Bluetooth Serial Adapters
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bluetooth Serial Adapters

16.08.2011 | 01:29
Ima li netko iskustva s programiranjem komunikacije preko Bluetooth<>Serial adaptera na Macu?

Konkretno, spajam Mac na uređaj koji ima samo serial port, koristeći USB<>serial adapter. I s tim dijelom nemam problema. Pokušavam isto to napraviti koristeći Bluetooth<>serial adapter (konkretan model je Sphinx Elektronik's PICO Plug), ali trenutno nemam clue odakle zapravo krenuti.
16.08.2011 | 09:25
Nisam to radio na Macu, ali u načelu ti otvaraš serijski port i nije te briga koji je medij u pitanju. Ako prije toga moraš podići bluetooth vezu prema ranije uparenom uređaju, ima funkcija za to.

A zašto ne koristiš ugrađeni bluetooth od Maca?
16.08.2011 | 13:04
Nisam to radio na Macu, ali u načelu ti otvaraš serijski port i nije te briga koji je medij u pitanju. Ako prije toga moraš podići bluetooth vezu prema ranije uparenom uređaju, ima funkcija za to.

A zašto ne koristiš ugrađeni bluetooth od Maca?

Koristim ugrađeni BT od Maca. Preko njega moram poslati podatke spomenutom BT<>serial adapteru koji ih potom konvertira u serijski stream i feeda dalje uređaju s kojim komuniciram (a koji ima samo serial port).

Nemam dokumentaciju od BT<>serial adaptera, a nisam to nikad radio tako da nemam pojma koji koraci se očekuju.

BT<>serial adapter je uparen s Macom, dakle, trebam dignuti konekciju i poslati "nešto". Konekcija je, pretpostavljam, manji problem, ali ne znam što BT<>serial adapter potom očekuje primiti od podataka i u kojem obliku.
16.08.2011 | 21:57
Jednom kad otvoriš BT kanal (a uređaji su još prije toga upareni), dalje bi ti sve trebalo biti isto kao da su ti dva stroja spojena null-modem kabelom. Flow control ne koristiš "hardware" (RTS/CTS), nego "software" (Xon/Xoff) ako ga implementiraš sam, ili "none".

Ne znam što je to s druge strane, ali ja bi otvorio seq file for input, mountan na taj serijski port i napravio read petlju koja čita iz filea dok ne naiđe na EOT (ctrl-Z) EOF, ili što god već odabereš kao marker kraja.
16.08.2011 | 22:46
Djipi kaže:
Ima li netko iskustva s programiranjem komunikacije preko Bluetooth<>Serial adaptera na Macu?

Konkretno, spajam Mac na uređaj koji ima samo serial port, koristeći USB<>serial adapter. I s tim dijelom nemam problema.

Dakle, kad sve spojiš preko jednog od ovih igrački sve radi?

Pokušavam isto to napraviti koristeći Bluetooth<>serial adapter (konkretan model je Sphinx Elektronik's PICO Plug), ali trenutno nemam clue odakle zapravo krenuti.

Pretpostavljam da koristiš neki od ovih drivera ili taj BT uređaj ima svoje?
16.08.2011 | 23:30
Pretpostavljam da koristiš neki od ovih drivera ili taj BT uređaj ima svoje?

Da, koristim PL2303 driver. I sve radi (sa USB<>serial adapterom). Sad uklanjam kablove pa selim isto to na BT komunikaciju.
16.08.2011 | 23:43
Upravo sam naletio na ovo: todbot.com/blog/2006/02/23/howto-mac-os-...uetooth-serial-port/

...pa ispada da rješenje mog problema graniči s trivijalnim. No, postaje manje trivijalno kad ne mogu iskopati Bluetooth Serial Utility koji je zadnje viđen na OS X 10.3.9. (reviews.cnet.com/8301-13727_7-20002757-263.html). Mrmlj.

UPDATE#1: moguće da je rješenje ovdje - docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.6/en/5181.html

UPDATE#2: OK, nije - sve ovo gore služi da ugrađeni BT glumi serial, što kod mene nije slučaj jer moram povezati BT u Macu s BT<>serial adapterom (što je BT<>BT komunikacija). Back to square one. Mrmlj#2.
17.08.2011 | 01:28
Sjetio sam ovog razgovora od prije par godina - baci pogled, nešto ih threadovi muče koliko vidim. Kao, najbolje radi kad je sve jedan background thread.

forums.macrumors.com/showthread.php?t=811419
forums.macrumors.com/showthread.php?t=121125
17.08.2011 | 12:54
Tnx - ovaj prvi link sam već obišao (i bio je koristan utoliko što me pointao na konkretne dijelove Appleove dokumentacije), a ovaj drugi sam promašio iako se čini korisnijim od prvog. Zavirit ću u sourceove koji se spominju u threadu.
19.08.2011 | 15:58
Može netko pokušati kompajlirati primjer s ovog linka: jakub.fedyczak.net/post/19/ ?

Kad pokušam kompajlirati sa standardnom 32-bitnom schemom (Xcode 4) puca mi kod linkanja i kaže:

Undefined symbols for architecture x86_64:
"_OBJC_CLASS_$_IOBluetoothDeviceInquiry", referenced from:
objc-class-ref in main.o
ld: symbol(s) not found for architecture x86_64
clang: error: linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation)

Kad switcham na 32-bitnu schemu, kaže:

Undefined symbols for architecture i386:
".objc_class_name_IOBluetoothDeviceInquiry", referenced from:
pointer-to-literal-objc-class-name in main.o
ld: symbol(s) not found for architecture i386
clang: error: linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation)

Pokušao sam kompajlirati i sa Xcode 3, slična situacija (ne sjećam se točnih grešaka, ali svodi se na isto). :/ Našao sam na webu neke druge primjere koji koriste iste libove, ali priča se ponavlja pa pretpostavljam da nešto krivo radim.
19.08.2011 | 18:45
Ne vidim projekt koji bih mogao skinuti. Jel možda trebam sam stvorit novi projekt i ubacit source unutra?

Napiši koju o tipu projekta (Console C?) i koji framework treba ubaciti.
19.08.2011 | 18:49
Ne vidim projekt koji bih mogao skinuti. Jel možda trebam sam stvorit novi projekt i ubacit source unutra?

Da, samo otvori i ubaci source.

Napiši koju o tipu projekta (Console C?) i koji framework treba ubaciti.

Ja otvaram Command Line / Foundation. I ne ubacujem frameworke. Hm. Možda bih trebao.
19.08.2011 | 18:56
Yep. Framework je riješio problem. Khm.

Tnx!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 58 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO