Think different-----.............?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Think different-----.............?

12.09.2012 | 15:35
Da. A onu zmiju... nju je sigurno Samsung angažirao!!!
12.09.2012 | 15:52
Zmija je špija
12.09.2012 | 16:46
jmirakul kaže:
Neznam da li je ovaj ili slican link vec objavljen na forumu:

9gag.com/gag/5254724

Neke stvari su ipak preslicne...

Evo jedan članak o tome još iz 2008. braun&apple
Sam Dieter Rams je izjavio da je Apple jedna od rijetkih kompanija koja dizajnira prema njegovim načelima.
Taj dizajn je vani desetljećima, a Apple je izgleda jedini bio nadahnut takvim dizajnom za svoje uređaje.

E sad kad je netko 2 puta u svojoj povijesti pokraden s vrlo bitnim proizvodima taj puše i na hladno i postaje arogantan i razdražljiv (ljudi u većini to ne vole i nije ih briga za razloge), pa onda naleti i ovako neka firma iz Poljske koja prodaje jabuke

Ali da budem u trendu i ja ću reći... Bite me, Apple!!!
12.09.2012 | 17:04
To nema veze s trendom, već sa zdravom pameti. Oni su dozvolili da im advokati i markeingaši nadglasaju zdravu pamet.
12.09.2012 | 17:43
Istina, ali nije mi jasno izdvajanje Applea u tom svijetu korporacija koje gaze sve pred sobom.
Ok ovdje na Jabučnjaku ili stranicama Apple tematike, ali 90% medija komentira Apple.
Kao najvrjednija kompanija, ali po kojem kriteriju? Po njih 3 od mogućih 10?
Ne vidim ništa drugačije ozračje u Googleu, Samsungu, MS-u, itd. To izdvajanje mi nije jasno, izdvajanje do te mjere da ljudi kad vide nekoga da ima neki Apple proizvod kreiraju mišljenje o tom čovjeku.

Ne kažem da je Apple cvijeće, ali počele su se isticat stvari koje veze s ničim nemaju. Kao Apple nije inovativan, Apple nije originalan, sve što su napravili pokrali su, Apple proizvode koriste samo bogati ljudi, Apple je arogantan i nije ih briga za nikoga, Apple tuži jer se boji, a ostali tuže zbog nekih ispravnih razloga. Imam osjećaj da je bitno zaboraviti sve pro Apple činjenice, istaknuti samo negativne i dodati još par stvari koje veze s ničim nemaju i deri, pljuj, generaliziraj.

Ne mislim ovdje na tvoje komentare s kojima se u velikom postotku slažem, već čisto onako razmišljam

Izdvojit ću upis s jednog bloga od komentatora s kojim se poprilično slažem:
"Redukcionizam i jednoumlje u razumijevanju tehnike koji vlada u sveopćoj javnosti čini nevidljivim ono što je Apple zaista izmislio i realizirao, ostavljajući vidljivim samo to da je nešto pokrao, dajući dojam da su na snazi dvostruke vrijednosti.

Apple je izmislio tehnološki poredak i savršeno ga implementirao. Od korisničkog iskustva krajnjeg korisnika, preko samog hardveraja i podrške, pa sve do ogromne platformske infrastrukture, Apple je izmislio nešto što nitko prije njego to ni približno nije mogao.

Redukcionističko gledište, s druge strane, ne vidi to kao neku inovaciju niti kao uspjeh, već krađu. Zašto? Zato što se to sve promatra samo kao pojam, ali ne i bit pojma. "Postojale su aplikacije i prije App storea", "postojao je touchscreen i prije iPhonea" itd., zapravo je vrlo zatucano gledište u kojem ne postoje kvalitativna mjerila. Naravno, u takvom zatucanom gledištu nemoguće je vidjeti što je zapravo Apple napravio. Između svega što Apple nije izmislio (touchscreen smartphone, kvadrat itd.), i onoga što je on tobože "kopirao", postoji razlika kao između neba i zemlje."

P.S. Tužakati ove Poljake s druge strane nema veze s mozgom
12.09.2012 | 19:00
A krenulo im, pa dok ide ide!
12.09.2012 | 21:48
Soffoklo, tvoje zapažanje stoji. Razlog za to je jasan. Apple je nekad (ne tako davno) imao poslovnu etiku bitno drugačiju od ove danas. Za razliku od drugih firmi koje navodiš, koje nisu nikad. U tome je razlika. I zato zaslužuju svu antipatiju koju dobivaju. Jasno je da su neke kritike neutemeljene i više emotivne (kopirali su ovo, pokrali su ono... - svakom tko je jednom primio iPhone u ruke, jasno je zašto je Apple njime revolucionizirao tržište smartphonea), nego logične, ali one su zapravo odraz te antipatije koju ljudi osljećaju.

Ali uopće ne sumnjam da je taj strateški zaokret Apple napravio svjesno i planski. Mijenjali su visok ugled za tržišni udio, novac i moć. Nisu također ni u tome prvi, ali su svakako najuočljiviji.
12.09.2012 | 23:14
Slažem se, posebno oko toga da su napravili taj zaokret svjesno i planski.

Baš sam neki dan obratio pažnju kako si svakih par mjeseci neki menadžeri u Appleu dodjele strašne bonuse. Kako god bilo i što god se mislilo o Jobsu on je jedini tu kompaniju gledao kao svoju i sama kompanija mu je bila puno važnija od novca i zarade. Sad je tamo u većini ekipa koja ipak nema baš takve poglede na tu kompaniju, možda im je draga (kako, kome) ili prirasla srcu, ali novac koji si dijele dovoljno govori koja im je jedina motivacija i misao vodilja. Moguće je i da je to Jobs isplanirao znajući da kompaniju ostavlja ljudima koji je nisu stvarali.
12.09.2012 | 23:25
Ne mora management biti emotivno vezan za firmu da bi posao radio etično i pošteno. Niti je emotivna veza s firmom jamstvo etičnog poslovanja (čak je, rekao bih, češće suprotno). Ali ovdje je na djelu najgora kombinacija...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 33 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, hal9000, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (890)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO