Pošta-kurirska služba
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pošta-kurirska služba

10.02.2012 | 12:25
Bok ljudi !
Trebao sam se već prije javiti ali bolje ikad nego nikad. Imam problema prilikom naručivanja robe, uglavnom elektronike. Više manje skoro sve firme imaju ugovor o isporuci sa Overseasom, koji je meni već pojeo živce. Na otok isporučuju kako kad, ovisi o sezoni i količini robe. Desilo mi se da uopće nisu isporučili jer je kurir napisao da sam odbio primiti paket/robu. HP radi svakodnevno i većina firmi mi neće isporučivati preko HPa. Pisao sam Zaštiti potrošaća pa čekam njihov odgovor, a ovdje me zanimaju vaša iskustva s tim i eventualni prijedlozi. Znam da imam pravo tražiti isporuku kako meni odgovara, ali se oni prave ludi. Kao i ovdje :
Screen_shot_2012_02_10_at_10.png
10.02.2012 | 12:30
Slanje i primanje pošiljaka je postala prava nauka. Predlažem da nazoveš HP express, oni mogu otići po pošiljku gdje treba i dostaviti je na tvoju adresu uz naravno odgovarajuću cijenu. Sa Overseasom nije bolje ni u Rijeci, nakon što te ne nađu kod kuće moraš sam otići po pošljku u prigrad. Inače i Hrvatska Pošta naplaćuje 10 kuna donošenje paketa na vrata.
10.02.2012 | 12:36
Overseas je katastrofa. Nikada ne želim da mi oni elektroniku prenose i dostavljaju, rađe idem sam po nju ili organiziram prijevoz. To mora da je najgora i najmanje odgovorna kurirska firma ikada.
10.02.2012 | 12:49
Sve kurirske službe su sranje, one bi logistiku ali bez da ista bude komplicirana i skupa, samo po ravnici i frekventnim linijama za skupe pare. Neka tako nešto naprave nekom švabi u švabskoj ako imaju muda. Kod nas smiju svi sve i svašta za 10-30% skuplje nego negdje drugdje. Mijenjat će se to ali tek kad pritisak na njih bude velik.
Moje iskustvo je da kad napišem Mail njihovim matičnim kućama u inozemstvu i stavim ova naša govna u kopiju onda se useru i onda nešto krene prema boljem. Zato ih treba zatrpati reklamacijama i to je jedino sretstvo.
10.02.2012 | 13:22
da, kad je HP najbolja služba u državi, onda se nema šta više reći...

gle, meni jedino pada na pamet da pošalješ paket nekome na kopnu do koga će on doći bez problema pa ti onda taj proslijedi na otok s HP Expressom.

možda možemo ovdje uspostaviti neku SOS posredničku službu za takve slučajeve.
10.02.2012 | 14:27
U međuvremenu sam nazvao i ministarstvo prometa itd i odjel za poštu i kurirske službe. Oni su tu jedino ako se roba ošteti ili ne isporuči a za ostalo "piši kući propalo". U zaštiti potrošaća nemaju ništa s tim, interna stvar firme, kao i u ministarstvu. Kupci su ovce za klanje. Preporučuju nazvati prodavaća i dogovoriti isporuku prije definiranja kupnje. Još malo pa će nas slati u tvornicu po proizvod a oni će kasirati "uslugu". Fuj !
10.02.2012 | 14:32
Moje iskustvo s Overseasom nije tako loše, ali nije baš ni sjajno. Činjenica je da ih mnogi trgovci preferiraju jer su najjeftiniji a statistički su na granici prihvatljivog.

Pravog rješenja nema, nažalost, jer je šansa da ti se pošiljka izgubi i da nitko za to ne bude odgovoran - ogromna - ako sam organiziraš dostavu. Finnov prijedlog je najkonstruktivniji.

Ono što ti može polučiti efekt je da se žališ i dodijavaš trgovcu kad ti Overseas ne dostavi pošiljku. Ne smiju te otpiliti da je to, kao, odgovornost kurirske službe ako su je oni odabrali. Dakle, kad god ti pošiljka ne stigne u ugovorenom roku, piši njima službene dopise (fax ili pismo s povratnicom, ne mail) u koje im stavi rok od 7 dana za očitovanje, a nakon toga prijavu državnom inspektoratu. Napravi im to jednom, pa još jednom i budi siguran da će se govno otkotrljati i do Overseasa. Pitanje je samo da li imaš volje za takva natezanja.
10.02.2012 | 15:23
Ha, čuj, svatko ima svoje iskustvo. Neznam kako bi se tko od vas ponašao, da je kurirska služba tj kurir otfurao robu na smetište i lažno potpisao prijem, jer mu se nije dalo obilaziti po kalama i zaseocima.Ili vraćao da je primatelj nepoznat ili je odbio primiti robu, jer mu se žurilo na trajekt a nije htio ići na zadnji.
Imam strpljenja ali ne beskonačnog. Za red fali batina, a kod nas nema ni jednog ni drugog.
Evo meni danas tip obećao predati na HP ili ih pozvati po paket. Bumo vidli.
10.02.2012 | 16:52
Puno sreće, ako ti ja mogu nešto pomoći, pošalji mi PM, i rado ću.
10.02.2012 | 17:57
Sad ću prićekati do ponedjeljka-utorka. Ako je dao na HP onda bi već sutra mogao imati, ali mi pošta ne radi subotom. Fala tino1 imat ću na umu.
10.02.2012 | 19:15
jzelko kaže:
Neznam kako bi se tko od vas ponašao, da je kurirska služba tj kurir otfurao robu na smetište i lažno potpisao prijem, jer mu se nije dalo obilaziti po kalama i zaseocima.Ili vraćao da je primatelj nepoznat ili je odbio primiti robu, jer mu se žurilo na trajekt a nije htio ići na zadnji.

Meni se upravo tako nešto slično događalo s HP. Poštaru se nije dalo tražiti kućne brojeve pa je poštu ubacivao po sandučićima nasumce (danas moju nekom na drugom kraju sela, sutra nečiju tuđu, ili čak žutu cedulju od preporučene pošiljke meni...), a povratnice od sudskih spisa potpisivao sam.

Najprije sam se žalio šefici lokalne pošte, što nije imalo nikakvog rezultata. Onda sam to učinio još jednom i dodao "ovo je zadnje upozorenje".

Onda sam čekao da nađem tuđi sudski spis u svom sandučiću (presuda, uručuje se isključivo u ruke primatelja, bio je za nekog na kućnom broju 20, a ja sam 69), namjerno ga otvorio, skenirao kovertu i cijeli spis i sve skupa poslao njihovoj službi unutarnje kontrole u Zagrebu.

Ne znam tko je koliko najebo, ali znam da od onda više nikad nisam imao nikakvih problema. Štoviše, lokalna šefica ima moj broj umemoriran i svako toliko me nazove da provjeri da li je sve u redu. [/quote]

Dakle, ima i batina. Barem kod HP. Za Overseas ne znam, nije mi trebalo.
10.02.2012 | 19:36
Za takve slučajeve sam već čuo kod HPa, doduše rijetko. Overseas je nešto drugo jer nosi samo pakete, barem tu. Radi se o paketima i može napraviti kako sam opisao. Tu bi ga trebao pratiti a neznaš kad dolazi itd itd.
Uglavnom taj je otperjao i nisam čuo šta je bilo s njim, što se sankcija tiće. Poznanica mi kaže da je odonda bolja isporuka. Vidjet ćemo !
10.02.2012 | 20:57
Moje iskustvo, a imam ga svakodnevno, nekad i više puta na dan.

Iako politika firme na neki način utječe na sistem funkcioniranja, ipak nije toliko bitan naziv, da li je on HP, Overseas, Intereuropa, ...
Najbitniji je čovjek koji dostavlja - Marko, Nikola, Miro, Jasna, ...
Oni su bitni, a odijelo i logo koji nose na jakni su sekundarna stvar. Ja isto izbjegavam HP, nekima je dobar.

Znam da je nekad na dubrovačkom području City Express bio najpoželjniji, Intereuropa nikako,
u Istri prevladavaju Overseas i Intereuropa, ali imaju i Trust i Zum i Agit i ... svakakvih kombija se vidi na cesti.

Dostavljači nisu baš previše plaćena radna mjesta, pa se često mijenjaju, onda se s time zna promjeniti i kvaliteta dostave.
To se zna primjetiti kad netko od njih ode na godišnji ili na bolovanje, pa uleti zamjena. Kao da je došla druga tvrtka na dostavu.

Dobro kaže Smayoo, ako nešto ne valja treba o tome obavijestiti firmu, na čim višu instancu i čim jače.
Jedino se tako može utjecati na rad, trebaju dobiti povratnu informaciju.
Isto tako ako su korektni i dobro rade, ne treba zaboraviti ih pohvaliti kad se nađe prilika za to.
10.02.2012 | 21:17
Slažem se, bitan je čovjek koji donosi robu. Sve je do njega. Radimo s Overseasom i isto imamo tako-tako iskustva, ali generalno su okej. Pogotovo je super ako je dostavljač "naš čovjek", onda je sve uvijek glatko.
10.02.2012 | 22:43
Dok sam bio klinac, naš je kvart "posluživao" poštar Marijan. Bio je kao član obitelji. Brinuo je o našoj pošti na način koji ne možeš objasniti niti 10x većom plaćom nego što je primao. Valjda je za cijelo svoje područje znao kad tko ide na godišnji i kad se vraća i čuvao je poštu kod sebe da se po sandučiću ne vidi da te nema doma. Vraćao se po nekoliko puta u istu zgradu, da dostavi preporučenu pošiljku ili penziju, dok ne bi sve primatelje našao doma, "da ne moraju u grad". Njega je trebalo svaki tjedan pet puta pohvaliti, samo što je onda PTT kao organizaciju bolio Q da li netko od njihovih ljudi zaslužuje pohvalu.

Danas HP ima službu unutarnje kontrole kojoj bi mogao i pohvaliti nekog. Samo ne znam koga bih, ni zašto - pohvalio.
11.02.2012 | 00:31
Ali Marijan je imao tri puta manji kvart za raznošenje, i vremena sa penzionerima popiti koju lozu itd. itd.
A i pošta je, bez da bi se neko naljutijo, mogla putovati i do 7 dana. Danas mora sve biti sutra a i kad bi poštar sjeo kod tebe za stol da ti da poštu, ti bi ga pitao šta mu je. A sve to je kad sam ja bio mali bilo normalno.
Sjećam se kad sam dobio prvu pošiljku od Amazona neku knjigu, poštar je stajao kod mene sve dok je nisam opakirao, i kad je vidio da je iz tog šminkerskog pakovanja izvirila knjiga, bijo je pravo razočaran. Sve su to bila super vremena, ali ne i profesijonalna, jer sada nemam vremena za takve ljepe ali nepotrebne stvari. Sa kupnjom na netu sve je više pošiljaka a cijena logistike je faktor kojom mi kalkuliramo, i tu mora nešto zakazati, jer mi želimo sve više i brže. Ali sve to nije razlog da se ovakve stvari dešavaju, jer ako neko obeća da će nešto isporučiti i za to pita XY cijenu, onda je on i dužan to napraviti.
Ima u Mumbaju u indiji neki dečki koji isporučuju ručak poslovnim ljudina, zovu se Dabbawalla i njihov je zadatak skuhan ručak pokupiti u privatnim kućama i dopremiti ih na radno mijesto poslovnim ljudima. To mora biti jeftino, na vrijeme, i toga ima hrpa. Razradili su takvu logistiku da ti mozak stane. Ni jedna pošiljka ne kasni, ili ni jedna se nikad nije zamijenila. Njih je 5000 i moraju isporučiti 200.000 svaki dan i zanimljivo je da od 16 miliona isporuka samo jedna fula cilj ili nije na vrijeme. Sve to on rade pješke, biciklom ili vlakom.
A ove naše seronje ne mogu čovjeku donjeti paket na otok, i to jedan paket košta koliko ovaj indijac zaradi na mijesec.
dabbawalas.jpg
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 31 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BoroZvijer, drlovric, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (1032)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO