Mobile Me
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mobile Me

10.04.2011 | 13:51
Da..ja isto stavljam svaku večer puniti mobitel. Ne znam, to mi je navika. Valjda zato što sam lud kad ostanem bez baterije. Koji god sam mobitel imao do sada, i koliko mu god baterija trajala, ja sam ga punio svaki dan!

Ali, kod iPhone-a, sa uključenim Wi-Fi, BT, 3G baterija mi uz intezivno korištenje, slušanje glazbe usput, surfanja ne izdrži ni 24h...
11.04.2011 | 10:24
DrAle kaže:
Nažalost, iDisk je iritantno spor pa za taj dio koristim Dropbox

Probaj radit sa iDisk-om putem ftp clienta tipa Transmit, koristim ga uvijek za iDisk i brzina je znatno veća...nije free, plaća se 34$ ali vrijedi te pare... http://www.panic.com/transmit/
11.04.2011 | 19:44
renato.lubina kaže:
Ali, kod iPhone-a, sa uključenim Wi-Fi, BT, 3G baterija mi uz intezivno korištenje, slušanje glazbe usput, surfanja ne izdrži ni 24h...

Pa ako gledamo da normalan čovjek dnevno spava 7-8 sati, dovoljno je da tvoj iPhone (s obzirom da ga svaki dan puniš ovako ionako) izdrži 16h dnevno...

Drugo, čemu uključen BT nonstop? Ako ga koristiš sa BT slušalicama ili u autu, onda OK, inače, gasi ga.
Kod mene je i 3G ugašen, jer sam 80% vremena pokriven wifijem. A kad mi zatreba, lako ga upalim... Štedi bateriju, vrrrrlo.
11.04.2011 | 19:49
Sve to stoji @Vanjuška, ja ne koristim BT stalno, tj. skoro nikako tako da mi je 99% vremena isključen. A za 3G iskreno ne vidim smisao da ga gasim/palim... jer ja većinu vremena nisam prikriven wifijem, a preko edge-a mi je net prespor. Tako da mi je 3G stalno uključen i sisa li ga sisa bateriju...

Znam da normalan čovjek spava 8h, ali baterija je svejedno dosta loša...ali pretpostavljam da je to feature, a ne bug! Pozz
11.04.2011 | 20:48
Meni kapacitet te baterije na iPhone jaaaaaako varira. Nikada ne znam koliko ce baterija trajati.

Konkretno, nekada kada ukljucim GPS navigaciju i po par sati zaboravim spojiti mob na punjac, a baterija traje li traje. Znalo se desiti da ju GPS software cijelu pocucla za 2 sata, a nekada radi preko 5.

To puno ovisi i o samom softveru, jer neke navigacije puno brze trose bateriju od drugih. Valjda losije optimiziran kod...

Uglavnom, baterija na iPhone nije neka sreca. Ali ja svoj mob ipak jako volim
11.04.2011 | 20:50
renato.lubina kaže:
Sve to stoji @Vanjuška, ja ne koristim BT stalno, tj. skoro nikako tako da mi je 99% vremena isključen. A za 3G iskreno ne vidim smisao da ga gasim/palim... jer ja većinu vremena nisam prikriven wifijem, a preko edge-a mi je net prespor. Tako da mi je 3G stalno uključen i sisa li ga sisa bateriju...

Onda ugasi Wifi. Znam da može biti tlaka prebacivati simo-tamo, ali ako ti baterija ne izdrži dok ne legneš u krevet - nešto se mora promijeniti.

Znam da normalan čovjek spava 8h, ali baterija je svejedno dosta loša...ali pretpostavljam da je to feature, a ne bug! Pozz

Vidiš, moje je mišljenje da je baterija izvrsna, jedna od boljih. Problem je veličina ekrana i njegov brightness koji ljudi vole pojačati. Pa onda programi/igre i naravno klasično 3G/WIFI/BT trojstvo.

One dumb mobitele nismo ni upola toliko koristili kao ove pametne - pa nije ni čudo da su trajali po 5-6 dana...
20.04.2011 | 17:51
Procitao sam temu, ali meni i dalje neke stvari nisu jasne. Jucer sam pokrenuo Mobile Me ponukan pretezno pozitivnom raspravom oko ovoga. Imam iphone, iMac i jos jedan prijenosnik. Dosta mi je bitno raspolagati prvenstveno mailovima i mail accountima na sva tri uredjaja. No to mi ne funkcionira, barem ne onako kako sam ocekivao. Zanima me sljedece, pa ako mi netko moze pojasniti:

1. U opcijama sam stavio sam da mi synca Mail Accountse, Mail Rulese, Signatures i sl., no nista od toga mi nije syncano. Drugim rijecima u Mobile Me-u i dalje imam samo onu me.com adresu na koju mogu primati mailove i s koje mogu slati. U cemu je fora?

2. Ono sto sam se nadao je da ce Mobile Me potegnuti sve moje mail accounte i da cu ih u tom web sucelju moci koristiti s bilo kojeg mjesta i racunala, odnosno da necu morati koristiti ovu novu adresu "me.com", no vidim da mi u preferencesima savjetuje da forwardiram sa svojih mail accounta sve mailove na me.com adresu. Mislim, u cemu mi je onda pomoc? Lakse mi je koristiti webmail u tom clucaju?

3. Ako zelim slati mail sa svog externog mail accounta preko Mobile Me-a onda moram znati SMTP server. Hm, sta on koristi SMTP? Kad sam na drugim mrezama, a cesto sam van RH, ovo mi je ponovo nesavladiva prepreka.

Mozda su ovo malo povrsna pitanja, ali u dva dana nisam uspio naci bolje podatke na webu pa molim ovdje pomoc. Za sada mi je Mobile Me potpuno neiskoristiv, osim za Syncanje adresa i kalendara... bez kojeg mogu prezivjet.
21.04.2011 | 03:38
MM nije zamisljen da spoji tvoje postojece mailove u jednu "kutiju". to je nova adresa na koju eventualno mozes proslijediti druge mailove iz drugih adresa! sto se syncanja tice, to se prvenstveno misli na kalendar, kontakte i iDisk! mail ko mail, radi na istom principu drigih mailova, jedino sto podrzava push na iphoneu, ali ni drugim mail klijentima to nije vise neka novost (gmail recimo isto odlicno radi preko exchanga)!

prije sam koristio google sync bas preko exchanga, i moram priznati da sam bio zadovoljan! jednostavno i korektno!
na MM sam presao radi iDiska, syncanja bookmarksa u safariju, mogucnosti da imam vise kalendara (home, work, itd), i find my phone usluge (koja je sad besplatna doduse).

misljenja sam ipak da je preskup obzirom na to da google nudi kvalitetnu uslugu koja je neznatno slabija (konkretno ako ste na androidu fali vam samo iDisk), za djabe!
ali kako dosta vas zna, puno se prica o tome da apple ima neke nove, drugacije planove za MM, pa nadam se da cemo ih ubrzo i upoznati!
22.04.2011 | 20:17
Da, u medjuvremenu sam i sam dosao do slicnog zakljucka. Hvala na pojasnjenju.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 43 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jura22, Riba, temeljnik, tmedven, VanjusOS, Anonimci (986)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO