Plex i Jellyfin
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Plex i Jellyfin

26.01.2025 | 16:53
Polako ali sigurno napreduje enshittifikacija Plexa ali pretpostavljam da je to bilo neizbjezno. Kao i vecini pretpostavljam Plex mi u prvom redu sluzi za stream sadrzaja na lokalnom file serveru, ali s vremenom poceli su se profilirati kao streaming servis i gurati mi pod nos kojekakve 'recommendations' i slican junk. Prosli tjedan mi je pao internet na sat vremena i onda sam otkrio da ne mogu gledati nista ako se klijenti i/ili server ne mogu spojiti na internet. Da, postoji zaobilazno i ne previse idealno rjesenje oko toga, ali zasto uopce ja moram raditi account na njihovom serveru i zato bi online pristup uopce bio potreban za gledanje zadrzaja sa lokalnog servera? Jasno mi je da oni trebaju to nekako monetizirati ali ja sam platio Plex pass i nisam sretan.

Uglavnom, instalirao sam Jellyfin server, postoji Jellyfin za WebOS, sve radi super bez ikakvog cluttera, open source je i besplatno, pa ako nekoga zanima alternativa neka baci oko.

Napominjem da nisam zahtjevan korisnik tako da your mileage may vary sto bi jenkiji rekli.
26.01.2025 | 17:18
Sve stoji što ri rekao, ali netko tko je probao i Jelly I Emby itd..., niti jedan od njih se ne može mjeriti sa kvalitetom na client device strani, a da ne govorim da li su "wife-proof" .

Realno ako net padne, a klijenti su logirani, nema problema, ali ako ćemo pravo i mene to "smeta", no to je doslovno samo taj jedan element. Ostalo sam sve pogasio i vidim samo svoje content, tako da i dalje je sve super.

Ono što me malo kopka je novi dizaj koji dolazi te iako je u beti i čitaju input od usera moram priznat da je znatno više kliketanja sa daljinskim, ali kažem, to je sada u preview fazi, pa ćemo vidjeti kako će to na kraju ispasti.

Za sada, Plex ne ide nigdje što se mene tiče, ali aktualno pratim razvoj pa da vidimo što će na kraju ispasti od svega toga.
26.01.2025 | 19:02
Dobro, jedno ne iskljucuje drugo...Jellyfin mi za sada zadovoljava 100% potreba i ocekivanja ali ja sam covjek koji slusa internet streaming radio u 64 kbita i gleda SD video na 4k OLED televizoru.
26.01.2025 | 21:09
Ovo je zanimljivo, a i ja sam primjetio komercijalizaciju Plexa i guranje u streaming servis, sve sam poisključivao što se moglo, mene to ne zanima. I da, slažem se da to nije smjer koji želim, ali valjda su bili prisiljeni ako se od njih očekivao nekakav stalni rast.

Imam veliku i urednu bazu sadržaja i to i dalje dobro radi, pa za sada ne vidim neku ozbiljnu alternativu Plex Serveru, pogotovo je zgodno što on sam nabavlja naslovnice, opise, titlove... i sve to radi solidno dobro.
26.01.2025 | 21:41
Sve to radi i Jellyfin server.

jellyfin.org
27.01.2025 | 09:03
Riba kaže:
Sve to radi i Jellyfin server.

jellyfin.org

Evo gledam i izgleda neobično dobro za jedan volonterski projekt! Baš dobro da postoje takve solucije kada ovi drugi zastrane.
27.01.2025 | 17:45
gleda SD video na 4k OLED televizoru.
Ovo tako boli
27.01.2025 | 18:51
Dodje s godinama, moje oci i usi vise ne osjete neku razliku + bitniji mi je sadrzaj nego prezentacija.
27.01.2025 | 19:39
Riba kaže:
Dodje s godinama, moje oci i usi vise ne osjete neku razliku + bitniji mi je sadrzaj nego prezentacija.

apsolutno se slazem
27.01.2025 | 20:30
Ono se potpuno slažem s tobom, kad skidam neku seriju koju nemam na ovim streaminzima koje plaćam, uredno ju spustim na SD i zalijepim titlove. Veličina mi je bitna, a ne kvaliteta slike

Ne znam da li je do godina ili?
28.01.2025 | 12:08
SD na 4K... ok

Ja imam za većinu contenta i 1080 i 4K verzije, tako da svatko može povući kvalitetu koja mu treba.

No jasno nije to bitno, svatko ima svoje potrebe i to je ok. Kao što je Davor naveo, ja sam također pobio sve ove njihove "feature" koji guraju tako da Plex praktički prikazuje samo moj lokalni sadržaj i to je to (+ discover kategoriju što mi je ok čisto da vidim tu i tamo što ima novoga i što je "trendy").

Sve alternativne platforme su ok i to je još jedan vid konkurencije, ali ono što je i dalje apsolutni plus je klijent app support. Sa Plexom se nitko ne može mjeriti. Dok se to ne promijeni, mislim da nema baš previše opcija.

Nedavno sam uletio u jedan AirBnB, dumb TV je bio na lokaciji, ali solidan net. FireTV u HDMI > net > Plex app > bum, kao kod kuće .
28.01.2025 | 14:15
Nije da nisam u godinama . Svakako postujem stav. Moze info koja velicina ekrana je u pitanju? Svakako da do 42" bih se slozio sa konstatacijom da nema neke razlike, ali 65" i vise postaje ne gledljivo sve ispod 720P. Tada i sadrzaj gubi na svom karakteru. Mozda meni, jer sam tip koji se bavi vizuelnom umjetnoscu, pa mi i tehnicki apket bitan. Svaki sadzaj ima svoju kvalitetu, sto narativnu, ali i tehnicku. Za zvuk imam identican stav posljednjih godina, ali podporu daje moj status sluha.
Svako dobro, a divno je cuti kako nas ima mnogo i sa razlicitim upotrebama istih stvari.
Agdal
28.01.2025 | 15:05
Nisam toliko s tim u toku, ali zar nije da sam TV napravi "pametni" upscale ulaznog sadržaja na svoju native rezoluciju?
28.01.2025 | 20:21
Valjda napravi, hocu samo reci da sumnjam da bih ja primjetio neku razliku da to sto gledam gledam na nekom budget LCD TV-u. Ako bih i primjetio, ne bi me mucilo ni 1%, steta para.
29.01.2025 | 20:01
Mozda ja nisam azurirao Plex ali nemam problema o kojima vi pricate. Interface je savrsen i sve radi kako treba. Najvise sam ga pljuvao jer sam imao problema cijelo vrijeme, ali sada je sve OK. Nije Plex bio kriv :/

Ovaj Discover mi je odlican jer tu vidimo cega ima novoga i na kojim platformama.

plex.png
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, MacSlavko, tino1, VanjusOS, Anonimci (398)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO