The New iMac koncept
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

The New iMac koncept

• Sank
  • Moderator
  • 221
06.04.2012 | 12:14
The New iMac koncept!

Multi touch screen 10" 2048x1536 retina!
Memory 1Gb RAM
Solid State Disk 64Gb
Wi-Fi (802.11a/b/g/n)
Bluetooth 4.0 technology
FaceTime camera with VGA-quality etc.

New_iMac_koncept.jpg

06.04.2012 | 12:32
Vrlo domišljato.
Šteta što se na tome ne može vrtiti OS X, onda bi stvarno bilo upotrebljivo.
06.04.2012 | 12:34
Jel ti to došao onaj engleski jeftikaner ?
06.04.2012 | 16:01
Odlično!!!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
06.04.2012 | 19:30
jzelko kaže:
Jel ti to došao onaj engleski jeftikaner ?

Ne znam na kojeg misliš? Ovdje se zapravo radi o ovome:

www.scythe-eu.com/en/products/pc-accessory/e-book-holder.html

Bluetooth tipkovnica zapravo zaista radi sa uređajem sa slike Miš kao i trackpad je nepotreban jer ima naravno zaslon osjetljiv na dodir
06.04.2012 | 21:31
@ Sank, nedavno je bilo govora o super jeftinom kompu a netko je rekao da ga je naručio. Pomislio sam da je možda to tako nešto.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
06.04.2012 | 21:57
@ jzelko, aha sad kužim, no ovo definitivno nije jeftina kombinacija, Novi iPad 4G 64Gb sa Scythe e-Book Holderom i tipkovnicom. Samo kad se posloži onda jako sliči iMacu u Mini izdanju

Zaista bi bila fora da se može pokrenut Mac OS X na njemu, ali ako niš drugo postoji tema na Cydia sa prozorima i izgledom koja iOS izvana napravi da sliči Mac OSu. Naravno treba imati jailbreak, a ja ga trenutno nemam.
07.04.2012 | 02:12
www.guidebookgallery.org/articles/apple2...erfaces/pics/apple2c

Jesam li ja jedini kome ovo izgleda isto kao Apple IIc?
07.04.2012 | 08:45
Nisi i meni se na prvi pogled zbog kremaste boje i onih plastičnih držača iPada učinilo kao neka zezancija temu old school kante

... ovo "kremaste boje" uzmite s rezervom jer sam sliku prvi put gledao na poslu na xseroxovom lcd-u tak oda možda i nisu kremasti tonovi
07.04.2012 | 09:36
Vidi kako imaš tipkovnicu koja radi s iPadom. Koji je to model? Imam onu s 3 baterije i ne radi (ili nešto krivo radim).

EDIT:
Uspio sam. Trebalo je samo obrisati na kompu tipkovnicu i onda sam mogao udarili s iPadom..
  • Sank
  • Moderator
  • 221
07.04.2012 | 11:40
@ zabac, htio sam ti odmah odgovoriti, ali znao sam da ćeš i sam skužiti. Ako tipkovnica već nekome pripada onda mu je vjerna barem dok je dotični uključen, a kad zaspi ili se rastave odmah trči k drugome

@Bertone i dpasaric, da, trebao sam se potruditi i u PS eliminirati one plastične držače, bila bi veća fora, ali ulijenio sam se. Ova kiša nam je shebala inače savršen tjedan za šetnje jer nema škole pa sam se malo "ubuđavio"
07.04.2012 | 17:07
A ništ, možda neko iz Scythe-a prati jabučnjak pa na idućoj reviziji e-Book Holder-a makne plastične nosače i ubaci recimo jedan centralni po sistemu vakuma
07.04.2012 | 19:54
Evo i odličan The New MacBook koncept
07.04.2012 | 21:25
A jel bluetooth tipkovnica ima USB port na sebi? Mislim, možeš u nju turiti USB stick?
Inače, ideja je famozna. I ja bi ipak!, trackpad ili miša sa strane.....
07.04.2012 | 23:37
Call me stupid, ali ja to ne kužim... Zašto bi netko kupio tablet da ga pretvori u loš laptop? I to još skup.
08.04.2012 | 01:03
Slušajući podcastove primjetio sam da se ljudi često žale kako ne mogu na iPadu dugo pisati, a da bi im u suprotnom mogao zamijeniti laptop. Naravno pričam o korisnicima koji se primarno ne bave obradom audia/videa, fotografija, raznim inženjerima, već novinari, blogeri i sl. I ovo "laptop like" kućište mi djeluje kao rješenje njihovih problema + ima i dodatnu bateriju u sebi .
Osobno mi je tablet još uvijek isključivo uređaj za sebe, nikako mi nije zamjena za laptop, ali onima koji to žele ovaj dodatak je dobrodošao, jer nije ni tako skup (75$).
08.04.2012 | 01:44
Mrmlj... Meni je to kao da si netko kupi sportski dvosjed i onda ga odveze majstoru da mu ugrade kuku, da može vući prikolicu.
08.04.2012 | 06:21
Ahhh IIc Gdje se njega sjeti Davore. To je moj prvi comp u zivotu. I bas me podsjetilo na njega Flashback

dpasaric kaže:
www.guidebookgallery.org/articles/apple2...erfaces/pics/apple2c

Jesam li ja jedini kome ovo izgleda isto kao Apple IIc?
08.04.2012 | 10:44
smayoo kaže:
Call me stupid, ali ja to ne kužim... Zašto bi netko kupio tablet da ga pretvori u loš laptop? I to još skup.

Zato jer je mali i lagan. Ako netko, kao ja, živi od pisane riječi, onda je prava tipkovnica conditio sine qua non. A sve ostalo se može obaviti i na iPadu, samo me brine to kaj nema USB utora za stick koji ponekad trebam ili za spajanje fotića da se prekrcaju fotke....
A vjeruj mi, drugog dana Franfurta ili Pariza (saloni automobila) gdje se udaljenost među izložbenim halama mjeri u kilometrima, svaki se gram koji nosiš sa sobom broji......
08.04.2012 | 10:49
Ok, i zašto onda onaj iPad cover koji se sfrče u trokut pa ti služi kao stalak, + normalna bluetooth tipkovnica nisu dovoljni?
08.04.2012 | 10:52
BT tipkovnica radi. Za slike je onaj dodatak za SD karticu.
08.04.2012 | 11:04
smayoo kaže:
Ok, i zašto onda onaj iPad cover koji se sfrče u trokut pa ti služi kao stalak, + normalna bluetooth tipkovnica nisu dovoljni?

Pa ne znam, na glas razmišljam. Jel mi vjeruješ da sam u životu u ruci imal iPad samo jednom, kad ga je Crvenobradi kupil, i to na doslovce pol minute? Tak da uopće ne znam kaj iPad može/ne može ni niš ostalo. iOs mi je takaj totalna enigma, jer nemam ni iPhone (iskustvo je isto, držanje od par sekundi tuđih uređaja raznih generacija)...
Ovo mi se dopada, jer onda i u stacionarnim uvjetima korištenja imaš 'normalni' komp.... No, bojim se da to (iPad) JOŠ nije za mene... jbg, nemreš starog konja naučit novim trikovima samo tak, ne?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
08.04.2012 | 12:26
Ako ti je pisanje tekstova i fotografija primarno što radiš onda ti iPad i nije tako loš izbor jer radi sa skoro svakom bluetooth tipkovnicom, a za slike prebacivat imaš Camera connection kit, a izašao je i modul za čitanje CF kartica koje su inače česte u profesionalnih fotografa.

Nedavno izdan iPhoto za iPad također se čini kao jako dobar alat za obradu snimljenih fotografija kao i njihovo organiziranje premda u tu svrhu zaista ima veći broj kvalitetnih aplikacija. Pored toga iPad je dušu dao za pregledavanje tek snimljenih fotografija, a i uz Apple bežičnu tipkovnicu još uvijek je lakši za nositi okolo od bilo čega drugog, osim naravno MacBook Air.

Zapravo kad bolje razmisliš, s obzirom da ti treba tipkovnica i obrada fotografija, a i portabilnost, mislim da je zapravo MacBook Air najbolji izbor definitivno!
08.04.2012 | 15:52
Tak nekak sam i ja zaključil........
08.04.2012 | 19:49
Sve to štima. Ja sam samo zaključio kako mi je blesavo ultraportabilnost tableta, što je njegova najveća prednost, žrtvovati time što ćeš ga pretvoriti u loš (slabašan) laptop.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
08.04.2012 | 22:24
Bit ću iskren, tablet je fantastičan za konzumaciju sadržaja, video, glazba, slike, knjige, internet, dokumenti, skype, mail, igre..., ali kad dođemo do kreativnosti, onda se već pojavi potreba za tipkovnicom, pa raznim dodacima, pa se na kraju ispostavi da je najbolje uzeti ili MacBook Pro ili Air.

Ja već neko vrijeme imam iPad i definitivno ga koristim isključivo za konzumaciju sadržaja, a kad želim nešto stvoriti, napisati, obraditi, onda ipak otvorim MBP.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 22 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, m@xym, Riba, VanjusOS, vicko, Anonimci (960)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO