16.10.2012 | 16:03
Dugo sam vagao sta kupiti, i na kraju odustao od Aira, a odlucio se za macbook pro retina. Prvotno sam htio macbook pro bez retine, no sa SSD-om, ali me cijena izadje priblizno ista, pa ne vidim smisla da ne uzmem retinu. Presmijesna politika od Applea, no sto je tu je
Ovog puta ne mislim kupovati polovno, vec nov uredjaj. Gledao sam malo cijene po europi, u svicarskoj rMBP sa 16gb memorije (slablji model) izadje me 16500kn. I dalje jako skup uredjaj, no naspram cijenama u hrv ovo zvuci odlicno.
Cijene sam gledao na svicarskom apple storeu, pa uzeo srednji tecaj franka i zbrojio 2+2. No zanima me sljedece:
1) Narucivanje iz svicarske u brezice ili breganu (pošta u oba slucaja). Da li je itko ista slicno ovdje radio? Da li je uopce moguce to napraviti?
Jer ne mislim placati dodatne namete drzavi prilikom narucivanja na svoju adresu, pa bih iskoristio blizinu slovenije.
2) Ima li itko iskustva u ovakvom stilu narucivanja? Posebice ako je to iskustvo iz svicarske. Puno bi mi pomoglo, jer do sad se nisam bavio ovim tipom narudzbi. Ako ima jos netko da je poblize upoznat sa hardware ducanima koji prodaju Apple proizvode iz svicarske, bio bih jako zahvalan da stavite ovdje linkove
P.S.
U austriji isti macbook bi me izasao oko 18500kn, pa ukoliko netko ima iskustva iz austrije, bila bi takodjer dobrodosla