Apple script problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple script problem

02.01.2014 | 14:18
Trebao bih apple script koji bi rekao slijedeće:

otvori Adobe Acrobat Pro
otvori document /Users/Tomislav/Desktop/Test/test.pdf
sačuvaj kao Microsoft word
zatvori aplikaciju

Vrtim se u krug čitajući tutoriale na netu i našao samo:

tell application "Adobe Acrobat Pro"
activate
end tell

Unaprijed hvala.
02.01.2014 | 19:43
A siguran si da Adobe Acrobat Pro uopće podržava Apple Script?
02.01.2014 | 20:37
Iskreno ne znam. Ali postoji opcija odabira Adobe Acrobat Pro dictionarya unutar Applescript Editora.
02.01.2014 | 21:04
Za konverziju PDF-a u Word, Excel, PowerPoint ili RTF potreban je Acrobat XI Pro. Nemam ga trenutno u blizni pa ne mogu testirati radi li ovo dolje ispravno, ali ako imaš instaliran Acrobat XI Pro, skripta u nastavku trebala bi učitati PDF (u predefiniranom pathu) i snimiti ga (također u predefinirani path) u docx formatu.

activate
  open "/Users/Tomislav/Desktop/Test/test.pdf"
  save active doc to "/Users/Tomislav/Desktop/Test/test.docx" using conversion "com.adobe.acrobat.docx"
  quit
end tell

Ako iz nekog razloga želiš doc umjesto docx onda možeš probati ovo:

save active doc to "/Users/Tomislav/Desktop/Test/test.doc" using conversion "com.adobe.acrobat.doc"
02.01.2014 | 23:58
Moja verzija adoba je 10.1.6. Za sada ne dobivam željeni rezultat. Hvala na trudu.
03.01.2014 | 00:04
Ovo dobijam pod replies u applescript editoru:

tell application "AppleScript Editor"
activate
open "/Users/tomislav/Desktop/MTW test/test pdf.pdf"
--> missing value
--> error number 0
save «class padc» in "/Users/tomislav/Desktop/MTW test/test.docx" given «class use »:«class conv» "com.adobe.acrobat.docx"
quit
--> error number 0
end tell
03.01.2014 | 03:07
> Za sada ne dobivam željeni rezultat.

Što se točno dogodi? Digne se Acrobat, učita dokument "test.pdf.pdf" i quita, ali u međuvremenu NE kreira "test.docx"?

Ako je to slučaj, možeš testirati ovo:

save active doc to "/Users/Tomislav/Desktop/Test/test.jpg" using conversion "com.adobe.acrobat.jpeg"

To bi trebalo inicijalni dokument konvertirati u jpeg - ako ima više strana snimit će seriju JPEG fajlova sa sufiksom _Page_N pri čemu je N redni broj stranice.

Ako to radi uredno, miriše na bug u Acrobatu zbog kojeg ne može odraditi doc/docx konverziju iniciranu preko skripte - moguće da su nešto polomili u novim verzijama (>7), događalo se.

Za razliku od ovog rješenja s par linija koda, workaround je skriptanje UI-a preko System Eventsa:

activate

tell application "System Events"
    tell process "Acrobat"
      tell menu bar 1
        tell menu bar item "File"
          tell menu "File"
            tell menu item "Save As Other..."
              tell menu "Save As Other..."
                tell menu item "Microsoft Word"
                  tell menu "Microsoft Word"
                    click menu item "Word Document"
                  end tell
                end tell
              end tell
            end tell
          end tell
        end tell
      end tell
    end tell
    keystroke "s" using command down
  end tell

quit
end tell

Nisam siguran hoće li ti iz prve raditi jer "glumi" kliktanje po opcijama Acrobata XI. Konkretno, nakon što učita PDF, "klikne" na File->Save As Other...->Microsoft Word->Word Document - taj klik otvori Save As prozor, a "keystroke..." linija potom "odglumi" kliktanje na Save sa standardnim CMD+S shortcutom. Ako Acrobat X tu opciju ima na drugom mjestu (ili pod drugim imenom), morat ćeš prepraviti skriptu, ali logika ostaje ista.

Ako si na Mavericksu, da bi System Events mogao obaviti posao, morat ćeš u System Preferences, pod Privacy/Accessibility, kliknuti na "AppleScript Editor" kako bi skripti omogućio upravljati Macom.
03.01.2014 | 09:41
Djipi kaže:
> Za sada ne dobivam željeni rezultat.

Što se točno dogodi? Digne se Acrobat, učita dokument "test.pdf.pdf" i quita, ali u međuvremenu NE kreira "test.docx"?

On digne i odmah sruši acrobat.

Ako je to slučaj, možeš testirati ovo:

save active doc to "/Users/Tomislav/Desktop/Test/test.jpg" using conversion "com.adobe.acrobat.jpeg"

To bi trebalo inicijalni dokument konvertirati u jpeg - ako ima više strana snimit će seriju JPEG fajlova sa sufiksom _Page_N pri čemu je N redni broj stranice.

Ovo radi savršeno neovisno da li kao ekstenziju odredim jpg ili jpeg.

Ako to radi uredno, miriše na bug u Acrobatu zbog kojeg ne može odraditi doc/docx konverziju iniciranu preko skripte - moguće da su nešto polomili u novim verzijama (>7), događalo se.

Za razliku od ovog rješenja s par linija koda, workaround je skriptanje UI-a preko System Eventsa:

activate

tell application "System Events"
    tell process "Acrobat"
      tell menu bar 1
        tell menu bar item "File"
          tell menu "File"
            tell menu item "Save As Other..."
              tell menu "Save As Other..."
                tell menu item "Microsoft Word"
                  tell menu "Microsoft Word"
                    click menu item "Word Document"
                  end tell
                end tell
              end tell
            end tell
          end tell
        end tell
      end tell
    end tell
    keystroke "s" using command down
  end tell

quit
end tell

Ovo ne radi i izbacuje mi grešku prilikom otvaranja Save as Other izbornika. Kod mene se ta opcija zove Save As. Pokušao sam promijeniti u skripti ali nije se ništa promijenilo.

Screen_Shot_2014_01_03_at_08.png

Nisam siguran hoće li ti iz prve raditi jer "glumi" kliktanje po opcijama Acrobata XI. Konkretno, nakon što učita PDF, "klikne" na File->Save As Other...->Microsoft Word->Word Document - taj klik otvori Save As prozor, a "keystroke..." linija potom "odglumi" kliktanje na Save sa standardnim CMD+S shortcutom. Ako Acrobat X tu opciju ima na drugom mjestu (ili pod drugim imenom), morat ćeš prepraviti skriptu, ali logika ostaje ista.

Ako si na Mavericsu, da bi System Events mogao obaviti posao, morat ćeš u System Preferences, pod Privacy/Accessibility, kliknuti na "AppleScript Editor" kako bi skripti omogućio upravljati Macom.

Za sada još nisam na Mavericksu
Prilozi:
03.01.2014 | 09:49
Ovo je slika koja nije prošla u prethodnom postu.
Screen_Shot_2014_01_03_at_08-c6875d561a55731024266d10eaa13fa7.png
03.01.2014 | 11:09
Dakle, probao si prepraviti "Save As Other..." u "Save As" i istu ti grešku javlja? Jesi 100% siguran da si napisao *TOČNO* kako piše u meniju? Probaj dodati trailing space iza "As". Možda je case sensitive. Jesi li napisao "Save as" ili "Save As"? Da nisi slučajno ostavio tri točkice iza?"
03.01.2014 | 11:36
Moram suspregnut svoje oduševljenje.
RADI. Nevjerojatno. Jedino me pita gdje i pod kojim imenom ga sačuvam.
Hvala.
--------------------
Umjesto "Save As Other…" mora biti "Save As" bez tri točkice i bez trailing spacea.
03.01.2014 | 16:04
Jedino me pita gdje i pod kojim imenom ga sačuvam.

Drago mi je da radi, ali ne kužim ovaj dio - znači li to da ipak moraš na nešto kliknuti ili skripta uspije sve obaviti sama?

Ideja je bila da skripta sve obavi sama pa tako i kliktanje na "Save" gumb u Save As prozoru. Ako onaj keystroke koji glumi CMD+S ne radi svoj posao u Acrobatu X, moguće da traži neku prilagodbu.

Imaj na umu da prije nego skripta "klikne" na Save, možeš, također sa keystroke naredbom, "ukucati" ime budućeg doc(x) fajla. Preduvjet je da fokus u Save As prozoru bude na text fieldu u koji se upisuje ime fajla (što je defaultni slučaj u Acrobatu XI na Mavericksu). Ali i ako nije, može ga se "premjestiti" pa obaviti željeno.
03.01.2014 | 18:27
ping kaže:
Moram suspregnut svoje oduševljenje.

Ne moraš, oduševljenje toleriramo na Jabučnjaku!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 20 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Maxxy, miomika, Riba, rkoren5, robee, Anonimci (365)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO