Airport Express - pomoć :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airport Express - pomoć :)

03.12.2012 | 12:10
Evo ovako jutros sam kupila Airport Express ne ovaj najnoviji nego prethodnu verziju, uzela sam ga pošto mi je router na jednoj strani kuće, tako da na drugoj strani kuće imam jako jako slab signal gotovo nikakav, pa me zanima znači sada tu gdje mi je jako slab signal ukopčam Airport Express u utičnicu i dobiti ću jak signal ili sam ga bezveze kupila? Treba mi isključivo za tu svrhu. Molila bih nekoga ako može pomoći.
03.12.2012 | 12:48
Ako ti je trebao za tu namjenu, onda si ga bezveze kupila. :-/
Tebi treba tzv. wireless range extender, ali ne bih ti ni to preporučio jer takve rješenje rijetko kada rade dobro. Razmisli o razmještanju originalnog routera, prmjeni kanala, ili ako sve propadne postoje kutijice kojima možeš mrežni signal provoditi kroz kućne električne instalacije, navodno radi dobro i nije skupo.
Airport Express će ti pomoći samo ago ga možeš žicom povezati na prvi router.
03.12.2012 | 12:52
Koji ruter imas? Pod AE wireless opcijama imas opciju da signal pojacas. Izaberes to, i onda kliknes na naziv tvoje konekcije i to bi bilo to.i da uneses sifru jos. Nadam se da sam pomogao.
03.12.2012 | 12:55
Sad ne znam da li AE moze da se nastima sa svakim ruterom ili samo sa Airport Extremeom. Ides na programe i nadjes helpprograme i tu kliknes na airport. Ako ga imas na spisku onda mozes pojacati signal a ako ne onda nista.
03.12.2012 | 12:55
Na žalost ... ispada da si ga bez veze kupila ako će mu to biti osnovna namjena. Naime Airport Express ne podržava "proširivanje" (pojačavanje) wifi signala s drugog NE Apple uređaja.
Da bi to radilo potrebno je kupiti još jedan Airport Express ili neki drugi Apple mrežni uređaj (AirPort Extreme ili Time Capsule) i njega spojiti s adsl routerom preko žice i onda proširiti wifi signal na drugi Airport Express.
Druga mogućnost je prodati taj Airport Express i kupiti WiFi extender, nešto kao ovo (www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_...1_id=1&pl2_id=99), ali nema 100% da će to raditi

Ako će ti APExpress služiti i za spajanje na zvučnike ili za bežični prijenos multimedija na TV/HiFi onda svakako razmorti prvu opciju sa još jednim APExpressom ili AP Extremom.

P.S. sad vidim da je @Riba odgovorio prije mene...
03.12.2012 | 13:00
Koristim Macbook Pro 13" 2011 model. Da li to išta pomaže?
03.12.2012 | 13:38
moguce je...

router ciji signal zelis extendat mora podrzavati WDS (wireless distribution system)..ako podrzava onda ti je to u postavkama routera..
samo mislim da je caka da kod toga ima problema s WPA enkripcijom i N standardom..
na WEP i G bi trebalo sljakat..

da će ici lako ko s AE , nece, malo ces poprckat..

malo guglanja i ovo je bilo za sad najpametnije što sam našao:
"Yes this is true, if you are using a non Apple product for your Access point you must set up WDS on your primary router. Fortunately for you, the DI 624 supports WDS but I believe it only supports WEP in WDS mode which is 60% slower than a WPA AES network. The APExpress will work without a WDS network but only if the AP is another Apple product like an Airport Express/Extreme or Time Capsule.

If you can afford it and don't like the WDS network, get a refurbished Netgear WNR834B router for $25-$35 and put DD-WRT on it to convert it to a non WDS repeater - it is single band 2.4ghx only for Dual band, get refurbished WNDR3300. If you only want 802.11g, an Asus WL-520gu is a great cheap device that supports DD-WRT
www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item...33-122-266-_-Product
www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item...3-320-023R-_-Product
www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_Bridge "
03.12.2012 | 14:57
Mia,

AE ako mozes vrati u ducan jer to ti za to ne treba.

Razmisli samo malo kako da taj postojeci router izmjestis na neku drugu optimalniju lokaciju (blize sredini prostora kojeg Wi-Fi treba pokriti).

Koji uopce router koristis?

Mozda bi jednostavna zamjena istog, nekim kvalitetnijim, rijesila problem?
03.12.2012 | 17:42
Air Port Express radi točno to sto ti treba ali s Air Port Extremem-om! Meni je pomoglo jer mi je router APExtreme u jednoj sobi, dijagonalno je APExprss i opet dijagonalno je komp. APExtreme, APExpress i MBP čine trokut i točno mi je to trebalo. Ako je router neApple imaš problem, jer Apple uvjek drugačije naziva stvari nego je uobičajeno, ili se meni to samo čini.
04.12.2012 | 05:17
@zabac:

Slobodan sam reci da 99% korisnika bezicnog interneta u HR nema Apple Extreme, pa sam pretpostavio da koristi neki Wi-Fi uredjaj koji joj je instalirao internet provider.

Zato i napisao da od AE nece imati puno koristi....

A Mia ako ima Apple Extreme, neka me ispravi, pa cemo pomoci da to podesi kako treba.
  • Ogi
  • Korisnik
  • 2
04.12.2012 | 09:19
Ako se ne varam airport ima opciju extend wireless network. A to bi bilo upravo što Mii treba. Samo što ga nebi trebalo ukopčati tamo gdje je signal slab nego negdje na pola puta od tog mjesta i routera. AE se spoji na postojeću WIFI mrežu i produžava je. Zar ne? Evo baš gledam na svom i piše pod NEtwork mode : "extend a wireless network".
04.12.2012 | 12:39
Mislim kako meni nudi tri opcije, smostalno, prošireno i povećane dometa (ili tako nekako).
04.12.2012 | 13:15
zabac kaže:
Mislim kako meni nudi tri opcije, smostalno, prošireno i povećane dometa (ili tako nekako).

Gdje to vidiš,u kojem meniju?
04.12.2012 | 13:34
Ja ću baš pogledati kada dođem doma...možda bi ga trebalo upgradeati, ali to bi airport assiatnt trebapo sam napraviti?
04.12.2012 | 14:14
To sam vidio (nije u meniju) kad se ide na čarobnjaka (ili tako nekako), tada mi nudi (opet koliko se sjećam) tri opcije. To sam radio prije par mjeseci. I da, zadnja nadogradnja je bila, a OSX je 10.6.8.
04.12.2012 | 14:38
Izgleda da može, pitanje je samo hoće li raditi ako drugi adapter nije Airport. TRebalo bi, to je standard, ali s druge strane znamo kako je sa Appleom i standardima. Treba probati:
store.apple.com/us/question/answers/prod...9JUFKDJJPFY4Y7HUX24T
05.12.2012 | 19:21
wlan.png

Ovo je u ponudi.
05.12.2012 | 23:53
Nije problem u Appleu, već u tom nesretnom wifi standardu.

Nije 100% sigurno da će to raditi s bilo kojim wifi extenderom, Apple s nekim wifi routerima radi (extenda konekciju, s nekima ne). Na žalost s većinom ne radi kako treba, ali to ne vrijedi samo za Apple već za bilo koji mix različitih routera i extendera.
Zato se i preporučuje uzeti router i extender od iste firme ili na interentu naći (forumi) kombinaciju koja 100% radi. Jedna od kombinacija koja 100% radi je kombinacija s dva ili više Apple uređaja.
  • Ogi
  • Korisnik
  • 2
06.12.2012 | 09:45
U svakom slučaju treba probati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO