ACTA zaustavljena, barem trenutno
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ACTA zaustavljena, barem trenutno

26.02.2012 | 17:15
Bravo Gjuroo, i moje je razmišljanje otprilike takvo.
26.02.2012 | 17:23
Ma sve se negdje tu vrti i to je kuhinja.
26.02.2012 | 18:10
Gjuroo, ovo mi je zanimljivo razmišljanje. Zašto ti se čini više kao provokacija, nego kao stvarna namjera? Zato što ti se čini neizvedivo ili...?
26.02.2012 | 23:59
Zato je se za 3-6 mjeseci o tome više neće pričati, već će naći nešto drugo da zaokupiraju ljude.
27.02.2012 | 00:49
smayoo kaže:
Gjuroo, ovo mi je zanimljivo razmišljanje. Zašto ti se čini više kao provokacija, nego kao stvarna namjera? Zato što ti se čini neizvedivo ili...?

Pa to mi se čini kao da kažu da će suzbiti narko-kriminal i drogu. Al, sad kao za ozbiljno. I opet bi se našlo par anonimusa koji bi nešto skakutali po ulici, a sutra bi već bili jučerašnja vijest. I pojeo vuk jare.

Ako će zbilja nešto proizići iz tog sporazuma, pretpostavljam da će biti nešto slično Interpolu. Dakle, neka naddržavna organizacija koja surađuje s državnim organizacijama u suzbijanju kriminalnih radnji. Iskreno, ni ne sjećam se kad sam zadnji put čuo za Interpol u vijestima, a nikako ne mogu reći kako imam osjećaj manje slobode i da su mi uskraćena ljudska prava samo zato što postoji Interpol. Oni radu svoj poso, ja živim svoj život i svi sretni. Nisam, doduše, ni neki veliki kriminalac, pa se valjda zato ne susrećemo. Takav odnos bih vjerojatno imao i s tom potencijalnom internet-policijom. Internetpol

Ako bi se osnovao taj Internetpol, sigurno ne bi išli po kućama i hapsili ljude jer bi barem pola zapadnog svijeta završilo u zatvoru sa basnoslovnim novčanim opterećenjima. Meni se to ne čini kao izgledna opcija. Zatvorili bi par servera i zajedno s njima i njihove vlasnike (kao što se dogodilo s Megauploadom) i to je to. Nama bi, ajme muke, ostalo tek još nekolicina servera preko kojih bismo dolazili do droge... Ups! ...ilegalnih ripova.

Ne znam čemu tolika halabuka oko donošenja pravnih regulativa ponašanja na Internetzu. Žele suzbiti dio kriminalnih radnji na Internetu? Pa nek im bude. Ako će nas htjeti uhoditi, kontrolirati i cenzurirati (što već ionako rade) pretpostavljam da će to napraviti na suptilniji način (što već ionako rade), a ne ovako na sva zvona.

Narod se boji za slobodu protoka informacija jer informacija, dakako, treba biti - slobodna. I pazi sad koliko smo mi tupavi jer smo uvjereni da smo bolje informirani samo zato što imamo pristup belosveckom internetu... U Kini imaju cenzuru, a mi nismo takvi niti želimo biti takvi. Mi smo slobodni i imamo slobodan protok informacija i živjela demokracija!. I na što to liči? Na ono što sam napisao u prethodnom postu. Imam 10 različitih informacija o jednom događaju, pa nek si ja mislim kome da vjerujem. Na kraju ću zaključiti da me ta tema ni ne zanima toliko koliko mi oduzima energije i vremena i otići ću igrati belu na playtoy.

Ma joj... Već treći put pišem replay sa namjerom da sve što imam reći sažmem u dvije rečenice, a očigledno ne ide A nisam se još ni dotakao egipatskih robova, pa ću ih barem ovako spomenuti da mogu reći da su imali honorable mention

Još ću samo reći kako vjerujem da će više od ACTAe na naše živote, pa i na zapadnu civilizaciju, a možda i na cijeli svijet, utjecati ishod partije šaha koja se trenutno odvija na Bliskom i Srednjem Istoku. Al to nas očigledno manje zanima jer sve je u redu dok imamo internetz i ripove svega najnovijega...
27.02.2012 | 00:50
Riba kaže:
Zato je se za 3-6 mjeseci o tome više neće pričati, već će naći nešto drugo da zaokupiraju ljude.

E, to sam htio reći. Znao sam da stane u max dvije rečenice
06.03.2012 | 20:08
Ako je istina: www.24sata.hr/crna-kronika-news/policija...ove-i-program-256492 , počelo se raditi i bez ACTA-e,…
06.03.2012 | 20:15
Pa da... Nedavno je isto bila jedna vijest o privođenju sličnih 'pirata'. Očigledno je Interpol dovoljan za provođenje reda i ne treba im Internetpol
06.03.2012 | 20:25
U pravu si,... i trenutne institucije su dovoljne da se "počinitelji" mogu privest i kazneno ili prekršajno prijaviti jer svaka zemalja u svijetu u svom zakonodavstvu ima u ovom ili onom obliku "piratstvo" opisano kao društveno neprihvatljivo djelo za koje su zapriječene kazne,… no to samo znači da je ACTA sporazum nepotreban, odnosno da se iza svega ipak skriva nešto drugo,…
06.03.2012 | 21:43
Točno tako. A što se vijesti tiče - tipična vijest u stilu 24 sata - vijest iznad svega, pa makar i istinita. Iliti - kako napraviti od buhe slona?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 19 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO