iRobot
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iRobot

26.06.2012 | 10:49
Namjera mi je kupiti jedan iRobot za čišćenje kuće, pa me zanima Vaše mišljenje ukoliko netko posjeduje nešto takvo dobro bi mi došao savjet.

Razmišljam o modelu Rumba 770 ili 581. Neke alternative na tržištu nisam našao. Važno je da mogu lako naručiti rezervne dijelove i da ne kupim mačka u vreći.
Kuća ima 140 m2, imam instalacije za centralni usisivač ali on me izađe trenutno više od iRobota, a i kuća nije dovršena pa tamo gdje sam ga (centralni usisivač) mislio smjetiti još je otvoreni prostor.
26.06.2012 | 18:59
Imam ja irobota (neznam koja Rooomba) vec sigurno 4-5 godina (kupili ga u SLO). Neki dan sam ga napunio i upalio iako nije radio sigurno 3 godine. Na rad nemam neke zamjerke. Nista se nije strgalo. Usisava sa tepiha i bez njega. Kupili smo ga u doba kad smo imali psa (i tu je obavljao dobar posao skupljajuci dlake jer ima rotirajucu cetku). Prestali smo ga upotrebljavati kad se na podu skupilo puno djelova igracaka (od djeteta). Znali su mu smetati kablovi po podu (morali bi pripremiti teren za usisavanje). Generalno nemam prigovor na rad (zgodno je sto usisava kad te nema doma). Ako te zanima nesto konkretno pitaj.
Pozdrav
27.06.2012 | 01:05
Igračke su se preselile u sobu 80%, pa bi bio problem više cvijeće koje se nalazi pokraj zida i dotična soba.
No, danas ima i novih modela i naravno cijena varira 4.300 - 5.500 kn. Postoje razlike: neki imaju daljinac (da li je potreban?), senzor da je spremnik pun (neki to nemaju), neki su manje bučni, virtualni zid - to bi mi vjerojatno bilo poželjno budući da mi je kuća potpuno otvorena (nemam hodnika ali dosta sam se poigrao zidovima...)

Da li sa virtualnim zidom mogu namjestiti da neide kod cvjeća ili iza radnog stola gdje ima kablova /ili da stavim nekakvu dasku (imam viška letvi od mediapana 8 cm visine)/. Koliko tih virtualnih zidova je poželjno imati?

Vidio sam na njuškalu da se prodaju neki stariji modeli do 1000 kn jeftiniji, problem je plaćanje jer nisam spreman keširati odjednom već u nekoliko rata. Spomenuo si da si kupio u sloveniji - da li je tamo jeftniji?
27.06.2012 | 12:51
Probat cu odgovoriti. Kupili smo u SLO jer nije bilo u HR i mislim da je kostao cca 300-350EUR (nije bio najjeftiniji model). Mislim da nas ima daljinski ali ga nisam nikad koristio (nisam nasao za potrebno jer nas irobot ima na sebi gumbe clean, spot i jos neki. Kad treba usisati tocno neko mjesto stisnes SPOT i on usisa krug promjera 1m). Barijere (mislim da su IC) smo dobili s njim (mislim dvije) ali nismo nikad koristili. Kako mi nemamo vrata u stanu isto bih stavio nekakvu letvu da ne ide kud ne zelimo (ljeno mi bilo kupiti bateije za IC barijeru). Ne znam zasto ti je cvijece problem ako je u tegli (osim ako nije neki puzavac po podu). Indikator napunjenost ne znam da li ima ali ionako sam ga cistio redovito (spremnik mu je relativno mali). Pisem u brzini pa sam mozda nesto propustio, ali slobodno pitaj.
Pozdrav
27.06.2012 | 14:31
Cvijeće sam spomenuo jer mi je pokraj S zida posloženo više komada pa tamo bi mogao zaglaviti.

Onda nemam što previše dvoumiti, ako uhvatiš vremena možeš li baciti oko na ovu stranicu: www.irobot.com.hr/usisivac_irobot_564.html
ovaj model je najopremljeniji tj. ima rezervnih djelova. Koji od ovih modela bi preferirao? Tehničke karakteristike su im skoro svima identične, ali sadržaj paketa je različit. Dobro bi mi došao savjet po tom pitanju.
27.06.2012 | 15:44
Imam doma i ovu staru pet verziju i novi model 780. Kod novijih modela 770 i 780 je puno bolje rjesen problem sa plasticnim lezajevi koji su sada zasticeni i treba im puno vise vremena da se zaprljaju. Stari model se mora cistiti barem jedno tjedno, a ovaj novi ne cistim po tri tjedna. Inace u kuci zivimo supruga, ja, troje djece, dva psa i tri macke. Zivahno.... U svakom slucaju ako si mozes priustiti uzmi si model 770. Ovaj 780 ima touch displey (nije me bas odusevio) i daljinski. Daljinski ne koristim bas za nista. Svaku noc u 23.45 majstor krene i za sat vremena ocisti prostoriju od 48 m2. Ostatak stana se cisti po potrebi. Preporucio bih ti, ako mozes, da kupis stroj u Trstu ili bilo gdje u italiji jer je najsljuplji model 1500 kuna jeftiniji nego kod nas. Ako te jos nesto interesira pitaj...
Pozdrav
27.06.2012 | 15:49
Imamo mi Roombu 581 i stvarcica je fantasticna, lagano smo zaboravili na obicni usisavac
Ne znam kakve su ove nove serije 7 ali ako mozes uzmi to, vjerojatno su neke stvari unaprijedjene. Mi smo dobili u kompletu 3 lightouse-a i daljinac koji stvarno nema neku funkciju ali lighthousi su jako korisni, jedino ako hoces stavljat letve po stanu. Jedina negativna strana je sto ipak moras malo pripremiti stan prije nego ga pustas, pospremiti igracke s poda, slape i slicno ali nevjerojatan je gust stisnuti gumb na njemu, otici van sa zenom i klinkom i kad se vratis stan cist

edit: eto Zorsim me preduhitrio i potvrdio da su novi modeli bolji. Nas je star nesto manje od godinu dana i bas smo prije par dana mijenjali prednji kotacic jer je poceo ispadati, jednostavno se plastika izglodala i ispadao je van na preprekama. Dobili smo novi u garanciji, inace dodje nekih 80kn
27.06.2012 | 16:58
Imas i drugih misljenja pa se samo treba odluciti za model. Ovaj model za koji pitas cijena u SLO je 500EUR (eshop.irobot.si/iRobot-Roomba-564-Pet).
27.06.2012 | 19:32
Sreća da i ovaj usisavač spada u iUređaje pa možemo na Jabučnjaku i o njemu raspravljati .

No, kad dođe ipak mu zalijepi jednu jabuku (dobio si ih s iPhone-om) na nos!
28.06.2012 | 00:53
Odlučio - hvala dečki na savjetima
kupit ću si model 770
u Slo je 549 EUR, a u It je 475 EUR, a kod nas 630 EUR, dakle Italija, vidio sam da mogu uplatiti preko kartice ali nisam provjerio da li šalju preko granice, usput nazvat ću u Trstu u dućanima možda na gotovinu daju još koji popust:) i da li im je ista cijena kao na eshopu

Zorsim da li si kupio direktno u dućanu ili naručivao?

MacSlavko - pa da mi zbog jabuke dođe do pregrijavanja zbog sukoba interesa
28.06.2012 | 01:14
Aj plz samo napiši gdje si ga kupio u Trstu....
28.06.2012 | 01:24
baci oko
www.irobot.it/friuli.htm
još nisam kupio ali zorsim je spomenuo Trst znači da je tamo kupovao ili ima iskustava s time nadam se da će nas prosvjetlit:)
28.06.2012 | 15:58
Sorry na kasnjenju. Nije mi bas internet dostupan stalno tu gdje jesam. U Mediaworld-u u Torri d Europa u Trstu ga imas. Bio prije dva tjedna. Ako nisi siguran nazovi. Neko je gore spominjao popust i mislim da to kod njih nece ici.
29.06.2012 | 13:32
zorsim je si li ga prijavljivao na izlazu iz Slovenije poradi povrata ive?
29.06.2012 | 14:02
Ne. Sve preko 500 eur ti slovenska carina salje odmah hr carini, a ovi nasi carinici na Rupi i Pasjaku ti snimaju tko stane i ovjerava i onda pitaju da im pokazes sto si ovjeravao. Nije se za igrati s time. Ako ti se zainate mogu ti i auto oduzeti jer si nesto u njega sakrio. Kupis u Ita, platis proizvod manje, platis poreza manje.... To bi ti moralo biti dosta.... Barem je moja politika po tom pitanju takva.
29.06.2012 | 15:43
Za par godina ću se smijati tom pitanju kada ne bude granica
- s politikom se slažem
17.07.2012 | 16:14
iRobot već uredono 7 dana čisti po kući. Ja zadovoljan. Odem na more par sati i on počisti kućuB)

Kupio sam model Rumba 770. Platio nešto više jer sam ga kupio usput u Novoj Gorici po povratku s raftinga na Soči (bilo ga je lakše uvest i ko zna kad bi išao prema Trstu), tako da me na kraju izašao 550 EUR.

p.s.
Skužio da ga trebam isključiti iz struje, jer u suprotnom čim otvorim prozor i uđe malo prašine on počne čistiti u nezgodno vrijeme.
17.07.2012 | 18:04
Jos samo trebaju napraviti iRobotApp za iOS tako da se ciscenje moze pokrenuti putem interneta
17.07.2012 | 22:19
@pikolo
Hm, nije mi jasno ovo sa prasinom i ciscenjem u nezgodno vrijeme?! Moze pojasnjenje?
19.07.2012 | 09:02
Stavio sam ga da čisti sobu i par sati nakon čišćenja žena otvorila prozor, a desetak metara dalje ja sam iskrcavao sjeno. Prašina je došla i do te sobe. On je jednostavno počeo čisti samoinicijativno istu sobu slijedećih 20-30 min. Dogodilo se to u dva navrata. Budući da noću otvaram prozore da mi se kuća prozrači i malo ohladi ne bi bilo poželjno da mi počne čistiti i noću pa mu bazu isključim iz struje?

