Think different-----.............?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Think different-----.............?

03.09.2012 | 15:36
@ mileni, tu si u pravu, nikad ni nije bilo gužve za mac aplikacije. Obzirom na globalnu zastupljenost, još je i dobro.
03.09.2012 | 17:47
smayoo kaže:
Kako ti i piše tamo, neka tržišta približno jesu u uvjetima savršene konkurencije. Ali nisam shvatio - što bi se moglo dogoditi jedino u tim uvjetima?

Savršena konkurencija upravo je suprotna od monopola/oligopola. O današnjim se ekonomijama često misli da predstavljaju slobodno tržište i mnoge se time hvale, no to nije istina (da sad ne nabrajam i objašnjavam sve prepreke ostvarivanja takve tržišne situacije).

Spomenuo sam to jer bi se smanjivanje utjecaja kompanija koje spominje Soffoklo moglo dogoditi u situaciji kada vlada savršena konkurencija. Nitko ne može silom nekom poduzeću odrediti maksimalnu zaradu (bar ja ne vidim kako bi se to moglo učiniti, možda samo dijelom - porezima). Zato gdje god se može treba omogućiti razvijanje konkurencije kako bi u konačnici svi konkurenti imali manji utjecaj i manju moć.

Ono što je nezgodno u današnjem globaliziranom svijetu što u velikom broju djelatnosti mjesta ima samo za lidera i par sljedbenika (negdje i samo jednog!), a prepreke za ulazak na tržište su ogromne. Winner takes it all. Očito je teorija jedno, a praksa drugo i ne vjerujem da ćemo ikada doći do situacije savršene konkurencije.

I za kraj malo OT Neke bih djelatnosti izuzeo od potpunog izlaganja tržištu (npr. zdravstvo, socijalna skrb, vojska i policija …). isto tako, trebao bi se naći način obuzdavanja snage onih koji postaju pobjednici jer čim to postanu rade sve da tržište više ne bude slobodno. Dalo bi se o tome raspravljati.
03.09.2012 | 17:56
Anti-trust zakoni postoje svugdje. To je način da se kompaniju na silu ograniči u njenom rastu. Samo što bi trebali biti bitno stroži nego što jesu.
03.09.2012 | 18:10
smayoo kaže:
Anti-trust zakoni postoje svugdje. To je način da se kompaniju na silu ograniči u njenom rastu. Samo što bi trebali biti bitno stroži nego što jesu.

To stoji, no ima tu i mnogo drugih prepreka. Posebno mi je "milo" traženje (i dobivanje) zabrane prodaje za konkurentske proizvode. Veliki imaju veliku moć.
03.09.2012 | 23:29
O ljudi moji...

@Smayoo - "izbor prihvatiti App Store"?!?!?! Imam ikonu na Docku na koju mogu kliknuti i ne moram. Imam App Store aplikaciju koju, ako baš hoću, mogu baciti u smeće. I onda ja nemam izbor, a ti imaš? Jesi li ti ikada uopće probao kako to radi?

Ono s argumentima zašto je App Store genijalan i nije usporediv s Todorićevim lancem supermarketa koji ne plaćaju dobavljačima ne znam kako bih komentirao... Nije valjda da moram po X-ti put objašnjavati princip kako radi App Store i zašto je dobar i za korisnike i posebno za developere?

I netko drugi je pitao ima li ovdje onih koji su nešto stavili u App Store - ima. Mi smo imali dvije Mac aplikacije do sada (jedna je bila promotivna i nedavno smo je uklonili), a druga je još gore. I nismo imali nikakvih problema, a kolega je objavio svoju mini aplikaciju za iPhone i tjedan dana zaradio svoje dvije redovne plaće. Kasnije je stavio i jednu igru i kod nje dobiva novac od iAdsa. Bez App Storea to bi se dogodilo - nikada.

A sada se takvih firmica u Hrvatskoj pojavilo tuce i svi oni na sreću ne zavise od hrvatskih klijenata, evo baš naletih na novi primjer danas:

dnevnik.hr/vijesti/bolja_hrvatska/za-nji...-milijuni-ljudi.html
04.09.2012 | 09:44
dpasaric kaže:
O ljudi moji...

@Smayoo - "izbor prihvatiti App Store"?!?!?! Imam ikonu na Docku na koju mogu kliknuti i ne moram. Imam App Store aplikaciju koju, ako baš hoću, mogu baciti u smeće. I onda ja nemam izbor, a ti imaš? Jesi li ti ikada uopće probao kako to radi?

