Mail problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mail problem

18.05.2008 | 10:17
imam jedan problem sto se tice mail-a, pokusavam tamo vec 50-ti put napraviti da mi dolaze mailovi sa yahoo-a, idem onak kak pise, file~add acount... ali jendnostavno uvijek kaze da ima neki problem sa yahoo-om, ljudi pomagajte, osim toga, od silnoh pokusavanja ostali su mi par tih sanducica koji ne rade, ali ih nemogu obrisati, ja probam desni klik i delete, ali on kaze kao upozorenje da ako obrisem da ce biti obrisani mailovi koji su bili u njemau i stisnem ja ok, i nista se ne dogada.
18.05.2008 | 10:41
Što prilikom pokušaja brisanja kaže Console.app koji pokreneš iz /Applications?
18.05.2008 | 10:42
neznam kako da namjestim yahoo account na mailu, a uopce ne reagira kad kazem da zelim obrisati mailbox.
18.05.2008 | 15:07
Jesi ti siguran da Yahoo opce ima besplatan pop? Ako se ne varam to se placa
18.05.2008 | 22:46
To se i meni cini...
19.05.2008 | 23:25
ljudi, vec 7 godina imam yahoo account, dajte odgovorite na pitanje, probo sam i hotmail, isto nece(I HOTMAIL JE BESPLATAN). Jel ima na jabucnjaku neko ko stvarno nesto zna o macintosh software-u?
19.05.2008 | 23:51
Što si nervozan, čovječe? Uzmi malo čokolade, da ti se popravi razina serotonina.

Ako želiš da ti netko pomogne, moraš dati malo više informacija.

Prvo, otvori Network Utility (naći ćeš ga u Applications pa onda Utilities), odaberi tab Traceroute, pa u rubriku "please enter netwrk address..." upiši adresu pop servera koji koristiš (npr. ja koristim pop.t-com.hr pa kod mene to izgleda ovako kao u nastavku):

Traceroute has started ...

traceroute: Warning: pop.t-com.hr has multiple addresses; using 195.29.150.2
traceroute to pop.t-com.hr (195.29.150.2), 64 hops max, 40 byte packets
 1  start (192.168.1.1)  1.583 ms  0.719 ms  3.291 ms
 2  212.91.120.254 (212.91.120.254)  126.822 ms  107.412 ms  119.961 ms
 3  10.243.178.14 (10.243.178.14)  100.071 ms  97.866 ms  119.827 ms
 4  10.243.169.105 (10.243.169.105)  120.049 ms  107.447 ms  109.982 ms
 5  212.91.97.17 (212.91.97.17)  99.973 ms  88.489 ms  110.009 ms
 6  212.91.97.73 (212.91.97.73)  99.006 ms  96.478 ms  109.951 ms
 7  194.152.223.209 (194.152.223.209)  130.043 ms  279.081 ms  279.994 ms
 8  GUT04-GTR02.ip.t-com.hr (195.29.249.90)  625.935 ms  107.646 ms  100.013 ms
 9  * * *
10  * * *
11  * * *
12  * * *
13  * * *
14  * * *
15  * * *
16  * * *
17  * * *
18  * * *
19  * * *
20  * * *
21  * * *
22  * * *

Dakle, napravi to pa onda copy paste tekst koji ti ispadne van natrag ovamo.

Drugo, otvori Terminal (isto u Applications pa Utilities) i utipkaj komandu

telnet pop.t-com.hr 110 (na kraju lupi RETURN, oliti ENTER, to je ona tipka desno od Đ i Ž)

(umjesto pop.t-com.hr stavi adresu svog servera)

trebaš dobiti ovakav odgovor:

Trying 195.29.150.5...
Connected to pop.t-com.hr.
Escape character is '^]'.
+OK Hello there.

onda tipkaj
quit i opet RETURN

pa dobiješ odgovor nešto kao

+OK Better luck next time.
Connection closed by foreign host.

Ako nisi dobio takve odgovore, isto copy paste što ti je napisalo ovamo.

Ajde sad lijepo to probaj i samo budi cool. Sjeti se što je napisao veliki Učitelj Sun Tzu: "Tko ide bijesan u bitku, već je izgubio."
20.05.2008 | 00:16
Eto, nije mi vrag dao mira pa sam probao u Mail.app ubaciti svoj yahoo account (koji koristim kad se registriram na sumnjive stranice) i, naravno, nije mi uspjelo. I Mail.app ne kaže pri tom da "ima neki problem s yahoo-om", nego vrlo jasno (in plain english) kaže "Možda ne mogu pristupiti zato što se ova usluga mora dodatno platiti, za više informacija obratite se na Yahoo!Help".

Pa sam i tamo malo prosurfao i našao ovaj tekst na ovoj stranici:

Yahoo! Mail Plus is like regular Yahoo! Mail with a ton of enhancements that give you more control. Or wait, that's not what it's like—that's what it is! Check out these features:
POP access - Access Yahoo! Mail via a POP3 email client (such as Outlook or Outlook Express).
Email Forwarding - Send your email to another address that you provide.
(...)
And Yahoo! Mail Plus is just $19.99 a year—a bit less than $2 per month.

Dakle, hvala ti što sam izgubio vrijeme na tebe umjesto da idem spavati i oprosti što si bio arogantni ignorant i onako se zemljački istresao na ne jednog, nego dvojicu ljudi koji su ti dobronamjerno dali točnu informaciju.

Normalan čovjek bi se na tvom mjestu ispričao. I to jako. I to dvaput.
20.05.2008 | 01:06
smayoo !
Svaka čast.
30.05.2008 | 20:05
dobro, uspio sam sam.A kako da izbrisem ostale maiboxe koji ne rade a tamo stoje, ja odem na delete maibox i on kaze da ako obrisem da ce biti obrisani mailovi unutar maiboxa i pise cancel i delete ja stisnem delete i nist se ne dogodi.
30.05.2008 | 22:02
Ako si vec uspio mogao bi podijeliti s drugima kako si to napravio jer kao sto smo zakljucili to nije moguce ako ne platis Mail Plus uslugu!
I ima na Jabucnjaku puno ljudi koje se razumiju u Macove ali se vecini neda odgovarati kad se netko postavi kao da je ovo support forum i samo postavlja pitanja bez hvala i molim
30.05.2008 | 22:22
Možda nije čuo za bon-ton.
31.05.2008 | 13:59
Vjerojatno nije. Na brdu s kojeg je on sišao toga nema.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom
  • JOHN: pustimo pojedince neka misle i idlučuju za sebe, a ne nekome da se hvali tuđim tijelom(mesom)
  • JOHN: Ako se granatiranje Zagreba ili recimo razvaljivanje Valpova smatra ulazak neprijatelja, onda jesam. I ne pričam drugačije od onoga što ti pričaš, nego samo kažem da netko okreće dobru lovu na tuđoj patnji. Ali kad me već potežeš za jezik…..daj me podsjeti kakve veze ima Afganistan i slične lokacije na kojima si radio s ulaskom u tvoj grad. Ponavljam, ja jedam za obuku i spremu, ali

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, MacSlavko, Riba, smayoo, tino1, Anonimci (921)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO