debatu da li je to "baš cool" jer zakonodavci "brinu o našem dobru" i "štite nas"?
27.01.2012 | 10:19
Ja sam malo razmišljao zašto imam tako indiferentan stav prema toj halabuci i zaključio sam da je to vjerojatno zato jer me "online sadržaji" sve manje zanimaju. Najveći gušt mi je gledati u pučinu, a to mi sope i pipe ne mogu oduzeti.
04.02.2012 | 00:11
da vas obavijestim, portal croapple napreduje, te se upravo radi na ugodnom popunjavanju i zaokruživanju sadržaja i koncepta portala.
također smo prihvatili ovdje iznešen prijedlog, te smo u procesu stvaranja udruge tako da uskoro možete i očekivati .hr domenu
04.02.2012 | 00:34
Čestitam, taj ipak ne toliko složen korak ipak daje jednu ozbiljnost projektu! Javi kada portal krene i sve najbolje!
11.02.2012 | 22:47
sretno i sve najbolje
13.02.2012 | 21:31
Nhf, ali ako će dizajn stranica biti imalo sličan trenutnim "under construction" stranicama, onda nebude dobro.
Također ovo sa domenama, koga briga koja je domena. Samo počnite kvalitetno štancati sadržaj i sve bude ok.

Sorry, možda malo previše kritički komentar od mene (ne mogu si pomoći), ali već sam lagano isfrustriran od razno raznih najava svega i svačega. (tresla se brda, rodio se miš)

Ovih dana je ekipi koja pokreće razno razne webove najbitnije da se imitira neki fensi dizajn, stavi se hrpa javascript slidera itd, a kvalitetan sadržaj, stvaranje community-a itd. je u ne drugom već desetom planu.

Svejedno, sretno u pokretanju weba. Ako ćete biti dobri, čitat ću vas.
15.02.2012 | 18:15
Sretno!!!!
07.03.2012 | 16:04
danas smo registrirali .hr domenu kako ste nam predložili!
uskoro krećemo
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.03.2012 | 23:18
Koliko to uskoro iznosi stvarnog vremena? Dana, tjedana, mjeseci?

Ubi me znatiželja
04.04.2012 | 20:56
imamo nekih tehničkih problema.
naime, prebacili smo se sa windows na linux hosting, te se prilikom toga pošemerila cijela baza podataka što je dovelo do toga da umjesto naših hrvatskih znakova pokazuje nekakva čudna slova. sada svaki post koji smo napisali moramo ručno korigirati.
i multimediju ponovno staviti
  • mileni
  • Posjetitelj
05.04.2012 | 02:02
Rucno? Cemu to. Skini si ovo:
www.mysqldumper.net/

Postavi na server. U buduce sa tim radi backup. No kako sada nisi, lako se opet snadjes posto je aplikacija jako lijepo poslozena.
Konvertiraj bazu unutar te aplikacije, onda ju nakon konvertiranja vrati isto preko te aplikacije. Izaberi utf-8 naravno i miran si.
06.04.2012 | 20:21
Uh, ručno sve mijenjati.

Moram reći da je to poprilični gubitak vremena. Malo guglanja i čitanja o enkodinzima riješi problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 30 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, iAnte, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (911)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO