Dualphone 4088
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dualphone 4088

14.08.2012 | 17:05
dualphone.net/

Kućni telefon za normalnu telefonsku liniju i Skype. Prodaje se u HR za razumnu cijenu (oko 780 Kn).

1. Da li ga je netko probao? Ima li ga netko?
2. Kako radi? Jeste li zadovoljni?
3. Kakve su tipke? Kvalitetne ili šugave? Da li se da normalno po njima istipkati broj ili naći ime iz imenika?
4. Da li se dâ nekako (bez višesatnog tipketanja) ukrcati imenik brojeva za normalnu fiksnu liniju unutra? Za Skype mi je jasno da povuče kontakte iz Skypea.
5. Da li dobro kužim da je baza koja se spaja na ethernet i landline jedna điđa, a baza za punjenje slušalice - druga?
6. Kakav je domet?
7. Koliko je stvarno trajanje baterije?
14.08.2012 | 17:11
Imao sam ja iskustva sa starijim modelom i sa sličnim telefonima. Gledaj na njega kao na klasični DECT telefon koji podržava Skype, dakle relativno loša ergonomija ali kao telefon funkcionira onako kako bi i očekivao. Jedno je baza, drugo je cradle za punjenje, domet i trajanje baterije je kao i na sličnim DECT telefonima.
14.08.2012 | 17:35
Od kućnog DECT telefona ne očekujem puno, ali ono što mi je bitno, mora valjati. A to je:

a. da ja čujem dobro
b. da mene čuju dobro (čak i ako držim telefon ramenom uz uho)
c. da tipke nisu gumeno sranje koje moraš upirati ko konj da uhvate
d. da nije premalen pa da se ne da pridržavati ramenom uz uho
e. da ima paging funkciju (kad ga djeca zagube negdje ispod hrpe igračaka da imam tipku koju pritisnem da se oglasi, da ga mogu naći)

Zadovoljava li to?
14.08.2012 | 18:40
A baby phone funkcija?
14.08.2012 | 19:25
Imamo troje djece u kući od 180 m2 i nikad nam to nije trebalo. Svako naše dijete se deralo dovoljno glasno da smo ga čuli bez baby phone.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
14.08.2012 | 21:00
Ja imam stariju verziju koja se spaja na PC preko USB. Funkciju za fiksnu liniju nisam nikada koristio zbog loše izvedenog imenika, dok je za skype bio ok dok nismo svi htjeli sudjelovati u razgovoru. Tada sam pod windowsima ponekad imao problema prebaciti zvuk na zvučnike. Sa dolaskom video razgovora nisam bio u mogućnosti uključiti viseo na slušalici već sam to morao napraviti na računalu.

Dobavljač od kojeg sam ga kupio uskoro je prestao prodavati DualPhone jer je imao jako puno reklamacija, a na dosta njih je nakon najviše godinu dana prestao raditi LCD ekran. Moj je valjda jedan od rijetkih koji još i danas radi.

Nakon toga nabavio sam jedan kojem nije trebao PC, a sapajo se na internet preko WiFi, no baterija mu je trajala kratko, a često je gubio vezu sa internetom. Kako nije imao cradle već samo klasični punjač poput mobitela nije nam se svidio i na kraju je završio kao igračka.

Naravno, prelaskom na Maca onaj prvi nam je sada neupotrebljiv, a vjerojatno više neće raditi niti na Win 8 jer već dugo nema nadogradnje za drivere. S obzirom da skype sada imamo na iPhoneu i iPadu ni ne razmišljam o nabavci bilo čega sličnog. Često sa rodbinom i prijateljima volimo razgovarati svi pa i vidjeti se pa nam je skype na Macu, iPhoneu ili iPadu najbolje rješenje.

Ovaj novi model moguće je da je puno bolji od mog starog modela pa možda se javi netko tko ga koristi sa svojim dojmovima. kod nas je cijena takvih telefona preko 1000kn, ali sve je manje dobavljača koji ih drže. Barem kako sam nabrzinu izguglao.
29.08.2012 | 09:33
Gdje se ovaj telefon prodaje za 780 kn u Hr?
29.08.2012 | 09:56
Ali prijatelj iz Švedske kaže da nije imao baš neke sreće s njim. Dvaput mijenjan u garantnom roku. Jednom crklo zvono, drugi put tipke. Mogu misliti kako bi to kod nas funkcioniralo, s rokom od 45 dana za popravak, itd.
29.08.2012 | 16:07
smayoo kaže:
dualphone.net/

Kućni telefon za normalnu telefonsku liniju i Skype. Prodaje se u HR za razumnu cijenu (oko 780 Kn).

1. Da li ga je netko probao? Ima li ga netko?
2. Kako radi? Jeste li zadovoljni?
3. Kakve su tipke? Kvalitetne ili šugave? Da li se da normalno po njima istipkati broj ili naći ime iz imenika?
4. Da li se dâ nekako (bez višesatnog tipketanja) ukrcati imenik brojeva za normalnu fiksnu liniju unutra? Za Skype mi je jasno da povuče kontakte iz Skypea.
5. Da li dobro kužim da je baza koja se spaja na ethernet i landline jedna điđa, a baza za punjenje slušalice - druga?
6. Kakav je domet?
7. Koliko je stvarno trajanje baterije?

1. ja sam svojima riješio fiksnu telefoniju sa Skype pretplatom sa modelom 3088, platio ga 50€ prije nekih godinu dana (bila akcija s 50% popusta)
2. do sada nisam primio nikakve pritužbe (iako se samo koristi za VOIP, nisam spajao fiksnu u njega jer se za to koristi postojeći Panasonic)
3. gumirane, nisu kvalitetne kao na Panasonicu, ali se da raditi s njima, pogotovo ako su kontakti u imeniku
4. ne znam, ručno sam sve unio, a Skype se kontakti sami povuku
5. točno
6. etažu od 130m2 pokriva
7. ne znam točno, ali nije malo jer po cijeli dan uz razgovore bude van baze za punjenje

Ako hoćeš možemo se dogovoriti da navratiš i sve isprobaš uživo što te zanima.
29.08.2012 | 16:22
Hvala. Ne znam ni sam. Ako se ozbiljnije namjerim na kupnju, javit ću ti se.
29.08.2012 | 16:37
Ja sam nakon pustih slušalica, što žičanih što bežičnih, na kraju shvatio da mi je najkomotnije koristiti Skype na laptopu i to bez ičega (ugrađeni mikrofon i zvučnici) jer na taj način su mi ruke slobodne.
29.08.2012 | 17:17
Ne radi se o meni, nego o mojim ukućanima. Dok sam ja bio jedini u kući koji koristi Skype, i meni je to bilo najkomotnije. Žena želi bežični telefon da može razgovarati dok se mota po kući, isto kao s landline telefonom. Djeci je isto slušalica draža.
29.08.2012 | 17:32
Ja sam zato doma namjerno spojio stari iskrin telefon sa kratkom žicom kako bi spriječio bespotrebno duge razgovore. Radi odlično!
29.08.2012 | 17:35
Ja time ne bi spriječio bespotrebne duge razgovore, nego bi ih prebacio s fiksnog (i skype) telefona na mobitel. Pa ti vidi.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.08.2012 | 18:09
Ja sam štenje uz razgovore preko skypea rješio iPadom i iPhoneom, no naravno to baš i nije jeftino rješenje kad bi se radilo samo o skypeu, ali koriste se naravno i za brdo drugih stvari.
29.08.2012 | 19:01
To bi, naprotiv, moglo biti iznimno skupo rješenje kad si zamisliš troje djece kako se otimaju oko uređaja tko će prije razgovarati s nekom dragom osobom izdaleka.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.08.2012 | 23:18
smayoo kaže:
To bi, naprotiv, moglo biti iznimno skupo rješenje kad si zamisliš troje djece kako se otimaju oko uređaja tko će prije razgovarati s nekom dragom osobom izdaleka.

Je znam, ni sa dvoje djece nije puno jeftinije...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 32 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, hal9000, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (893)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO