13.11.2016 | 13:15
1. Mini može stajati u rack ormaru na stubištu, a Plex serveru mogu pristupati preko surfalice, s bilo čega te ga na taj način podešavati i upravljati?
Ako želiš pristupiti server dijelu plexa (i/ili streamat) onda kao i svaki drugi web servis morati ćeš ga publishirati prema van. Taj port će ti posebno trebati biti na netu ako hoćeš remote stream. dyndns i slično ti neće biti potrebno jer Plex ima svoj dyn sustav tako da u trenutku kada publishiraš port i koristiš isti plex.tv account na uređaju na kojem želiš stream, Plex site će te redirectat na 32400 port na tvoj server.
2. HD sadržaj bi možda mogao stvarati probleme Miniju s Core duo procesorom i 2GB RAM pa bi to eventualno bilo bolje staviti na lokalni disk spojen direktno na TV (mimo Plexa)
Kao što je Dragan naveo sve ovisi o contentu. Osobno sam imao prilike raditi na jednom novom LG tvu nedavno i istina je da njegov Plex client radi samo u transcode modeu. Dakle nema directplay što radi stres na server strani. Osobna preporuka je
xplay.itkey.ru koji isprobano radi uredno (kupljen također) i nema nikakvih problema. Ima puno puno više opcija (čak i ono što bi čovjek očekivao od svakog plex clienta) kao manipulaciju prijevodima, audio stremovima itd.. (ostali plex clienti to imaju, a zašto je plex za LG tako minimalistički nemam pojma).
Dakle testiran je i 4K content na tom LG tvu sa Xplay aplikacijom i ide ko putar (jer je 4K tv) te nema gotovo nikakvog stresa na server strani osim pusha samo contenta. Vjerujem da bi tako bilo i u tvojoj situaciji.
3. Sadržaj s NAS-a (kojem Plex server na Miniju pristupa kako? Preko AFP? Ili preko...?) može vući bez problema ako je Plex server spojen žicom na Gb switch na kojem je i NAS. NAS je D-Link DNS-320
SMB/AFP/NFS sve je moguće samo je pitanje kako ćeš složiti komunikaciju. Plex server će sve vidjeti. Radi čak i mappitani drive preko VPNa (probali smo kolege i ja sa remote lokacija napadati jedna plex server i raditi streamanje preko tunela, sve radi).
4. Takvim setupom bi mogao posložiti da na TV potegnem cijelu kućnu fototeku, fonoteku i videoteku?
Da, Plex podržava detekciju, slika, a/v contenta i 'home video'. Filmovi i tv shows imaju i vlastite grab servise (tako da ti izgradnja svih meta podataka komercijalnog contenta nije potrebna unutar foldera sa samim contentom).
5. Pitanje - da li Plex server na Miniju može reproducirati originalni filmski DVD ubačen u optički drive od Minija (koji je ispravan)?
Dobro pitanje. Nisam nikada probao, ali ovako na prvu rekao bi da može. Naime Plex čita uredno DVD i BL folder/file strukturu. Pod čita mislim da će pristupiti i reproducirati, ali neće ti chaptere uredno složiti, već će mu svaki chapter biti zaseban file koji ćeš morati odabrat i playati. Dakle nije baš user friendly što se tiče tih nativnih formata (nije tako ni zamišljen). S druge strane, što se tiče same detekcije tog sadržaja na samom DVDu, pa rekao da bi čak i mogao detektirati to. Ako je meni detektirao mappirani network drive pod određenim drive letterom, ne vidim razloga da to ne napravi i za DVD.