Mobile Me
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mobile Me

04.04.2011 | 17:49
Poštovanje,

zanima me koliko vas ovdje koristi Mobile Me uslugu i mislite li da je vrijedna tih novaca?

Eto, čisto informativno pitam...
04.04.2011 | 17:59
Meni da jer fino radi s iPhone-om.
04.04.2011 | 18:02
Ne znam, ja sam ga isto dobio nedavno i baš sam zadovoljan.

Primjetio sam da ne nosim više USB otkako ga imam i da sve nekako super radi zajedno. Dva iPhone-a 4 i Mac.

Svjestan sam da sve se ovo može zapravo i sa Google đinđama, ali mi tu sve nekako izgleda jednostavnije i smislenije napravljeno.

Nego, temu sam postavio zato što sam čuo i dosta ljudi koji nisu bš zadovoljni sa mobile me uslugom i koji kažu da je dosta bugovita.

Ja iskreno do sada nisam naišao na bug,...pa me zanima čisto kakva su iskustva drugih...

Pozz
04.04.2011 | 18:03
I da, zanima me kako radi Back To My Mac opcija? Je radi i preko PC-a ili...?
04.04.2011 | 18:09
Sinkronizacija kontakata i kalendara te OmniFocus-a meni je dovoljna da opravda cijenu. Nažalost, iDisk je iritantno spor pa za taj dio koristim Dropbox

Ostale mi mogućnosti zasad nisu potrebne
04.04.2011 | 18:20
Dropbox je free i nekako mi nije za držanje nekih osjetljivih podataka, dok u iDisk imam malo više povjerenja.
Google điđe me nisu nikada privlačile, pogotovo od kad je procurilo da Chome sakuplja i šalje podatke u centar (ma kakvi oni benigni bili).
Nije toliko bugovit, nego se zna desiti da sa stolnim kompom ne sinhronizira kalendar. Mada su dosta toga popravili.
Mislim da vrijedi 40kn mjesečno, (usput, Lepeza kod ZaBe košta 60kn na mjesec, a dobije se manje) ili 3 kave/pive u centru grada.
04.04.2011 | 18:51
Slažem se da cijena nije pretjerana, samo me zanimalo događaju li se nekakve gluposti s njim. Ja recimo iDisk sam odmah počeo koristiti i prebacio sve podatke, osobne i za faks na njega tako da im mogu odasvuda pristupiti i rijeenje mi se čini puno elegantnije nego google dokumenti koji su od danas za mene prošlost.

Doduše, čitao sam nedavno da apple intezivno radi na unaprijeđenju MobileMe usluge te čak postoje glasine da bi mogla postati besplatna!

Što se kalendara tiče...pravi užitak je ne syncati iPhone samo zbog kontakata i kalendara!
04.04.2011 | 19:13
Ja koristim MoblieMe vec, evo trecu godinu (od kako imam iPhone) i moram priznat da sam stvarno zadovoljan... Pogotovo calendar, kontakti i notes mi se sami syncaju tako da nemoram spajat iPhone preko zice svaka 2, 3 dana.

Bagovi su minimalni i vidi se da apple puno ulaze u poboljsanje usluge...
04.04.2011 | 21:01
zabac kaže:
Dropbox je free i nekako mi nije za držanje nekih osjetljivih podataka, dok u iDisk imam malo više povjerenja.

Vrlo zanimljiva prosudba. Ovo se plaća pa imaš više povjerenja? Meni bi bilo relevantnije pročitati EULA, odnosno Privacy Policy. Kod Dropboxa stoji izričita izjava o zaštiti podataka od pristupa trećim osobama, a kod Applea nisam nigdje ništa slično pronašao (samo općenito pozivanje na lokalnu zakonsku regulativu zemlje iz koje je korisnik). Doduše, MobileMe me nije zanimao pa to nisam čitao.
04.04.2011 | 21:08
Rekao sam malo više. Ni Apple-u ne vjerujem. Naučio sam kroz život da ništa nije badava i da mi nitko ništa neće dati, već sve moram sam.
Ako se uključi i paranoja, koja mi je garancija da je onaj tko stoji iza DropBoxa kvalitetno zaštito servere i moje osobne podatke natim serverima? Nema ni kod ovih komercijalnih garancija, ali osjećaj sigurnosti je ipak malo veći.
04.04.2011 | 22:26
Ja ne vjerujem nikome i siguran sam da ako netko može zloupotrijebiti podatke da će kad-tad to i učiniti. No, moji su podaci takvi da njihovo otkrivanje nikome ne bi koristilo niti bi ikome moglo nanijeti štetu pa me pohrana na iDisku ili Dropboxu previše ne brine.

Rješenje je u korištenju enkripcije, to smo odavno zaključili. Sigurno je da nitko pametan neće ni na Dropbox ni na iDisk stavljati dokumente iz kojih je vidljivo kako napraviti perpetuum mobile, saznanje o tome zašto je i tko zapravo ubio JFK-a ili kako će Hrvatska izaći iz krize.

I ja sam prebacio podatke na iDisk jer na to gledam kao na još jedan od nekoliko oblika backupa koje imam. No, nije mi jasno kako su ga napravili tako sporog. Dropbox je za njega f1.

Kako posjedujem iPad iDisk mi dobro dođe za lagano pristupanje dokumentima ili pohranjivanje dokumenata kroz neke aplikacije na iPadu. Moram biti iskren pa reći da mi korištenje MM plaća poslodavac pa se nisam previše premišljao, no MM mi se čini dovoljno korisnim da novac koji za njega traži Apple ne smatram prevelikim troškom. Čak i kada bih ga plaćao iz svog džepa.
04.04.2011 | 22:39
Ja koristim MobileMe već dvije godine. Radi dobro, ali nisam siguran da bih ga plaćao da moram jer nije baš jeftin za nas siromašne u Hrvatskoj. Meni je super jer ga kao Apple profesionalac dobijem besplatno. Imaju neke bugove koje nikako da počiste i imam otvoren jedan "case" sada već preko godinu dana:

"Also, I can notice that we are trying to nail this one down since 5th March 2010 - so this is my longest support thread ever in my IT career. A few weeks more and we'll celebrate a birthday of this issue!"

Što se tiče sigurnosti podataka baš me briga, bilo bi super da mi netko hoće pokrasti podatke, to bi značilo da nas je netko vani konačno primjetio i da želi nešto od nas.
04.04.2011 | 23:41
Hahaha...koji si ti kralj dpasaric-u. Volio bi da ukradu, jer znači da su te primjetili!

da se razumjemo, ja sam isto dobio mobile me besplatno, kako sam prolazio onaj apple training online...pa riješio kviz "selling mobile me" i poklonili ga na godinu dana. Ja zadovoljan!
04.04.2011 | 23:55
Imam MM već 2 godine. Izvrsno mi služi za sinkronizaciju kotakata, kalendara i notesa. Nešto sam stavljao i na iDisc, ali samo radi probe, ne koristim previše. Najviše mi služi za skladištenje fotografija da raštrkana djeca mogu pogledati i downloadati što im se svidi. Ne čini mi se preskupim, ali da bi ga mogli ubrzati, slažem se. To diže cijenu na granicu.
04.04.2011 | 23:57
Evo i po pitanju tajnosti podataka (to obično Smayoo zanima):

"Apple does not scan your data to serve you targeted advertising or use your information to support any other business initiatives."

Dosta labava definicija, ali ok, barem znaš da te neće spamati.
05.04.2011 | 01:22
Po mom misljenju se isplati uzeti, nemogu zamisliti da moram svaki puta spajati iphone na komp da bi mi sinkronizirao kontakte, mailove, kalendare, biljeske itd.. Odkad koristim MM ne sjecam se kada sam zadnji puta spojio iphonem usbom na komp
Jos kada bi omogucili cloud service za multimediju, da netrebam prebacivati usbom, nitko sretnije od mene njihovom uslugom
05.04.2011 | 10:21
Ne mogu ni ja zamisliti da svaki put spajam mobitel USBom na komp i ne sjećam se da sam to ikad napravio. A svejedno sinkroniziram kontakte, bilješke, to do i rokovnik, i ne plaćam ništa. Na normalnim smartphoneima se to radi bluetoothom.
05.04.2011 | 11:14
evo, i ja koristim MM vec tri godine i mislim da je sto se tice sinkronizace podataka odlican. radi sve sto treba od prvog podesavanja tako da vise ni neznam sto sam sve podesio. radi tog dijela vise ne mogu ni zamisliti rad bez MM.

iDisk je smijurija. stvarno. netko je to vec spomenuo i slazem se u potpunosti, ni meni nije jasno kako su ga uspjeli napraviti tako sporog. sto se mene tice, potpuno je neupotrebljiv. evo sad sam na putu ponovno i usput sam pisao neku ponudu ciji rezultat je pdf od nekih parsto kila. sejvanje je trajalo oooooosjetno dugo. mislim da je taj dio usluge zapravo sramotno lose ispao.

meni osobno sinkronizacijski dio s mogucnoscu sejvanja manjih fajlova za krajnju nuzdu opravdava cjenu. oslobadja me u potpunosti brige o uskladjivanju racunala.

dropbox...
jos i vise od MM, ne mogu zamisliti zivot bez dropboxa. nemamo u studiju (graficki dizajn i vizualne komunikacije) ni lokalnu mrezu nego samo dropbox account (ok, nema nas puno). svi trenutni projekti su na njemu, mogu pristupiti svim projektima brzo i bez problema gdje god se nalazio (evo, recimo u albaniji)i intervenirati u razvoj bilo kada. imamo 50gb account i sve nam stane u tu velicinu. osobno, moram priznati da bi platio i tri puta vise za dropbox a deckima sam vec poslao nekoliko ailova zahvale za to sto su napravili. samo se nadam da ih nitko nece kupiti i zakomplicirati stvari...
05.04.2011 | 12:04
Uvjek postoji za i protiv. Neko štedi na MM usluzi, a s druge strane troši recimo na audiokabele ili na dodatke za auto ili na-već-nešto.
Narod ima izreku: "Svaki bedak ima svoje veselje."
05.04.2011 | 15:37
Vidite, ja ne koristim Drop Box, i nisam znao da je tako dobar. Doduše, u ovom mom kratkom druženju sa iDisk-om nisam ni vidio neku potrebu da na njega stavljam filmove, glazbu ili nešto drugo.

To su 90% file-ovi koji mi služe za faks, razne skripte, PDF-ovi, seminari,... tako da moram biti iskren da ni nisam primjetio sporost iDisk-a.

Ali dobro, imat ću to na umu.
05.04.2011 | 15:39
E da...jel tko od vas koristio uslugu "Back to my Mac" ?? Čuo sam za to, ali nisam probao pa čisto da pitam tu domaće ljude! P.S iznenadio sam se koliko vas korisiti Mobile Me! Ja sam mislio da se malo ljudi odlučuje na tu uslugu...

Pozz
05.04.2011 | 18:00
renato.lubina kaže:
Vidite, ja ne koristim Drop Box, i nisam znao da je tako dobar. Doduše, u ovom mom kratkom druženju sa iDisk-om nisam ni vidio neku potrebu da na njega stavljam filmove, glazbu ili nešto drugo.

To su 90% file-ovi koji mi služe za faks, razne skripte, PDF-ovi, seminari,... tako da moram biti iskren da ni nisam primjetio sporost iDisk-a.

U tom slučaju bolje ti je ne isprobavati Dropbox pa će ti iDisk i dalje biti prihvatljivo brz.
05.04.2011 | 18:05
Ova je dobra !
05.04.2011 | 19:02
Slažem se! Haha...koji si ti kralj...
05.04.2011 | 19:18
Pa nije ni Dropbox neki prvak brzine, kad uploadam neke fajlove gore upload ne ide preko nekih 150-ak kB/s, a veza moze potegnut do 1MB/s.
05.04.2011 | 19:53
^SuperUnknown^ kaže:
Pa nije ni Dropbox neki prvak brzine, kad uploadam neke fajlove gore upload ne ide preko nekih 150-ak kB/s, a veza moze potegnut do 1MB/s.

Stvar je u tome sto Dropbox mozes podesiti na koju brzinu zelis (mozda je tvoj ogranicen na neku nizu brzinu ili je postavljen na automatic).
06.04.2011 | 11:56
smayoo kaže:
Ne mogu ni ja zamisliti da svaki put spajam mobitel USBom na komp i ne sjećam se da sam to ikad napravio. A svejedno sinkroniziram kontakte, bilješke, to do i rokovnik, i ne plaćam ništa. Na normalnim smartphoneima se to radi bluetoothom.

Eh, Smayoo, opet ti. Pričaš o vremenima kad smo imali jedno računalo i jedan mobitel - a onda je tvoj način - Hard way.

Ponavljam, sinkronizirani su mi mobitel, preko nekoliko strojeva, od kojih se neki ne pale osim tu i tamo - nema brige, nema razmišljanja o nekakvom syncanju i sve je up to date. Mobile Me i slične fore rulaju.
06.04.2011 | 14:14
Hm...ne znam baš da je lakše syncat preko bt, ali dobro...svatko ima svoj način. Doduše ja ni ne bi želio da je bt omogućen na iPhone-u jer bi mi tako baterija trajala valjda pola dana...
06.04.2011 | 22:41
Čuj, meni traje baterija dan-dva, ovisno o tome koliko se razgovara. BT i WLAN su stalno uključeni. To što stavljam svaku večer mob puniti meni je normalno i uklapa mi se u radni i životni ritam.
10.04.2011 | 12:10
t_burgund kaže:
Stvar je u tome sto Dropbox mozes podesiti na koju brzinu zelis (mozda je tvoj ogranicen na neku nizu brzinu ili je postavljen na automatic).

Sve je u optionsima postavljeno na "Don't limit"
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 55 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO