Back up - Time machine
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Back up - Time machine

22.08.2009 | 23:44
Primjetio sam da kod Back Upa kad koristim VMware ili Parallels, bakupira 15GB ili više i preko 25GB. Inače bakupira par stotona Mb, ili oko 1GB.Tako da mi to poždere mjesto na Time capsuli i dosta se brzo napuni pa me zanima mogu li to kako izbjeći.

Pozdrav !
23.08.2009 | 00:09
On virtualni PC file u kojem su cijeli Windowsi svaki put smatra datotekom koja je izmjenjena i onda je zeli backupirati. Ja bih na tvojem mjestu isključio backup PC-ija, a onda ga ručno backupiraj prema potrebi ili kada znaš da imaš dobar setup. Ako pak dnevno radiš u Windowsima i treba ti backup, onda je možda bolje to srediti iz samih Windowsa, a njih ne backupirati iz Maca.
25.08.2009 | 15:47
I mene je to nerviralo dok nisam podesio da mi ne radi backup vmware i parallelsa. Ukoliko nemate bitnih filova na njima, možete ih pobrisati tako da otvorite Time Mashine, odaberete Parallels (kod mene su nalaze u documents) odaberete ikonicu opcije (onu do oka) i odaberete "Delete all backups of parallels" To mi je oslobodilo na starom disku 193 GB prostora.
31.08.2009 | 22:28
jopet ja:( .
time machine mi je pun,a htio bi ga isprazniti,jer ionako sam skinuo sve programe na novi SL.pitanje je samo kako a da ne moram ponovo formatirati ex. disc.
01.09.2009 | 01:32
dvoklik na ikonu diska koji ti služi za TM. odvuci folder s backupima u smeće, isprazni koš za smeće.
01.09.2009 | 08:05
hvala.
01.09.2009 | 16:03
evo jedno pitanje da ne otvaram novi thread

Da li TM moze raditi backup na mrezni disk?
Naime imam DNS-323 sa diskovima od po 1TB, pa bi ako je moguce radio neki backup na njih putem mreze!

tnx
02.09.2009 | 12:17
Imam problem....

Prvi put sam koristila Time machine i to kad sam htjela kopirati fileove sa prijenosnog harda.
Problem je u tome da kad je napravio back up ja ne mogu pronaći te fileove nigdje.......
what did i do wrong??
p.s. nova sam korisnica jabuke........ maybe that is the reason!
02.09.2009 | 13:29
NE koristim TM, ali, koliko sam skužio, moraš iz Findera pristupiti originalnom folderu (dakle tom prijenosnom disku) i onda tamo uklikati ikonicu time machinea pa ti se otvori u "trećoj dimenziji" timeline promjena na tom folderu.

Uglavnom, Time Machine nije baš za takve akcije kao što si ti napravila. Za to je više Carbon Copy Cloner ili Chronosync.
02.09.2009 | 13:38
Meni se sve čini da se to sve izbrisalo....
Nema u Finderu originlanog foldera prijenosnog diska!!
Kad upiknem prijenosni u lap, automatski se otvara ikona TM backups!!
Jao jao, muke li.......
02.09.2009 | 15:55
Ajmo od pocetka, od kuda kamo si backupirala podatke? Nisam nikad koristio Time Machine ali ako je on to nekamo snimio ne vjerujem da se ista izbrisalo 'samo od sebe'.
03.09.2009 | 18:40
Ma ja sam se generalno zeznula! Htjela sam kopirati fajlove sa prijenosnog hd na lap.... preko TM (kobna greška) jer je hd prethodno formatiran na windowsima! I ja ovako pametna sam htjela samoj sebi olakšati posao da ne idem starim dobrim copy-paste putem.... kada se automatski otvorio TM lijepo me je pitao da li da obriše postojeće fajlove da bi ga formatirao i ja sam kliknula YES! I ostalo je povijest..... nema fajlova, nigdje .... niti na hd-u niti u lapu... (
Ne pitaj me zašto sam kliknula yes..... ja se još uvijek pitam

Na greškama se uči!!!
03.09.2009 | 19:00
ma ne trebas se pitati.svi mi cesto kliknemo yes umjesto no.valjda nam je to u genima.
03.09.2009 | 19:44
Ja ti mogu samo reći da nisi jedina. Ta "convenience" fora kako je TM po definiciji uključen i skače na svaki vanjski disk koji se spoji te napada korisnika pitanjem koje nekom tko ne vlada potpuno engleski može značiti upravo suprotno od onog što se misli je zapravo dosta loša. Jedan je moj poznanik bio na najboljem putu da napravi istu stvar kao ti, ali me je srećom nazvao i pitao što točno to znači što ga ovaj pita...
03.09.2009 | 22:08
..... i sad se ja glavom lupam u zid jer nisam napravila isto!!!!
Bilo je potrebno samo okrenuti broj tel., ali neeeeee!
Otplakala....... i idemo dalje!
04.09.2009 | 11:33
Natasha je napisao:
..... i sad se ja glavom lupam u zid jer nisam napravila isto!!!!
Bilo je potrebno samo okrenuti broj tel., ali neeeeee!
Otplakala....... i idemo dalje!

Čekaj, čekaj, čekaj malo.
Ako na tom disku nisi ništa snimala poslije, ima šanse.
Skini, ukradi ili kupi sa neta, na svoj komp Data Rescue II aplikaciju, mogla bi pomoći. Tj, znam par slučajeva gdje je spašavala obrisane fotke i slično...

A mislim da imaju i probnu verziju, pa vidi. 500kn nije puno za podatke na disku!

http://www.prosofteng.com/products/data_rescue.php
04.09.2009 | 14:35
Jao super!!!!!! Budem probala!! Nisam poslije dirala hard uopće jedino što je TM već napravio backup pa ne znam da li to šta odmaže?
04.09.2009 | 14:52
Da, to vjerojatno odmaže jako...
04.09.2009 | 15:30
A i mislila sam!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 25 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jura22, moragd, Riba, temeljnik, Anonimci (895)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO