09.08.2004 | 14:36
Ja također mislim da je Zvonimir u jednu ruku u pravu, ali nazirem i drugu stranu, jer sam zainteresiran za MOffice, sad i odmah, pa svoje potrebe ne bih dao na milost i nemilost, u ruke sve većoj rekla kazala, ekspeditivnosti rješavanja softwareiskih obećanja, Appleu, s obzirom na iskustva s Safarijem, no o tome kasnije, bit će jasnije, i iznjeti na vidjelo opravdanost moje suzdržanosti skorom rješenju mimo MOfficea.
Sve u svemu dečki , nitko sretniji od svih nas Macovaca da vas Apple posluša, svoje korisnike, potpuno sam s vama u našim zajedničkim maštarijama! I uvjeren sam da će nas Apple ugodno iznenaditi, iWorks s FileMakerPro dapače super san, kao što nas je s Safarijem, kojeg sam također i sam žudno čekao i dočekao, progres ne može nitko zaustaviti!
Svatko može biti u jednu ruku u pravu 100%, ali postoje ljudi koji se podjednako služe i s dvije ruke, ne treba ih ispustiti iz vida! Treba ostaviti malo prostora i za one treće, koji možda ne djele naše mišljenje, mislite li da su drugačijemišljenici u pravilu budale?!
Evo primjer za nestrpljenje i nepovjerenje u čekanje (Apple-) čuda, iako sam od onih koji vjeruju u njih! Ona u pravilu ne dolaze sama od sebe, jer takva nemaju svrhu!!
Vrijeme ide to je svima jasno, naročito onima koji čekaju!! Tako sam i ja proširivao svoje znanje o nepovratnom toku vremena i dok su drugi imali telebanking prije 3 godine, ja sam ga počeo koristiti tek s Safarijem.
Tri godine sam čekal u banci i na pošti! Šalim se, koristio sam Zabafon-telefon, jer gdje bih došao da sve svoje vrijeme "lojaliziram-podredim" kompjuteru bio on i moj dragi alat i igračkica Mac-ica!! (no to mogu samo shvatiti oni koji su doživjeli gužve u istim poslovnicama!)
Da li ste vi kolege po Macu čekali u redovima te tri godine?
Da li ste zaključili da vam telebanking ne treba?
Da li je netko možda koristio pc "smeće" za to? ( vidi, vidi, zloćko!!
)
Hoćemo li sad tri godine (u informatici je to jedan životni vjek, slažete li se?) ne koristiti ono što nam tržište nudi, iz šovinizma i inata, ili ćemo se koristiti blagodatima informatičkih pomagala ma kako se zvali, svatko prema svojem izboru i savjesti, sada, pa kupiti druge kad se dokažu?
Lijepo je čuti kad netko poslušan mami, ali ona u svojim godinama, ambijentu i ciljevima, ipak razmišlja o našim hobijima i slobodnom vremenu iz totalno drugačije perspektive,
nego npr. što ćemo mi imati na raspolaganju danas popodne i navečer, ne veseli vas?
Ne mora mama sve znati!!!
Hoće li se ovdje naći još par prijateljskih savjeta
ili tips and tricks-ova o Cro verz MOffice 2004,
bez apriori moralno-političke osude softwarea, ocjene kako on utječe na ozonosferu ili pak nebuloznih maketinškog napumpavanja,
jer ne vjerujem da takvi argumenti ikoga zanimaju,
vidjet ćemo u nastavku...