19.04.2013 | 19:44
To sada koristim, ali sam mislio samo si bez drag n dropa. kao, kada mi se film konvertira da ide u taj jedan folder i da se automatski pojavi. samo sam htio ukinut jedan korak
Otvori AppleScript Editor i kopiraj u njega ovu skriptu dolje. Promijeni u skripti "KORISNIK" u svoje korisničko ime (koje odgovara imenu home foldera) i provjeri da li se tvoj "Automatically Add to iTunes" folder nalazi na mjestu koje sam upisao u path (trebao bi). Ako se nalazi negdje drugdje, promijeni path i pazi da obavezno završi s kosom crtom. Ovaj ".localized" (sufiks) se (obično) ne vidi kad gledaš iz Findera - pripazi da te to ne zbuni jer ako ga ukloniš iz patha u skripti, a na disku se zove ovako kako sam napisao, skripta neće raditi.
Snimi skriptu pod kojim god želiš imenom, ali obavezno je snimi (ili naknadno kopiraj) u folder "/Library/Scripts/Folder Action Scripts/".
Output folderu konvertera (u kojem se automatski pojavi film) dodaj folder action - desni klik na folder, Services, "Folder Action Setup...". Odaberi iz popisa skriptu koju si upravo snimio u "Folder Action Scripts" i zatvori "Folder Action Setup". Sve je spremno. Kad se pojavi fajl (ili više njih) u folderu za koji si prikačio skriptu, skripta će se izvršiti i obaviti posao.
Skripta radi sljedeće: prvo postavi path do "Automatically Add to iTunes" foldera koji je različit za svakog usera. Potom za svaki fajl koji Folder Action pošalje na procesiranje, kreira alias tog fajla u "Automatically Add to iTunes" folderu. iTunesi će ga procesirati, uvrstiti fajl na koji pokazuje alias u svoj Library, ali zapravo ne znaju što bi s aliasom pa ga neće dirati (inače bi ga pobrisali). Potom u skripti slijedi pauza. Postavljena je na 3 sekunde. S ovim se poigraj - možeš je postaviti na duže (ako ti se čini da skripta ne radi) ili na kraće (ako ti se ne čeka 3 sekunde, a skripta radi i kad skratiš čekanje). Delay je potreban da iTunes stigne reagirati. Kad prođe delay, pretpostavka je da je iTunes već obavio svoje (upisao alias u Library) i potrebno ga je obrisati s diska jer bi se u protivnom ponovo upisao u Library (kao duplikat), svaki put kad iTunes odluči procesirati "Automatically Add to iTunes" folder (a to čini kad dođu novi itemi) - to radi delete... linija u skripti.
on adding folder items to this_folder after receiving added_items
set iTunesFolder to ("/Users/KORISNIK/Music/iTunes/iTunes Media/Automatically Add to iTunes.localized/" as text)
try
tell application "Finder"
repeat with current_item in the added_items
make new alias file to current_item at POSIX file iTunesFolder
delay 3
delete ((POSIX file (iTunesFolder & (name of current_item))) as alias)
end repeat
end tell
end try
end adding folder items to