Samsung Galaxy S3 32GB :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Samsung Galaxy S3 32GB :)

25.08.2012 | 23:20
scarface32 kaže:
Ja koristim ono sto ja hocu i sto ja platim. Nista na poklon nisam dobio. Ali nisam ni toliki fan applea da mi i njihovo govno mirise. Ako su im uredjaji dobri ne znaci da mi se svidja politika preduzeca i pokojnog gazde. Ali izgleda da svi nismo isti.

Ali tebi njihovi uređaji nisu dobri!
Em ti zuje ventilatori, em ti se ekran na iMacu kvari ko' MaxTV od T-HT-a , em ti se iMac previše grije, em ti smart cover od iPada ima izbočinu, em ti home tipka na iPhoneu ne radi, o tome da tu kompaniju očigledno mrziš (jer ovo što ti konstantno pišeš nema veze s kritikom) niti ne moram dokazivati.

Naravno da imaš pravo na svoje mišljenje, naravno da ne moraš voljeti ili iskazivati emocije prema njihovom pokojnom "gazdi", premda upravo ti iznosiš skoro pa najviše emocija prema njemu . Ne moraš biti niti njihov fan, ništa niti moraš niti trebaš, ali i dalje stoji pitanje nakon svega; Zašto koristiš Apple proizvode, osim ako nisi mazohist?
25.08.2012 | 23:21

@scarface32

Vidi se da Apple u životu koristiš za zabavu i obične dnevne stvari jer da si IT profesionalac u domeni u kojoj je velika većina korisnika ovdje onda bi shvatio odakle tolik entuzijazam i zašto volimo njihove proizvode. Meni moj kruh ovisi o tome koliko je stroj na kojem radim dobar. Isto kao što se pomorci kunu u svoj brod i kažu da ga na oceanu vole više nego svoju ženu, tako i ljudi koji žive od poslova za koje presudan dobar hardver i softver vole svoja računala.

Iza toga ne može biti laž i površinska ljepota, iza toga je svakodnevno iskustvo i rad. Jesam li ja dovoljno kritičan? Mislim da jesam, uvijek "spustim" korporaciji tamo gdje mislim da su u krivu ili da su zaista napravili loš potez. Pogledaj moj zadnji prikaz OS-a i pogledaj bilo koji drugi moj tekst ili prikaz od početka Jabučnjaka 2003. Što je loše ja uvijek kažem da je loše.
26.08.2012 | 00:04
dpasaric kaže:
Osim toga, vi koji držite stranu Samsungu, kako komentirate dokumente u kojima Samsungovi inženjeri komentiraju što sve treba ličiti na iPhone? To je sigurno njihov način da izraze svoju ogromnu kreativnost i dodaju zrno inventivnosti?

Ja ne držim stranu nikom. Ni Apple, ni Samsung ne zaslužuju da se ja emotivno angažiram za njih. Kako reče Scarface, nisam ništa od njih dobio na poklon (od Toyote, na primjer - jesam, od Gorenja isto jesam, čak i od TDR-a dok sam još bio pušač), a i da jesam, to ne znači nužno da bi ih bezrezervno podržavao.

Samsung je megakorporacija. Proizvode brodove, avione, aute, zgrade, željeznice, profesionalne strojeve i profesionalnu elektroniku. Samsung Electronics je jedna od najmanjih firmi u njihovom portfelju. Vlasnici su preko polovice Južne Koreje. Apple je manji od Samsunga jedno 1000 puta. Ta milijardica je njima kao meni 100 kuna. Slap on the wrist, što bi rekli Amerikanci.

Ali, to što je Samsung odlučio najdosljednije moguće kopirati iPhone jest legitimna tržišna strategija. Davore, ti se baviš marketingom, te si struke, pa toliko bi ipak trebao znati (naime, vjerujem da i znaš, ali si toliki Mac desničar da jednostavno imaš blind spot na sve što se tiče Applea). Na svakom tržištu, postoje firme koje se strateški orijentiraju da budu market leader i one koje se orijentiraju da budu follower. Market leader uvijek izlazi prvi s inovacijama, a ostali ga kopiraju. Prednost leadera je da ima vodeći tržišni udio i može držati najveću cijenu, a prednost followera je da imaju znatno niži R&D trošak jer samo kopiraju prokušane uspješne rezultate leadera. Ponavljam - to je legitimna tržišna strategija i svaka kompanija je slobodna birati svoju. Apple je isto mogao odabrati biti follower pa nije (jasno je zašto nije, jer nije dobar u kopiranju, nego u inoviranju). Samsung, s druge strane, cijeli svoj dosadašnji rast i razvoj temelji upravo na kopiranju.

U krajnjoj liniji, cijela (najprije) japanska (pa onda) i općenito orijentalna elektronička industrija temelji se na kopiranju. Izrasla je na tome. Razvila se na tome. Cijeli svijet danas radi toga uživa blagodati široko dostupne tehnologije.

Na primjer, da tajvanci nisu počeli proizovditi jeftine kopije IBM PC-a, IBM bi svoje usr... kante prodavao po $3000 još 10 godina, umjesto da razvija dalje.

Zato što su ih Tajvanci počeli kopirati, oni su morali gurati dalje i razvijati dalje. To je jedna od temeljnih zakonitosti ekonomije. Ako želiš biti market leader, ne možeš spavati na lovorikama, jer će te followeri sustići i prestići. Eh, ali Apple bi baš to htio pa se tužaka po sudu umjesto da i dalje radi na tome da ostane follower.
26.08.2012 | 00:33
@smayoo Muka mi je u životu od plagijatora, pa makar oni i imali i legitimne strategije, jer kad dublje pogledaš oni su ti koji su gladni novca ( kako scarface32 želi prikazati Apple - veliki pohlepnici) i ne nude ono nešto više za svijet, a to je uteg društvenog napretka
26.08.2012 | 00:38
Soffoklo kaže:
scarface32 kaže:
Ja koristim ono sto ja hocu i sto ja platim. Nista na poklon nisam dobio. Ali nisam ni toliki fan applea da mi i njihovo govno mirise. Ako su im uredjaji dobri ne znaci da mi se svidja politika preduzeca i pokojnog gazde. Ali izgleda da svi nismo isti.

Ali tebi njihovi uređaji nisu dobri!
Em ti zuje ventilatori, em ti se ekran na iMacu kvari ko' MaxTV od T-HT-a , em ti se iMac previše grije, em ti smart cover od iPada ima izbočinu, em ti home tipka na iPhoneu ne radi, o tome da tu kompaniju očigledno mrziš (jer ovo što ti konstantno pišeš nema veze s kritikom) niti ne moram dokazivati.

Naravno da imaš pravo na svoje mišljenje, naravno da ne moraš voljeti ili iskazivati emocije prema njihovom pokojnom "gazdi", premda upravo ti iznosiš skoro pa najviše emocija prema njemu . Ne moraš biti niti njihov fan, ništa niti moraš niti trebaš, ali i dalje stoji pitanje nakon svega; Zašto koristiš Apple proizvode, osim ako nisi mazohist?

Kakvih problema drugi imaju ja sam dobar. A zasto? Pa cisto ekonomski. I poslije dvije godine imac mogu dobro prodati. Drze cijeno ko i volkswagen.
Drigi razlog je, jer nemam alternativu a cim ih budem ima preci cu. Npr da nemam aplikacija vrijednih skoro ko i iphone , sutra bih uzeo nokiu. Ali ni to nije iskljuceno da necu. Ako petica bude izgleda ko i cetvorka i nista novo ne bude nudila , preci cu i halaliti novce za aplikacije.
26.08.2012 | 00:40
Goan25 kaže:
@smayoo Muka mi je u životu od plagijatora, pa makar oni i imali i legitimne strategije, jer kad dublje pogledaš oni su ti koji su gladni novca ( kako scarface32 želi prikazati Apple - veliki pohlepnici) i ne nude ono nešto više za svijet, a to je uteg društvenog napretka

Plagijatori ili ne ali samsung galaxy 3 jede iphone u svemu. Znaci onaj sto je kopirao postao bolji od originala.
26.08.2012 | 00:42
dpasaric kaže:

@scarface32

Vidi se da Apple u životu koristiš za zabavu i obične dnevne stvari jer da si IT profesionalac u domeni u kojoj je velika većina korisnika ovdje onda bi shvatio odakle tolik entuzijazam i zašto volimo njihove proizvode. Meni moj kruh ovisi o tome koliko je stroj na kojem radim dobar. Isto kao što se pomorci kunu u svoj brod i kažu da ga na oceanu vole više nego svoju ženu, tako i ljudi koji žive od poslova za koje presudan dobar hardver i softver vole svoja računala.

Iza toga ne može biti laž i površinska ljepota, iza toga je svakodnevno iskustvo i rad. Jesam li ja dovoljno kritičan? Mislim da jesam, uvijek "spustim" korporaciji tamo gdje mislim da su u krivu ili da su zaista napravili loš potez. Pogledaj moj zadnji prikaz OS-a i pogledaj bilo koji drugi moj tekst ili prikaz od početka Jabučnjaka 2003. Što je loše ja uvijek kažem da je loše.

Ok i ja kazem sto je lose, pa i svojoj zeni. Ali za mene im je ovo tuzakanje los potez. Mislim koji ce to covjek ako zeli iphone kupiti samsung? Ili ko ce to greskom uzeti samsunga umjesto iphonea?
26.08.2012 | 00:50
@smayoo - Jasan je meni taj mehanizam, ali u toj igri inovator i follower mora biti pravila. I ta pravila postoje i zakonom su definirana. Svi, pa čak i Apple, govore da patentni zakon u USA nije dobar, ali takav kakav je, po njemu se mora "igrati".

Taj zakon omogućuje patentiranje skoro svega, pa čak i detalja. Da npr. Apple nije zaštitio neke detalje na iPhoneu, mogao bi to iza njega napraviti Samsung i tužiti Apple! Zvuči apsurdno, ali to je zakonski sasvim moguć scenario! Baš je taj dio objašnjen u onom tekstu na koji sam dao link.

Apple igra po pravilima zakona koji su na snazi i pokušava unutar toga rezervirati prostor za sebe. I dobro si primjetio da je Samsung mega-korporacija i da ih zapravo baš briga za takvu nišu kada se pogleda sve što rade. Oni su u to krenuli bez previše brige jer je rizik za njih malen, a ako krađa ne uspije, nema veze, i dalje mogu raditi drugih 99 stvari koje proizvode. S druge strane, da Apple odustane od takvih ratova i izgubi inovacijsku prednost u svojoj niši on bi bio u velikim problemima jer im je iPhone postao glavni izvor prihoda.
26.08.2012 | 00:53
saint kaže:
Bill kaže:
Evo na redditu jasnih dokaza da Samsung nije kopirao Apple

www.reddit.com/tb/kr14a?utm_source=dlvr....p;utm_medium=twitter

Evo slika kako je nekda izgledao voice recorder na wm6.5 koliko se sjecam http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/images-14582e73d4e1b726f9d1c25717f43472.jpeg

WM 6.5 je predstavljen 2 godine nakon iPhone OSa
26.08.2012 | 01:15
scarface32 kaže:
Goan25 kaže:

Plagijatori ili ne ali samsung galaxy 3 jede iphone u svemu. Znaci onaj sto je kopirao postao bolji od originala.

al ne stane u normalan džep nit veći dio ekrana možeš koristi s jednom rukom
znači kad su se makli od osnovnog koncepta kojeg su kopirali izgubili su dosta funkcionalnosti uređaja
26.08.2012 | 10:40
Mozda je bio Microsoft Windows Mobile 6.0 Professional ili standard, lijepo sam napisao koliko se sjecam.
  • User
  • Posjetitelj
26.08.2012 | 11:09
Ugl. ja sam došao do sljedećeg zaključka - mislim da je Apple-ova tužba skroz opravdana i da su zaslužili pobjedu, bar što se dizajna hardvera tiče. Dovoljno je primjera već stavljeno na net, a evo i jedan vrlo uvjerljivi blog:
samsungcopiesapple.tumblr.com/

Što se softverske strane tiče, ako izuzmemo Samsungove modifikacije sve ostalo je na Google-ovoj duši. Međutim, kako je i Apple s Androida "posudio" solidan broj inovacija, vjerujem da bi Google imao sočne protuargumente kada bi i njega tužili za plagiranje.

Odavno je jasno da Apple ne voli konkurenciju, a i Jobsov prijezir prema Androidu nije nikakva tajna. Tužba u smjeru Samsunga kao najvećeg Android igrača je jedini način na koji je Apple mogao usporit inače velik rast te platforme.

Po meni je ovakav odnos Apple-Google gdje jedni od drugih uzimaju inovacije samo dobar za krajnjeg korisnika, ali besramno kopiranje industrijskog dizajna uvijek treba kaznit i tu je Samsung dobio ono šta je zaslužio.
26.08.2012 | 14:21
Android prije iPhonea je bio rippoff Blackaberrya koji je tad bio lider na tržištu smartphonea
www.technobuffalo.com/companies/google/a...nd-after-the-iphone/

a 100x spominjane notifikacije su očito svi pokrali od (po meni) mobilnog OSa s najboljim UIem Web OSa

S Googlom se ne bore jer Google prodaje jako mali broj Nexusa već krade tuđe patente stavlja ih u Android i besplatno dijeli OS koji korisnike veže na njihov ekosusatav na kojem onda zarađuju. Zato tuže najveće proizvođače HTC i Samsung. HTC se uglavno bavio krađom softverskih patenata pa je brzo reagirao i ispravljao ih nakon tužbi. Samsung se pravio blesav i prodavao priču za mase o patentu na kvadrat s oblim kutevima. Mislim da je njima godila medijska pažnja. ! biljun dolara je mala para za vijest koja se proširila po cijelom svijetu da su Samsung i Appe uređaji "isti" al da su Samsungove kopije jeftinije. Neloša reklama s obzirom da ljudi čitaju samo naslove.
26.08.2012 | 14:50
Da. To je zapravo na tragu one "bitno je da se o tome priča, pa makar i dobro".
26.08.2012 | 15:48
smayoo kaže:
Da. To je zapravo na tragu one "bitno je da se o tome priča, pa makar i dobro".

kako je rekao bivši nogometaš Šekularac.....stavi mi sliku u novine a piši što ti je volja
28.08.2012 | 23:10
Da malo ozivim temu Dobio sam neki Windows phone al je brzzzzzz za ne povjerovati a interface tako logican i jednostavan da ne mogu da vjerujm jedino je market dno dna.
28.08.2012 | 23:28
Market ce biti ok samo treba vremena. I app store na pocetku nije bio dobar.
29.08.2012 | 09:43
saint kaže:
Da malo ozivim temu Dobio sam neki Windows phone al je brzzzzzz za ne povjerovati a interface tako logican i jednostavan da ne mogu da vjerujm jedino je market dno dna.

Jesam ti reko. Mislim za sve osim marketa.
29.08.2012 | 14:03
Inace, za one koje zaista zanimaju detalji sudjenja Apple vs. Samsung zanimljivo stivo...

gizmodo.com/5938219/why-the-apple-v-sams...tag=apple-vs-samsung

www.groklaw.net/article.php?story=20120822133019225

Daleko je to od gotovog...
29.08.2012 | 14:09
BTW, po pitanju syncanja Windows Phonea s Macom, svega uključivo i kontakata (a ne samo multimedije), navodno ima neki 3rd party sw koji se zove Syncables. Navodno taj ima i trial verziju pa bi volio (molio) čuti od nekog tko to može isprobati - kako to radi?
29.08.2012 | 14:17
smayoo kaže:
BTW, po pitanju syncanja Windows Phonea s Macom, svega uključivo i kontakata (a ne samo multimedije), navodno ima neki 3rd party sw koji se zove Syncables. Navodno taj ima i trial verziju pa bi volio (molio) čuti od nekog tko to može isprobati - kako to radi?

Nevidim da ima podrzan Windows Phone 7/7.5 -> www.syncables.com/consumer-products/syncables-360/
29.08.2012 | 14:22
Kontakte sam syncao preko maila a za sve ostalo ovo dobro radi www.patnotebook.com/2010/11/sync-samsung...h-itunes-in-mac.html

www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=20993

S obzirom da ne mislim dugo zadrzati ovaj telefon i nisam se nesto posebno trudio naci bolji komad SW-a
29.08.2012 | 14:51
Što ti znači da si kontakte syncao "preko maila"? Nešto kao - imaš gmail account pa si sve gurnuo u oblak i povukao odande? No way, ja to ne radim.

Što ti znači "sve ostalo"? Meni osim kontakata trebaju jedino još to do, rokovnik (iCal), bilješke (notes u Apple Mailu ili čemu drugom). Fotke, muziku i ostala sr... ne želim syncati. Njih želim lijepo po starinski prekopirati onda kad ja to odlučim.
29.08.2012 | 15:58
Da kontakte preko maila,vjerovatno postoji i neki drugi nacin ali ne dami se peglati

Sve ostalo je ono sto tebe ne zanima
29.08.2012 | 16:09
Ispada da ne postoji drugi način kad se radi o Macu... Sve u svemu - još jedna skupa igračka...
29.08.2012 | 17:39
Slucajno naletih na ovu sliku ,ima istine http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/thumbnail.jpeg
Prilozi:
29.08.2012 | 19:19
Jao, nemoj opet. Sa'će o'ma pravovjerni opet potpalit lomaču...
29.08.2012 | 19:32
Juce sam se u prodavnici malo igrao s ovim samsungom 3 galaxy. Telefon je punooooo punooooo bolji od 4s. Ako 5-com ne promjene nesto, izgubili su bitku sa samsungom. Ja jedva cekam clanak od tonya. Nadam se da ce biti objektivan.

Smayoo uzmi lumiu 900 i neces se pokajati. A za sync vec ces se snaci.
29.08.2012 | 19:40
U tome i jest stvar - ne želim se "snalaziti". Želim da mi to sve radi jednako sigurno, lako i tečno kako je radilo prije 4 godine. Samo to. Ništa više. Preskupi su to telefoni da bi se morao "snalaziti". Kemijati. Jailbreakati. Štojaznam...
29.08.2012 | 20:07
Pa barem tebi ne bi trebao biti problem imas prozore na virtualki.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 21 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, iAnte, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (835)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO