29.05.2009 | 23:35
Radie se o Live Streamingu nekih lokalnih događaja, priredbi utakmica itd. ništa prezahtjevno. Zato tražim neko jeftinije rješenje, znam da su video miksete skupe. A našo sam nešto softwera koji podržava ovu opciju npr:
www.adobe.com/products/premiere/multicam/ ,ako se ne varam i FCP ima nešto slično. E sad, u kakav komad hardwera utaknuti 5 kamera?
Spomenuti "multicam" nije to što tražiš. Multicam unutar FPCa i Premiera ne radi sa live izvorima - radi sa syncanim clipovima (preko timecodea, npr.). Ideja je da prvo učitaš klipove, potom ih pretvoriš u "multiclip" i dalje ih "režeš" dok playaju real-time, tako da SW zapravo glumi primitivnu miksetu.
Čini mi se da se rješenje tvog problema u svakom slučaju svodi na hardver, a 5 live ulaza nije baš skromna želja.
Cijene za takve igračke se kreću u rangu $10.000. Primjerice, Panasonicov AV-HS400N nudi do 8 SD/HD ulaza - za "samo" $11.000. Ako srežeš broj kamera na samo dvije cijena hardvera bitno pada. Ili montiraj final off-line pa multicam ipak postaje rješenje svih tvojih problema.