27.02.2012 | 14:52
Hvala svima i na pohvalama i na kritikama.
Ovako, da vas sve razveselim, radi se i verzija za iphone/ipad, koju će web sam prepoznati i plasirati.
Ovo je kupljeno rješenje i odlučio sam se na to zbog scaler mogućnosti. Znači ovaj web jednako dobro izgleda na ekranu od laptopa i na mrcini od 27".
Spor je zbog HD slika. Sve slike su u HDu i to ga usporava, ali protiv toga ne mogu. Mogu smanjiti slike, ali time mi pada kvaliteta slike previše. Pošto web prepoznaje ekrane na kojima se gleda, tako i povećava slike, odnosno smanjuje ih.
Za pregled cijele galerije imate thumbnails na dnu stranice. Pritiskom na tipku se dobi full pregled. Također može se i u pdfu skinuti cijela galerija, ali traje jedno vrijeme jer skida oko 17mba.
Što se tiče web adrese. Znam, svjestan sam toga, ali imao sam
www.domagojborscak.com već registriranu za stari web i transfer mi je završio tek prije koji dan, a pošto sam web htio što prije baciti na net, uzeo sam onu domenu. Napravit ću forward, tako da će se moći i s
www.domagojborscak.com skočiti na glavni web. Mislim da je to onda ok duljina adrese.
Ovaj web je već zakupljen kod livebooksa i izabrao sam ga zbog lakoće korištenja, supporta (odgovaraju i rješavaju problem u roku par sati) i dodatnih funkcija. Tipa ftp, privatni login i privatne galerije za korisnike i košarice.
Uz to, flash inače ima problema sa SEO, oni su to veoma dobro riješili jer web ima i html iza svake stranice i galerije.
I ne, neda mi se programirati, imao sam webove različite koje sam i sam pisao i neda mi se to više. CMS mi je bio potreban da ja fotografije pobacam unutra i to je to
Inače nakon nekog vremena mi se više nije dalo refreshati web.