Piše da ga ne bi trebalo zaustavljati u pola rada već ga treba pustiti da odradi započeto, da ga ne bi zbunilo kada ga stavim čistiti drugu sobu nakon prekinutog posla u prvoj? Pa stoga na početku korištenja poštujem sva pravila a kasnije mogu neka reducirati ili izbaciti.

Nisam stigao pozabaviti se programiranjem. Onako na brzaka preletio pa me zanima da li ja mogu namjestiti režim rada recimo za mjesec dana unaprijed?
19.07.2012 | 14:45
Ne kuzim ni ja kakve veze ima otvaranje prozora sa startanjem roombe? Jel to ti novi modeli imaju neke senzore za prasinu? Nekako sumnjam da su toliko pametni a i nemoguce je da snimi prasinu ako je u drugoj sobi tako da bi ja prije rekao da je tebi ostao isprogramiran pa si krivo povezao
Ja sam ga isto u pocetku slucajno isprogrmairao usred tjedna u ponoc, ne moram ti reci da smo se u*rali kad se upalio prvi put
19.07.2012 | 17:30
A jel netko imao iskustva sa kineskom verzijom Hoba Robot-a koji radi istu stvar ali za 1/3 cijene?
19.07.2012 | 22:31
Totalno mi to nije jasno. Mislim da ti se desilo da je ostao bez kontakta na punjacu. Prvih par puta moras odozdola pocistiti one kontakte jer ako ne sjedi dobro na njima sam pocne raditi. To stari model nije radio. Programiranje ti ide na dan tj. tjedan. Meni je namjesteno svaki dan u 23.45.
Stigla danas Scooba 390. Ne mogu vjerovati koliko mi je stan prljav....
20.07.2012 | 00:41
MoschuS
Bio je u toj prostoriji ne u susjednoj. Negdje sam pročitao da on ima senzore za novopridošlu prljavštinu no, nisam siguran.
Do sada ga nisam programirao. Nisam stigao.

Zorsim
Vjerojatno imaš pravo, jer sam primijetio dva puta dok se punio (baterija je bila zelena) samoinicijativno se počeo namještati po bazi lijevo desno, ne kao kad kreće u akciju ode natrag i počne, nakon što se namjestio pomaknuo je bazu i baterija je bila narandžaste boje.

Scooba - to mi je slijedeća stavka. Di si ga nabavio i koliko te izašao?

Mrak tehnika jedan mete a drugi pere!
U kuhinji imam kamen obrađen antkato da li bi taj perač uspio počistiti one sitne fugice u kamenu?
20.07.2012 | 09:45
zorsim gdje si nabavio Scoobu? Stigle su kod nas? Mi smo nedavno pitali zastupnike pa su poprilicno ljuti jer imaju nekih zakonskih problema sa uvozom, hebu ih sa nekakvim atestima i sto cuda :/
20.07.2012 | 23:22
Scooba je stigla iz trgovine SME u Pordenone-u. Nemaju na lageru, ali narucis i za dva dana je stigla. Cijena 519 eura. Uspjeva cistiti sitne fugice u kamenu i keramici, ali ne iz prve. Nakon nekoliko ciscenja uspije sve izvaditi van. Najbitnija stvar je da koristis ono njihovo sredstvo za ciscenje. Imao sam 385 model par dana na probi i ovaj je definitivno napredniji. Baterija je veca, neke gumice su dodane pa bolje usisava. U svakom slucaju Romba posise, a Scooba opere. Dobitna kombinacija.
20.07.2012 | 23:32
Zorsim
Da li će mi ta njihova tekućina s vremenom izgrist kamen kao što to čine deterdženti?
21.07.2012 | 10:33
Google kaze da nece. Ja ti to mogu reci nakon nekog vremena jer i ja imam nesto kamena na putu Scoobe. Po onome sto sam citao mislim da ne bi trebala. I koliko sam shvatio ne smije se stavljati previse sredstva za ciscenje niti u nju niti u bilo sto drugo jer ako ima previse sredstva za ciscenje onda se i pod brze prlja.
21.07.2012 | 12:36
ima li tko od vas mačku? mene zanima kako one reagiraju na robota.
21.07.2012 | 12:51
Eto pa vidi

ja je nemam u kući samo vani pa ti nemogu reć, ali ako je živahna kao ova onda on neće uspjeti obaviti posao kako treba.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 43 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, hal9000, Jedro, m@xym, Riba, Anonimci (790)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO