22.04.2020 | 10:35
Bok svi,
trebam malu pomoć za aplikaciju photos. Mali uvod, fotograf sam i gotovo sav workflow mi je baziran oko capture onea i photoshopa. Na dektopu imam folder, unutar njega foldere po projektima u koji spremam obradene jpege. Taj folder syncam sa itunesima i sve fotke se najnormalnije spremaju svaka u svoj folder na iphoneu. Sve je radilo bez greske dok se nisam prije par tjedana morao prebacit na Mojave (Mac Pro 5.1). Nakon sto sam pokrenuo itunese i prvo syncanje, skuzio sam da mi se vrijeme syncanja tog foldera produzilo na nekoliko minuta, nebitno koliko fotki prebacujem. Proces koji je trajao maximalno 15 sekundi prije sad traje 5 minuta bez greske i to zna bit frustrirajuce, pogotovo ako moram prebacit hitno samo jednu fotku na iphone. Navodno objasnjenje za takve stravi po apple grupama je: dešava se
E sad photos app. Skuzio sam da mogu prebacit kompletne foldere u nju da budu prikazano kako i jesu, i to mi je super, import je brz, pregledavanje jednostavno, sve super. Glavno pitanje je, da li postoji opcija, nakon sto odradim retusiranje u fotosopu da se fotka spremi direktno u taj folder koji se nalazi u Photos aplikaciji i da je ta fotka odma vidljiva na svim uredajima? Radim u isto vrijeme na vise stvari i moram spremat fotke na vise lokacija i jednostavno ne nalazim informaciju na internetu kako da jednostavnim save as sve fotke budu odmah viljiv. Pretpostavljam da za to mora bit upaljen neki icloud negdje i to mi je jasno ali glavna briga je save as proces. Ako moram fotku sejvat, pa je onda rucno ubacivat u svaki folder i importat u Photos app, onda je to malo cudan workflow.
Nadalje, ne vidim opciju syncana Photos appa kroz itunese ali pretpostavljam da se to rijesi sa ukljucivanjem iclouda:(
Znam da je vjerovatno odgovor jednostavan ali eto nemrem nac nigdje ovo specificno objasnjenje, svi odgovori na internetima su poprilicno genericni.
Hvala unaprijed i pardon na poduzem postu