Paprene cijene polovnih uredjaja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Paprene cijene polovnih uredjaja

29.12.2006 | 10:14
Vec dugo vremena trazim nesto polovno sto bi mi cijenom islo na ruku...ali nikako s appleom na zelenu granu! Svjedoci smo svakodnevnih oglasa sa prenapumpanim cijenama...znam da svaki uredjaj i svaka cijena ima svog kupca ali neke stvari su stvarno pretjerane! Jel postoji neki razlog za to koji ja ne vidim? Dajte mi malo otvorite oci! Jel bi mogo ja za svoju cinemu 20\" dobit 7k kn? a za ipod 4g 20gb 2500kn? Naravno da ne..pa mislim da nisu ljudi bas tolko glupi da idu tak nesto kupit...
Ne kuzim zasto onda ovi koji prodaju i drze te svoje nebulozno visoke cijene smatraju ljude glupima!? Zasto se toliko precjenjuje svaki (ok mozda ne bas svaki ali velika vecina) apple komad hardvera??
  • User
  • Posjetitelj
29.12.2006 | 18:39
Sta je najgore, znam jednog lika koji je PC s Pentiumom II uspio uvalit za 2000kn i jos se tuzio kako je to malo jer ga je on morao nabavit za preko 12000kn kad je bio nov

Mnogi ljudi koji ne shvacaju da tehnologija ide naprijed ogromnim koracima jos uvijek misle da njihov komad hardvera vrijedi skoro ko novi. Mozda s displayima jos to nekako i moze proc (iako ne valja pretjerivat, a i treba obratit paznju za koliko se novi iste izrade i kvalitete moze kupit).

Crni MacBook je imao vrijednost kod nas 13000 kn u pocetku. Pitanje je jel bi ga ja sad mogo nekome uvalit za 7000kn (kad bi ga isao prodavat, a necu) pogotovo s obzirom da su cijene pale i preslo se na Core 2 Duo u iznimno kratkom roku. Sta se mene tice, radije ga necu onda prodavat i drzat cu ga ko uspomenu na Intel tranziciju
30.12.2006 | 02:12
Zakon ponude i potražnje, ništa drugo. Ono što utječe na to da su cijene za Mac veće i dulje se \"drže\" je taj to je to još uvijek prije svega pro, a tek onda consumer platforma. U tom smislu sasvim je normalna situacija da neki studio npr. ima Scitexa od xy tisuća eura koji radi s Macom. Ako im se Mac pokvari, moraju opet kupiti Mac, a onda biraju između novog za 5 znamenki ili polovnog za 4, često se odabere polovni, a zato se i cijene dobro drže. Da se ne mogu prodati, ne bi niti cijene bile tako visoke.
30.12.2006 | 19:05
\"MacBook 1,83 Core Duo, Combo, 60Gb disk, AP, BT, iSight... Dograden RAM na 1GB!!! SAVRSENO STANJE!!! Originalno pakiranje. Cijena: 8.600 Kn!\"

\"prodaje se:

ibook G4 -- max konfiguracija
14\" TFT
1.33 ghz
1.25gb RAM DDR2
60gb HDD
airport wireless, bluetooth, i sve ostalo sto vec (2x usb 2.0, firewire 400,
itd).
jos pod garancijom do 8.1.2008. (dakle 1g.)

za 6000kn (placen 13000)
\"

Novi auto gubi gotovo 25% cijene onog casa kada ste izasli s njim iz trgovine!
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
30.12.2006 | 22:10
djipster said:
Zasto se toliko precjenjuje svaki (ok mozda ne bas svaki ali velika vecina) apple komad hardvera??

Zato što se uvijek nađe neki sucker kojeg se oženi na priču da je to bla, bla, bla super...
Tako oni kojima se ne žuri da prodaju čekaju mjesecima da im naleti žrtvica koja će popušiti priču.
Oni koji žele prodati odmah, jer upgrade-ju na brži stroj - prodaju odmah po normalnoj(relativno niskoj) cijeni. Jer bitan im je cilj da dođu do novog stroja, a ne da se cigane sa cijenom starog stroja.
A ima tu i nekih komada hardware-a koji su zbog nekih sentimentalnih razloga Mac zajednice na nekakvom imaginarnom tronu; npr. Cube ili lampa, pa se ne procijenjuju po hardware-u od kojeg se realno sastoje, već po - \"duhu Mac-a kojeg predstavljaju\".
01.01.2007 | 07:59
Ne bih se složio da je to nešto \"imaginarno\", to je otprilike jednako kao što mnogi cijene stare aute ili satove. Cube, 20th Anniversary Mac, a u zadnje vrijeme \"lampe\" su klasici dizajna i kao takvi imaju svoju vrijednost među kolekcionarima. Naravno, da je to teško objasniti PC pridošlicama naviklium na tajvansko smeće s isključivo trenutnom upotrebnom vrijednošću.

Evo, kolega je nedavno prodao 17\" lampu skuplje od novog 24\" iMaca. Pa se vi čudite...
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
01.01.2007 | 21:25
Ali izgleda da je to karakteristično zbog našeg malog tržišta i male količine prodanih \"lampi\", jer u USA cijena i nije tako paprena:

Buy it now price je 525 $, cca 3000 kn.
A ljudi ovdje su snalažljivi pa će je već nekako dopremiti ovamo.
(U svakom slučaju neće koštati ni trećinu cijene iMaca 24 )

Inače - simpa strojčić i odličan ukras svakog ureda.
01.01.2007 | 21:28
dpasaric je napisao:

Evo, kolega je nedavno prodao 17\" lampu skuplje od novog 24\" iMaca. Pa se vi čudite...[/quote]

Evo imam ja 17\"lampu!!!
Dam je za 7.999.99kn (zaradit ce te jos min toliko).
Moze i zamjena za 24\"iMac,MacPro ili MacBookPro.
01.01.2007 | 21:31
sizunicu nemoj mi destabilizirat trziste!
01.01.2007 | 21:38
Smislijo i reklamni slogan.

\"Nemoj te tipkati u mraku,za novu godinu poklonite si lampu\"
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
01.01.2007 | 21:51
Stari moj, ja sam mislio da udružimo snage i proširimo ponudu - pod sloganom:
Lampa za staro i mlado - prosvijetlit ćemo vas

Dovlačimo ih iz USA po 1.5 - 2 k i dilamo ovdje po 12 k. Kao sto se vidi iz gore navedenog više nego konkurentna cijena.
apple.hr nam neće biti ni do koljena
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 35 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Air, BoroZvijer, Gjuroo, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (1001)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 2.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO