canopus capture kartica
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

canopus capture kartica

01.04.2006 | 20:38
ljudi, pomoc!

ubo sam si karticu Canopus ACEDVio za capture analognog videa, i upiknuo ju u svog \"kalorifera\". kartica je PCI i fino mi ubacuje moje VHS-ove na hard diskovlje. Medjutim, sad kad hocu ubaciti snimke s DV kamere preko firewire-a, vise ne radi. Final Cut javlja da ne moze prepoznati clip. Isprobao sam sve settingse u FCP-u i nista, cak i kad spojim kameru na FireWire ulaz od same kartice, isto je. Jel neko ima kakvo rjesenje?

Buduci da je komplikacija stalno vaditi karticu iz PowerMaca (premda ne tako velika kao iz PC-a), jel ima kakva mogucnost da se u OS X-u napravi disable kartice koja je unutra, da mi DV import moze normalno raditi.

Pozdrav svima!
03.04.2006 | 06:45
Ovo ce biti samo puko nagadanje.
Jesi li probao u FCP-u u capture settinzima staviti na non controllable device?
Tada bi FCP trebao osloboditi svoje ulaze za ostale vrste signala.

Probaj firewire kabel iz kamere spojiti na FW ulaz na Mecu a ne na karticu.
Sigurno postoji rjesenje i vjerujem da je klick away.
08.04.2006 | 03:52
Je, probao sam sve utore za FW i sve postavke. Cak i non-controllable, premda bih volio da mi FW kamerica bude kontrolabilna, kad joj je to u opisu posla.
Final Cut mi nakon loudanja, znači tek kad stisnem za kraj capture-a, javlja da ne može prepoznati clip i clipa kao da nikad nije ni bilo.

Smrc, izgleda da cu morati vaditi karticu, ako nema kakav nacin da se disejbla.
08.04.2006 | 07:45
A je li ti projekt u FCP-u setiran po postavkama sa kartice ili obratno?
Da nije mozda totalna razlika izmedu capture settinga kartice i FCP-a ili mozda moras negdje prebaciti na FW mod. Kazes da si vec ubacivao vhs i nije bilo problema.
Nagadam...mozda ti je kartica setirana da digitalizira jednim kodekom a FCP drugim kodekom, rezolucijom, PAL/NTSC...
08.04.2006 | 08:02
da li tvoja kartica koristi OHCI?

(Open Host Controller Interface) is a digital transfer protocol allowing vendors of hardware devices and software programs, to communicate and plug into an open standard interface. OHCI devices include hard disk drives, scanners, printers and MP3 players. OHCI eliminates the need for specific device drivers for every product and the possible instability of such drivers.

The initial problem with OHCI was the stability of this protocol particularly for DV editing. This stability issue has improved dramatically in the past few years and will continue to improve as this standard is developed further.

Mozda ti trebaju driveri za karticu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 55 minuta
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO