izgubljena iPhoto Library
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

izgubljena iPhoto Library

07.02.2012 | 14:35
Pozdrav,
cura, na moj nagovor je nedavno presla na Mac i jako je zadovoljna. No jucer me nazvala sva u panici da je nestala iPhoto library, tj. kada otvori iPhoto javi joj se poruka da ne postoji nikakav library te da li zeli kreirati novi.

Svojedobno sam joj ja stavljao slike u iPhoto te sam siguran da je librery bio u /user/xy/Pictures folderu. Ona se kune (a ja joj moram vjerovat) da ona nije nista prckala te da se to dogodilo samo od sebe. Pretrazio sam sve pomocu Spotlighta, u Trashu nema tragova slika ni library-a (nije ga praznila od 11 mjeseca) tako da sam odlucio vas upitati za pomoc.

Trenutni iPhoto je 11 (9.2.1 version), te OS X 10.7.2.

Svaki savjet je dobrodosao.

Hvala
07.02.2012 | 14:36
P.S. naravno da Time Mashine nije jos konfigurirala tako da od toga nista...
07.02.2012 | 15:49
A vidiš li nešto u Pictures folderu?
07.02.2012 | 17:12
Ne. Samo Photo Boots Library i jos 2 druga foldera (neke stare slike jos iz doba PCa). Ali iPhoto Library-ju ni traga...
10.02.2012 | 10:19
Ima li jos netko kakvu ideju?
10.02.2012 | 10:40
Potegnula ga je slučajno (cijeli Library) u neki drugi folder. Sad ga ti nađi...

Probaj se sjetiti konkretnog imena neke konkretne fotke pa utipkati u spotlight rubriku unutar finder prozora, odabrati da pretražuje samo "file name" i na cijelom disku.

Ili sa

cd /
ls -R *dioimena*

iz terminala
10.02.2012 | 11:59
Ako pretraživanje ništa ne nađe, ni na koji način, pokušaj prvo restartai komp, nikad ne znaš
Možda je slučajno dodala točku ispred imena Librarya, pa ga pretvorila u nevidljivu mapu?

Probaj u terminalu ls naredbu u Pictures folderu od usera..

Ako ništa od svega, preporučam Data Rescue. Sigurno spašava, dok god kopiraš na neki drugi disk sve podatke.
10.02.2012 | 12:51
Pri pronalasku "izgubljenih" iPhoto library-ja može od velike pomoći biti iPhoto Library selector.
www.macupdate.com/app/mac/25189/iphoto-library-selector

Pri pokretanju dodijeliš diskove koje želiš pretražiti (u tvojem slučaju vjerojatno jedan, glavni sistemski) i nakon toga program pretraži kompletan disk i pronađene library-je izlista. Inače vrlo koristan alat pri korištenju više library-a smještenih po raznim diskovima.
10.02.2012 | 14:48
S obzirom da je "iPhoto Library" zapravo folder, možeš iz terminala pretražiti cijeli disk tražeći ga pod tim imenom, za slučaj da je negdje preseljen:

find / -type d -name "iPhoto Library"

Traženje će, ovisno o količini podataka na disku potrajati par minuta i terminal će pritom izlistati nekoliko "Permission denied" redaka. Ako naiđe na iPhoto Library, ispisat će puni path do njega.

U slučaju da je iPhoto Libraryu promijenjeno ime, možeš tražiti neki od fajlova koji su uvijek u njemu. Jedan od takvih je "iPhotoMain.db" i njega možeš po cijelom disku tražiti sa

find / -type f -name "iPhotoMain.db"

Da ne bude nepoznanica u vezi terminala: "find" je naredba za traženje, slash (/) nakon razmaka je path u kojem započinje traženje (i u tom obliku označava root). "-type d" je uputa da pretražuje foldere (directories), za razliku od "-type f" koja će pretraživati datoteke (files). "-name" i ime nakon toga, u navodnicima, je naziv foldera/datoteke koje tražimo.
11.02.2012 | 00:44
Baš zbog tog drobljenja po permisionima i terminalu je korištenje programa kojemu je to i namjena puno prihvatljivije rješenje, pogotovo ako se radi o korisniku kojem je terminal prekompliciran. A i pretraživanje diska za iPhoto folderom traje 2-3 sekunde.
13.02.2012 | 00:23
Hvala svima na pomoci! Slike su pronadene i vracene na staro mjesto. "Misteriozni korisnik" ih je bacio u smece skup sa mnogim drugim vaznim dokumentima.

Pokusao sam Smetov nacin sa spacijaliziranim programom i stvarno je efikasno i ucinkovito, ali isto tako sam se igrao i u terminalu i poslusao Djipijev/smayoov savjet (krajnje je vrijeme da pocnem koristit terminal i naucit osnovne komande).

U svakom slucaju, jos jednom hvala svima.
13.02.2012 | 01:10
Sigurno postoje situacije gdje će poznavanje i iskustvo s terminalom pokazati svu snagu i moć tog alata. Najbitnije da su fotke spašene.
13.02.2012 | 01:37
Gljiva, a kako to da ih nisi našao u Trashu prvi put kad si tražio?
14.02.2012 | 13:12
Zato sto su bile u folderu koji je bio u folderu u nekom folderu i uzevsi u obzir da nije praznila Trash od 11 mjeseca, unutra se nalazilo stvarno puno stvari...

Hvala jos jednom
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (855)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO