POOOOOOMOĆ!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

POOOOOOMOĆ!

• mmariom
  • Posjetitelj
23.12.2005 | 23:41
Ljudi trebam malu pomoć. Nikad nisam prije radio na Macu.
Imam par pitanja?
Gdje da nadjem ili ima li tko serial za office 2004?
Kako da sprzim cd?!
I kako da neki skinuti fajl pretvorim u .nth file?!

Vidite, stvarno nista ne znam. Unaprijed zahvalan osobi koja mi se smilije!

BTW. Kako korisitm serial seeker?!
  • Breed
  • Posjetitelj
24.12.2005 | 08:06
SN - www.serialz.to/serialbox.html
CD pržiš iz sistema tako da otvoriš mountani CD koji se pojavio na desktopu i u njega bacaš fajlove.
CD kopiraš tako da odeš u DiskUtility i tamo kreiraš novi image od CDa koji želiš kopirati. Onda pržiš.
To sve u slučaju da nemaš Toast.

Jedan free program za prženje - www.projectomega.org/subcat.php?lg=en&am...products_firestarter

Kako misliš to sa korištenjem serialseekera ??? Pa pokreneš ga i s lijeve strane su ti imena programa, a s desne SN-ovi ...
24.12.2005 | 10:09
Za prženje koristi ovo ako nemaš toast
www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/20090

U serialboxu imaš broj.
  • mmariom
  • Posjetitelj
24.12.2005 | 11:49
ne znam nista koristit...popizdit cu. daj mi recite neku dobru knjigu za pocetnike!
24.12.2005 | 12:14
Google ?
24.12.2005 | 19:50
mmario pogledaj si privatne poruke
24.12.2005 | 20:05
Ako si skroz nov. Kad izlaziš iz programa nemoj ić na crveni iksić nego stisni onu tipkicu sa jabukom i q.
Za šaltanje kroz programe stisneš opet onu tipkicu sa jabukom i tab. Skini si s neta stuiffit expander. To ti je ko win rar ili win zip za mac os. Ako nemaš mighty mous ili bilo koji dvoklikni miš onda ti je desni klik ctrl i klik. Kako spržiti cd-e. Ako imaš max adsl preoručam ti da si skineš toast titanium. Ako ne uspiješ nać serial ja ti ga opet pošaljem.
Šta još??? Mislim da će ti puno koristiti f9,f10,f11 i ak imaš tiger f12. Ako si fakat skroz nov bilo koji program koji tražiš za mac. Napišeš program for mac osx.
Nadam se da sam pomogao.
  • mmariom
  • Posjetitelj
24.12.2005 | 22:17
thx, svima.
Krugoval pomogao si mi. Nesto sam i sam skzio...moram priznati da mac i win nemaju veze s vezom. Krugoval citaj privatne. Skinuo sam toast...i shvatio osnovne funkcije.
Kako da konvertiram ...recimo aac u mp3 ili slicno?
kako da otvorim safari i onda paralelno jos jednu stranicu u safariu?
kako da si stavim homepage?
  • mmariom
  • Posjetitelj
24.12.2005 | 22:28
sta da napravim kad mi se neki program zablokira?
  • mmariom
  • Posjetitelj
24.12.2005 | 22:57
kako da downloadam neki film s neta na desktop ili određeni folder?
24.12.2005 | 23:42
u safariju imas preferences i tamo si podesi homepage i tabs. ako se program zablokira odi na force quit (alt+control+esc) i odaberes taj program koji se zablokirao i force quit.
25.12.2005 | 00:57
Što se convertiranja tiče to sve radiš u itunesu. Recimo klikneš dva puta na aac file i u itunesu ti ga otvori. Desni klik na tu pjesmu i convert to mp3. E da. Da ti konvertira u mp3 moraš u itunesima uć u postavke i tamo odabrat da ti konvertira u mp3 i izabereš kvalitetu. U safariu odeš preferences i tamo izabereš enable tab browsing.(to ti je za otvaranje više stranica). Za skidanje koristi acquisition. To ti je p2p program za mac. One će te tražit da se registriraš al nemoj... Kod blokiranja programa upotrijebi jabuku tab da uđeš u finder. Znaći da se makneš iz programa koji ti je zbloksan. U finderu stisni na jabučicu i force quit. E sad pošto si početnik nemoj to krivo shvatit al finder ti je ono sa likom kaj se smiješi.
  • mmariom
  • Posjetitelj
25.12.2005 | 19:02
Prebacio sam neke slike s cda na desktop. I sad kad otvorim i photo i import to library kaze da ne moze prabaciti slike, a slike su u .jpg formatu. Zasto?
I kako recimo da slike koje sam s fotica importao u i photo prebacim u poseban folder na desktopu?!
Jos me malo muce instalacije i skidanja programa?!
nisam siguran da ispravno instaliram programe. Help!
  • mmariom
  • Posjetitelj
25.12.2005 | 19:17
Neki dobar program za uređivanje slika? Primjer....skinem neku slicicu i želim joj povećat rezoluciju da mi paše za ekran mobitela?! E da, koristi neko nokia collector?!
25.12.2005 | 22:58
mmariom je napisao:
Neki dobar program za uređivanje slika? Primjer....skinem neku slicicu i želim joj povećat rezoluciju da mi paše za ekran mobitela?! E da, koristi neko nokia collector?!

Preporucujem GraphicConverter (www.lemkesoft.com/en/index.htm)

I kako recimo da slike koje sam s fotica importao u i photo prebacim u poseban folder na desktopu?!

Selektiraj slike koje zelis i koristi Export opciju u iPhotou

Jos me malo muce instalacije i skidanja programa?!
nisam siguran da ispravno instaliram programe. Help!

Sto te tocno muci? U nacelu aplikaciju iskopiras gdje zelis, to je \"instalacija\", skidanje je odvlacenje iste u smece.
  • mmariom
  • Posjetitelj
25.12.2005 | 23:46
Hvala riba, e gle ovo sad...skinuo sam filmic u .avi formatu, no Quick ga ne pokrece. Odnosno nema slike, ide samo minutaža?!
  • mmariom
  • Posjetitelj
25.12.2005 | 23:59
Neka mi netko objasni te verzije softwarea. Ja imam Mac os x verziju 10.4.2
i sad kad skidam neku aplikaciju kaze mi da je za classic ili 9, 8...tako nesto, nije mi nista jasno.
  • mmariom
  • Posjetitelj
26.12.2005 | 00:33
neki dobar program za gledanje skinutih filmica osim QT?
26.12.2005 | 01:00
Pokusaj staviti vise pitanja u isti post. Ovaj thread bi trebao ici u Switch forum u stvari.

Ovako, dosta tvojih pitanja je vec odgovoreno ovdje u forumu, no da vidimo...

Za gledanje filmova ti preporucujem ili Mplayer2 ili videolan client (VLC). Oboje ces naci na www.versiontracker.com koji je i inace odlican izvor za traznje softvera koji ti treba. Quicktime se ne snalazi bas najbolje sa raznim third-party codecima, iako je ovdje netko ostavio upute kako se i to moze rijesiti. Meni je uvijek bilo jednostavnije koristiti mplayer. Za neke WMV filmove ces pak morati koristiti Microsoftov Media Player.
Aplikacije koje kaze da je za Classic najbolje zaboravi, to je stari sistem koji se koristio prije nego sto je OS X stupio na scenu. OS X je mogao pokretati takve programe pod nekom vrstom \"emulacije\" ali nisam siguran da je i to moguce u zadnjim verzijama. Najbolje je naci ekvivalentne aplikacije koje su pisane za OS X.
26.12.2005 | 01:12
E riba zaboravio si reći... Za gledanje avi filmića u quicktimeu snjimi si divx for mac. id na www.divx.com
26.12.2005 | 01:55
A sto ako avi film ne koristi divx enkoding?
26.12.2005 | 02:48
onda je u banani.... šalim se onda stupa drugi player na snagu...
  • mmariom
  • Posjetitelj
28.12.2005 | 00:11
Neki dobar program kojime mogu rezati djelove pjesama, nesto kao Nero?
  • mmariom
  • Posjetitelj
08.01.2006 | 21:27
Kako da promjenim temu? Sklnuo sam neke teme al ne znam kako da ih postavim?
  • mmariom
  • Posjetitelj
08.01.2006 | 21:28
e da, i kako da mjenjam ikone ?
08.01.2006 | 23:25
Teme? Nemoj mijenjati teme. To nije podrzano od strane sistema vec se radi preko raznih utilityja koji mijenjaju resourceve sistema i to je izazivanje problema. Naci ces ih nekoliko na versiontrackeru.
Ikone mijenjas tako da napravis \"Get Info\" na file i u prozoru koji se tvori pasteas novi bitmapu umjesto ikone.
22.01.2006 | 15:42
OK, kad već nudite pomoooooć, a meni je svakako treba...
Kupila sam iBook u petak, došla doma i odmah htjela počet pisat u Office-u, čija bi se test verzija trebala bit na kompu. A kad ono... it's expired. Grrrrrr. Znam ja da to traje sam 30 dana, ali na tih 30 dana sam računala, kakti da dobijem dovoljno vremena da nabavim pravi office. I ništa, ja na limewire, skinem onih 600 mb, skuzim di je serial no., hoću ga pokrenut, instalirat ili bilo što s njim napravit. Naravno, neće. NEĆE!!!! NEĆE!!! Zašto neće?! Eh da, to mi je naravno prvi mac u životu. I nije mi baš neki početak:) A baš mi je lijep. I super mi je kad ona teta u dictionary čita riječi naglas:) male radosti..
22.01.2006 | 16:07
Koji dio nece - instalacija? Probaj pobrisat Office demo najprije.
Uostalom, office je los, ako ti treba za pisanje, Pages (iWork) ili Neooffice ili pak dobri stari TextEdit
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 51 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, cariblanco, Gjuroo, m@xym, Riba, Anonimci (627)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO