EyeTV-EPG-Interesantan trik
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

EyeTV-EPG-Interesantan trik

14.09.2009 | 13:58
Evo,......

Kao što sam prije 2 godine obečao, imam rješenje za EPG unutar eyetv aplikacije. U mom slučaju radi se o Običnom leopardu i eyetv 3.1.

1. Otići na stranicu od phazera i skinuti weekly verzije za naša 4 programa (HRT1,2 Nova, RTL)

2. datoteke MORAJU biti u .xml formatu (Pažnja, Safari zna nadodati dodatne extenzije, tako da ako i doda, u finderu obratite pozornost da file
završava s .xml)

3. Skinuti file jednostavno drag&drop na ikonu od eyetv-a na docku. Znaci, četiri puta D&D na ikonu i potvrditi s "open"

4. Unutar same aplikacije na glavnom prozoru, kliknuti na "channels" te kod ta četiri digitalna programa...dok su izlistani, kod opcije EPG, gdje je po
unešeno DVB, kliknuti na taj DROPDOWN meni i odabrati xmltv i jednostavno asocirati ime programa iz xmltv fajla.[img size=150][/img]

5. Kliknuti na opciju s lijeve strane Program guide i tamo su izlistani svi programi s opcijom "NOW" i sto je sljedece itd.....

E SAD...TO NIJE SVE!!!! prvih 10 koji nazovu u roku 5 minuta dobijaju set shogun noževa:)))

pretpostavljam da takodjer ima i opcija da se remotely može programirati da da se snimaju programi. Na stranici www.tvprofil.net možete se besplatno registrirati, te pod opcijama možete preko interneta se subscribe-ati na preko iCala na željeno snimanje, tipa, ako je danas Ponedjeljak, a u srijedu je utakmica, dok ste registrirani tamo, kliknete na samo na ikonu sata u vrijem kad je utakmica, i taj event ce vam biti poslan u vas iCal. Siguran sam da postoji trik da i ovaj XMLTV EPG radi tako da prepozna vaš account i automatski pokrene snimanje, ali fakat nemam vremena to sad tražiti!. Ako nekom sine ideja, nek je podijeli, ili čemo pričekati naredne 2 godine da i to uspijem "pobijediti"

Uživajte!
Prilozi:
15.09.2009 | 11:55
Bravo mili!

A sad mi reci, jesi li konačno kupio legalnu licencu za EyeTV?
15.09.2009 | 23:48
Ljubavi....znas da jesam
06.10.2009 | 12:39
miomika je napisao:
pretpostavljam da takodjer ima i opcija da se remotely može programirati da da se snimaju programi.

Eto, zadnja verzija EyeTVa i iPhone verzija istoga i to je to.
Lijepo!
12.01.2010 | 00:30
Aj da ja sad nekaj pitam...

Ovako, došao mi danas EyeTV, i onako nabrzaka, stavio ga na stroj, i gle čuda, radi.
No ono što mene zanima, a nisam uspio prokljuviti, može li se snimati jedan TV kanal, a drugi gledati u Live verziji?
Znači, snimam nekaj sa HTV1 (recimo),a u isto vrijeme gledam NOVU TV???

Radi se o
- EyeTV 3.3
- eyetv hybrid TV tuner stick (USB)
12.01.2010 | 09:30
Tomek je napisao:
No ono što mene zanima, a nisam uspio prokljuviti, može li se snimati jedan TV kanal, a drugi gledati u Live verziji?

Ako se ne varam to se može jedino sa dual tunerima, tj. morao bi imati dva tunera u uređaju. Možda netko bude pametniji, nisam se nikada zamarao s time.
12.01.2010 | 15:26
Tomek je napisao:
Aj da ja sad nekaj pitam...

Ovako, došao mi danas EyeTV, i onako nabrzaka, stavio ga na stroj, i gle čuda, radi.
Znači, snimam nekaj sa HTV1 (recimo),a u isto vrijeme gledam NOVU TV???

Moze! Neznam vise jel option ili "alt" tipka no dakle otvoris live window npr htv1 i onda drzis ili option ili alt i odes misem na file i sad ces moci otvoriti nesto kao multi live window... bla bla truc truc. I sad ih imas 2 otvorena jedan ce ti snimati a drugi mozes gledati Jedino kaj mislim da moras drugi otvoriti prije nego zapocne snimanje jer ti poslije vise ova fora ne nudi multi live window.

Nisma doma al mogu navecer dati u detalje.
24.01.2010 | 12:46
UPDATE 2

Neznam dal ste primjetili, ali od petka OiV pušta i EPG na sva 4 postojeća digitalna kanala, pa ako tako da više nema potrebe za ovim workaround-om. Malo je sj****n encoding, ali stvar koliko vidim radi.
24.01.2010 | 12:51
miomika je napisao:
UPDATE 2

Neznam dal ste primjetili, ali od petka OiV pušta i EPG na sva 4 postojeća digitalna kanala, pa ako tako da više nema potrebe za ovim workaround-om. Malo je sj****n encoding, ali stvar koliko vidim radi.

Može li se nekako utjecati na taj encoding ili to ne ovisi o meku i eyetv-u? Naslovi emisija poput "Ćevapčići kod Šišljagića" ili "Čudovišni šuškač" posve su nečitljivi
24.01.2010 | 13:15
hmmm..mislim da ne. Izgleda da OiV to šalje u nekakvom CP-1250, a koliko vidim, eyetv je unicodan.

hmmmm......viš vraga, da odgovorim sam sebi, milim da je do defaultnog fonta, idem vidjeti dal se moze promijeniti font, mozda ce raditi.
24.01.2010 | 15:02
miomika je napisao:
UPDATE 2

Meni uredno piše, "program guide has no data to display"? Mada vidim da pokaže što je tog trenutka na TVu kad mijenjam kanale? Gdje griješim lastane?
24.01.2010 | 15:14
welll lastane. )

tamo di imas izlistane programe, umjesto da ti pise "xmltv" stavi DVB kod opcije Channels
24.01.2010 | 15:17
Meni je automatski proradilo. Ništa nisam morao podešavati.
Pogledao sam u Preferences pod Guide, a tamo je odabrano None.
BTW inačica EyeTV-a je 3.3
02.04.2010 | 23:53
Pozdrav !
Pokušao sam doći do EyeTV 3.3 za isprobati na Miglia TVMini+ stiku, međutim nema Demo ni Trial verzije, a kupiti na neviđeno nebih htio. U popisu podržanih u EyeTV-u ga ima, ali i na prijašnjoj verziji je bio, ali nije radio. Naime prije nekoliko godina su se Miglia i Elgato razišli i odonda su te smicalice. Sad možda ipak popuštaju tenzije, pa bi možda bilo podrške i za Migliju. Volio bih isprobati da ne bacim lovu, pa možda neko pomogne, ili ću na kraju morati "kupiti" na nekom linku za probu.
03.04.2010 | 16:32
jzelko je napisao:
Pozdrav !
Pokušao sam doći do EyeTV 3.3 za isprobati na Miglia TVMini+ stiku, međutim nema Demo ni Trial verzije, a kupiti na neviđeno nebih htio. U popisu podržanih u EyeTV-u ga ima, ali i na prijašnjoj verziji je bio, ali nije radio. Naime prije nekoliko godina su se Miglia i Elgato razišli i odonda su te smicalice. Sad možda ipak popuštaju tenzije, pa bi možda bilo podrške i za Migliju. Volio bih isprobati da ne bacim lovu, pa možda neko pomogne, ili ću na kraju morati "kupiti" na nekom linku za probu.

@jzelko, napravit cu ja image od svog diska pa cu ti poslati link ili nesto. Ali to tek onaj tjedan od 12.04. na dalje jer sam sada upravo u autu i idem sa svojima na more.

Hoce li ti to tako odgovarati?
03.04.2010 | 19:55
@ Tomek
Važi, ako dotle ne nabavim, ili Stik dam nekom tko ima novi soft. U svakom slučaju se oglasim. Sretan put i Sretan Uskrs, ako slučajno ideš na Hvar napravio bi mi veselje. Iz Zagreba sam, ali sam tu iz zdravstvenih razloga. Bok !
08.04.2010 | 22:49
jzelko je napisao:
@ Tomek
Važi, ako dotle ne nabavim, ili Stik dam nekom tko ima novi soft. U svakom slučaju se oglasim. Sretan put i Sretan Uskrs, ako slučajno ideš na Hvar napravio bi mi veselje. Iz Zagreba sam, ali sam tu iz zdravstvenih razloga. Bok !

jzelko, oprosti što se nisam prije javio, no tamo di sam ja imam strašan problem sa signalom i vezom. Modem ne radi kako treba, signala na 098 ništa...
Nažalost, do Hvara nisam išao, ja ti ostanem u Sovlju (uvala pokraj Tribunja-Vodice).
Sutra kad pronađem CD, složim neki img ili nešto slično pa ti pošaljem RapidShareom...
08.04.2010 | 23:37
Bojim se da neće pomoći. Traži kod i tu stane. Možda i Miglia ima zaštitu od instaliranja drugog softvera. Jedino da pošaljem stik za probat.
08.04.2010 | 23:38
jzelko je napisao:
Bojim se da neće pomoći. Traži kod i tu stane. Možda i Miglia ima zaštitu od instaliranja drugog softvera. Jedino da pošaljem stik za probat.

Kakav kod trebaš??? SN?
08.04.2010 | 23:43
Vjerovatno ! Nemam instaliran ap, ali kad odabereš firmu i uređaj traži upisivanje tog SN-a.
08.04.2010 | 23:50
jzelko je napisao:
Vjerovatno ! Nemam instaliran ap, ali kad odabereš firmu i uređaj traži upisivanje tog SN-a.

aj pogledaj pp, mozda pomogne. ak ne, javi pa ti rapidshernem eyetv3
09.04.2010 | 18:45
Definitivno iščačkao da nije podržano. Samo originalni softver uz stik kaže i Eyetv. Dakle, moram se zadovoljiti ovakovim, kakav je. Miglia radi samo sa svojim softverom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 21 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, kupus, m@xym, Riba, VanjusOS, vicko, Anonimci (954)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO