13.04.2012 | 13:33
pikolo kaže:
Smayoo,
Točno si rekao, ali ipak nešto pregori poput napajanja na kompu, PC III (dva puta pregorilo napajanje) i žarulje obične i halogene. Kako sam radio tjednu špežu tako sam kupovao žarulje i halogene.
Žarulje, istina, imaju kraći životni vijek od povećanog napona, ali meni se, npr, to slično (mijenjanje po 2-3 žarulje tjedno) događalo i bez povećanog napona, dok sam (kupujmo hrvatsko, hm...
) inzistirao na kupovanju TEŽovih žarulja. Onda sam odustao i kupio Philipsove i problem je prestao.
Najveći kvar mi je bio na elektromotoru hidrofora marke elektrokovina 2500 kn pregorio nakon dvije godine rada.
Motor hidrofora sigurno nije crkao od povećanog napona. Ono od čega je mogao crknuti je (ako je trofazni) - da je ostao raditi bez jedne faze. Što znači da nemaš napravljen propisan zaštitni sklop za njega (koji košta 300-400 kn).
Najbolja izjava predstavnika elektre bila je da kupim aparat za varenje uključim ga neka radi i stvar riješena.
Nemam komentara.
Znači kada nešto kupujem moram paziti da ima CE markicu - hvala.
U principu ne bi smjelo biti moguće da se u Hrvatskoj legalno prodaje išta bez CE markice, osim nečeg proizvedenog u Hrvatskoj, jer za sve uvozne tehničke komade regulativa propisuje de facto da mora imati CE da bi dobilo C (hrvatski atest).
Jedno pitanje telefonistima: da li je normalno da ja na kabelu koji dolazi sa stupa u moju kuću mogu prespajanjem žica spojit se na ostale brojeve u selu?
Nije normalno. To je traljavost i indolencija tehničara. Nije mu se dalo sa stupa provjeravati koja je linija tvoja pa ih je spojio sve (ili neku grupu) te pustio provjeravanje tebi.
Nažalost, možeš biti sretan, jer je to zapravo super u odnosu na ono što rade T-com tehničari u mom selu.
A najviše me živcira kad vidim neki "civilni" kombi parkiran u mom dvorištu (stup je točno preko puta moje kuće) i dva balavca u potkošuljama kako jedu sendvič kraj raskopanog ormarića na stupu. Ja ih pitam tko su i što su, što tu rade i imaju li radne uniforme i radni nalog, oni mi pokažu papir isprintan iz neke web-aplikacije, na njemu piše broj telefona i ime mog sela (ja bi za 10 min u wordu isfabricirao nešto što autentičnije izgleda) i kažu "mi smo kooperanti". I onda nešto kobajagi spoje i odu ća te za sobom ostave otvoren ormarić iz kojeg strži 100 žica koje su usput počupali, a puknuti poklopac ormarića (kojeg su oni slomili) bace meni u dvorište.
Ja sam T-comov klijent samo zato što nemam izbora. Odnosno jedina alternativa je Vipnet koji se pokazao još gori.