ACTA zaustavljena, barem trenutno
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ACTA zaustavljena, barem trenutno

• campo
  • Posjetitelj
24.02.2012 | 18:31
i ne vidiš razliku. tamo je sve kao na titovim sletovima a dole su mladi pristojni i školovani ljudi koji su došli iz cijelog svijeta..i sam sam išao dok sam bio mlađi ali naravno tko neće da vidi ne može vidjet
24.02.2012 | 20:14
Čekaj, hoćeš reći da na onim sletovima nisu mladi, pristojni i školovani ljudi?

Sve je to indoktrinacija. Ove ili one vrste. Svako društvo traži reinkarnaciju atavističkih rituala.

A ti si najbolji primjer koliko je indoktrinacija uspješna. Isto kao i oni koji su uvjereni kako je Tito bio veliki dobročinitelj.
  • campo
  • Posjetitelj
24.02.2012 | 23:04
Pa ne znam koliko godina imaš ali ja sam sudjelovao u sletovima kao što su ovi u sjevernoj koreji. Nitko nije tamo išao dobrovoljno nego organizirano. A Na svjetski dan mladih ideš sam slobodno i naravno trebaš dobro štedjeti jer putovanje se plaća i za mlade ljude ipak su to lijepi novci. Ja sam bio prije desetak godina
Vjera nije indoktrinacija za razliku od ideologije vjera je nešto drugo ali vidim da je za tebe nedostižno..šteta a inteligentan si
Ako ne možeš vidjet razliku između ova dva skupa slijep si ali dobro
24.02.2012 | 23:47
Vidiš kako je to zanimljivo. S mojeg stajališta - ti si taj koji je slijep. Fora, zar ne?

Vjera nije indoktrinacija, s tim se slažem. Ali vjera nije crkva. A crkva jest indoktrinacija.

Vjernik jesam, ali crkvu ne priznajem. Niti jednu. Ali vidim da je to za tebe nedostižno.
25.02.2012 | 00:02
www.vojko-obersnel.com/hr/blog/acta

Pročitajte što o ACTA-i misli gradonačelnik Rijeke.

P.S.
I zafrkancija pitanje za Splićane - baš me zanima kako bi izgledao Kerumov komentar na ACTA-u!
  • campo
  • Posjetitelj
25.02.2012 | 00:49
Gradonačelnik Rijeke će mislit kako mu kaže partija a partija je već rekla svoje sreća da se to ugasilo sad može opet mislit
25.02.2012 | 01:01
Da? Nekako baš nisam dobio dojam da je "partija" bila jako usklađena po tom pitanju, a kamo li da imaju jasan i dogovoren stav unutar stranke oko toga. Vjerojatno je istina da se o ACTA sporazumu uopće nije niti diskutiralo, svakako su imali pametnija posla.

Naš Obi ima dobrih i loših strana, kao i svaki čovjek i političar, ali nećeš me lako uvjeriti da je ovo napisao "po partijskom naputku", a ako i jest, onda je to neka jako dobra i napredna "partija"!
25.02.2012 | 01:25
Campo, ajde makar pročitaj, pa onda komentiraj...
25.02.2012 | 09:46
Narod možeš j***** do neke granice. Kasnije se organiziraju. Miaslim kak će se početi stvarati male lokalne mreže koje će se međusobno spajati i tvoriti veće mreže itd. Stvoriti će se internet mimo interneta. U trenutku kada takve mreže počnu rasti, oni koji su htjeli uvesti kontrolu, neće je imati. Piratizacija će rasti jer neće biti kontrole. Novčani gubitci budu enormni.
25.02.2012 | 10:21
Čak i prije toga - jednostavno će proxying i tunneling postati puno popularniji nego sad.
25.02.2012 | 11:22
@zabac
Izvrsna misao ,... i lako izvediva ako svako malo uloži u infrastrukturu
  • campo
  • Posjetitelj
25.02.2012 | 11:34
Što da pročitam? Kako dpasarić voli svog gradonačelnika? pa to već znam. Josipović je jasno iznio svoj stav o ACTI pa valjda su oni članovi iste partije. Nije bitno što tko priča nego kakav je rezultat a rezultat bi bio za ACTU i kod SDP i kod HDZ jer bi oni postupili kao u vezi svega ostaloga. Od 2000 te godine hrvatska vanjska politika i ne postoji nego sasmo savjetovanje sa EU velikima i onda imaju dvije opcije ako su EU veliki složni tako i mi radimo a ako ima razmimoilaženja onda se kao malo prenemažu i odluče u biti ono što odluče njemci i francuzi što ja i ne smatram nečim lošim nisam za nesvrstanost i ostale trice ali ACTA je ipak stvar gdje su se svi izjašnjavali prilično neovisno da vide kako će proći ....a kad bude kritično Veliki brat će reći svima kako da glasuju pa će i Obersnel glasati tako..e moj pasariću kad bi ti znao kako se igra politika..
25.02.2012 | 12:33
obi je uvijek ovako bio narodni tip, ali imho ni on ne spominje pravi problem, nego koristi najgore moguce usporedbe tipa slanje recepta koje je neko usvojio na tecanju kuhanja...
nadalje niko te nece ganjati ako sa frendovima na plazi pjevas coldplay pa dignes snimku na dropbox. ti primjeri nisu dobri ni kao ekstremi. boli cosak Paramount ako na ulici neko glumi Vita Corleona.

stalno spominjanje piratiziranja samo daje vise legitimiteta zagovornicima ACTA-e, a problem je vrlo upitan modus na koji bi se provodila kontrola informacija i potencijalna cenzura koja bi se mogla legalno provoditi.

a i tajming obijeovg teksta je ziheraski jer nakon josipoviceva istupa je jasno na kojoj je strani vecina i mediji. potreba zastite autorskih prava je samo letimicno spomenuta.
nema nikog da javno i jasno kaze "ne ACTA ali ne i piratiziranju". ali jbg, nije popularno. veca fora je iskoristiti neku sliku sa tim popularnim maskama... mah :/

@campo imas nezavidnu razinu tolerancije za nekoga tko se smatra krscaninom.
  • campo
  • Posjetitelj
25.02.2012 | 12:47
Ja se ne smatram kršćaninom ja to jesam i to 100% to ne znači da sam bolji od ikoga a tolerancija na različitost mi je isto 100 %
  • campo
  • Posjetitelj
25.02.2012 | 13:00
a da vam objasnim malo kako se prodaju politički paketi. Danas politika funkcionira kao i ostalo na tržištu tj. nalazi "kupca" birača. Političar je individualni politički proizvod koji prodaje ne svoju osobnost nego percepciju njega među tim i tim skupinama birača (ovo nisu moja razmišljanja nego ABC političkih škola) naravno sve ovisi o podršci tkvz MAINSTREAM medija koja se također kupuje na razne načine i sve je to jedno jako zatvoreno tržište koje u demokracijama obično podijeli birače na pola (ono što mi zovemo lijeve i desne iako ta podjela ne znači više ništa osim deklarativno) . Znači splitski su "kupci" kupili keruma koji im je bio zapakovan u jedom pakovanju privlačnom većini u splitu. Ista je stvar i u Rijeci amo je drugačiji proizvod za drugačiju većinu. A u biti ni kerum ni bandić ni obi nemaju nikakvu nezavisnost u pravom smislu riječi...čak i kad se predstave kao nezavisni birači da nema "cui bono" ne bi dobili medijsku podršku i od kandidature ništa
25.02.2012 | 16:38
Glavno da si ti kao mudar kršćanski iskusnik sve ove godine davao glas za stranku koja je opljačkala zemlju. Zanima me u što su se ti kriminalci "upakirali" da si ih ti tako naivno kupovao.
  • campo
  • Posjetitelj
25.02.2012 | 17:51
pa evo kad već smatraš da sam mudar reći ću ti zašto. Naime Kršćanin mora uvjek izabrati manje zlo u politici a dužan je izaći na izbore. a ta tvoja priča iz jutarnjeg je za malu djecu slična onoj o tuđmanu i privatizaciji a tuđman je ostavio 4 milijarde eura duga račanu i liniću ..evo ti si birao linića da ti upravlja pa će sad prodati CO i HPB daj davoremolim te ..a hdz je tri puta manje zlo od sdp ..živi bili pa vidjeli samo što će ovaj put morati sići sa vlasti na prijevremenim izborima..da glasam za partiju koja smatra da ljudski život počima od 5 mjeseca trudnoće ? rađe bi sebi ruku odsjekao
25.02.2012 | 19:01
..a hdz je tri puta manje zlo od sdp .. Zto se tri puta više njih brani sa slobode nego SDP. Ne mogu vjerovati da nakon svega šta smo prošli još neko ovakve gluposti lupa, kao da nije deset godina bio u Hrvatskoj i vidio šta se sve pokralo i kojom bahatošću.
25.02.2012 | 19:02
@Campo - Ma predivno, sve si rekao!

Ispričaj me, idem ja na klingonsku operu...
25.02.2012 | 20:07
  • campo
  • Posjetitelj
25.02.2012 | 20:49
pa evo vam dva mjeseca ove vlade pa procijenite sami .....
  • campo
  • Posjetitelj
25.02.2012 | 20:53
davore pasaricu ostavi se politike i radi ono što znaš....nije to za tebe,..
25.02.2012 | 22:41
campo kaže:
pa evo kad već smatraš da sam mudar reći ću ti zašto. Naime Kršćanin mora uvjek izabrati manje zlo u politici a dužan je izaći na izbore. a ta tvoja priča iz jutarnjeg je za malu djecu slična onoj o tuđmanu i privatizaciji a tuđman je ostavio 4 milijarde eura duga račanu i liniću ..evo ti si birao linića da ti upravlja pa će sad prodati CO i HPB daj davoremolim te ..a hdz je tri puta manje zlo od sdp ..živi bili pa vidjeli samo što će ovaj put morati sići sa vlasti na prijevremenim izborima..da glasam za partiju koja smatra da ljudski život počima od 5 mjeseca trudnoće ? rađe bi sebi ruku odsjekao

Care!!!
  • campo
  • Posjetitelj
25.02.2012 | 23:04
šta nisi i ti kole na operi ?
25.02.2012 | 23:25
campo kaže:
šta nisi i ti kole na operi ?

Ma yoq...
Ti si neiscrpan izvor zabave
...
  • campo
  • Posjetitelj
26.02.2012 | 09:50
a ja pomislio da je za vas balkance to stvar prestiža..ništa ima vremena bit će još opera oranizirat će vama davor
26.02.2012 | 10:45
Uspjeli su u 2 mjeseca standard srušiti za 10-15%.
26.02.2012 | 11:14
campo kaže:
a ja pomislio da je za vas balkance to stvar prestiža..ništa ima vremena bit će još opera oranizirat će vama davor

E da...prvo su bili zli balkanci.
Ondak ste se pojavili vi...veliki europljani...fini gospodini covjeki, sve becka skola...mirni, uceni i pristojni.
Uspjeli ste nepovratno razjebati cijelu zemlju i unistiti buducnost jedne nacije...
Naravno, vodjeni krivoustim gadom cije se ime ne spominje i blagoslovljeno od zlocinacke organizacije zvane KC!

Campo, nesto mi smrdi da si balavi cetrnaestogodisnjak iz mjesanog ateistickog braka sa partizanskim korjenima koji nas je ovdje sve lijepo nasao zajebavati
  • campo
  • Posjetitelj
26.02.2012 | 11:18
kole evo vidiš tko si ti...ovaj post sve govori. Ova nacija je velika nacija oslobodila se takvih kao ti upravo sa Tuđmanom . Danas smo moderna država sa autocestama i za 4.5 milijuna stanovnika napravili i više nego mnogi drugi a od srbije smo se udaljili svjetlosnu godinu znam da ti to ne možeš podnijet ali i ja sam nekad živio u državi koju sam mrzio pa znam kako ti je. Inače sam ratovao 3,5 godine prijatelju dok si ti piškio od straha tko zna gdje i molio da pobijedi jna
  • campo
  • Posjetitelj
26.02.2012 | 11:20
a ovo zločinačka organizacija vrijeđa 80 % Hrvata koji su Katolici pa bolje šuti ološu jugoslavenski (administratori ako vam ne smeta ovo sa zločinačakom onda mogu i ja ovako)
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 51 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, cariblanco, Ender, Gjuroo, m@xym, Riba, Anonimci (631)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 2.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO