Apple u Tisak Media centrima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple u Tisak Media centrima

18.09.2012 | 19:09

Apple od sada i u Tisak Media

Uf što je sada slijedeće? Koga pitati tamo?
18.09.2012 | 19:45
Molim vas kutiju žvakaćih, papirnate maramice i jedan iPad!
18.09.2012 | 19:51
Koja debilana! Jos kad sam dobio onu sugavu reklamu metroa i vidio ipad na naslovnici
18.09.2012 | 21:08
Ako se Macovi prodaju u Školskoj knjizi, ne vidim zašto se ne bi iPadovi prodavali u Tisku. Pa iPad je tako i tako điđa za zajebanciju. Gdje bi se trebao prodavati? Na Institutu Ruđer Bošković?
18.09.2012 | 21:39
Jok, na FER-u!
18.09.2012 | 21:43
Mogu zamisliti prodavače u Tisku kada ih kupci budu pitali za neki savjet
Nadam se da će ih poslati na edukaciju.
18.09.2012 | 21:58
smayoo kaže:
Ako se Macovi prodaju u Školskoj knjizi, ne vidim zašto se ne bi iPadovi prodavali u Tisku. Pa iPad je tako i tako điđa za zajebanciju. Gdje bi se trebao prodavati? Na Institutu Ruđer Bošković?

a bo. mozda sam ja malo u k, ali volim moci kupovati stvari u specijaliziranim ducanima, volim kada prodavac stvarno zna nesto o tome sto prodaje, i ne mogu zamisliti da kupujem salatu, sunku i ipad istovremeno
dal da ventex krene prodavati salatu?

poanta je valjda da na kraju ljudi imaju mogucnost kupiti stvari gdje ih zele kupiti, ali apple forsira neki "dozivljaj kupovanja" kao sa svojim storeovima a u hrvatskoj nema nikakvu politiku distribucije. u biti ima. daj robu onome tko uleti sa nekim finim avansom, pa nek se on zabavlja sa time kako god zeli.
meni je to nekako glupo, ipad, galaxy, ili neki drugi tablet... svejedno!
  • campo
  • Posjetitelj
18.09.2012 | 22:27
a što će ih pitat o ipadu? moj mali me sa 4 godine nije ništa pitao čim sam mu pokazao par puta ipad? stvarno ovde ima pacijenata.!! a kad tisak prodaje dostojevskog to nije čudno ( meni nije ali vama bi onda to trebao biti kraj svijeta)
18.09.2012 | 22:37
Gle, i to je isto tržišna segmentacija. Neki kupci vole kupovati u specijaliziranim dućanima, a neki na kiosku, s cigaretama, ili u Plodinama, sa salatom. Zašto mislite da će kupci prodavače na Tisku pitati za neki savjet? Kupuju ljudi sudoku časopise pa ih ne pitaju za rješenja. Osim toga, neće iPadovi stajati na kiosku i čekati kupca. Naručiš ga online, platiš i besplatno ti ga dostave na kiosk u susjedstvu. U čemu je razlika u odnosu na kupovinu online na store.apcom.hr, osim što kad kupiš kod apcoma moraš platiti još i dostavu pa ti ga onda ne donesu doma nego ti ostave obavijest pa moraš u poštu (ili u CityEx, ili u Overseas) po to?

A "doživljaj kupovanja" je, za mene, klasični marketinški BS. 2-3x sam imao kontakte s tim "Geniusima". To su polupriučeni klinci koji nemaju odgovor na ikoje pitanje koje je dublje od milimetar od površine. No, za razliku od ovih po našim tzv. Apple dućanima, barem su motivirani. Ovi naši su k tome i indolentni.
18.09.2012 | 23:14
campo kaže:
a što će ih pitat o ipadu? moj mali me sa 4 godine nije ništa pitao čim sam mu pokazao par puta ipad? stvarno ovde ima pacijenata.!! a kad tisak prodaje dostojevskog to nije čudno ( meni nije ali vama bi onda to trebao biti kraj svijeta)

Evo par pitanja koja mi se čine vrlo vjerojatnima:
Kako prebaciti fotografije sa aparata na iPad?
Kako prebaciti glazbu na iPad?
Mogu li se na iPadu vrtiti Word i Excel?
Može li se sa iPada vrtiti prezentacija/film na TV ili projektor?
Kako printati sa iPada?
Kako datoteke sa USB memorije prebaciti na iPad?
...
Ima toga još, ovo mi je prvo palo na pamet. No, vjerojatno ništa od navedenoga ne zanima tvog sina
18.09.2012 | 23:19
smayoo kaže:
Zašto mislite da će kupci prodavače na Tisku pitati za neki savjet? Kupuju ljudi sudoku časopise pa ih ne pitaju za rješenja. Osim toga, neće iPadovi stajati na kiosku i čekati kupca.

Ne znam po čemu si zaključio da iPadovi (i ostali Mac hardveraj) neće i fizički biti u trgovinama. Tekst "Kutak s odabranim Apple proizvodima nalazi se u centrima..." prilično je jasan.
  • campo
  • Posjetitelj
18.09.2012 | 23:57
sad moj sin ima 7 godina i već ga učim gdje tražiti odgovore na pitanja prije kupovanja pa i tebi preporučujem da ideš na stranice dotičnog proizvoda a potom na forume i kad si siguran odeš u tisak i objasniš prodavačici što može iPad. ja to uvijek radim i to za bilo što i to me jako zabavlja i na kraju sklapam prijateljstva po dućanima
19.09.2012 | 00:20
1$=10 kn
ec4b012faa7f68d7bd3ff1867530202f.jpg

todorić+gajski zaljubljeni par.
19.09.2012 | 00:43
campo kaže:
sad moj sin ima 7 godina i već ga učim gdje tražiti odgovore na pitanja prije kupovanja pa i tebi preporučujem da ideš na stranice dotičnog proizvoda a potom na forume i kad si siguran odeš u tisak i objasniš prodavačici što može iPad. ja to uvijek radim i to za bilo što i to me jako zabavlja i na kraju sklapam prijateljstva po dućanima

Pretpostavljam da odgovaraš meni.
Meni ne trebaju odgovori na pitanja koja sam naveo. Da malo pažljivije čitaš shvatio bi da su ta pitanja ona za koja sam pretpostavio da će ih pitati kupac vulgaris kada ugleda Apple proizvode u trgovinama Tiska. Neki Ivan Horvat
19.09.2012 | 01:55
ako ce se dobro prodavati, a ne sumnjam da hoce, u pravu su bili.
cisto govorim iz svoje perspektive, i tu se ocito radi o trzisnoj segmentaciji, u pravu si smayoo.

prodavac ne mora reci rijesenje sudoka, ali bilo bi lijepo da zna reci stranci da se rjesenja upisuju olovkom ili kemijskom. malo se salim, ali brdo ljudi (ali brdo) ne zna prebaciti pjesmu na ipad, instalirati aplikaciju, itd. takvi naravno ne znaju ni traziti, jer im je komp SF.
kome da se kupac u hrvatskoj javi ako ima kakvo pitanje vezano za proizvod kojeg je kupio za soma €? samo trgovcu.
nisam siguran da postoje upute na hrvatskom negdje na netu, a potraznja za uputama ocito postoji.

dijete koje sad ima 7 godina ne mogu uzeti za primjer jer se radi o generaciji koja odrasta uz internet, kompove, iphone i sl, ali moj tata koji ima 60 i nije odrastao sam tim stvarima, a voli ih koristiti... da nema mene, koga bi pitao?
sad ce on spontano sjesti za komp, instalirati itunes, ubaciti unutra muziku, srediti tagove, syncati uredjaje?

mozemo tim ljudima i reci "odjebi nisi ti za to" (sa cime se ne slazem), ali onda treba reci u startu, prije same prodaje. ovako prodas stvar, i koga vise briga za tebe.
tu se ne radi samo o ipadu. na zalost skoro cijela trgovina je takva, ali zadrzavam si pravo da mi se to ne svidja.

za ostale je mozda i dobro to sto narucis uredjaj a ovaj bude dostavljen u kiosku da tvoga stana.
19.09.2012 | 08:10
Je li misliš da če tvome tati kad trgovac/trgovka objasni biti sve jasno? Imam kolegu i prijatelja na poslu, strojar je i ima četri banke i po nekoliko puta moram objašnjavati da shvati, a di neće netko sa 60 godina. S druge strane, trgovac/trgovka, mogu i izmišljati gluposti jer kupac ionako ne zna pa pita.
19.09.2012 | 08:53
rusty kaže:

Kad budu prodavali obveznice, tj. bonove Agrokora u smislu paralelne valute, onda se trebamo početi brinut....

Hoćeš kupit tamo, kupi tamo. Nećeš? Nemoj.... Fakat i vi znate zabrijati....
19.09.2012 | 09:40
Djuro genijalac kaže:
rusty kaže:

Kad budu prodavali obveznice, tj. bonove Agrokora u smislu paralelne valute, onda se trebamo početi brinut....

Hoćeš kupit tamo, kupi tamo. Nećeš? Nemoj.... Fakat i vi znate zabrijati....

Samo sam podijelio info. Vjerujem da nam večini na ovom forumu ne treba gotovo nikakva inforamcija o Apple proizvodima.
19.09.2012 | 12:19
DrAle kaže:
smayoo kaže:
Zašto mislite da će kupci prodavače na Tisku pitati za neki savjet? Kupuju ljudi sudoku časopise pa ih ne pitaju za rješenja. Osim toga, neće iPadovi stajati na kiosku i čekati kupca.

Ne znam po čemu si zaključio da iPadovi (i ostali Mac hardveraj) neće i fizički biti u trgovinama. Tekst "Kutak s odabranim Apple proizvodima nalazi se u centrima..." prilično je jasan.

Pretpostavljam da shvaćaš da "Tisak Media Centar" nije bilo koji kiosk, nego jedna od ukupno 25 lokacija u Hrvatskoj. Ona najbliža meni je u Opatiji, pokraj hotela Milennium. Igrom slučaja, jučer sam bio tamo pa sam zašao i upitao. Gospođa nema pojma o tome.

No, u ovom tekstu, odmah iza te rečenice koju citiraš, stoji i ova:

"Appleovi proizvodi kao i accessories za ove uređaje mogu se naručiti putem TISAK media Webshopa te se mogu dostaviti na odabrani kiosk Tiska."
19.09.2012 | 12:27
I ja više volim kupovati u specijaliziranim dućanima, ali iPad nije npr meso, pa da se gleda gdje je kvalitetnije.
Zaključak je da ću iPad kupiti tamo gdje ću najjeftinije proči. Točka.
Popravljati ga ionako nečeš u Tisku!
19.09.2012 | 16:26
smayoo kaže:
DrAle kaže:
smayoo kaže:

Pretpostavljam da shvaćaš da "Tisak Media Centar" nije bilo koji kiosk, nego jedna od ukupno 25 lokacija u Hrvatskoj. Ona najbliža meni je u Opatiji, pokraj hotela Milennium. Igrom slučaja, jučer sam bio tamo pa sam zašao i upitao. Gospođa nema pojma o tome.

No, u ovom tekstu, odmah iza te rečenice koju citiraš, stoji i ova:

"Appleovi proizvodi kao i accessories za ove uređaje mogu se naručiti putem TISAK media Webshopa te se mogu dostaviti na odabrani kiosk Tiska."

Mea culpa.
Očito će u centrima biti Apple proizvoda, a u običnim kioscima ne, ali će se moći naručiti. Strogo uzevši, zaista si u pravu (ukoliko centre ne smatramo kioscima). Nisam upoznat jesu li svi centri samo centri ili je pokoji centar ujedno i - kiosk! BTW centar u mom gradu oduvijek zovemo - Vjesnik!
19.09.2012 | 19:23
Kaj jamrate, sad bu se dalo kupiti i u selendrama. Ne bude kukanja kak se treba potegnuti do nekog većeg grada.
19.09.2012 | 19:50
Neznam cemu takva drama oko ovoga!
Osobno mi je tak svejedno di cu sta kupiti, moze i kod kumice na placu ako je legalno i sa svim papirima. Ionako sva banda gleda samo da proda, a dali radi ili ne, to nikog ne brine osim krajnjeg korisnika.
Meni je samo bitno da je svako n prodajno mjesto jeftinije od predhodnog koje sam obisao. Posto u ovom slucaju nije, tako me zaboli sto tisak prosiruje svoju paletu, a appcom svoju mrezu!
07.01.2013 | 10:01
tražim temu koju sam još prije neko vrijeme otvorio vezano za Školsku knjigu kao jednog od Resellera za Apple proizvode, pa ne mogu naći.

Uglavnom navesti ću ovdje za one koji ne znaju.

Za sada samo u Zagrebu, ŠK - Arkadija je otvorena na Trgu Bana i u svojoj ponudi imaju Apple proizvode.

To je u biti priča koju sam načuo još prošle godine u Rijeci, ali se ništa još nije realiziralo po ostalim gradovima osim, kako kažu za sada, u ZGu

Arkadija

na Mackorisnik.com se lagano reklamiraju.

evo čisto fyi
07.01.2013 | 10:42
mislis na svesamonekorisnik.com?
07.01.2013 | 11:30
smayoo kaže:
No, za razliku od ovih po našim tzv. Apple dućanima, barem su motivirani. Ovi naši su k tome i indolentni.

E ovo je mal žešći problem kod nas. Vani su većinom motivirani, nasmiješeni, ugodni, ne prenapadni i sl. Kad god se vratim u HR doživim šok inverzije.
07.01.2013 | 14:23
mruzic kaže:
smayoo kaže:
No, za razliku od ovih po našim tzv. Apple dućanima, barem su motivirani. Ovi naši su k tome i indolentni.

E ovo je mal žešći problem kod nas. Vani su većinom motivirani, nasmiješeni, ugodni, ne prenapadni i sl. Kad god se vratim u HR doživim šok inverzije.

Ja zbilja ne znam u kojim ste vi dućanima bili, ali ja u domaćim Apple storeovima imam samo pozitivna iskustva. Ljudi su ljubazni, nasmiješeni i vrlo uslužni. One osnovne informacije o proizvodima koje bi i trebali znati su znali (čuo sam dok su objašnjavali drugim kupcima), a sve ostalo i onako ne ideš u store pitati... nađeš info na netu i živio. Ne vidim u čemu je problem?!
07.01.2013 | 14:36
Pa konkretno meni smeta u bilo kojem dućanu kad uđem i dođem do prodavača s očitom željom da ga nešto pitam, a ovaj razgovara sa svojim kolegom (ne s drugim kupcem), primjeti me, ali se ne da smetati. To mi se u dva navrata desilo u ovim kopijama Apple dućana kod nas.
Jednom sam ušao u jedan s prijateljem koji je imao gotovu, učvršćenu odluku da će kupiti iPad. Ušao je unutra s karticom na gotovs. On je čak i pokušao osloviti jednog od njih i dobio je odgovor "nije nam još počela smjena" (a bilo je samo njih dvoje u dućanu). Pa je na kraju iPad kupio preko store.apcom.hr. Jeftinije.
07.01.2013 | 14:40
To je baš katastrofa. Uvijek odem u store u Areni Zagreb, jer je najbliži, a i ekipa je zbilja ok i uslužna... za sada. Valjda nisam pogodio dan da su se ustali na lijevu nogu
Edit:
Ali u Konzumu recimo redovito naiđem na takve situacije. Pogotovo u velikim dućanima. Ove kvartovske tete su zbilja ok i puno uslužnije...
07.01.2013 | 17:30
Meni trgovci uglavnom sluze da otkljucaju one staklene vitrine i da taspakiravaju i isprobavaju ono kaj im ja velim da me interesira. Strucna pitanja ostaju doma.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 29 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jura22, kupus, moragd, Riba, temeljnik, Anonimci (993)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO