02.05.2011 | 19:13
Danas me zabavio oglas na Etargetu! Žao mi je što ga se nisam sjetio snapshotati jer koliko god puta refreshao stranice s oglasima, ne mogu ga ponovo prizvati.
Riječ je o scamu, a u priči se spominje i Mac pa vrijedi upozoriti da netko neupućen ne nasjedne.
Oglas "povoljno" nudi "vrhunsku aplikaciju za 3D". Link vodi na grozno-izgledajući (
www.illusionmage.my-php.net) koji pak dalje linka na ugodno-izgledajući početak prevare (
www.illusionmage.com).
Prevara se sastoji od toga da je neki neznani junak uzeo source Blendera (koji je svima dostupan), kompajlirao ga i rezultat prodaje za $47 pod nazivom "Illustion Mage" i uz puno popratnog "uvjeravanja" na webu zahvaljujući kojem laik u potrazi za 3D aplikacijom može nasjesti jer za $47 dobije čudo od programa (ovo zadnje ne sporim). Na žalost, taj laik neće prepoznati screenshote Blendera niti će mu se upaliti lampica da isto to može dobiti za 0 kn tako da skine sa
www.blender.org.
Ovog sa illusionmage.com još i razumijem, kao inicijatora prevare, ali domaća replika me istovremeno tjera na smijeh, ali i na plakanje.
Upozoreni ste.
Ako već imate $47 viška, skinite Blender sa službenih stranica, a višak donirajte potrebitima.