CityEx
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

CityEx

30.07.2012 | 15:58
Ima li netko ovdje iskustva s CityExom? Da li netko ima s njima onaj, kako ga zovu, "Business" ugovor? Kakva su vaša iskustva?

Mene su danas žešće izbacili iz takta lakonskim birokratskim stavom da ne dostavljaju u Podstranu jer im je to (citiram) "van zone". Te ako želim nešto tamo poslati, onda moramo potpisati neki skuplji ugovor i što ja znam.

Elem, za one koji ne znaju, Podstrana je odmah Magistralom južno od Splita. Niti 10 minuta vožnje. Otprilike kao da su mi rekli da ne dostavljaju u Stupnik ili Bistru. Ili Viškovo. Ili Čepin ili Bilje.

S druge strane, ako želim nešto dostaviti u Lički Osik, Donju Gračenicu, Pisarovinu ili Dunjkovec, to nema frke.

I to je njima tako cool. Da, oni se slažu sa mnom da to nema logike, ali takva im je politika i j**i se ti...

Naravno, prodavač je obećavao brda i doline prije potpisivanja ugovora. Klasični "promise department" pristup.
30.07.2012 | 16:40
Zasto moraju biti oni za dostavu?
30.07.2012 | 16:47
Smayoo, moja otočka iskustva su sa svakim od njih osim sa HPom negativna, više manje. Jedino HP ili HP Expres voze svakodnevno i svugdje. Ostali , kako si bio naveo.Zato ako hoćeš imati, koliko toliku sigurnost , toplo preporučam HP. Mislim da smo već imali temu o tome pa možeš provjeriti. Jedini interes mi je da sam zadovoljan uslugom.
30.07.2012 | 17:03
@smayoo
Prvi put čujem za to.
Ja bih ipak uradio kako kaze zelko.
Možda ako imaš vremena odeš do ureda da ti pojasne što je to van djelokruga, ipak je Podstrana nekih 5-6 km od Splita.
Pitanje i tko se javio, dal obični službenik, jer njima je sve "van ruke".
Jesi li u Podtrani i dokada?
30.07.2012 | 17:20
Nisam. Tamo imamo poslovnog partnera kojem sam trebao nešto poslati. Poslat ćemo HP expressom, naravno, jer ne mora biti CityEx. Samo mi je tako praktičnije jer s njima imamo taj "business" (hm ) ugovor pa ih ja samo naručim, a faktura stiže mjesečno, a u HP moram plaćati gotovinom pa tražiti R1 pa potraživati novac u firmi.

CityEx je pošiljku pokupio pa je vratio drugi dan, jer je "van zone". To je njihova službena politika, imaju popis mjesta koje pokrivaju, a razgovarao sam s regionalnim direktorom za ovu našu regiju. I on kaže, mrtav hladan, kako je moja argumentacija logična, ali njihova je politika takva i nije mu jasno zašto ja to ne prihvaćam.

Kakva zamjena teza... Na kraju još ja ispadam lud.

Pa zato tražim šire mišljenje - jesam li zaista lud što me ljuti da oni odbijaju dostaviti paketić od 150 gr u mjesto koje je de facto dio Splita (drugog najvećeg grada u zemlji), samo zato što ima poštanski broj koji nije na njihovom popisu, a da sam ga poslao u neko selo 15 km od Kutine ili Gospića, to nema problema.

Da ne kažem da dostavljaju u sva naselja oko Osijeka (Bilje, Čepin, Nemetin, Sarvaš...) i Rijeke. I Zagreba, naravno.
30.07.2012 | 18:22
Eto vidiš. Ti imaš potpuno pravo biti nezadovoljan. Ono što mene srdi je jedan očiti i školski primjer da ta osoba jednostavno nije za tu poziciju reg. dir.
Ono što je taj dotični iz CityEx-a trebao reći je: "Nema problema gospodine. Inaće to mjesto je zasada izvan naše zone dostave, iako radimo na tome da poboljšamo kvalitetu i stoga ćemo svakako razmotriti uvrštavanje i toga mjesta kao dostupno za dostavu. S obzirom da imate s nama ugovor, a svaki kupac nam je bitan, mi ćemo Vam izići u susreti i dostaviti Vam paket u traženo mjesto, a naplatiti ćemo Vam samo dostavu do Splita"

Mislim, ako je regionalni direktor, onda sigurno ima ovlasti donijeti takvu odluku.

Eto - TAKO se čuvaju kupci koji su u današnje vrijeme vredniji od zlata. Još ako si i redovni platiša... Mislim da ne treba čovjek ni imati titulu regionalnog direktora da bi shvatio to...
30.07.2012 | 18:28
Vjerojatno je stvar u tome da njima *nije* svaki kupac bitan. Njih zanimaju velike ribe, kao T-com i Zagrebačka banka. A mi mali - tko nam je kriv što smo budale pa smo nasjeli na obećanja.
30.07.2012 | 18:52
Pokušao sam bio preko zaštite potrošaća i kopao po raznim ustanovama, zvao razne firme, niš koristi. Uglavnom je situacija kod svih , kako je smayoo naveo. Fućka se njima za sitne potrošaće. HP me još nije zaj…o. Owerseas mi je nosio po tjedan dva poštu/paket a na kraju je kurir istovarivao na deponij. CityEx je bio korektniji, ali čeka da se skupi pošiljaka, da mu se isplati i onda dolazi, barem tjedan dana van sezone.
Uglavnom , što dalje to gore .
31.07.2012 | 00:17
@smayoo
To što ti je taj reka iz citya je totalna debilana.
Pa Podstrana spada pod poštanski ured Split jer ima onaj 021...
ako su se po tome ravnali onda su debili.
Ma HP express je meni ipak iznad njih oni bar gdje god imaju ured to i pokrivaju.
šest (6) km udaljenosti od Splita je stvarno da im ugasiš firmu i daš nekom drugom da ima licencu.

Sva srića da imaš alternativu, zamisli da si sla s FEDEX ili DHL iz tvog mista do Podstrane, preko Frankfurta
31.07.2012 | 00:34
Split je 21000. Podstrana je 21312. Nije na njihovom popisu. I to je to. Nisu zainteresirani išta objašnjavati. Ponašaju se kao da su neko ministarstvo.
31.07.2012 | 00:39
mene su prosli tjedan izbacili iz tracnica. iz banke mi posalju neku karticu cityExom (ne znam zasto, mogli su mi poslati mail da pokupim tu karticu u banci, ali ajde). i kako nisam bio doma, ostave papiric da ce doci sutra u intervalu od 11 do 17h. odem u poslovnicu i pitam ih dali je moguce da ja to nekako podignem direktno ili da mi se barem javi neki uzi vremenski interval da znam biti doma jer ono, ljudi u intervalu od 11 do 17h najcesce RADE i nisu doma.
dobio sam odgovor da na zalost ne mogu nista napraviti. tek ako me ne nadju par puta doma, paket ce biti dostavljen u poslovnicu i moci cu po njega!

sad, sreca ta kartica mi nije nesto pebitno u zivotu, ali sistem rada im svakako nije za pohvalu. barem sto se mog iskustva tice.
31.07.2012 | 01:39
Kaže mi frend iz USA da kod njih nema 'ostavljanja papirića'. Donesu pošiljku i ostave je ispred vrata!
Bilo mi je čudno (kao i njemu u početku), ali kaže da nema nikakvih problema (valjda jer je u normalnom kvartu)
31.07.2012 | 10:42
To bi bila super fora da ti donesu kreditnu karticu i ostave ispred vrata.
31.07.2012 | 11:01
Valjda je kradja identiteta u USA toliko rasprostranjena.
31.07.2012 | 11:11
Meni su u Hrvatskoj ostavili kreditnu karticu piturima koje su zatekli doma.
31.07.2012 | 11:32
Dostavljač je stručno psihološki procijenio da su pituri pošteni i da neće biti problema.

Dobro, ako se radi o kartici od Zagrebačke banke, onda nije ni bitno, mogu ti je i zataknuti na vrata jer ionako ne vrijedi ništa dok je ne aktiviraš preko internetskog bankarstva ili telefonskog automata.
31.07.2012 | 12:19
To je istina, ali recimo bolje od toga je kada sam zaboravio PIN od karticu izadne od banke u USA, otišao u poslovnicu, tip je doslovno pitao "Tvoje ime je to i to, je li tako?" i "Tvoja adresa je ta i ta?", i nakon što sam na oba pitanja odgovorio potvrdno tražio me da si upišem novi pin i nakon toga me uputio gdje je najbliži bankomat da odmah testiram radi li. Tek sam idući dan shvatio da je mogao tako ušetati bilo tko sa mojom karticom. Da ne spominjem da preko za online banking koriste običan username/password combo.
31.07.2012 | 12:50
Eh... O tome bih ti mogao pisati nekoliko godina...
31.07.2012 | 13:19
Kakva aktivacija kartice od Zabe? Nioad to nisam radio. Imamih tri (maestro, visaelectron i mc). Nikad aktivaciju ili nesto slicno nisam radio.
31.07.2012 | 13:32
Ima sad već barem pola godine. Svoju Visu sam morao aktivirati u aprilu tak da znam da Zaba ima već više mjeseci. Za ostale neznam.
31.07.2012 | 14:22
Kad ti istekne neka od tih koje imaš, pošalju ti novu poštom (prije si morao ići po nju u poslovnicu) i u pismu ti piše da je moraš aktivirati E-zabom ili telefonom prije nego je počneš koristiti. Zapravo nisam siguran za telefon, mislim da su ga spominjali. Ja sam to odradio e-zabom.
31.07.2012 | 14:32
Je , e-zaba, telefon ili osobno dolaskom u banku. Čitam sa dopisa za Visu.
31.07.2012 | 20:54
@ smayoo , btw ugovor sa CE možete raskinuti i napraviti sa HPom. Imate i razlog.
Kad bi tako radili i ostali, vjerovatno bi se potrudili da udovolje korisnicima. Ili se varam ?
31.07.2012 | 21:13
Kolegica je inače vrlo savjesna i dobro radi svoj posao. Pretpostavljam da odluku o odabiru CE umjesto HP nije isisala iz prsta. Upoznata je s problemom, a problem će se ponavljati, jer svako toliko nešto treba slati u Podstranu, pa će odlučiti / izračunati što je bolje za firmu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 3 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Gjuroo, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (860)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO