18.06.2012 | 20:40
Koliko ja znam samo ako postoji Apple dučan u nekoj zemlji (recimo Švicarska) onda dostavljaju u taj dučan. Čuo sam da su neki uspjeli kupiti kompove (one po narudžbi koji se posebno slažu i nisu na cjeniku) iz Amerike u Švicarsku. Ne znam pod kojim uvjetima. Štos je u tome što se u tom slučaju ne plača transport.
Nejasno je što si htio. Iz Hrvatske sve organizirati i otići u USA na par dana i pokupiti komp?
EDIT:
Recimo u Švicarskoj je MBP RD 15" onaj jeftiniji 2.449 franaka, a u USA je 2.199 dolara. Tu USA je gola cijena i na to ide porez i ovisi od mjesta do mjesta (za državu NY je 4%, a za grad NY je 8,875) i ne znam da li se zbraja, ako se i ne zbraja isti komp poskupljuje za 195 dolara što je nekih 230 dolara jeftinije nego u Švicarskoj. Koliko se to isplati, ne znam. S tima kako je šansa za povrat poreza jako velika kad putuješ iz Švicarske u Hrvatsku.
U oba slučaja dobivaš tipkovnicu bez naših znakova (jedino zemlje bivše države imaju tipkovnicu koja odgovara i nama, pa čak i slovenija koja nema "ć").