Gmail racun zbunaren!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gmail racun zbunaren!

12.08.2012 | 18:40
Mislim kako mi je netko provalio u gmail racun. Da li je to uobicajeno ili imam peh? Naime, racun je davno otvoren i nisam ga cesto koristio jer je sam ga glupo nazvao. Ne znam koliko dugo je zbunaren ni kolika je steta. Danas sam htio nesto provjeriti, a kad tamo ne ide. Nemrem se logirati. Drugi racun se otvara bez problema. Nije u konekciji. Hvala na vasim odgovorima.
12.08.2012 | 18:54
gmail ne koristim pa ne znam, ali yahoo ukida račune koji se dugo ne koriste. Da nije to? Probaj otvoriti novi accoun s istim imenom pa vidi da li ti dozvoljava.

Jesi li probao forgot my password? Da ti pošalje pwd reset link na drugu adresu koju si bio zadao kod otvaranja.

E.
12.08.2012 | 19:14
Drugu adresu nisam zadao kod otvaranja. Ne mogu registrirati adresu. Hm, nije da sam zalostan, ali se postavlja pitanje da li se adrese koriste za nesto drugo.
12.08.2012 | 19:16
I meni je prije par mjeseci provaljeno u gmail račun, no uredno sam se mogao ulogirati. Samo sam pod 'details' vidio da je ulaz u račun bio s IP adrese 'iz Brazila'. Promijenio sam passvord i idemo dalje.

Ako se ne možeš ulogirati, zatraži promijenu lozinke, pa vidi da li je netko ulazio s neke 'egzotične' adrese.
12.08.2012 | 22:03
Kako će zatražiti promjenu lozinke kad nije dao drugu adresu na koju će mu poslati pwd reset link?

"Ukradeni" account se najvjerojatnije koristi za raspačavanje SPAM-a, ili se na njega vežu sekundarni accounti za razne ilegalne sadržaje (pedofilija, warez i sl.).
12.08.2012 | 23:05
smayoo kaže:
Kako će zatražiti promjenu lozinke kad nije dao drugu adresu na koju će mu poslati pwd reset link?

Ma u isti čas smo pisali i slali poruke, pa nisam još imao tu informaciju.
13.08.2012 | 00:02
zabac, popstoji li uopće još taj račun, tj. bounca li ti se poruka ako je pokušaš poslati na njega? Naime mojoj dragoj je pred nekoliko godina gmail account jednostavno obrisan bez ikakve najave i ikakvog razloga, pokušaji kontaktiranja nekoga tko je nadležan da ti pomogne u googleu su biti potpuni fijesko, i tada je i ona naučila zašto je neke stvari u životu bolje platiti.
Nemojte se oslanjati na gmail ako vam je email bitan.
13.08.2012 | 12:21
Bio je pomocni e-mail. Nista vazno jer sam cve vazno prebacio na drugi. Inace se e-mail ne moze isporuciti kao da je kriva adresa. Nemam namjeru otvoriti ponovno istu. Mozsa je netko spamao s nje, a mozda je jwdnostavno obrisana. Ovo mi je potvrda kako se ipak moze e-mail na Googlu izgubiti bez nekog razloga. Hvala Riba, a i osralima hvaka.
13.08.2012 | 12:23
Ako bounca, onda su ti obrisali account radi neaktivnosti ili tako nešto.
13.08.2012 | 12:36
Riba kaže:
Nemojte se oslanjati na gmail ako vam je email bitan.

a koji bi bili sigurni provajderi?
13.08.2012 | 12:39
Pa T-Com valjda!
13.08.2012 | 13:25
T-com je kuruza živa. Ne možeš kao fizička osoba dobiti IMAP ni da se na glavu postaviš. O ikakvoj suvisloj količini diskovne kvote za mailbox da i ne govorim. Ako ti je T-com mail dovoljan, onda skoro da ti nikakav ni ne treba.
13.08.2012 | 13:33
Pa stavio sam na kraju. Nisam mislio naravno ozbiljno. Sad i Apple daje mail u oblaku badava, sto je nasledje od .mac i kasnije .me usluge. E da ima i IMAP.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.08.2012 | 13:36
Slažem se sa smayoom, t-Com mail je najnesigurniji i jedini koji se može korisiti bez ikakve zaštitne enkripcije, a IMAP da se i ne spominje, a i webmail je najgori koji sam ikad koristio, toliko načrčkan bedastoćama da je grozno spor, sto puta sporiji od gmaila ili yahoo maila i skoro neupotrebljiv.

S obzirom da Googleu baš i ne vjerujem, koristim Yahoo za važniji mail, a od prošle godine traže 20$ godišnje ako se želi koristiti sa nekim od mail programa preko SMTP servera, što nije puno i radi odlično.
13.08.2012 | 13:52
Možda nisam bio jasan - niti jedan besplatni mail provider ne valja jer ako nešto pođe po zlu oni ti nisu dužni pomoći niti imaju ikakvu odgovornost. Ovo vrijedi i za mac.com i za bilo koji drugi besplatni mail. Ako platiš za tu uslugu onda je točno definirano što za novac dobijaš. Osobno godinama koristim fastmail.fm i apsolutno sam zadovoljan uslugom kao i brzom i profesionalnom pomoći njihovog helpdeska koja mi je nekoliko puta zatrebala.
13.08.2012 | 14:45
Šta je točno IMAP i kakvu sigurnost nudi? ja sam na provajderu amis i mislim da imam taj IMAP.
13.08.2012 | 14:57
IMAP se od POP3 ne razlikuje po sigurnosti, nego po pogodnostima korištenja. IMAP je zamišljen drugačije od POP3. POP3 je zamišljen tako da ti mailovi na serveru stoje privremeno, dok ih ne skineš na svoj komp lokalno. Pristup POP3 mailboxu koji ima više od parsto mailova postaje spor, kilav i nepouzdan. IMAP je zamišljen tako da ti mailovi stoje na serveru trajno, odnosno sve dok si siguran da ti više neće trebati (godinama), i to ne samo dolazni, nego i odlazni. Tako da cijelu svoju mail korespondenciju imaš uredno sortiranu na serveru, dostupnu uvijek i odasvud.

Sigurnost je i kod IMAP, i kod POP3 - postojeća opcija - uvijek možeš korisiti SSL inačicu protokola za sigurnu komunikaciju. Isto tako, u smislu da se serveru autentificiraš statičkim passwordom, sigurnost je i kod IMAP, i kod POP3, jednako "loša" (u smislu da je statički password uvijek relativno lako "provaliti" osim ako nije iznimno kompliciran i često mijenjan, što radi manje od 1% korisnika).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 8 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Gjuroo, m@xym, Riba, Anonimci (860)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO