20.04.2011 | 17:51
Procitao sam temu, ali meni i dalje neke stvari nisu jasne. Jucer sam pokrenuo Mobile Me ponukan pretezno pozitivnom raspravom oko ovoga. Imam iphone, iMac i jos jedan prijenosnik. Dosta mi je bitno raspolagati prvenstveno mailovima i mail accountima na sva tri uredjaja. No to mi ne funkcionira, barem ne onako kako sam ocekivao. Zanima me sljedece, pa ako mi netko moze pojasniti:
1. U opcijama sam stavio sam da mi synca Mail Accountse, Mail Rulese, Signatures i sl., no nista od toga mi nije syncano. Drugim rijecima u Mobile Me-u i dalje imam samo onu me.com adresu na koju mogu primati mailove i s koje mogu slati. U cemu je fora?
2. Ono sto sam se nadao je da ce Mobile Me potegnuti sve moje mail accounte i da cu ih u tom web sucelju moci koristiti s bilo kojeg mjesta i racunala, odnosno da necu morati koristiti ovu novu adresu "me.com", no vidim da mi u preferencesima savjetuje da forwardiram sa svojih mail accounta sve mailove na me.com adresu. Mislim, u cemu mi je onda pomoc? Lakse mi je koristiti webmail u tom clucaju?
3. Ako zelim slati mail sa svog externog mail accounta preko Mobile Me-a onda moram znati SMTP server. Hm, sta on koristi SMTP? Kad sam na drugim mrezama, a cesto sam van RH, ovo mi je ponovo nesavladiva prepreka.
Mozda su ovo malo povrsna pitanja, ali u dva dana nisam uspio naci bolje podatke na webu pa molim ovdje pomoc. Za sada mi je Mobile Me potpuno neiskoristiv, osim za Syncanje adresa i kalendara... bez kojeg mogu prezivjet.