01.12.2009 | 20:36
Poštovani!
Ako bude sve po planu, krajem ovog mjeseca postajem dio Mac zajednice. I uspio sam naći bez većih problema alternative za sve programe koje sam koristio na windowsu. Osim jednog. MKV2VOB. Koristi se za prebacivanje stvari iz mkv containera u avi,vob, mp4 ili slično i time mi omogućava gledanje HD materijala preko PS3-a. Postoje programi koji na macu rade osnovni passthrough, što će reći, praktično mijenjaju ekstenziju filea. Ono što nisam uspio naći su dvije funkcije koje mkv2vob radi, a koje mi trebaju.
Prva je tzv patching DTS gdje program (iz ne znam kojeg razloga niti kojim encoderom, to pokušavam saznati od autora mkv2voba) audiotrack koji je 6ch DTS 1,5 mbps pretvara u 2ch linear PCM 1,5 mbps jer time ''tricks the PS3 into playing a DTS file''. Kao što rekoh, ne znam zašto niti znam da li radio taj DTS na PS3 da se to ne napravi. Koliko sam shvatio iz istraživanja, jedna od alternativa za to je transcode iz DTS u AC3 (dolby digital). To isto radi MKV2vob ako vam pojačalo ne prepoznaje DTS.
Druga je hardcoding subtitleova tj, lijepljenje subtitleova na taj avi, mp4 vob ili što već. To je puni transcoding u igri i to traje nekoliko sati ali dobijem avi sa titlovima koje ne moram paliti i gasiti.
Alternativa koju sam uspio naći je emulacija iz mini windows xp, ali bih to htio pod svaku cijenu izbjeći. Da li netko od vas možda zna program koji to sve može, ili bar nešto od toga pa da ih kombiniram više?
Unaprijed hvala pto ste pročitali ovo i ispričavam se što upadam samo ovako...