Jesam, u Apple Storeu u Frankfurtu, na demo iMacu. Pitao sam najprije "Geniusa" (čitaj: neukog i nezainteresiranog balavca) pa je počeo nešto mrljati, pa sam ga pitao mogu li ja to sam probati, pa me pustio.

Ono što mi je najviše zasmetalo je - kad pokreneš app kojeg si sam skinuo s neta (ne preko App Store), iako je isključeno ono upozoravanje (kako se ono zove ta opcija), on svejedno bilježi to u svoj log. Zašto bilježi (ako ne šalje to nekom bez našeg znanja)?

Rado bi sad napisao i točno ime tog loga i mjesto gdje se nalazi, ali nemam pri ruci, bio sam tada zapisao na neku cedulju. Bacio je sigurno nisam, ali inače ne pišem po ceduljama, pa ne znam gdje sam je stavio.

Ono s argumentima zašto je App Store genijalan i nije usporediv s Todorićevim lancem supermarketa koji ne plaćaju dobavljačima ne znam kako bih komentirao... Nije valjda da moram po X-ti put objašnjavati princip kako radi App Store i zašto je dobar i za korisnike i posebno za developere?

Ne moraš. Moraš argumentirano osporiti moju tezu da će, nakon što postane dovoljno nezaobilazan monopolni kanal, početi ucjenjivati i korisnike, i developere, baš kao što to danas radi Konzum.
04.09.2012 | 10:37
Ne bismo se trebali brinuti oko poteza pojedinih kompanija. Kompanije rade za profit. Sve to trebalo bi riješiti - tržište. Naime, ako Apple počne poslovati loše tj. ne skupi dovoljno kupaca svojih proizvoda da pokrije troškove treba propasti. Jedino ga mi kao kupci održavamo na tržištu. Kome se ne sviđa AppStore ili iTunes ne treba kupovati proizvode koje nameću takav način kupovine aplikacija/glazbe.

Dakle, na nama kao kupcima je odluka - kupiti ili ne. Važno je samo da postoji izbor. Siguran sam da bi Apple promijenio svoju strategiju kada se njegovi proizvodi ne bi prodavali. U suprotnom bi propali. Trenutačno im dobro ide.

Vezano za ovo baš me zanima reakcija Applea na Samsungov napad na polju smartphone/tablet proizvoda budući da se tu vrti ogroman novac. Ovako napamet usudio bih se reći "veći novac nego na tržištu računala budući da postoje mnogi koji si ne mogu priuštiti računalo, ali smartphone/tablet mogu". Očito je novi iPhone već u proizvodnji i tu više nemaju što učiniti. Ako tržište bolje prihvati konkurentske proizvode (tu prije svega mislim na Samsung) bit će zanimljivo!
04.09.2012 | 11:10
Slažem se sa svim što si napisao. Upravo u tome i jest poanta onog što sam ja napisao da ja još uvijek imam izbor, jer se još uvijek nisam vezao uz proizvod (ni softverski, ni hardverski) koji forsira određeni kanal prodaje.

Jasno mi je da je na meni odabrati da li da prihvatim Appleovu politku ili da odustanem od korištenja Apple proizvoda. To je ono što upravo i radim zadnjih mjeseci. Izbor je težak i još ga nisam donio.
04.09.2012 | 11:18
Bude brus prihvatio Samsung jer podatci koji izlaze o količini novaca koja se utukla na programe i zabavu jednostavno je prevelika i (ovdje je netko napisao kako ima 300eur uloženih u gore navedeno) to se nebu olako odbacilo.
Druga je stvar što se Androidi lakše rootaju i besplatnih (ilegalnih) programa ima na mreži. iOS se malo teže jailbreak-a, ali i to tržište je veliko.
Malo mi je za vjerovati da Photoshop koji se danas kupi ne bud radio za 5-10 godina na nekom budućem hardveraju.
Ne znam koliko je poznato ali i Adobe prca svoje korisnike. Kupite novi fotoaparat i on naravno nije podržan od strane predzadnje verzije, već se treba uzeti ova zadnja. Ni ostali nisu imuni na takve stvari. docx. u staom Office-u ne radi po default-u, već treba doinstalirati komadičak programa (koji su komotno mogli i naplatiti, ali nisu). ACAD isto tako (mislim da treba konverter, ne znam 100% jer sam zapeo na ACAD 2004).
Mene više strah kako novi programi sve više traže vezu s internetom i bez njega ne rade, ako veza prema serverima padne ili firma propadne i novac propada.
Na iTunes-ima više nema DRM zaštite i muzika se može arhivirati i ne bude izgubljena. Recimo imam kupljen jeda App za iPhone, WifiTrack koji je maknut s dučana, ali i dalje radi i do sada nije obrisam, a valjda i nebu (nadam se).
04.09.2012 | 11:29
smayoo kaže:
Jasno mi je da je na meni odabrati da li da prihvatim Appleovu politku ili da odustanem od korištenja Apple proizvoda. To je ono što upravo i radim zadnjih mjeseci. Izbor je težak i još ga nisam donio.

@smayoo - S obzirom na to da svi prate "lidera" izbor ti je dosta sužen
Čak i Linux ima svoj kanal distribucije, premda je tamo s obzirom na otvorenost izbor dosta sigurniji, ali se kod njega postavlja pitanje vremena i isplativosti zbog raznih uređaja koje ne rade s njim out of the box.

Nekako mi sve to liči na navlačenje, sad kad postoji kritična masa korisnika računala i interneta fino će se donijet razne regulative i pravilnici, pa opleti po slobodi izbora
04.09.2012 | 11:50
Slažem se u 100% sa DrAle. Zato je i bitno da se kritično informiramo o proizvodima i o ovisnostima u koje nas kompanije tjeraju njihovim markentiškim strategijama.
Osim toga moramo postati svjesni naše moći kao potrošači, to uvjek gledamo kroz neke kompleksaške naoćale kao "šta to ja mogu promijeniti, ja sam samo kap u moru" a pri tome zanemarujemo da se i more samo sastoji od kapi.
Šta se u našeg specijalnog slučaja tiče, pozitivno je da se po cijeloj globalnoj community čuju sve više kritični glasovi. Jer prošlo je vrijeme gdje je jednoj informaciji trebalo puno da okruži globus sad se radi o mili sekundama. Nadam se da će momci koji vladaju u Apple-u ozbiljno shvatiti stanje i neče napraviti slične greške kao MS i navući na sebe bijes svih mogućih subjekata i time ugroziti normalno funkcijoniranje cijelog sistema.
Zato dečki, otvorite oči i recite šta smrdi slobodno i kreativno.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.09.2012 | 13:58
Mene ne brine toliko gubitak tamo nekog softwera, a imam već ponekog kojeg sam platio pa sada više ne mogu koristiti zbog "napretka tehnologije". Mene više brine kako sačuvati svoje, slike, video, muziku. Tehnologija se stalno mijenja pa tako i način pohrane vrijednih podataka. Imam oko stotinjak miniDV kazeta sa obiteljskim snimkama, ali nemam više mogućnosti kupiti novu kameru ili barem uređaj na kojima bih ih mogao reproducirati. Kome da se zbog toga žalim? Imam medijateku glazbe na nekadašnjim audio kazetama, ali teško više mogu naći makar i najosnovniji kazetofon s kojim to mogu reproducirati. Neću ni spominjati brdo VHS kazeta. Vinilne ploče se možda još i danas prodaju, a postoji i mogućnost nabavke gramofona, ali sve to košta gomilu para i više nije namjenjeno za nas obične korisnike.

EDIT - ovaj prvi dio trebao je ići u durgu temu vezanu za kupovinu uz iTunes, malo sam se pogubio, sorry.

Kad već govorimo o smradu, e pa onda sve s ovom civilizacijom smrdi, a Apple je ionako samo dio tog smrada koji se već desetljećima širi. Kad je baza, osnovica smrdljiva, onda iz nje nastala nadogradnja preuzima smrad. Pojedinci se bune, ali što kad većina za sada nosi štipaljku na nosu?
04.09.2012 | 14:10
Sank kaže:

Kad već govorimo o smradu, e pa onda sve s ovom civilizacijom smrdi, a Apple je ionako samo dio tog smrada koji se već desetljećima širi. Kad je baza, osnovica smrdljiva, onda iz nje nastala nadogradnja preuzima smrad. Pojedinci se bune, ali što kad većina za sada nosi štipaljku na nosu?

Dobro receno
05.09.2012 | 00:00
smayoo kaže:
dpasaric kaže:
O ljudi moji...

Jesam, u Apple Storeu u Frankfurtu, na demo iMacu. Pitao sam najprije "Geniusa" (čitaj: neukog i nezainteresiranog balavca) pa je počeo nešto mrljati, pa sam ga pitao mogu li ja to sam probati, pa me pustio.

Ono što mi je najviše zasmetalo je - kad pokreneš app kojeg si sam skinuo s neta (ne preko App Store), iako je isključeno ono upozoravanje (kako se ono zove ta opcija), on svejedno bilježi to u svoj log. Zašto bilježi (ako ne šalje to nekom bez našeg znanja)?

Rado bi sad napisao i točno ime tog loga i mjesto gdje se nalazi, ali nemam pri ruci, bio sam tada zapisao na neku cedulju. Bacio je sigurno nisam, ali inače ne pišem po ceduljama, pa ne znam gdje sam je stavio.

Ne moraš. Moraš argumentirano osporiti moju tezu da će, nakon što postane dovoljno nezaobilazan monopolni kanal, početi ucjenjivati i korisnike, i developere, baš kao što to danas radi Konzum.

Apple se jednom već opekao sa slanjem podataka koji bi se mogli smatrati osobnim (a bila je neka glupost u pitanju) i nakon toga, koliko ja pratim i čitam, a prilično sam u tome, nikada nisu ponovili sličnu grešku. Sumnjam da postoji tako nešto i da se išta u tom smislu šalje u Apple, a pogotovo ne namjerno i sa zlim namjerama. Kada je potrebna dijagnostika od njihovog supporta, pa je potrebno detaljno vidjeti što je instalirano na stroju zbog lociranja problema, onda za to postoji posebna Apple aplikacija koju dobrovoljno skineš i gdje ti se jamči da će sve ostati anonimno. Radio sam to dva puta kada sam imao problem s Mobile Me uslugom. Osim toga, da se to otkrije i da ih se tuži, pa kazna bi im bila drakonska, nisu blesavi to raditi!

Na koji to fantomski log uopće misliš? Pa oduvijek, od prvog OS X-a se u log bilježi sve što računalo radi, od pokretanja svake aplikacije, pa do toga što koja aplikacija radi u sistemu, pa to je potpuno normalno! To radi i tvoj Mac... od vremena kada si ga probudio iz sleepa, pa do toga na gdje i kako si se spojio... pogledaj si malo log fileove i što se sve bilježi! Možda je najbolje da razmotriš povratak na Atari ST iz sigurnosnih razloga!

Odgovor na drugo pitanje je u klasi kao da me pitaš: "Argumentirano mi ospori tezu da Obama priprema teren za globalni nuklearni rat u kojem će uništiti sve osim par bogatih američkih obitelji, a preživjele će pretvoriti u roblje."

Rekao bih čak da je ovo gore vjerojatnije od tvoje teze da su napravili App Store sa zlim namjerama i da samo čekaju priliku da zabiju nož u leđa korisnicima i developerima. Osim toga, postoji neki moralni kodeks kompanije i poslovna etika. Kada je netko prekrši, dobije po prstima. Barem ja tako bilo do sada, pa ne vidim zašto bi sada bilo različito. Oni si kompanija koja uspjela zato jer je maksimalno željela ugoditi korisnicima. Sumnjam da bi lako odustali od te, za njih fundamentalne, vrijednosti.

Kada smo potipisivali ugovor tražili su od nas da prihvatimo njihova načela po kojima vode posao, a to su:

• Honesty. Demonstrate honesty and high ethical standards in all business dealings.

• Respect. Treat customers, suppliers, employees, and others with respect and
courtesy.

• Confidentiality. Protect the confidentiality of Apple’s information and the
information of our customers, suppliers, and employees.

• Compliance. Ensure that business decisions comply with all applicable laws
and regulations.

Po pitanju osobnih podataka, rečeno nam je da moramo postupati ovako:

"Obtaining and Using Business Intelligence

Apple legitimately collects information on customers and markets in which we
operate. Apple does not seek business intelligence by illegal or unethical means, and
competitors may not be contacted for the purpose of obtaining business intelligence.
Sometimes information is obtained accidentally or is provided to Apple by unknown
sources. In such cases, it may be unethical to use the information, and you should
immediately contact your manager, the Legal Department, or the Business Conduct
Helpline to determine how to proceed."
05.09.2012 | 00:23
Gledaj... Ovaj naš "rascjep" je zapravo stvar povjerenja. Ti im slijepo vjeruješ, a ja smatram da im ne smijem vjerovati. Ne tvrdim da imaju zle namjere (nemam za to dokaza), ali nemam racionalno objašnjenje zašto bi netko dobrih namjera radio neke stvari koje sam uočio. A ne daješ mi ga ni ti, jer tebi ni ne treba, ti im slijepo vjeruješ.

I onda, s obzirom da je scenarij u kojem netko dobrih namjera radi takve stvari bitno složeniji od onog gdje to radi netko zlih namjera, svojevrsnom "Occamovom britvom" zaključujem da vjerojatnije imaju zle namjere. Ili ih barem razmatraju kao moguću buduću opciju. A to je dovoljno da mene uznemiri.

Što se tiče "fantomskog fajla", radi se o nečem što sam pročitao negdje na netu, ali bilo je napisano u rekla-kazala stilu (priča se da su oni možda smislili da eventualno naprave...). Stjecajem okolnosti, prva prigoda koja mi se pružila da to provjerim je bila u Frankfurtu. A provjeriti bi trebalo biti lako:

Povučeš app sa storea i nakon toga pogledaš koje su se fajle na disku netom promijenile. Odbaciš očekivano (samu novu aplikaciju, system log i slično) i obratiš pažnju na neočekivano. Ne nađeš ništa neočekivano.

Povučeš app s developer sitea i kopiraš ga u Applications i opet pogledaš koje su se fajle netom promijenile. I nađeš nešto neočekivano. To jest, očekivao sam da ću to naći, ali nadao sam se da neću...

Komanda u terminalu je

cd /
ls -Rclt | grep -B 10 (pattern koji ti daje današnji datum i vrijeme minutu prije trenutnog prema localeu tog Maca)

pa probaj sam...
07.09.2012 | 09:56
slazem se sa vama to je opce poznata stvar
  • mileni
  • Posjetitelj
11.09.2012 | 14:37
www.bug.hr/vijesti/apple-tuzi-apl/118279.aspx

Smijesno )))))))))))
11.09.2012 | 19:38
Bilo bi, da nije iritantno. I to je još jedan uteg na vagu. Njima (Appleu) je sve (i pravnici, i marketing, i financije, ...) postalo važnije od struke i kvalitete.
12.09.2012 | 02:49
Čitajući po stranim portalima tuže ih zbog logoa, a ne kako su neki naveli i domene.
Istina je da logo mene osobno ne podsjeća na Appleov

12.09.2012 | 09:43
Jebiga, ako tuže njih, onda su nama (Jabučnjaku) već sjeli ovrhom...
12.09.2012 | 10:06
izgleda niko ne smije koristiti jabuku kao logo sem njih na svijetu. nego imam ploce beatlesa i na njima je jabuka i njihova izdavacka kompanija se zvala apple. sta je s njima? znam da su se nekad tuzakali. ko je dobio?
12.09.2012 | 10:18
više o tome ima ovdje

en.wikipedia.org/wiki/Apple_Corps_v_Apple_Computer

a i u jobs-ovoj biografiji. Uglavom cijela povijest tužakanja...
12.09.2012 | 12:10
Neznam da li je ovaj ili slican link vec objavljen na forumu:

9gag.com/gag/5254724

Neke stvari su ipak preslicne...
12.09.2012 | 12:27
Jony Iveu je dizajner Brauna veliki uzor
12.09.2012 | 12:48
Baš se nešto mislim, mogli bi se u Appleu uskoro dosjetiti da tuže sve svjetske uzgajivače jabuka što koriste njihovo ime za svoje proizvode.
12.09.2012 | 13:59
Vidis, nisam nikada na taj nacin razmisljao. Definitivno treba tuziti i potraziti postotak od prodaje!
12.09.2012 | 14:37
I to retroaktivno unatrag 3000 godina otkad se jabuke uzgajaju.
12.09.2012 | 14:45
Kad bolje razmislim pa jabuke se nebi smjele slobodno prodavati na placu, odnosno mi ih nesmjemo kupovati od kumica vec u AppStore-u jer Apple Inc treba uzeti svojih 30% appstore marze.
12.09.2012 | 15:09
Tako je. I tko želi kupiti jabuke, to može jedino preko iPhonea, iPada ili iPoda. Ništa više Plodine, Mercator, Interspar, i što ti ja znam... A kruške će kao biljnu vrstu tužiti za plagijat, uzet im par milijardi dolara i zabraniti im da postoje.
12.09.2012 | 15:16
smayoo kaže:
I to retroaktivno unatrag 3000 godina otkad se jabuke uzgajaju.

Misliš, otkako je svijeta i vijeka..? Sigurno se Jobsu nije svidjelo kako su Adam i Eva koristili jabuku, pa ih je cinkao... Velikom Njemu.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 39 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, hal9000, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (788)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO