19.03.2007 | 04:53
Pozdrav ljudi!
Čvrsto sam odlučio: preći ću na mac! I to najvjerojatnije ili polovni powerbook g4 sa e-baya ili novi bijeli macbook. No imam nekih pitanja:
Budući da su cijene u nas i vani drastično različite, kako bih im doskočio mislio sam natantat rođaka da mi donese maca iz njemačke.
e sad, ako bi mi donio novog macbook-a:
1.) da li bi mi se priznala garancija? što je sa onom produženom garancijom od 3 godine tj, da li to vrijedi kod nas? da li je nužno da je računalo kupljeno na moje ime?
2.) kako švabe nemaju hrvatsku tipkovnicu ja bih uzeo englesku, da li je moguće zamijeniti samo par ključnih tipki i da li je to skupo kod nas? pretpostavljam da se može softverski naštelit da tipka \"]\" daje \"č\" i slično?
3.) da li je grafička dovoljno jaka tj. ako neka igra traži 64MB videorama da li je svejedno da li tih 64 dolazi iz integrirane grafičke ili iz neintegrirane? nisam neki gamer al bih rado zaigrao diabla II, heroje 5 i knights of the old republic
a ako bi mi donio polovnog powerbook-a g4:
4.) najvjerojatnije će biti instaliran njemački OS X. koja je procedura za mijenjanje u engleski? mora li se instalirat novi OS ili se samo promijeni jezik?
5.) kako usporediti brzinu g4 procesora s nekim intelovim (u smislu AMD-a i njegovih oznaka tipa 2200+) ako g4 radi na 1.5 GHz da li je to manje, više ili isto kao i da je intelov? na netu sam pročito da se kao pomnoži sa 1.5 i da je to \"otprilike\" to. npr g4 od 700 MHz zapravo radi na 1.05 GHz
Eto zasada je to to. Nadam se da Vam nisam dosadan. Pozdrav iz Splita