23.02.2012 | 15:39
Ne stigoh Vam noćas odgovoriti pa ću sad,…
@kinsif
Nadam se da moj post gore da li radiš u ZAMP-u nisi shvatio kao provokaciju jer mi to doista nije bila namjera
, no u tvom prvom postu mi je nedostajao dio razmišljanja kojeg sam dobio u drugom,…
Kažeš da prihvaćaš činjenicu da ukoliko ti neko nešto ne želi omogućiti (informaciju, sadržaj) da se nećeš ni žaliti na tu, nečiju odluku,… a s druge strane nisi zadovoljan (jel si se to ti upravo ipak požalio?) time da je neko odlučio (i s kojim pravom?!) da u Hrvatskoj još nema iTunes-a,… isto je i s svim drugim sadržajima, pa sjeti se samo idiotske odluke o DVD regijama i nečijom odlukom da mi u Hrvatskoj možemo kupiti i pogledati DVD tek pola godine iza Amerike ili Japana,… i što ti je tada ostalo, skinuti i poslušati ili pogledati ilegalni sadržaj kojega ćeš ako zadovoljava tvoje potrebe ma kakve bile kasnije kad ti bude dostupan kupiti,…
te maskirane prdonje su pretrpavanjem prometa (nikakvo hakerstvo) onemogućile pristup stranicama koje skoro niko ne koristi.
Točno je to što si napisao, ali upravo je korištenje ilegalnih i od određenih skupina ljudi dorađenih operativnih sistema skinutih ili drugih programa s koje kakvih servisa omogućilo istim tim skupinama DoS napade na poslužitelje Josipovića, FBI-a i dr.,… a gašenjem tih servisa od kuda se takvi sadržaji skidaju, u neku ruku, korporacije sprečavaju da im poslužitelji budu zatrpani,… pa i naš Ivo,…
@smajoo
Slažem se s svime što si napisao pa neću napisano ponavljati,… samo ću dodati da koliko sam se uspio informirati, ključni problem ACTA sporazuma je kršenje osnovnog ustavnog prava kako Hrvatske, tako i većine zemalja u svijetu, a to je pravo na privatnost,…
Po ACTA sporazumu, odnosno dijelu odredbi tog sporazuma (po meni čista izlika za kontrolu pristupa informaciji i sadržaju određenoj skupini ludi ili zemalja) ukoliko neka korporacija ili neko u njoj odluči da neka osoba, skupina ljudi ili druga tvrtka štete njenim interesima pod izlikom sumnje o "posjedovanju ili distribuiraju" zaštićenih sadržaja mogu naložiti državi nadzor, praćenje, kazneni progon osumnjičenih,… navedene odredbe i način primjene je recimo u totalnoj suprotnosti s Zakonom o kaznenom postupku, Kaznenim zakonom, Zakonom o policiji,… na primjer, danas da bi nekome mogli recimo prisluškivati mobilni telefon, legalno naravno, državne institucije koje su za to zadužene moraju imati debelo opravdani razlog,… po ACTA sporazumu razlog i ne mora biti debeo opravdan,…
S druge strane, zapravo možda i najčudnije u cijeloj toj priči je da su same telekomunikacijske tvrtke su po ACTA sporazumu dužne nadzirati podatke koje korisnici razmjenjuju i zatim dostavljati podatke o sumnjivim i inkriminiranim sadržajima,… samo kome,… možda ZAMP-u ili možda Ministarstvu kulture koje bi kod nas trebalo biti zaduženo za ACTA sporazum,…