27.02.2012 | 00:49
smayoo kaže:
Gjuroo, ovo mi je zanimljivo razmišljanje. Zašto ti se čini više kao provokacija, nego kao stvarna namjera? Zato što ti se čini neizvedivo ili...?
Pa to mi se čini kao da kažu da će suzbiti narko-kriminal i drogu. Al, sad kao za ozbiljno. I opet bi se našlo par anonimusa koji bi nešto skakutali po ulici, a sutra bi već bili jučerašnja vijest. I pojeo vuk jare.
Ako će zbilja nešto proizići iz tog sporazuma, pretpostavljam da će biti nešto slično Interpolu. Dakle, neka naddržavna organizacija koja surađuje s državnim organizacijama u suzbijanju kriminalnih radnji. Iskreno, ni ne sjećam se kad sam zadnji put čuo za Interpol u vijestima, a nikako ne mogu reći kako imam osjećaj manje slobode i da su mi uskraćena ljudska prava samo zato što postoji Interpol. Oni radu svoj poso, ja živim svoj život i svi sretni. Nisam, doduše, ni neki veliki kriminalac, pa se valjda zato ne susrećemo. Takav odnos bih vjerojatno imao i s tom potencijalnom internet-policijom. Internetpol
Ako bi se osnovao taj Internetpol, sigurno ne bi išli po kućama i hapsili ljude jer bi barem pola zapadnog svijeta završilo u zatvoru sa basnoslovnim novčanim opterećenjima. Meni se to ne čini kao izgledna opcija. Zatvorili bi par servera i zajedno s njima i njihove vlasnike (kao što se dogodilo s Megauploadom) i to je to. Nama bi, ajme muke, ostalo tek još nekolicina servera preko kojih bismo dolazili do droge... Ups! ...ilegalnih ripova.
Ne znam čemu tolika halabuka oko donošenja pravnih regulativa ponašanja na Internetzu. Žele suzbiti dio kriminalnih radnji na Internetu? Pa nek im bude. Ako će nas htjeti uhoditi, kontrolirati i cenzurirati (što već ionako rade) pretpostavljam da će to napraviti na suptilniji način (što već ionako rade), a ne ovako na sva zvona.
Narod se boji za slobodu protoka informacija jer informacija, dakako, treba biti - slobodna. I pazi sad koliko smo mi tupavi jer smo uvjereni da smo bolje informirani samo zato što imamo pristup belosveckom internetu... U Kini imaju cenzuru, a mi nismo takvi niti želimo biti takvi. Mi smo slobodni i imamo slobodan protok informacija i živjela demokracija!. I na što to liči? Na ono što sam napisao u prethodnom postu. Imam 10 različitih informacija o jednom događaju, pa nek si ja mislim kome da vjerujem. Na kraju ću zaključiti da me ta tema ni ne zanima toliko koliko mi oduzima energije i vremena i otići ću igrati belu na playtoy.
Ma joj... Već treći put pišem replay sa namjerom da sve što imam reći sažmem u dvije rečenice, a očigledno ne ide
A nisam se još ni dotakao egipatskih robova, pa ću ih barem ovako spomenuti da mogu reći da su imali honorable mention
Još ću samo reći kako vjerujem da će više od ACTAe na naše živote, pa i na zapadnu civilizaciju, a možda i na cijeli svijet, utjecati ishod partije šaha koja se trenutno odvija na Bliskom i Srednjem Istoku. Al to nas očigledno manje zanima jer sve je u redu dok imamo internetz i ripove svega najnovijega...