Samsung Galaxy S3 32GB :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Samsung Galaxy S3 32GB :)

20.08.2012 | 23:25
Dpasaric.,tikazes da je iclod besplatan, e sad ako ja na telefonu imam vise od 5gb aplikacija i muzike, znaci da cu morati platiti jer je samo do 5gb besplatno. Ili grijesim?
20.08.2012 | 23:31
Uopće neću ulaziti u diskusiju što je "nepotrebno" na općoj razini. Potrebno je svakom svoje. Meni nije potrebno sinkanje muzike, filmova, fotki i ne znam čega, nego onog što sam napisao. Ne želim da se moji povjerljivi poslovni podaci šetaju po netu tamo-vamo i sinkaju preko nekog (bilo kojeg servera). Želim da se sinkaju lokalno, pod mojom kontrolom, kad ja to hoću, a ne kad oni to hoće. Vi smatrate da vaš adresar, rokovnik, dokumente, fotke... nisu nikom zanimljive i da ih nitko nikad neće zloporabiti. Ja se s tim ne slažem.

I šta me davite s tim uvjeravanjem? Već sam sve to čuo i primio na znanje ne znam koliko puta. Mene zanima koje su druge opcije. Vas ne zanima. Mene zanima. Vama je iPhone super. Meni nije. Mene zanima vidjeti koje su druge opcije i da li je iPhone zaista najmanje loš smartphone ili ipak ima nešto bolje. Vi ste pravovjerni, a ja sam heretik. OK?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.08.2012 | 00:21
@scarface, ja sigurno imam barem 20Gb do sada kupljenih aplikacija, ali još uvijek mi je na raspolaganju 5Gb iCloud prostora. Muziku ne mogu kupovati sa iTunes storea, ali vjerujem da isto tako ne oduzima taj prostor jer Apple samo pamti što si kupio i nema potrebe za svakog korisnika raditi njegovu vlastitu kopiju kupljene glazbe, videa ili što god se može tamo kupiti. Dakle, kupljeni sadržaj u samoj apple trgovini ti definitivno ne oduzima prostor od tih 5Gb besplatnog prostora.

Ono što jede taj prostor jest backup sa iĐiđa i zato ja radim backup na lokalno računalo. Ostali su kontakti, kalendari, bilješke, podsjetnici, web linkovi, dokumenti, a toga stane jako puno na 5Gb. Slike sa photo streamom mogu doduše također popapati taj prostor, ali kako se polako brišu nakon nekog vremena sve ovisi koliko baš tih fotografija tim putem šalješ.

@smayoo, oprosti, uvijek zaboravim da si ti paranoičan na sve što ima veze sa iOblacima, my bad.
21.08.2012 | 00:42
Aplikacije, glazba, pa čak i fotke(!) se ne računaju u prostor! Privatan prostor je nešto gdje misliš pohranjivati neke svoje osobne datoteke tipa tekstovi, prezentacije i slično. Mislim da je za to besplatnih 5GB sasvim okej.
21.08.2012 | 00:49
Paranoja je psihička bolest, tzv. "manija gonjenja". Moj stav nema veze s paranojom. Ja ne mislim da netko baš mene progoni, nego vjerujem da je cijeli taj koncept oblaka korak u krivom smjeru za zaštitu privatnosti i ljudske slobode općenito, za sve nas.

Internet je najrevolucionarnija civilizacijska tekovina koja osigurava ljudsku slobodu više nego išta drugo ikad izmišljeno, zato što je tako temeljito decentraliziran da ga nitko ne može kontrolirati i raznim "ljudima u crnom" širom svijeta je danas puno puno puno teže javnosti ograničiti dostupnost informacijama i podacima. Trend "klaudizacije" koji decentraliziranu pohranu opet gura u smjeru centralizirane (bez obzira da li je netko to baš zato pokrenuo ili ne) opet omogućava manipulaciju od strane svih onih koji su zlonamjerni.

Zamislivo je (i sasvim realno izvedivo!) na tisuće scenarija kako se to može zlonamjerno iskoristiti. Samo vrlo kratkovidna osoba to može tako lakonski odbaciti kao "paranoju".
21.08.2012 | 09:45
Ja se tu potpuno slažem sa Smayoom, to je zaista moguće, ali mene to ne brine u toj mjeri jer tip podataka koje ja ostavljam u oblaku ne smatram toliko delikatnim da bih o tome brinuo, tj. rizik da se dogodi zlo je još uvijek daleko manji od svih benefita koje za mene taj koncept pruža. Naravno da sam svjestan opasnosti i mislim da je to dovoljno, problem su oni laici koji o tome uopće ne razmišljaju, pa se onda i tako ponašaju.
21.08.2012 | 10:59
Imao stari MDA i ne da je očajan, nego i više od toga, totalno neupotrebljiv (sad navigacija radi nanjemu, i to kilavo). Novi WIN telefon nisam koristio, već samo malo prčkao po njemu, tako da nemam iskustva, već onako po nekoj inerciji.
Po Androidu sam isto prčkao i treba naviku steći.
21.08.2012 | 11:25
Stari Windows Mobile telefoni su zaista očajni i neupotrebljivi. Za nove ne znam pa tražim nekog tko ih je koristio, da čujem iskustva iz prve ruke.
21.08.2012 | 11:37
pošto se krenulo poprilično u OT da se malo vratimo na temu ovog eventualnog "reviewa". Ja bi samo zamolio ako je ikako moguće da slike uređaja, usporedbe i slično budu što je kvalitenije moguće. Ova prva koju je Tony postao, je malo, loša, ako se mene pita.
21.08.2012 | 12:02
Ja mislim da su ovakvi zahtjevi ipak malo neumjesni. Čovjek to radi dobrovoljno i besplatno, u svoje slobodno vrijeme i raspoloživim sredstvima. Ako tebi to nije dovoljno dobro, imaš profesionalnih reviewa drugdje, pa čitaj.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.08.2012 | 12:19
Da pojasnim, kad sam smayoo napisao da je "paranoičan" nisam ni pomislio reći da je psihički bolestan, dapače, trebao sam tu riječ staviti pod navodnike već prvi put da izgubi na težini. Zato smayoo ispričavam se ako si to tako shvatio. Zapravo se i ja s tobom slažem da svaka korisna stvar može biti i negativno upotrebljena, pa tako i ti oblaci.

Dpasaric je upravo napisao ono što i ja mislim u vezi toga, pa potpisujem.

Vezano za nadolazeće windows phone 8, na internetu sam vidio demonstraciju onog što će otprilike biti i iskreno Metro sa svojim aktivnim tiles (pločicama) je nešto što mi se jako sviđa i smatram boljim od iOSovih ikonica, koje su za sada uglavnom statične. Jedva čekam da se krajem godine pojave na tržištu jer jedino tada ćemo znati kako će sve to zajedno zaista funkcionirati. To je nešto što za sada izgleda bolje i od Androida koji kopira iOS i od iOSa, a evo i linka na demo:

m.youtube.com/?reload=3&rdm=m2075q7l...mdRfJuq96s&gl=US
21.08.2012 | 12:21
No, nad već slika, neka kvalitetnije poslika. Mislim kako to nema veze ni s novcima ni s vremenom. Na njemu je neka odlući.
21.08.2012 | 12:31
smayoo kaže:
Stari Windows Mobile telefoni su zaista očajni i neupotrebljivi. Za nove ne znam pa tražim nekog tko ih je koristio, da čujem iskustva iz prve ruke.

smayoo, ja sam citaio rewiew nokie lumia 900 i kazu da je telefon odlican. na ga nisma probao, samo sam ga drzao u ruci i tanak je kao i iphone. i izgleda da je cvrst. ja bih ga sutra uzeo da nemam aplikacija vrijednih oko 300 eura. a ne daju mi se pare ponovo.
21.08.2012 | 12:36
zabac kaže:
No, nad već slika, neka kvalitetnije poslika. Mislim kako to nema veze ni s novcima ni s vremenom. Na njemu je neka odlući.

Možda ne zna kako, možda ga košta previše vremena i truda, možda nema dovoljno dobru opremu. Ali, na primjer, mogao bi mu ti pomoći pa napraviti dobre fotke, zar ne?
21.08.2012 | 12:39
Sank kaže:
Da pojasnim, kad sam smayoo napisao da je "paranoičan" nisam ni pomislio reći da je psihički bolestan, dapače, trebao sam tu riječ staviti pod navodnike već prvi put da izgubi na težini. Zato smayoo ispričavam se ako si to tako shvatio.

Isprika nije potrebna jer se nisam uvrijedio. Uvrijediti se kad ti netko kaže da si (možda, ili po njegovom mišljenju) psihički bolestan, isto je kao da se uvrijediš da ti netko kaže da si prehlađen, ili da imaš, ne znam... visok tlak.

Poanta je u tome da sam htio naglasiti da paranoik vjeruje da netko baš njega osobno progoni, a ja ovdje pričam o tome da se danas grade temelji jedne potencijalno mračne distopijske budućnosti. A mi svi veselo srljamo u to, kao ovce.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.08.2012 | 12:42
beee, beee, beee
21.08.2012 | 12:59
smayoo kaže:
Ja mislim da su ovakvi zahtjevi ipak malo neumjesni. Čovjek to radi dobrovoljno i besplatno, u svoje slobodno vrijeme i raspoloživim sredstvima. Ako tebi to nije dovoljno dobro, imaš profesionalnih reviewa drugdje, pa čitaj.

kao prvo ajde malo ohladi, a kao drugo čitaj što sam napisao ("...ako je ikako moguće..."). Nisam rekao da ne cijenim trud ili zalaganje, samo sam pitao ako je moguće da slike bude što kvalitenije, jer kako je i tony spomenuo ne bi htio to spetljati nabrzinu pa sam samo mislio da bi u cijelom tom review bilo super vidjeti i neke kvalitetne slike gdje se pokazuju sve prednosti i mane navedenog uređaja.

s obzirom da si ti malo keyboard happy i da voliš ljudima odgovarati na postove po cijelom ovom forumu nisam ni očekivao da će ovaj moj request/prijedlog proći bez mighty smayoo komentara.
21.08.2012 | 13:22
Ajde mir, svi.
Na smayoo-ine komentare sam se par puta nasmijao kao nikada u zivotu.
21.08.2012 | 13:58
Možemo organizirati fotosešn. Imam opremu i volju, jedino sam je u ZG, a za Tony-a ne znam od kud je.
21.08.2012 | 14:19
Slavonija ( kulen, čvarci, kobasa i te stvari.. ) , Slavonski Brod, ali vrlo vjerovatno ću sada češće ići za Zg radi firme tako da nije problem, sve se da dogovoriti, pa ljudi smo.

@Rusty - ma to uopće se nisam obazirao na kvalitetu slike već sam samo okinuo da se vidi ljepotan, a normalno kada budem slikao sve će biti tip-top sa svih strana(iako to ti je najbolje da uzmeš u svoje ruke i vidiš osobno). A ovo što ću napraviti to je čisto iz moje dobre volje, zato sam i rekao da mi treba malo vremena, jer imam gužvu(stalno sam u nekoj žurbi, ne stignem ni ručati kao čovjek-ako me razumiješ).
21.08.2012 | 14:31
Prigodno za ovu temu, sa drugog Mac portala (nadam se da smijem) -> www.mackorisnik.com/2012/08/16/zasto-su-...ge-1/#comment-204019 Zasto je iOS bolji od Androida...

Neznam sta rec o "recenziji" osim - LOL
21.08.2012 | 14:58
Što je bolje, Merđo ili Benđo?
Svaki u svom segmentu ima svojih prednosti i nedostataka. Prednost Androida i pripadajućih uređaja je u raznolikosti ponude koja je ogromna, fok Apple ima samo dva(tri) modela (ako gledamo i boje). Meni je kod iPhone-a+iOS-a velika prednost usluga koja je u pozadini cijele priče. Ogroman broj dodataka koji se za iĐiđe radi od neovisnih proizvođaća. Ta oprema je iskoristiva na više generacija uređaja. Naravno, vrlo visoka kvalitate.
21.08.2012 | 15:43
Kako sam i napisao pri početku ovog threada, za mene su Apple i Google (iOS i Android) - Kurta i Murta, kao HDZ i SDP. Ne valjaju ni jedan, ni drugi, i to prvenstveno zato što se izbor, što objektivno, što subjektivno, što stvarno, što prividno, ali svakako forsirano - sužava na njih dva. Nije, dakle, monopol, nego dipol, dakle gotovo jednako loše.

I zato mene zanima koliko su upotrebljive treće opcije.
21.08.2012 | 16:19
Ukratko: " nisu upotrebljive ".
21.08.2012 | 16:55
Gledam malo po ovom Jabucnjaku...
Gdje god je problem Smayoo uvijek ima odgovor, a kada sebi treba kupiti pisljivi mobitel ponasa se kao tinejdzerica. Najmanje 2 godine ne moze odluciti sto mu odgovara.
21.08.2012 | 17:05
smayoo kaže:
Žabac, jesi li nešto konkretno vidio, držao u rukama, itd. ili pričaš onako načelno?

Civicar, kakva je ponuda softvera?

Od onog sto ja koristim na iOSu, manje vise sve postoji i za WP7. Microsoft Office, email klijent solidan, web browser odlican, Evernote, Skydrive, Kindle, Navigon, Viber, BING Maps, Endomondo... To su samo neke od aplikacija koje koristim, i koje su uredno pokrivene i na WP7.

Imaju trenutno 100.000 aplikacija na Marketplaceu...

Ako te bas zanima, mislim da ovdje mozes pretrazivati Marketplace -> www.windowsphone.com/en-US/marketplace

U svakom slucaju WP7 je sto se mene tice vrlo ugodno iznenadjenje. I Ove Nokije Lumie izgledaju i djeluju jako dobro. Razmisljam se kad dodje vrijeme za zamjenu mog 4Sa, jer taman sad izlazi i WP8.
21.08.2012 | 17:08
Tony, jesi li probao koristiti osobno, ili pričaš načelno i na temelju informacija iz druge ruke, kao i većina? Jer na temelju tih rekla-kazala informacija pola ljudi kaže da to nešto treće nije upotrebljivo, a pola kaže kako ima (npr. Nokia Lumia) super uređaja.

Defou, to je možda tebi "pišljivi mobitel". Meni je osnovno sredstvo za rad i puno je više faktora koje vrednujem, nego što to čini jedna prosječna tinejdžerica. Za koju je, btw, iPhone i dizajniran. On ima sve što treba jednoj prosječnoj tinejdžerici, ali nema sve što treba jednom poslovnom čovjeku, a kamoli sve što treba jednom inženjeru kojem se dobar dio posla odvija na terenu. Ja ne mogu odlučiti što mi odgovara jer mi se na kraju izbor svodi na izbor najmanje lošeg uređaja, a ne najboljeg.
21.08.2012 | 17:10
civicar kaže:
smayoo kaže:
Žabac, jesi li nešto konkretno vidio, držao u rukama, itd. ili pričaš onako načelno?

Civicar, kakva je ponuda softvera?

Od onog sto ja koristim na iOSu, manje vise sve postoji i za WP7. Microsoft Office, email klijent solidan, web browser odlican, Evernote, Skydrive, Kindle, Navigon, Viber, BING Maps, Endomondo... To su samo neke od aplikacija koje koristim, i koje su uredno pokrivene i na WP7.

Hvala.

A kako funkcionira sync s Macom? Zanima me samo poslovni sync - adresar, rokovnik, to do, bilješke.
21.08.2012 | 17:26
smayoo kaže:
smayoo kaže:

Hvala.

A kako funkcionira sync s Macom? Zanima me samo poslovni sync - adresar, rokovnik, to do, bilješke.

Za posao koristim PC sa Outlookom na Exchangeu pa nisam imao problema s adresarom, kalendarom, reminderima...

Ako koristis bas OS X adresar, rokovnik onda je to potencijalni problem, jer Zune (WP7 inacica iTunesa) ne radi na OS Xu.

Tj, postoji Windows Phone 7 Connector for MAc -> www.microsoft.com/windowsphone/en-us/apps/mac-connector.aspx ali on sinka samo multimediju na Windows Phone 7.

Sto se kontakata i ovog "ozbiljnog" sto tebe zanima tice, WP7 radi samo na PCu, ili Hotmail, Google te Exchange.

Doduse mozes povezati Google racun sa OS X Address Bookom i iCalom, i funkcionirati na taj nacin, ali to je vise privatna stvar, odgovara l iti to ili ne.
21.08.2012 | 17:29
smayoo kaže:
Ne valjaju ni jedan, ni drugi, i to prvenstveno zato što se izbor, što objektivno, što subjektivno, što stvarno, što prividno, ali svakako forsirano - sužava na njih dva. Nije, dakle, monopol, nego dipol, dakle gotovo jednako loše.

I zato mene zanima koliko su upotrebljive treće opcije.

Malo OT, ali radi se o duopolu, a ne o dipolu.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Tržište#Duopol
http://en.wikipedia.org/wiki/Duopoly
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 42 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, Riba, tmedven, VanjusOS, ZeljkoB, Anonimci (538)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO